Friday, November 28, 2008

mari kita.. mari kita bergembira sama sama :P

hye korang

amacam ari ni? korang sht x?

arini mood aku dah ok

xjadi nk majuk lelame coz tetiba dia kata nk demam lak.

adei. kesian pulak.

x smpai ati nk majuk lelame. see.

pompuan mmg lembut ati.

tapi xde idea sebenarnye nk tulih pe.

lately asik blur n lost ckit.

hihih..

aku sebenarnye rindu kt family kt umah..
ssh gk keje jauh2 ngn umah ni..
2-3 bulan skali bru blk. huh.

Korang yg duk dkt ngn umah tu..
selalu2 lah balik jenguk mak abah korang tau :)

p/s: tgh mghitung ari nk blk raya aji nnt.

Thursday, November 27, 2008

Mkn ati..

korang dah bekpes?
aku x..
sbb tgh Mkn ati *sob sob sob*

..........
.............
sgt takde mood arini
sedeyh..

tgh merajukk

Wednesday, November 26, 2008

makanan ke'suka'an..yeah!

Aku bukan lah nk ckp aku kuat mkn.. tp aku mmg suka mkn. Sape x suka mkn cuba angkat tgn?
Wahwahwah. Mesti konpom xde org angkt tgn.

Hahah.ok. di sebabkn aku dah blur. So aku saje nk share kt korang mknan2 kegemaran aku.. means ape yg aku salu order bila pegi mkn kt restoran or kalo kt umah:


1/ Aku salu order ns paprik.

Ssh nk jmpa kedai yg msk ns paprik yg best. Last Sunday aku g 1 kedai ni. Ptg dlm kul4. order ns paprik daging. Skali blk umah. Tgk2 dia buat ns paprik ayam. Warghh. Bengang jugak ms tu. Tp too late la nk patah blk. nasib ns paprik dia sedap smpai ilang kemarahan aku. hehe


2/ Kue Tiaw Ladna – ni lagi 1 ssh nk jmpa yg sedap.

3/ kue tiaw Kung fu – ske sgt yg ni. Ade 1 restoran kt cni yg mmg pergh.. ckup semua rs.

4/ Ns lemak feveret gk. Ade 1 gerai kt kulim ni dia jual ns lemak ptg2. pergh. So far tu ns lemak plg sedap kt kulim. Hahaha..

5/ kalo lauk pauk aku ske msk lemak cili api . yg pedas..waa leleh air liur

6/ tom yam . pergh yg ni hampir terlupa. Mmg feverettt.

7/ laksa penang – ni mmg all time fav ok.

8/ semua jenis masak merah or sambal aku suke..kesimpulan yg pedas2 lah. Ops tp aku x suke sotong kering. Tatau nape. Xleh masuk.

8 je lah. Ni je plg faverett kot. Korang lak ape yg salu korang order bila mkn kt restoran? Kekekek.. nk jgk tny. :P

the Seven by atiqah adnan *smiling*

1. 7 ciri Wanita/Lelaki Idaman Anda
- ske guy yg jujur
- bole membimbing aku kelak
- yg sedap mata AKU memandang
- and bg aku dialah lelaki plg ensem kt dunia ni wpun org lain x rs cmtu( goes to my fiance :P)
- yg dah stable dr segala segi
- penyabar
- yg sweet bg aku :P

2. 7 Wanita/Lelaki yang tak pernah anda minati sepanjang hidup
- x matang lgsung
- x pk panjang
- panas baran
- x menepati janji.
-xde keje tetap
-
yg suke melepak x tentu arah
- yg menakutkn

3. 7 Perasaan anda sekiranya keluar dengan orang yang minati
-bedebar debar
-jantung berdegup (haha. cm sama mksud kt atas lol)
-blushing
-bahagiaaaa
-bahagiaaa lg

-hati kecil ketawa riang
-prasaan mcm nk stopkn masa spy boley lelame ngn diaaa
-tmbh 1 lg.. cant stop smiling. rsnye senyum smpai ke telinga :P

sori. dah jd 8.ok.jwpn di atas lebih menjurus kpd prasaan keluar dgn kekasih ati :P

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda
- Bali
- Paris
- Bandung
- hawaii
- dubai
- cameron highland
- korea kut hehe. dah x tau nk tulis pe.

