Wednesday, December 31, 2008

Last n3..

Hye kengkawan blog aka bloggers yg aku syg :D


Arini last day utk 2008 nih..
Apa azam thn baru korang??
for me.. many good things happened thru out this year..
but..im looking forward for 2009.
sgt excited!!
n semestinya lg byk perkara2 indah yg menanti 2009 nnt.
:)
n of course.. awal thn nnt aku akan bz membuat persiapan..Neves but sgt teruja.
insyaAllah. hrp smua berjalan lancar.


korang celebrate kt mane mlm ni??
aku n ofismate (girls only) plan nk tgk wyg
n mkn2 special n nk countdown tp x sure lg kt ne!

esok korang cuti ek?
aku kene keje. ganti cuti tuk 26dec lepas.
waaa..

esok tunang tersyg nk fly blk sjung
yea yea yea
heppiiiii :D
"welcome back syg!"


p/s: maaf if ade terkasar bhs or ade buat kwn2 bloggers terkecik hati. ok?

aksi tido

balik umah bebaru ni

aku asek layan kucing je..

tara..nama dia comot..

tp.. adik2 aku lelame pggil dia "dik mot"

singkatn dr adik comot. hehe

aku ske tgk dia tido.. geramm!

tido nk best je..


dia mmg suke tido.. lama lak tu kalo tido

pastu manja..tido dlm pelukan hehe


hehehe..
tu la kisah kucing ku..

Tuesday, December 30, 2008

kisah lucu seorang gadis

pd suatu hari, si gadis tiba di stesen bas pekeliling pd pkl 3.30pm. Dlm hati
si gadis berkata
"oh.. lmbt lg..xpe..g mkn dulu"
si gadis perlu mngejar bas pukul 6.30pm d pudu. tapi.. disebabkn masih awal
..so si gadis pun mkn dulu..ns goreng kampung pedas.ngn teh o ais.
abis mkn beberapa minit nk kul 4pm. trus si gadis bergegas menuju ke
stesen star LRT. Smpai kt stesen plaza rakyat.. si gadis turun. jln cpt2..
tp xla cpt sgt..sbb lmbt lg 6.30pm. smpai kt pudu, so si gadis pergi ke kaunter
bas plusliner.. nk tny no. bas. tp bdk laki yg jaga kaunter tu kata..
"pegi je platform 3 kak" .. si gadis jwb " oh..ok" baru je nk blah..
trus dak laki tu pggil balik
" eh akak nk naik bas skarang? kul430pm" .. gadis jwb
" oh..skang pukul brape ek??"
si gadis xde jam.kesian kan? dak laki tu jwb " skang kul 4.20pm".
"oh..smpat lg ni..ok ok..nk." trus tukar tiket kul430pm.
hati si gadis gembira
kerana x perlu nk tggu lelame kt pudu yg sesak tuh...
trus gadis tu bejalan cepat2..
mmg cepat la.. smpai terlanggar2 org..hahah..
turun kt platform 3 trus nmpk ade 1 je bas plusliner..
trus tunjuk tiket kt driver tu.. dia koyak tiket..
then gadis tu pun naik bas..
dlm hati gadis.. "fuh..lega..sempat gk naik bas"..
5minit kemudian.. ade issue org yg duk dpn skali.
ade makcik tu dia kata dia bli sekali 4 seat plg dpn..
tp dah ade budak pompuan dok ctu.
then driver tu kata kt makcik tu.. "makcik nk g mane?"
jwb makcik tu 'jb". dak pompuan tu lak kata " saya nk g kulim".
si gadis tu duduk selang 3-4 seat dr diorg.
so bole la dgr perbualan diorg tuh. si gadis terkejut.
trus dia tny org sebelah " er..awk nk g mane?" org sebelah kata 'jb'
hahhhh?! begegas sigadis turun dr bas tuh. dlm hati si gadis berkata
"gileee!nasib x g jb!"
turun2 dr bas tgk2 ade bas plusliner kt blakang tu tulis KULIM.
fuh.. si gadis menarik nafas lega. time tu dah kul 4.25pm!
nasib sempat naik bas. lucu sungguh!
tp gerun.. bygkn si gadis tu tetiba smpai jb?
ape dia patut buat?? menangiss?? waaaaa... T_T
p/s:siapakah gadis itu?
tepuk dada tny selera. haha. takde kena mngena.
guwe lah gadis tu.! T_T

hungry..hungary? ape2 lahhh..

