Tuesday, October 14, 2008

sepetang di permatang pauh

Seperti yg aku dah story sblm ni..sbtu bebaru ni aku ngn kwn2 opis pegi uma workmate kitorg akad nikah kt permatang pauh. Jemputan asal pukul 3pm. So sehari sebelum pegi(means jmaat) tuh kitorg dah discuss nk pegi skali,dlm 3 buah keta memandangkn kitorg x tau jln nk g uma pengantin itu.. So..ade sorg workmate nama dia muni. dia duk kt pmtg pauh, so dia ditugaskn utk menjemput kitorg kt shell(near to exit permatang pauh) ikut BKE.


So kitorg yg kt kulim ni janji nk gerak sama n jmpa kt shell bke kul2pm. Aku dengan bersemangatnya kul 130 dah gerak dr umah n singgah uma atun jab (alamak tudung cam nk sama lakk..nape sme biru arini?kuang2x) amik dia then trus ke shell bke. Smpai je kt shell tu, xde sorg pun yg smpai lg.. cis.. diorg ni.. janji kul2..means kul2 la dah sepatutnya gerak dr shell tu..ni tak.. dah kul 2pm lebih x smpai2 lg.. mmg janji melayu la diorg nih..


so..sementara nk tgu diorg sampai(2keta lg).. kitorg pun amik2 pics dlm keta utk mengisi masa lapang itu..kekeeke..lgpun mmg hobi aku ngn zati amik pics.. x kira d mana kitorg berada.. So saje nk share pic2 yg kitorg amiks ;p plus pic2 kt uma pengantin.. layannnn..


tgk la tu.. kitorgnye tudung kaler nk same..mcm nasyid lak.. haaa..korang x tgk lg baju muni.. lg sebijik ngn aku.. waaa.. x plan tau..accidentally..

mcm gedik plak..ngeeeh3x

yay pengantin dah smpai..ni la kwn kitorg..mesti dia tgh nevess kekekeekeklaka kan bju2 kitorg.. seme biru.. nasib sorg pakai pink..kalo tak mcm lawatan kumpulan nasyid. lol!

korang mesti nk tgk pengntin nye kan? ni dia.. Slmt pengantin baru kwn ku ;)


p/s:last2 kul230pm baru begerak dr shell kulim tu..sedangkan janji kul2.. janji melayu kan?? tp aku bukan tau.. aku smpai b4 kul2 lg..wah wah aku bangga dgn diriku sendiri..

8 comments:

ad3ck said...

laa igt cerita pasal hang bertunang kat permatang pauh. ehehe.

Jard The Great said...

aduss..ad3ck nih...

Jard The Great said...

ooo.. ni follow-up post lepas ek.. hehe..nmpk natural dh make-up korang. Tahniah..=p

QueenWizza said...

adeck: sejak bila aku dok pmtg pauh..hehe..aku btunang kt uma..nmpk sgt ko x bc btul2 ;p

jard: ye ke? nmpk natural ke?? auww..*blush* ehehhe..aku yg ngengada..

sweethOneY said...

mmg sme pakai kai biru ke ni? :P

QueenWizza said...

sweethoney.. a'a le.. tp x plan pun..tersama kaler lak sume..kuikui

Mr PenyuBiru said...

aku yakin seme yg pakai baju biru tu pembaca blog penyubiru.hehe

QueenWizza said...

penyubiru: prasannnnnnn ;p