5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang akan anda hadiahkan kepada si dia

- Jam tgn (hopefully)
- kasut
- my homemade cookies (da pnh kasi..tp akan kasi lg :D)
- my 1st choc cake moist punya (lum pnh wat..tp akan ku hadiahkn pd dia kelak!) ngeh3x
- hugs
- kesetiaan n kejujuran
- last but not least, kasih syg n cinta yg tak ternilai :)

6. Tajuk lagu yang akan anda nyayikan untuk pasangan anda..-

- tercipta untukku by ungu - bait2 lirik dia sgt indah

- from this moment on- shania twain. - all time fav love song


7. Rakan yang anda tag dan mahu mereka buat 7 PERIHAL ini. wajib!!!! mereka perlu diberitahu akan hal ini....

- ezzati

-chik star

-zuris


tu je. seme jpwn lahir dari hati kecil gue :P

Tuesday, November 25, 2008

bengang ngn cashier yg bengong

aku ade 1 cite nk share ngn korang
rs bengang gile..
ptg smlm pas blk keje
aku singgah la 1 gerai ni.. nk tapau mknan
(zati..kedai yg ko mkn ns gorg kampung yg ko kata sedap tuh)
me n mooney as usual
pastuh.. kitorg pun order
aku order mee gorg bsh..
pastu order chapati. tetiba lak nk mkn chapati.
bkn kedai mamak tau. org melayu yg wat chapati tu.
muni oder ns gorg daging

ok. order done!
kitorg pun tunggu.. sesambil borak..
pastu aku tgk kt atas meja cashier tu
ade 2 bungkusan mkanan
dlm hati aku..
oh.. bukan kitorg punya kot.
lgpun xde pun abg kedai tu ckp da siap
so smbung borak lg..
lame gk laaa..
pastu aku heran..eh dah siap lum ni

pastu aku ckp kt muni
ntah2 yg kt atas meja tuh
dah lame kt ctu
muni pun tny abg kedai tu(mmg x ensem!!! geram gile ngn diaaaa.. dah la amik order mcm ampeh muka mcm nk mrh jekkk)

"abg..dah siap ke?"
abg tu bls " tu..kt dpn" (means kt atas meja cashier tu lah)

mak ai.. gile dah lame bungkusan mknan tuh kt ctu
aku mmg bengang gile!
aku pegi dpn
then dgn muka bengang aku ckp la ngn akak tu

"kak, knape x panggil.? dah lama kitorg tunggu!"
nada aku mcm mrh tp bole control lagik.

korang tau ape dia jawab??

"mana akak tau dik"
"bukan akak yg amik order"

ya Allah. berapi aku masa tuh.
dlm hati aku..
Oi.! abis dah ko tu yg jaga cashier!!!!
lgpun mkanan tu atas meja cashier. ( boleh dia biar je mknan tu?)
panggil la kalo dah siap.
tak pun ckp la kuat2..
Mee goreng siap!!!!!!
warggggggggggggggghh..

aku x tau nape aku hangin sgt smlm
akak cashier tu mmg bongekk
huhu..
pastu aku sound dia dgn nada cool
" ape pulak mcm tu kak"
" dah lama kitorg tunggu..lenkali bgtau la kalo dah siap"

pastu aku ckp kt muni kuat2
"pelikla la kedai ni muni"

mesti akak tu dgr.

kesimpulan dr cite aku:
akak cashier tu mmg bongek+Sengal

waaaaaaaaaaaa..aku tanak g kedai tu lg.
cm ampehhhhhhhhh.

Monday, November 24, 2008

Ada apa dgn weekend ku??

Korang pegi mane weekend lps?
mesti syok kn?
weekend aku gk yg x best


tp mmg aku pon yg wat dia jd x best
sbb aku mmg mls nk g memane weekend tu
lepak umah je
membuat kerja2 sbg surirumah


phm2 la keje ape kn..
kms umah+sapu smpah+basuh kain+mkn+tido+nonton
nasib xde bj anak nk kena basuh
kekeeke
disebabkn byk ms free weekend tu..
so aku decide nk meluangkn ms utk memanjakn diri sendiri
scrub bdn and pakai masker

sorila.mls nk snap pics. :P

lagi ape yg aku buat..
nonton cite frens..lagi dan lagi dan lagi
tgk dr season 1
ntahla..aku rs tenang bila tgk cite ni
esp bile aku sorg2 or time sedeyh
aku gelak sorg2..best jugak
lupa semua prob.