tak ble nk update pjg2 skang ni
sbb perut tgh lapar
huhu
arini cafe tutup
so..xde la tmpt nk bekpes
mls nk bekpes kt luar
tpksa la tgu lunch nnt
uhuks..

p/s: bru smpai uma mlm td.

Wednesday, December 24, 2008

dgn konfidennye aku kunci pintu bilikku

ye. same kes ngn zati sblm ni..
(psst zati, aku terkunci pg td huhu!)
pg td.. pas siap makeup2 ..
(a'a aku make up g keje kuang2x)
..pakai tudung pe seme..
sambar handbeg, amik beg lappy..tutup lampu
..kunci bilik..pang. pintu tertutup!
dgn yakinnye aku tutup pintu bilikku itu.
dgn pantasnye jugak otak aku berpikir;

"alamak kunci tetinggal dlm bilik..arghh..

mcm mane ni? mlm ni nk blk kg ..baju seme x packing lg

..ape aku nk wat ni.. wawaaa.."

aku blurr for few seconds.. terkedu.
aku dok pk xpela.. pegi keje dulu nnt
tgh ari blk uma jab mntk tolong ngn member.
aku tak pk kalo aku xde kunci..
cmne nk kunci umah??!! beberapa saat pastu..
aku dah boleh bertenang..
otakku berkata;

" ok..cool cool.. try bukak guna kad..

nasib aku ade kad x guna dlm wallet"

dgn pantasnye aku amik kad grads..

try swipe..kali petama.. failed!..

kali kedua.. yes! bejaya! i did it! ye ye!

aku telah bejaya meyelamatkn diri sendiri..

yeaaa aku jd hero utk diri sndiri ..bangganyeee ..

pintu bilik dah terbukak!

bangga sbb sblm2 ni x pnh bjaya kalo bukak pintu guna kad.

ni lah 1st time in my life tau :D

tepuk la tgn korangggg.. (ehhehe..ngengada)..
tapikan.. aku nyesal pastu..
sbb dah rosakkn kad grads yg aku simpan slama ni..
waaa..dah la kaler purple.!
okla..abis cite psl kad or kunci!
nk cite psl mlm ni.. aku blk kg..ye yeaaa..
bas kul1130pm. turun kt pudu..smpai kul4 lebih kot pagi sok.
so..xdpt la nk blogging for few days.
will be come back 2 work on 30th dec. :)
m gonna miss you guys..
eventho we're just bloggie frens.
tp..rs cm dah kenal lama.
korang rs cmtu tak??

big HUGs to all of u!

love,
wizza

Monday, December 22, 2008

takde yg interesting..

