Friday, December 19, 2008

!O keburukan.. err..


sebelum korang bc keburukan aku kt bwh.. harus d ingt..
setiap org ade kelebihan n kekurangan masing2.
n bagi aku setiap org has their own uniqueness.
:)
Ok. Tag kali ni lain jugak dr yg lain. Tag tlah diberikan oleh cik Ezzati the babe itu :)
Its about our keburukan or weakness or whatever it is yg sewaktu dgnnye

1. First n foremost, ape ek? Aku cpt naik angin kot!

aku rs aku ni kategori cepat naik angin kot. Cepat rs nk mrh. Tp.. aku mrh mmg x lama. Aku cepat cool down blk.Tp aku rs xleh nk salahkn aku gk. Salahkn lah zodiac aku. –LEO. Huhu. Tp kalo pk2 blk , time aku cpt mrh tu seme time PMS haha. So xde la terok sgt kn aku ni.. aku rs smakin aku jd grown ups ni.. aku semakin cool. Err.. ntah. I think so :P

2. Suke shopping a.k.a BOROSS!

Yep. Aku rs aku ni boros laa.. dr dulu lg. masa kt Univ lg ..aku ingt lg bila dpt duit loan je trus p soping pastu abis ratus2. Uhuh. Skang ni da keja lg la.. Ntahla..aku rs aku jadi lupa daratan bile tgk shoes yg lelawa.. high heels.. bju.. suar..Kekadang bila tgk baju lawa trus ye ye nk bli. TANPA PIKIR PJG. Tp pas bli, mesti x brape nk pakai bju tu. Mcm ade something X selesa or whatever. Yg penting x jadi bj fav sgt! Byk tau bju cmtuh. Kesimpulan mcm buang duit je.. waaa bila pk2 blk nyesall pon ade.Skang ni dah kurang ckit soping disebabkn ade komitmen lain. Nasib gk tunang aku cm tegas ckit. Dia x kasi aku soping sgt. Dia kata nk kawen ke nk soping?
Er. Trus terdiam. Tp aku suka laki cmtu. Yg bole control aku. Tp bukan over la. So far.. dia lgsung x kongkong pun. Dia sgt understanding n bole tolerate. Hehe. Ops. Out of topic lak. Sowi guys. Ok.lets cont. :D

Sejam kemudian .. (fuh..letih pk tau ! )

3. Suara too soft x bertempat!!

Ha..ni plgg aku x suke. Ni mmg weakness aku yg sgt weakkkk. Huh. Dulu ms kt shrdc, (masa training IC design dlu) , salu ade presentation. So akan salu lah berckp d dpn.
N aku rs aku dah kuarkn semuaaaaa (SEMUA ok) suara aku.. tp still org ckp aku punya suara still slow. Argh perlu menjerit ke? Atau mcm mane? Bingung. Suara aku mmg mcm tu. Kekadang bila ckp ngn supervisor ke ape.. automatic jadik slow. Isk. Sememangnye aku xmntk dia jadi slow tau. Bila ckp2 ngn member aku rs ok jekk.. Damn it! Dlm hal ni aku slhkn diri sndiri sbb x ckp kuat.

4. Bila nk bli tu ye ye je. a.k.a beriye2.

Ok. Aku mmg ske bc magz mcm cleo, rapi, Eh!, and now pengantin. Tapi style aku ni cm tamak ckit. Kekadang bli skali 2 trus. Cthnye. Aku pegi kedai magz. Pastu jadi mata keranjang kejab tgk magz2 yg baru2 . fuh. Pastuh aku akan end up bli 2 magz iaitu rapi+cleo. Pastu style aku ni bila bli magz aku x trus baca. Aku just belek2 je. BELEK2 je. Or dgn kata lain just GO thru. Tgk fashion2 n produk2 kecantikan yg best2..pastu dah. X baca dah. Tgu la 2-3 mggu lg baru aku akan bukak balik magz tu n bc di saat kebosanan melanda hidup. Buruk la prangai aku kn? So far stiap bulan mesti aku akan spend duit bli magz.