kalo aku tgk cite ni
aku rs aku x keseorangan
siyes

ntah korang phm ke tak ape aku rs
hehehe..syok sendiri laks
pastu nonton cite sex and the city the movie
not bad gk cite ni
bole la melayan kebosanan aku
tp aku tensen dah nk ending tu.
cite tu mcm stuck. adoii. x dpt tau ending dia.
agak2 dlm 15min lg nk abis tau
tp aku assume hepi ending lah

ari ahad aku decide nk pegi klinik
ala..bukan sakit ape..sakit tekak je
sakit tekak dah seminggu lebih
sbb aku x pnh sakit tekak lelame so cuak ckit la :P
lagipun sepjg dah nk sethn aku keja ni
aku x pnh pegi lg klinik panel tu
rugi tau
tp kn..bila bgn pepagi mmg sakit ar. nk telan air liur rs perit.


ni dia encik ubat.
rileks je mkn ubat. mmg x takut ubat pon.
tp mcm bekesan laks ubat dia.
dah kurang ckit sakit tekak ni.
heh.

mls ah nk cite pjg.
Weekend x best. huh. nasib ar tunang jauh.
kalo dkt mmg da lame dating2..
xpe..tgu taon dpn.
sebulan je lg.
heheh..

Tag shuz dr Chik sTaR~

ok. Ive been tagged!
tag nye sgt lain.
iaitu tag kasut
Wonder who's idea but sgt menarik skali :D
here goes..
Syarat : 1. Tangkap gambar kasot/selipar yang anda pkai ari ni.
2. Mesti kasot sendiri.
3.Tepek kt blog
4.Teg kawan yg sporting.



ni lah kasut sy pakai arini. kaler purple. yup.

purple sgt cantek. i lurve purple!

i even thinking to wear purples on my wedding!

ops. terkeluar topik pulak. ngeeee :P

This is my new shuz actually. Baru bli last week.

masa cuti pree tu. remember? :P

tp xde sape tau kecuali cik Mooney.

org lain tak tau takut kalo2 smpai ke telinga encik tunang.

matik kena bebel. x sggup!

okay..okay.. dikhuatiri out of topic kalo tulis pjg2.

the lucky victims are :

1. Cik berry yg sweet itu

2. cik ezzati the babe itu

3. cik jard the no great at all itu

only 3 of u is the chosen one. Lucky you.

bubyeeeeeee... ade meeting kul1030am.

update: ops. lupa nk cerita 1 lg psl kasut ni. ketika memakai kasut ini, saya akn kelihatan plg tinggi di kalangan kwn2 sekerja dan boleh di katakn tinggi ala-ala model gitu. tinggi je lah. rupa bukan. huhu

Friday, November 21, 2008

damn hungry :(


hii all

morninggg..its a beautiful friday morning
(walhal dah nk tgh ari pon):P
oh. pg ni sgt lapar.
kerana x pegi bekpes
aku pon xtau nape aku x bekpes
mlm td pon xmkn
spatut kena la bekpes
sbb mlm x mkn
adeii.. ntah la.. mcm lost plak arini
so skang ni perut aku tgh bunyi kriuk kriuk
uhuh.
ada sejam lg masa utk pegi lunch
tekak pun sakit ni kalo telan air liur
salu kalo sakit tekak cmni tanda2 nk demam

TAPI..
lupakn je la..aku mmg ssh nk demam
dari isnin kot sakit tekak ..
rasanya dlm thn ni aku blum demam lgik.
kekadang tu aku saje jek men ujan sbb nk bg demam
tp x demam2 gk
ye lah. rugi la MC leave kalo x amek kan.
huhu.

( thinking.....*sigh*)

Thursday, November 20, 2008

Cuti free..nonton yuk!

I'm backkk! :P
smlm aku dpt cuti last minit
a.k.a cuti free :D (suka..suka.. hehe)
xyah la cite nape..
sbb pjg sgt kalo aku nk story kt cni
hehe.. so smlm mmg aku x jln2 la
kt blog korang. sbb kt umah kn xde tenett.
tetttt


so.. dlm kul10 pg tu
aku blk la umah setelah diberi cuti
lepak2 pastuh aku tido
smpai kul3ptg
syokk weih. sbb time tu lak tgh ujan lebatt
auww lagi la syokk tido.
hahaaha :D


member aku pon ade gk time tuh
kitorg sesame dpt cuti free :D
bgn tido trus ajak dia jejalan
dia yg tgh tido..aku kejut