bonjour people!
ca va?
i feel good. not as good as always..
but.. not so bad.
not so hepi not so sad.
so so je.
ok. cut the crap!
ape korang nye aktiviti last wiken?
wiken aku plg best sbb aku x g memane
dok umah, tgk tv, mkn, tgk movie,
pastu mkn lg..tido.. mkn lg..
arghh asek mkn je. tekanan.
sbtu teringin nk mkn spagetti encik piza.
so pegi la bli spagetti spicy arabiatta. my fav.
i likeeeee it.
ahad pon same. tp ptg kul6 baru mkn berat.
kes mls nk kuar umah lgsung.
b4 tuh mkn gk.. tp yg ringan2
kesimpulan.. mulut aku mmg sentiasa mengunyah!
ape nk jd la ni.
tp kan.. skang ni da x mkn mlm taw.
kdg2 je..tu pon jrg. (tepuk tgn) :D
2 ari cuti aku asek tgk FRIENDS jek. seasons 3 dah.
ntahla. aku dok ulang2 je tgk. x pnh bosan. aku akan tgk
smpai season 10. pastu akan ulang blk dr season 1.
haha. what a life!
pastu tgk madagascar 2. pastu tgk the perfect couple (korea),
pastu tgk what happen in vegas.
ah. okla. xde yg interesting dah nk cite kt cni.
b4 i end this n3, aku just nk gtau..
aku dah wat backup blog.
korang dah wat backup ke??
ni blog backup aku
skang byk blog kena remove scra tiba2.
aku dah pnh kena skali. wargh.
tensen tau masa tu.
oklah. jab g ade meeting.
daaaa..
update: kalo korang nk tau cara2 nk buat backup..
thnx to berry sbb share psl ni :)

Friday, December 19, 2008

!O keburukan.. err..


sebelum korang bc keburukan aku kt bwh.. harus d ingt..
setiap org ade kelebihan n kekurangan masing2.
n bagi aku setiap org has their own uniqueness.
:)
Ok. Tag kali ni lain jugak dr yg lain. Tag tlah diberikan oleh cik Ezzati the babe itu :)
Its about our keburukan or weakness or whatever it is yg sewaktu dgnnye

1. First n foremost, ape ek? Aku cpt naik angin kot!

aku rs aku ni kategori cepat naik angin kot. Cepat rs nk mrh. Tp.. aku mrh mmg x lama. Aku cepat cool down blk.Tp aku rs xleh nk salahkn aku gk. Salahkn lah zodiac aku. –LEO. Huhu. Tp kalo pk2 blk , time aku cpt mrh tu seme time PMS haha. So xde la terok sgt kn aku ni.. aku rs smakin aku jd grown ups ni.. aku semakin cool. Err.. ntah. I think so :P

2. Suke shopping a.k.a BOROSS!

Yep. Aku rs aku ni boros laa.. dr dulu lg. masa kt Univ lg ..aku ingt lg bila dpt duit loan je trus p soping pastu abis ratus2. Uhuh. Skang ni da keja lg la.. Ntahla..aku rs aku jadi lupa daratan bile tgk shoes yg lelawa.. high heels.. bju.. suar..Kekadang bila tgk baju lawa trus ye ye nk bli. TANPA PIKIR PJG. Tp pas bli, mesti x brape nk pakai bju tu. Mcm ade something X selesa or whatever. Yg penting x jadi bj fav sgt! Byk tau bju cmtuh. Kesimpulan mcm buang duit je.. waaa bila pk2 blk nyesall pon ade.Skang ni dah kurang ckit soping disebabkn ade komitmen lain. Nasib gk tunang aku cm tegas ckit. Dia x kasi aku soping sgt. Dia kata nk kawen ke nk soping?
Er. Trus terdiam. Tp aku suka laki cmtu. Yg bole control aku. Tp bukan over la. So far.. dia lgsung x kongkong pun. Dia sgt understanding n bole tolerate. Hehe. Ops. Out of topic lak. Sowi guys. Ok.lets cont. :D

Sejam kemudian .. (fuh..letih pk tau ! )

3. Suara too soft x bertempat!!

Ha..ni plgg aku x suke. Ni mmg weakness aku yg sgt weakkkk. Huh. Dulu ms kt shrdc, (masa training IC design dlu) , salu ade presentation. So akan salu lah berckp d dpn.
N aku rs aku dah kuarkn semuaaaaa (SEMUA ok) suara aku.. tp still org ckp aku punya suara still slow. Argh perlu menjerit ke? Atau mcm mane? Bingung. Suara aku mmg mcm tu. Kekadang bila ckp ngn supervisor ke ape.. automatic jadik slow. Isk. Sememangnye aku xmntk dia jadi slow tau. Bila ckp2 ngn member aku rs ok jekk.. Damn it! Dlm hal ni aku slhkn diri sndiri sbb x ckp kuat.

