Tuesday, November 25, 2008

bengang ngn cashier yg bengong

aku ade 1 cite nk share ngn korang
rs bengang gile..
ptg smlm pas blk keje
aku singgah la 1 gerai ni.. nk tapau mknan
(zati..kedai yg ko mkn ns gorg kampung yg ko kata sedap tuh)
me n mooney as usual
pastuh.. kitorg pun order
aku order mee gorg bsh..
pastu order chapati. tetiba lak nk mkn chapati.
bkn kedai mamak tau. org melayu yg wat chapati tu.
muni oder ns gorg daging

ok. order done!
kitorg pun tunggu.. sesambil borak..
pastu aku tgk kt atas meja cashier tu
ade 2 bungkusan mkanan
dlm hati aku..
oh.. bukan kitorg punya kot.
lgpun xde pun abg kedai tu ckp da siap
so smbung borak lg..
lame gk laaa..
pastu aku heran..eh dah siap lum ni

pastu aku ckp kt muni
ntah2 yg kt atas meja tuh
dah lame kt ctu
muni pun tny abg kedai tu(mmg x ensem!!! geram gile ngn diaaaa.. dah la amik order mcm ampeh muka mcm nk mrh jekkk)

"abg..dah siap ke?"
abg tu bls " tu..kt dpn" (means kt atas meja cashier tu lah)

mak ai.. gile dah lame bungkusan mknan tuh kt ctu
aku mmg bengang gile!
aku pegi dpn
then dgn muka bengang aku ckp la ngn akak tu

"kak, knape x panggil.? dah lama kitorg tunggu!"
nada aku mcm mrh tp bole control lagik.

korang tau ape dia jawab??

"mana akak tau dik"
"bukan akak yg amik order"

ya Allah. berapi aku masa tuh.
dlm hati aku..
Oi.! abis dah ko tu yg jaga cashier!!!!
lgpun mkanan tu atas meja cashier. ( boleh dia biar je mknan tu?)
panggil la kalo dah siap.
tak pun ckp la kuat2..
Mee goreng siap!!!!!!
warggggggggggggggghh..

aku x tau nape aku hangin sgt smlm
akak cashier tu mmg bongekk
huhu..
pastu aku sound dia dgn nada cool
" ape pulak mcm tu kak"
" dah lama kitorg tunggu..lenkali bgtau la kalo dah siap"

pastu aku ckp kt muni kuat2
"pelikla la kedai ni muni"

mesti akak tu dgr.

kesimpulan dr cite aku:
akak cashier tu mmg bongek+Sengal

waaaaaaaaaaaa..aku tanak g kedai tu lg.
cm ampehhhhhhhhh.

17 comments:

Jard The Great said...

yep... akak cashier tu mmg bongek+Sengal

haha...

sparkystar said...

alahaiii...cian lak,rmbut sama hitam hati lain2..

Monkey D Luffy said...

biasalah time2 period ni mood tak menentu... kapten pun biasa cam tu

chik Star said...

meh cni haku sekeh pale dak cashier tuh.!

chik Star said...

len kli jgn pi dah kedai tuh.
bnyk lgi kedai laen.
siyus xphm dgn org berniage nih.
nak berniage tapi xreti nk lyn customer.
sebb tuh org melayu xmju2.
agegege.**

ezzati said...

hakhak..memang bongek n sengal..n tambah satu lg sentap la minah tu..

~dARlee zURiS~ said...

waaa..
berapi masuk sini
hihiii...

~dARlee zURiS~ said...

x yah g dah ar kdai camtu
jom kita boikot sama dia!!!

QueenWizza said...

jard: so true!

sparkystar: btul tu. ermm..

kapten:wahwahwah kapten mandai ckp aku period.huhuh.bukan lah.

chik star:siyes mmg x suka kdai yg x pndai lyn customer. sucks lah kedai mcm tuh.

zati: wahha..xmo g lg kdaii tuuu :(

zuris: mmg x nk g dahhh. huh.

chik Star said...

len kali klo nk pi lagik
bwak zuris.
dye power 0oo !

PeminatJutawanMalaysia said...

lapo pulak perut aku ni dengar citer pasal makanan..hahaha...kalo aku denyer nak ambik order tu..

berry said...

ala cian yer dia :)
jgn mrh2 yer laling..klu camtu
xpyh dh p kdai 2..xmesra alam tul :)

Mr PenyuBiru said...

ko cakap ko sound, tapi ayat ko tu cam biasa jer.ehehe..
ko takyah kusutkan jiwa pasal restoren camtu. kena cool beb!
lepas ni xyah pi lagi. tu je cara tuk tunjukkan kita punye hak.

atiQah adNan said...

sabar.. sabar.. hehe tapi kes tu mmg bole hangin gak laa...

hyfa hasan said...

sabar akk..
emm..hai..sy dah link awk dah..
nice blog...

Iffah said...

ermm..kuar tajuk sat.. bukan ko xmkn dinner dh ke (diet??)

QueenWizza said...

penyubiru: skema nye jwpn ko. sejak bila brubah ni. heheh. sbb aku cool la xnk pegi dah. saje nk share emosi ngn korang. hehehhe