me:"muni..bgn laa..bgn laa.. jom jln2.."
muni: aaa..(smbil mamai2).. ok. nk g mane?
me:"ntah..jln2 la..boring la tido jek. eheh. nonton yuk?"
muni: ok gk. nk tgk cite pe?(suara mamai)..
me:"ala..tgk jelah cite pe yg ade nnt.. james bond ke.. madagascar ke
jom la siap2.. heee"
muni: ok..jom


apelagi..trus basuh muka.. tukar bju.. siap2 x smpai 15min siap.
x make up pon.mlss. hehehe..
kul4pm++ smpai sunway karnival mall..
guess what??
tgk cite james bond you.
mmg x plan nk tgk cite. tgk cite yg available je.



oh. tegodaaa..
lari pun nmpk cooool..


memula aku takde prasaan nk tgk james bond
sbb nye biasa la
aku kan x suka tgk cite2 aksi n ganas2 tembak menembak ni
maklumla lembut ati (kekekke)
ikot mood la..
tp smlm rs nk tgk.
Sekali tgk.. Waaaa.. korang nk tau 1 rahsia x???
aku rs aku dah jatuh cinta la..
jatuh centa ngn james bond!
haha.. aku rs dia sgt lah coolllllllll..
smpai aku tergoda tgk dia
kahkahkah. ada kah keterlaluan? tak kot :P

aku rate cite nih 4.9/5
kekeke..

Tuesday, November 18, 2008

Some thoughts..


timE is likE a rivEr
u cannot touch the same water twice
because the flow that has passed will never pass again
so, enjoy every moment of life

Dont let someone become a priority in ur life
when u'r just an options in their life
relationships work best when they are balanced
whEn we wake up in the morning
we hv 2 simple choices
go back to sleep & dreams
or wake up & chase those dreams
choise is yours

When u keep saying u r bz
then u r nvr free
when u keep saying u hv no time
then u will nvr hv time
when u keep saying that u will do it 2moro
tomorrow will never come

Nvr explains urself to anyone
bcoz the person who likes u doesnt need it
and the person who dislikes u wont believe it!


:)

Monday, November 17, 2008

Pening..pening..tekak loya..impossible..

er..
nape ek
aku skang asik pening2..
n tekak aku loya je rs
ala..rs cm nk muntah tu
aku tak suka rs cm ni..
x selesa..
telan air liur je rs semacam..
rs nk bluekk(muntah le tu)

er..
nape ngn aku ek
takkan pegnen kot
haha kiddin.
oit korang x baik tau pk bukan2
so jgn ada spekulasi pulak
gile ape
mustahil
impossible
sbb aku tgh pms skang
hahah

back to topic
siyes.. ape kena ngn aku ek?
korang pnh rs cmni x?
*sigh*
sgt tak suka!

Aku dan dirimu

tiba saatnya kita saling bicara
tentang perasaan yang kian menyiksa
tentang rindu yang menggebu
tentang cinta yang tak terungkap

sudah terlalu lama kita berdiam
tenggelam dalam gelisah yang tak teredam
memenuhi mimpi-mimpimu malam kita

reff:
duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
dan kini hanya ada aku dan dirimu
sesaat di keabadian

jika sang waktu kita hentikan
dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan
meleburkan semua batas
antara kau dan aku, kita

repeat reff

korang tgk melodi x?
psl ashraff + bunga kawen tuh
sempat tgk ashraf + bunga nyanyi lagu ni
kebetulan aku mmg tgh nk carik sape nyanyi lagu ni
huhu.. teruk kn aku?
lgu ni da lama tp aku bru tau
ari lasso yg nyanyi ngn bunga
huahuahua
skang tgh jatuh cinta ngn ashraff yg sweet nyanyi lagu nih
dan skarang jugak tgh lyn lagu ni
looping bape byk kali aku tak tau
ratusan kali gak nye
haha..
p/s: jiwangs time :P

Saturday, November 15, 2008

jom berdansa!

