Friday, October 17, 2008

perempuan lawa vs perempuan tak lawa

yesterday evening,b4 im going back from work..
i received i 'mean' email from my buddy..
see the title..

"perempuan lawa vs perempuan tak lawa"
so mean..tak caye cuba korang bc ..


"Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap:: woow, ciri-ciri isteri idaman...
kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul...

kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata: musti ada krisis dalaman
nih...kesian
kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak
huduh...

kalau perempuan lawa menolong Lelaki yg
diganggu
Lelaki akan cakap: heroin sejati...!
kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang
diganggu
Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu...

kalau perempuan lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: ok gak la....
kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: kesian..mesti kena bomoh lelaki
tuh!

kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu....
kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata:...patut pun kena reject...

kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: perasaannya halus...penuh
kasih sayang
kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang
harus menyayangi.. .

kalau perempuan lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: ntah dato' mana bela nih....
kalau perempuan tak lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: musti anak org kaya nih.....

kalau perempuan lawa tak mau bergambar
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya
tersebar
kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
Lelaki akan kata: sedar pun diri...

kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: caring sungguh....
kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas
lelaki
Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu....

kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: d ont worry..i will make u happy
forever
kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit2 nak nangis!! mengada2...

kalau perempuan lawa masak
Lelaki akan kata: dah la lawa, pandai masak pulak
tu...
kalau perempuan tak lawa masak
Lelaki akan cakap: ntah sedap ke tak????

kalau perempuan lawa main2 miss call
Lelaki akan kata: takpe...
kalau perempuan tak lawa main2 miss call
Lelaki akan cakap: ko ni takde keja lain ke... sibuk
ni tau..

kalau perempuan lawa hantar2 email
Lelaki akan kata: sukenya....
kalau perempuan tak lawa hantar2 email
Lelaki akan cakap: balik2 email dia...boring

OMG!to all guys out there..is these true??!


tak baik tau..

7 comments:

bungaditepijalan said...

tehhehhee.
diskriminasi btl kn?
saya pnh baca nie b4..
tp lawa ke tak,ttp ciptaan tuhan.semuanya lawa.
yg penting hati tue..
kan?
kan?
:D

QueenWizza said...

yup..
btul..
fo me..
stiap org tu lawa
in their own way..=)

nanonano said...

hahahha..
adoi la,
seb bek sy bukan tergolong dlm 2 golongan ituuu..
err?
:p

Mr PenyuBiru said...

seb baik aku lelaki yang jujur,menghormati pompuan serta hensem lagi macho. err.. sape yg rasa² pompuan lawa tu, dtg lah blog saya yer.yg tak lawa pergi blog ad3ck ya.hahaa..cabutt!

QueenWizza said...

nanonano: hehe..just assume kita tgolong dlm golongn yg lawa.. hahaha..
p/s: still x patut la mcm tu kn..

penyubiru:hehe..mmg penyu nihh.. mendiskriminasiiiiii !! naseb eja btul..

Jard The Great said...

hahaha...

aku nak jd pompuan kekadang lawa dn kekadang x lawa.. bole tak?

isk.. penyukalerbiru nih..

sweethOneY said...

hehe
tak baik kannn