5. Kuat mkn

No doubt. Lgpun we just hv to accept the fact that pompuan ade 9 nafsu. So aku mmg kuat mkn. Hahah. Kekadang nafsu mkn aku melampau2. tp berat maintain lg kot. Lama x timbang ni. Tp aku rs maintain lg. nk turun punya payah. Damn!

6. Kuat membebebebebebel

Hahaha.. aku admit. Aku ni kekadang suka membebel. Kwn2 pun prasan. Tp bukan ape. Aku membebel tu kekadang utk kebaikan :P (nk gk backing diri sndiri) Nk ckp topic ape yg aku bebelkn..aku pun tatau. Ni dah kire bagus aku letak membebel ni dlm list tau. Penat nk pk weh. T_T

7.Hati cepat pecah.

Haa.. ni mmg x bole di sngkal lg. aku rs aku ni makin besar bukan makin kuat. Makin lemah. ( I mean mudah nangis). Mmg fragile gile hati aku ni. Aku cepat trasa kalo org ckp ksr2 ngn aku.
Even penah sorg blogger ni ckp something(bg aku agk kasar)aku tau dia x mksudkn ..but still aku terasa hati. Esp bila pompuan yg bergurau kasar mcm tu. Lelaki jgn ckp la.
Aku kt opis ni byk kali dah mkn ati. Siyes la wei kalo lelaki bergurau mmg boleh pecah hancur bekecai ati aku. Hehe over lak bekecai tu. Satu lg nk ckp yg hati aku fragile.. salu kalo aku blk kg naik bas kan.

So bile dah nk blk ke kulim..kekadang abah n adik aku je anta ke stesen bas. Pastu bila bas da gerak je. Mula la aku stat drama aku. Mcm bebaru ni. Bas gerak je trus automatic menangis.
Ntah. Sedey sbb kena bpisah ngn family. Dr dulu lg..bila masuk asrama pon cmtu. Bila family dah blk ke umah if diorg dtg melawat pon aku nangis gk. Penah jugak dulu ms nk g KK naik air asia.Tp aku telmbt. Smpai x smpat nk check in. Trus aku kena bli tiket flight baru. Korang bygkn lah. BEtapa sakitnya hati aku time tuh. Slamber je aku nangis tgh2 org ramai tuh smbil kol farul. Aku prasan ramai org tgk aku nangis. Haha.Ntah. Mmg aku dilahirkn begini :P

8. Aku terlalu jaga hati org

erm.. tak tau nk explain. Cthnye mcm ni. aku dah tau cite psl something. so.. member aku pun ckp.. eh tau x bla..bla..bla..(benda yg aku dah tau tu la).. so aku pun akan ckp " oh ye ke..?? bla bla bla". mcm aku x tau benda tu. sbb bg aku, aku nk jg hati org tu. sbb dia tgh excited nk cite.. tetiba kita ckp dah tau. so mestila x syok kan. Er.. ntah la.. bg aku.. aku just nk jaga hati org tu. xpe kan?? ermmm.. tp depends on cite gk la.byk la lg kes. tp lebih kurang mcm ni la..

9. Suka tido awal

Ntah. Korang rs ni keburukan ke?? Aku pun x sure. For y’all info.. sejak dah keja ni aku x reti tido lmbt. Salu aku tido kul10pm. Aku x suka sgt tgk tv. Bukan la x suka.. tapi..
Smpai kul 10pm je. Cite2 pas kul10pm tu salu aku x tgk. Ntahla. Kalo tido lmbt pun if kuar mlm ngn member. Tp mmg jarang sgt. JARANG aku nk kuar mlm. Pas blk keje mmg x kuar umah dah.Tu style aku. Sbb tu la aku ni bdk baik kot. Haha. Prasann :P Cite2 mcm gossip girl, Gilmore girls, heroes etc.. mcm2 la cite yg best2 lg.. aku x tgk bukan ape. Sbb diorg tayang lmbt sgt.
X larat nk tgu dpn tv! :)