Yeyy
Mlm yg di tunggu tunggu

Malam sehati berdansa!
hehe..
korang layan x?
aku sukeeee sgt..

sbb mmg bercita2 nk blaja menari

tp x pnh tercapai

hehe..
yok..berdansa yok!
kul9pm chanel 104. Astro ria.


fahrin n linda onn.

ps: Njoy ur weekend guys!

saturday here i am!

unbelievable..im online on saturday!
haha
thnx to muni(my fren)
coz she left her broadband at my home
on purpose!
she went to KL this weekend
So she didnt bring along her laptop
including her maxis broadband!
hehe.
She said i can use it so that
i can be less boring this weekend.
but honestly,
i dont really like this maxis broadband.
the connectivity is very2 sucks.
i always get disconnected!
sabo je la.
depends on place la actually.
I even once thinking to subscribe this broadband
cuz its not so expensive
rm98/month
quite murah kn?
But after i tested muni's broadband at my home
im sooo totally changed my mind
tak jadi nk subscribe
Asik disconnect n coverage maxis sucks
No offense to maxis lover out there
Lastly,
Chill out guys
Happy Weekend!! :D

Thursday, November 13, 2008

my bOyfriEnd is typE B..!

hye korang
Pnh tgk cite korea ni tak?


rasanya mesti korang pnh tgk :D
cite ni da lame. dr thn 2005 lg dia kuar.
erm. kitorg tgk cite ni masa zaman2 Univ dulu.

credit to Jard :D
coz dia yg perkenalkn cite2 korea ni kt kitorg.
smpai kitorg jd mls sbb asek tgk cd jek!
kn jard? :P
ok.
my point is, kitorg sukee sgt tgk cite ni.
dgr tajuk pun dah best.
Psl pompuan ni type A n laki tu type B.
aku ade bc psl article type B men ni kt tenet.
kt korea, siap ade diorg terbitkan buku
title "Dating a Type-B Man"
"this book lays out strategies for women of various blood types
to deal with the pitfalls and pleasures of striking up relationships with type-B men. "

fuh.!
plg tak tahan..aku quote yg ni
"According to a recent nationwide survey conducted by Internet portal site www.xyinlove.co.kr, type-B men were considered to be the most difficult type to date and about 40 percent of women said they did not want to marry a type-B man. "
ok. smbung cite.
pas kitorg tgk cite nih.
mmg mcm x suke sgt ngn laki type b dr segi sikap kot.
mcm selfish ckit
TAPI KAN..
tak sangka lak boifren aku brdarah type B.
(mggu lps dia g cek drh)

haha. masa memula kapel dulu mmg x tau dia drh ape.
skali tu.. time gayut2 salu gk la aku gurau2 ngn dia
aku kata dia mesti type B ni..

sekali tgk BETUL.
haha. lawak lak aku rs.
tapikan..aku rs ok jek lelaki type B nih.
honestly, mmg dia x brape reti nk pujuk n kekadang x pndai sgt nk jg ati
but the best part is..
dia byk sgt berkorban utk aku..
n x berkira..
dia sweet.. understanding.. patient
setakat ni x penah lg dia nk mrh2 aku.
mmg sgt penyabar melayan karenah aku yg ngengades ni.

arghh..sayang sgt kt bf aku ni.. ops.. tunang aku. :D

ni pic yg di ambil ms 1st date. klaka sgt time ni.
kitorg nk snap pic dlm keta.
tp dia segan coz ade org.
aku ckp la..
ala..nk segan watpe..pasni bkn jmpa dah org2 tu.
pastu tgh tergelak2. pastu dia snap.
hasilnye..aku sukeee sgt pic ni :P


ni 1st present yg dia kasi. masa 1st time jmpa dia kasi bear ni.
so smpai skang tiap2 mlm aku tido peluk bear ni :P

ms kitorg having fun kt genting.

nk ikutkn mmg byk yg dia berkorban utk aku.

cuma tu la..kekadang time aku emo2 tu.. mula la aku merajuk

then aku ckp la dia mcm x rindu n syg kt aku ( ngengades time nih)

pastu dia ckp.. dia mmg jenis x reti nk show feeling

tp hakikatnye dia mmg syg sgt kt aku.

huhu. terharu jugak.

wpun dia sometimes x reti nk amek ati..

tp kekadang kata2 dia wat aku terharu.

( plg x leh lupa.. kitorg beli gelang magnet E-dymium.

ala..yg AC mizal jd duta tuh. so aku yg pilih gelang tu melalui intenet.

aku pilih utk aku 1 then dia 1.

pilih yg sama pattern tp aku nye kecik ckit+kaler silver n ade kaler emas.

dia punya lebar ckit tp kaler silver je . saiz lelaki.