4. Bila nk bli tu ye ye je. a.k.a beriye2.

Ok. Aku mmg ske bc magz mcm cleo, rapi, Eh!, and now pengantin. Tapi style aku ni cm tamak ckit. Kekadang bli skali 2 trus. Cthnye. Aku pegi kedai magz. Pastu jadi mata keranjang kejab tgk magz2 yg baru2 . fuh. Pastuh aku akan end up bli 2 magz iaitu rapi+cleo. Pastu style aku ni bila bli magz aku x trus baca. Aku just belek2 je. BELEK2 je. Or dgn kata lain just GO thru. Tgk fashion2 n produk2 kecantikan yg best2..pastu dah. X baca dah. Tgu la 2-3 mggu lg baru aku akan bukak balik magz tu n bc di saat kebosanan melanda hidup. Buruk la prangai aku kn? So far stiap bulan mesti aku akan spend duit bli magz.

5. Kuat mkn

No doubt. Lgpun we just hv to accept the fact that pompuan ade 9 nafsu. So aku mmg kuat mkn. Hahah. Kekadang nafsu mkn aku melampau2. tp berat maintain lg kot. Lama x timbang ni. Tp aku rs maintain lg. nk turun punya payah. Damn!

6. Kuat membebebebebebel

Hahaha.. aku admit. Aku ni kekadang suka membebel. Kwn2 pun prasan. Tp bukan ape. Aku membebel tu kekadang utk kebaikan :P (nk gk backing diri sndiri) Nk ckp topic ape yg aku bebelkn..aku pun tatau. Ni dah kire bagus aku letak membebel ni dlm list tau. Penat nk pk weh. T_T

7.Hati cepat pecah.

Haa.. ni mmg x bole di sngkal lg. aku rs aku ni makin besar bukan makin kuat. Makin lemah. ( I mean mudah nangis). Mmg fragile gile hati aku ni. Aku cepat trasa kalo org ckp ksr2 ngn aku.
Even penah sorg blogger ni ckp something(bg aku agk kasar)aku tau dia x mksudkn ..but still aku terasa hati. Esp bila pompuan yg bergurau kasar mcm tu. Lelaki jgn ckp la.
Aku kt opis ni byk kali dah mkn ati. Siyes la wei kalo lelaki bergurau mmg boleh pecah hancur bekecai ati aku. Hehe over lak bekecai tu. Satu lg nk ckp yg hati aku fragile.. salu kalo aku blk kg naik bas kan.

So bile dah nk blk ke kulim..kekadang abah n adik aku je anta ke stesen bas. Pastu bila bas da gerak je. Mula la aku stat drama aku. Mcm bebaru ni. Bas gerak je trus automatic menangis.
Ntah. Sedey sbb kena bpisah ngn family. Dr dulu lg..bila masuk asrama pon cmtu. Bila family dah blk ke umah if diorg dtg melawat pon aku nangis gk. Penah jugak dulu ms nk g KK naik air asia.Tp aku telmbt. Smpai x smpat nk check in. Trus aku kena bli tiket flight baru. Korang bygkn lah. BEtapa sakitnya hati aku time tuh. Slamber je aku nangis tgh2 org ramai tuh smbil kol farul. Aku prasan ramai org tgk aku nangis. Haha.Ntah. Mmg aku dilahirkn begini :P

8. Aku terlalu jaga hati org

erm.. tak tau nk explain. Cthnye mcm ni. aku dah tau cite psl something. so.. member aku pun ckp.. eh tau x bla..bla..bla..(benda yg aku dah tau tu la).. so aku pun akan ckp " oh ye ke..?? bla bla bla". mcm aku x tau benda tu. sbb bg aku, aku nk jg hati org tu. sbb dia tgh excited nk cite.. tetiba kita ckp dah tau. so mestila x syok kan. Er.. ntah la.. bg aku.. aku just nk jaga hati org tu. xpe kan?? ermmm.. tp depends on cite gk la.byk la lg kes. tp lebih kurang mcm ni la..