10. ok. Lastly, ape ek. Ermm. aku ni jenis senang nk di manipulasi gk kot.

x bagus jugak kan? aku rs mcm bila ngn kwn2 ramai2.. cthnye bila nk buat kputusan apa2 ke..
aku salu ckp.." x kesah.. aku ok je memane".. Ntah la. aku rs mcm tu la.. aku taknak buat keputusan nnt akan ade org x puas ati. so better aku mgalah je. Mcm konon nk jaga hati org lain la. biar aku yg mkn hati xpe. hehe.. lebey kurang cmtu la. ntahla korang phm ke tak. hehehe


orait. tu je yg aku dpt pk kan. ok sape yg akan kena tag ni??

hehe.. kwn2 aku yg sweet iaitu
zuris,berry,atiqah,nani,chikstar,jard

kwn2 yg macho
sparkystar,zaidon,kapten

ok.9 org di atas adalah org2 yg sgt brtuah pd hari jumaat yg mulia ni :)

20 comments:

sparkystar said...

adoiiyaii..ko saje jek kan.ngeh3

Luth Textile said...

okla gitu.
xburuk sangat pon

nanonano said...

hati kaca meh?
siap bley pecah2 tu
;p

QueenWizza said...

sparkystar,
sape suh x jwb tag yg sblm ni hahha

luth,
hehe..tu bru 10 je. tu pun dah di tapis :P hihihi

nanonano,
a'a kaca. kena handle with care :D

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

owh gosss...
kena tag sudeh..
okk.. nanty saya wat..
btw thanks,,

.: mo0-nee :. said...

bayi jer tidoq kul 10.haha.apa punya turrr

QueenWizza said...

atiqah,
hehe.. kalo rajin wat la :)

muni,
jeles la tu.

ezzati said...

hehehe..aku rase sume aku sedar nie.. :)

Monkey D Luffy said...

oh ko mudah dimanipulasia... lagi 6 bulan kan... aku kan manupulasi ko.. jeng jeng jeng

~dARlee zURiS~ said...

aku tembak gak budak nie krg.
hahhaaa..
wopss..kena ckp lembut2 meh
ti pecah ar hati dye
nk bg hati pe lak kat incik tunang tu =P

jgn mare yang
i lap u
muahahhhh.. ;)

Mr PenyuBiru said...

tido awal tu satu tabiat yg buruk ke? hmm.. aku suka tidor lambat,so maknanya aku mempunyai tabiat yg baik.hehe

Zaidon said...

kuat makan.. hehe..

Zaidon said...

satu lagi.. OK pe gambar yng edit pakai adobe tu.. dah macam dalam majalah Ujang ..'Aku hidup dalam Blues' gitu..

StingRay said...

hati ayam goreng kadang2 sedap dimakan...

QueenWizza said...

zati,
ko prasan ke seme tu? hehe.. tak dpt nk pk dah. hehe

kapten,
ceh.sila jwb tag itu ok.

zuris,
hehehe..lap u too.

penyubiru,
tak. tido lmbt pun tabiat buruk gk.

zaidon,
a'a la..kuat mkn.cant help it! sigh.

stingray,
hehe.. hati ayam plak.

♥ berry said...

wah..dpt tag bhy ni
nnt kt try jwb..hehehe :)

QueenWizza said...

hehe..okey berry. sori lupa nk gtau :P

chik Star said...

10 keburukan.
hihi
klo sye nih lg bnyk wak.
naseb 10 jerk
:P

QueenWizza said...

sebenarnye mmg byk lg.. tp biasa la..
mane kite nk terpk keburukan sndiri..kekadang kite x sedar
lgpun mmg byk lg tak terpk nih.. yg mane ade je lah. mls nk pk betul2 hehe

superior said...

buy louis vuitton