Pastu dia yg tolong order dr member dia..

so gelang2 member dia pos ke alamat dia trus.

then 1 ari gelang tu smpai)

aku: lawa x gelang tu b? :D

my bucuk: lawa..lawa sgt. pandai syg pilih :D

aku: tp gelang tu beza ckit kan. B punya xde kaler emas.

my bucuk: a'ah. B punya gelang xde emas. Takpe lah. Coz syg umpama emas bg b. :)

terharu sgt bila dia ckp cmtu :D

see, sape kate boifren type B x best.?

hugs & kisses to my beloved fiance nun d sana :)
ps: semoga jodoh kami di pjgkn dan berkekalan. Amin..

pss: sori.arini jiwangs ckit :P

Wednesday, November 12, 2008

tag by -cik BerrY- :D

Ive been tagged by miss berry! :D


here are the rules:-

1. List these rules on your blog.

2. Share 7 facts about yourself on your blog.

3. Tell 6 unspectacular quirks on yours.

4. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.

5. Link the person who tagged you.

6. Leave a comment for each blogger.


## 7 facts about me ##

1. Aku seorg yg pelupa. serius punya pelupa.

Cant really remember things in the past.
Both long term and short term memories. example:
certain2 situation or kejadian ms kt Universiti dulu2.
Cth member bertny:

member : wei kau ingt lg tak masa kita kuar ramai2..bla bla bla..
wizza: hah? yg mane? lupee.. lol

(slalunye situasi cmni berlaku time2 nk ngumpat ..kuang2x :D)

2. Org2 yg x kenal aku mesti akan kata aku sombong.

Sbb muka aku serius sikit.
Tp sebenarnye tidak. tak kenal maka x cinta.

Lgpun takkan la aku nk senyum memanjang.
Nnt org kata. gile apa dia ni?? Tp setiap kali berjalan,

aku cuba buat muka ala2 nk senyum.
Er..at least mencuba ubah persepsi org hehe.

3. i love pink, purple,green,black n white. full stop.

4. Adik bongsu berumur 8thn bernama Aliff Haikal.

dia salu guna henset mak aku then anta sms
kat aku. Latest sms berbunyi begini:

" Along nnt kau belikan aku kereta control boleh?

nnt aku belanja kau rm50"

hahaha. lawak ngn sms ni. ade pulak duit nk blanje aku. (gelak sorg2)

5. Plg x suka org yg suka berkira. yg kdg2 x logik. hmm.

6. Sgt sensitif. kekadang xde angin xde ribut tetiba leh nangis.

esp time sorg2.

7. tak brape suka kn ice cream. ikut mood. kalo tingin baru mkn.
rsnya dah lame gile x mkn eskrim. hehehe.

## 6 unspectacular quirks on yours.##

1. Aku xde spek mata hitam a.k.a sunglasses skng ni.
Yg lame tu tetinggal kt umah. Tu pun bukan yg mhl punya.
Bli kt langkawi rm20 je. Sungguh x glamer!

2. Aku xde jam. yg lame tu rosak. dr thn lepas lg.
Kesian. Hp tu la segalanye bg aku. tgk jam kt hp jek.
tanak bli jam skang sbb nk bli yg mhl trus utk hantaran.
hahaha.

3. Kuat membebel kot :D

4. Aku tak tgk cite2 mcm harry potter or star wars or lord of the rings.
Ntah kenape. byk org minat cite2 cmtu. tp bukan aku. :D

5. Suka mkn. full stop.

6. Tak reti melukis or menghias2 apa2 pun. ksimpulan, totally x kreatif.!

## 7 ppl to tag ##

1. Zati
2. Jard
3. Zuris
4. Chik star
5. Nanonano
6. Ad3ck
7. Sweethoney

Guys..tak paksa. kalo rajin buat le :D

Arini pinky day!

Morning korang

sarap ape arini?
setelah agk lame aku bekpes ns lemak ari2
tetiba arini wat kputusan xnk mkn ns lemak lg
hehehe
(in my defence, kt cafe tuh..ari2 dia jual ns lemak je+kuih2 sedikit,
so ape lg choice yg aku ade.. tpksa la mkn ns lemak je :P )

tp arini TIDAK.

aku minum white coffee + biskut kacang ni je.


love,love,love pink :P

Tuesday, November 11, 2008

Balik raya!!! yeyy..