9. Suka tido awal

Ntah. Korang rs ni keburukan ke?? Aku pun x sure. For y’all info.. sejak dah keja ni aku x reti tido lmbt. Salu aku tido kul10pm. Aku x suka sgt tgk tv. Bukan la x suka.. tapi..
Smpai kul 10pm je. Cite2 pas kul10pm tu salu aku x tgk. Ntahla. Kalo tido lmbt pun if kuar mlm ngn member. Tp mmg jarang sgt. JARANG aku nk kuar mlm. Pas blk keje mmg x kuar umah dah.Tu style aku. Sbb tu la aku ni bdk baik kot. Haha. Prasann :P Cite2 mcm gossip girl, Gilmore girls, heroes etc.. mcm2 la cite yg best2 lg.. aku x tgk bukan ape. Sbb diorg tayang lmbt sgt.
X larat nk tgu dpn tv! :)

10. ok. Lastly, ape ek. Ermm. aku ni jenis senang nk di manipulasi gk kot.

x bagus jugak kan? aku rs mcm bila ngn kwn2 ramai2.. cthnye bila nk buat kputusan apa2 ke..
aku salu ckp.." x kesah.. aku ok je memane".. Ntah la. aku rs mcm tu la.. aku taknak buat keputusan nnt akan ade org x puas ati. so better aku mgalah je. Mcm konon nk jaga hati org lain la. biar aku yg mkn hati xpe. hehe.. lebey kurang cmtu la. ntahla korang phm ke tak. hehehe


orait. tu je yg aku dpt pk kan. ok sape yg akan kena tag ni??

hehe.. kwn2 aku yg sweet iaitu
zuris,berry,atiqah,nani,chikstar,jard

kwn2 yg macho
sparkystar,zaidon,kapten

ok.9 org di atas adalah org2 yg sgt brtuah pd hari jumaat yg mulia ni :)

Sedar tak sedar

.. lg nam bln aku akan menukar status
n mjdi hak mutlak org itu.
ehehe. Rs cm lama lg.
Tapi aku rs.. dah x lama tu..
pejam celik je lg.
ok..bygkn.. skang dah bulan 12..
almost end of month. pastuh bln 1..
tup tap tup tap. erk!!
tetiba rs kalut lak.
mcm xde wat persiapan ape pun lg..
hm..aku ni mmg jenis yg blurr n lostt ckit.
sbb aku ank sulong. n so far
xde pngalamn lg nk urus bab2 nk kenduri kawen ni.
ade gk cousin aku kawen
few months back, tp aku kt kulim ni.
bz time tu so xleh pegi.
so kesimpulannye
aku blur ape nk wat.
hm.. bln 1 kot bru nk stat2 wat psiapan ngn lebey siyes.
tgu tunang blk sjung dulu.
adeih. kalo tgu mmg rs lmbt. why?? why?? why?? T_T

Thursday, December 18, 2008

before and after

lately, one of my fren aka my ofismate
who sits next to my cube sgt lah rajin.
tak caye cuba tgk nih..

siyes.aku x pnh suh dia wat. dia pegi edit gmba aku guna adobe.
dia tgh baru2 nk blaja guna adobe. tu yg dia try2 edit tu.
cantek x? mcm lukisan. sapa2 yg pandai guna adobe tu mesti
rs pic ni nothing. hehe. xpela. yg penting aku sukee :P



kalo korang prasan yg dpn skali yg tgh tarik tali tu aku la :P
ni masa team building aritu.

aku bebetul tarik tau. aku sorg je pompuan dlm group tuh.
memula abg tu suh aku duk blakang tp bkn la blakang skali.
tup2..dia suh duk dpn lak. melayang2 aku ms tgh tarik tu
coz grup yg 1 lg mmg kuat

haha.. what a best moment!
.
.
.
.
ni pic sebenar b4 edit.