Selamat pagi kwn2 yg comel n cute n ensem n macho

er. ade ke yg macho..

maaf silap.

abaikan word 'macho' tu okee? :D



tgh kire duit nk g bekpes pg td.

ops. kalo korang prasan monitor bagak kt blakang tu
hanyalah hiasan semata2 :p

bagak( besar) sgt..

smpai sakit mata kalo nk tgk skrin dia..

oh. sebenarnye aku nk cite pasai ahad bebaru ni

aku dah g beli tiket blk raya..

yeyy yeyy
memula cm xnk blk tau..

tp pk2 blk..dah lame x blk..last blk raya pose ritu..

so aku pun g bli tiket bas kt sg petani.

ssh kn? nk blk kg kena g naik dr sp.

tak ke leceh tu?

*sigh*

tp..x pela.. bersyukur seadanya..

yg penting bole blk.. :D

aku g sp ngn cik muni

pas bli tiket.. trus g jejalan kt Village Mall
xde la best sgt. x byk kedai nk soping

nasib! :P

eh. tp beg kt atas tu aku bru bli.
gatai. padahal tgal bape jek duit dlm bank.
padan muka sendiri :(
x lame jln2. dlm sejam gitu

dlm kul6pm trus g mkn.
kt secret recipe.

Muni mkn grilled black paper chicken.

x sdp pun.

aku mkn tom yam kung. bole tahan la rasa dia.

tp mhl la.huh. nyesal gk mkn ctu.


n buat pertama kalinye aku pakai skirt pada ari itu.
haha.. tp x brape selesa sgt :P

close up skirt.

ntahla.aku x pnh ade skirt.

dah lama tingin nk pakai skirt.

so mata aku tgk skirt ni lawa jek. trus bli.

haha. mmg telah melanggar prinsip x nk soping bln ni.

mmg aku x cite pun kt tunang aku. hhuh

x brani. kang dia beleter kalah pompuan :P


p/s: aku da mls nk smbung cite psl teambuilding tu.haha :D

Monday, November 10, 2008

teambuildings at Paradise Sandy Beach Resort Penang.~

Bonjour guys :D


korang sihat tak arini ?


hrp korang seme sht ek.


so that korang leh spend time


m'bc kt blog aku ni hehehe





As per title,
last wiken our company ade organize teambuilding
+ annual dinner kt Paradise Sandy Beach Resort.





hotel ni kt area tanjung bunga for those yg duk kt penang tau la kot


So. teambuilding 8tvties starts at 1.30pm.


tp kitorg x brape familiar ngn location hotel tu memula..


so kitorg smpai sejam awal..
so..memandangkn smpai awl..


kitorg pun membuat 8tiviti sndiri which is taking pictures byk2.


hahah. byk gk.


100++ pics yg brjaya d snap.



tp xleh la nk letak sme pics kt cni kan.


so as usual.mesti la nk letak pics2 yg prasan best je kan


hehehe..





few moments after arrived at hotel's parking lot. kt luar.


coz kt dlm dah penuh.


ok.mmg aku edit pic ni. saje nk kasi dia nmpk old skul skit :p




from car park to the hotel. hv to walk few meters. oh.



ari sgt panas. so wajibla pakai payung. :D




Masuk je lobby hotel. We saw this. ncs team building n dinner.



eh. tgk tu. Ujibakat pesona nona musim ke3 pon ade. hehe. tp pakai selekeh aritu.



so x leh la nk g ujibakat skali. kuang kuang :D






cantek kn paradise sandz tu. :)




love love love.



love this pic. langit yg biru :D






lama tau sejam nk tgu. nasib bw kamera.





ape la diorg nih. nk wink x reti. :P



tgk aku winking. mcm jadi jek.


haha.. :D


at least better than last time okee? :P







suke pic ni gk. coz i look super hepi.





nmpk keletihan sedikit setelah penat bergmba.


ingt muka x reti letih ke..hehe

dlm kul 1.30pm gitu.. dpt t-shirt.

tgh taklimat. b4 the event starts.
to be continue.. hehehe..

Friday, November 7, 2008

Tag by ~darleezuris~

al kisahnye
ive been tagged by cik zuris yg kecil molek tu just now

so..since im so free rite now
voila!
hutang selesai k

1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
2) Don't change your clothes, don't fix your hair...just take a picture.
3) Post that picture with NO editing.
4) Post these instruction with your picture.
5) Tag 10 people to do this
the victims are:
1/ ezzati :D
2/ bungaditepijalan :D
3/jardddddd
hehe..tu je the chosen one stakat ini..
layann ;P

Thursday, November 6, 2008

Tudung baru..

morning korang..
eh.. bukan aku yg tudung baru
ni minah sebelah aku nih
smlm tgh ari ms lunch kitorg smpat g soping tudung
kt kemboja(name kedai jual bj n tudung)
mmg tgk tudung pesen tu jek skang ni..
mhl gk tudung kt bwh ni..rm45..
diorg jek bli..aku bli rantai jek :P
lawa x tudung tu?
aku ske tgk kaler dia..
purple..perghh..
kitorg yg menggediks sekejab :P

tgh cuba2 ubah cara pakai tudung tu td..
belit2 je.. haha
tu je nk cite pasai tudung.. :D
p/s: pink+purple mmg kaler faveret ku ehehhe

Wednesday, November 5, 2008

Ada apa dengan kuching??

okes..
smlm aku x memblogging pun..
bz ngn benda2 yg x spatutnye aku cite kt cni
nnt korang kate aku mkn gaji buta lak ngeeeh3x :D
arini rs nk bercerita psl kuching..
bukan kucing..tp kuching or also known as cat city!
yg terletak nun di srwk nun..
hehe..ape yg best psl kuching??
bestttt.. 4 thn aku dok sana.. rs best sgt
di smping dpt blaja klaka srwk.. mknan2 kt sana
perghh..bole thn beb!..
Bln ogos yg lepas aku ngn zati pegi kuching
saje nk g sana melawat keluarga angkt kitorg
kt kg. pasir panjang, santubong
lgpun dpt tiket murah hehhe..
pegi 1hb blk 4hb.. puas la jugak bejalan..
cuma terkilan x sempat pegi shopping mall baru kt kch.. *sigh*
boulevard ngn ape tah name dia.. lupe lak.. the spring kot.
Dlm flight..x abes2 kitorg snap pics haha..
peduli hape org len nk tgk :P

thousand feets up above the sky.. birunyee langitt..

arriving at kuching airport.. muka excited!! :D

Tau ape plg bestt yg kitorg x sbr nk buat kt kch??
mkn Seafood!!
yup.. seafood dia perghh.. mmg buat aku terliur nk mkn..
mkn.. n mkn lg..hehhe
so mlm sbtu kitorg bw family angkt mkn kt TOpspot.
Topspot ni mmg femes ngn mknan seafood dia..
nk explain lelebih x leh..kang aku terliur sorg2
:P
mane nk carik..

jeng jeng.. kt topspot tgh tgu seafood..sesambil menunggu snap snap pics dulu :D

zati and adik angkt kitorg..mira


alamak..aku lupa name ikan ni.. kerapu kot.. masak 3 rasa..
rasa dia marvellous!
pergh..sekelip mata meja kitorg penuhh.. plg x tahan ketam tuh..
ketam msk black paper..adeih.. tingin lak nk mkn ketam..
udang masak butter.
.
sayur midin (kt srwk je ade syur ni taw)
ambal.. eh.. bukan.. alamak lupa nama dia..
iffah mesti ingt nih.. dia pjg2 mcm siput..
ingt x fah??
1 lg tu ape tah,, duh..aku ni mmg long term memory losst la
huhu..
yg tgh mkn tu mak n ayah angkt kitorg :)
Esoknye.. pegi unimas pulangkan keta sewa
hehe..dpt gk jejak kaki ke unimas terchenta ni..

posing kt tepi cafe - kolej alamanda
dah byk perubahan kt cafe tuh..
mcm2 adaaa :D

pastuh..g jejalan n soping kt kuching
kalo g kch tp x amek pics kt patung kucing ni.. x sah la kan..
hehehe
nafsu mkn kitorg mmg thp kritikal
dah alang2 pegi kch kn..
so kitorg x melepaskn pluang nk mkn Mee Kolok
yup.. mee ni xde kt tmpt lain tau
kt srwk je adeee :P
taraa.. dpt gk ilangkn kempunan nk mkn mee ni
rasa dia sukar utk digambarkn ;P
korang kena g try sendiri.. :D
aritu ari yg paling letih skali..sakit kaki ..pinggang..segala
psl bw beg soping yg berat2 n bejalan x berenti2..

me and my bff, zati.
kitorg mmg gile gamba.. hahah
:D
kt airport kuching tgh tgu
nk terbang balik ke penang
Aur Revoir Kuching
:P