Ada lg pic aku yg dia edit. aku x suh pun tau.
dia yg tetiba kasi.
ni 1 lg..


haha. mcm twins!!

credit to : Nadzri :)

Wednesday, December 17, 2008

tag Purse~

i'm so out of idea to update my blogie


so i decided to do this tag
(hehe..such a lame excuses :P)


its quite different from other tags
so lets layann kan aje..


:P




Picha of my purse. Brand: Elle. Prices: hundred ++.( forgot already)

bli this year. Feb or march kot. Love it coz ade memori ngn purse tu. :)

tp tgk dia punya label EllE tu dah tercabut2.. huhu.






i lurve a purse that has many compartments.

hehe. so that i can put as many cards s i hv lol :P






one more thing, a purse yg xde picture slot mmg x sah

thats the "laughing" pic of me n him. :)

lastly, i have to take out everything inside my purse. nasib baru buat kemas kini few days ago. so xde la slip2 bank n resit2 kedai yg salu menyemakkn purse aku. haha.. kekadg purse tebal sbb slip2 tu je. few cards yg ade dlm my purse kad atm, kad kredit, lesen kad jusco, padini members card, hinode shop card.




plg x tahan kad grads tuh. haha. dah x guna kad tu ..tp saje gedik nk letak lam purse. suke sbb dia kaler purple hehhe :P

thats all about my purse.hm.. ingt nk bli purse baru.purse xde dlm list hantaran..tp tetiba rs nk letak dlm list hantaran lak. hehe.lastly, sape kena tag ni??


the chosen ppl are


1. Berry 2. Zati 3. Jard 4. Sweethoney


5. Chik Star 6. Sparkystar 7. the Spiral eyes

Tuesday, December 16, 2008

betul tak?

Hidup x selalunye happy..
.
.
..

Monday, December 15, 2008

Ahad: my bestfren's wedding

wachaaaaa!



member kitorg dah kawen!
name dia nonie.
and aku jadi pengapitt! haha. 1st time.
Happy Wedding my fren :)
pengantin yg pakai bj pink tu ye.
fyi, gmbar ni telah di snap oleh
photographer yg plg x pro iaitu JARD.
yey. tepuk tgn utk jard. :D

suasana d umah nonie smlm(ahad) kt sg petani
yg dlm pic tu seme member ms kt Univ.
Jejak kasih ngn diorg. bestt dpt jmpa blk kwn2 lama
jard d mana?? dia tukang amik gmba
haha.. sowi jard.


p/s: time ni..kitorg tgh teman pengantin amik gmba
so while diorg tgh brgmba2.. kitorg pun buatla sesi penggambrn sendiri.
tu la kisahnye :P
updated: pic with the bride.!

Friday, December 12, 2008

tak terkata..


im so happy+excited
bcoz my fiance will be coming back soonnn n start working @ peninsular!
weeeee.. (hati kecil ketawa riang..lompat2 smpai ke awan)
Happy coz m going to meet him next month!
windu bangat sama itu org!
happy smpai x tau nk kata ape..
so skang ni tgh mghitung ari laa..
err.. lama jugak nk tggu bln dpn..
arini baru 12hb.. 13..14..15..16....arghh gile lame lg!
p/s: saje letak gmba kt atas tu. sbb time tu nmpk kurus. kekekeeke. gamba lama. lol!

Thursday, December 11, 2008

di pagi raya..

hye korang. m back! arini dah ok ckit but still tgkap leleh
if u know what i mean hehe.
bukan demam cuma pening kpala sgt2 n
sakit2 tmbhn cm flu n coughing.
so..arini bole lah blogging..
ckp psl raya.. raya korban korang cmne?
aku x smpat nk jln2 seme blog korg lg..
sempat jenguk 2-3 blog je td
raya kt umah aku sederhana je

Raya tu my mom masak nasi tomato. aym masak merah, daging kurma, n acar.
pastu lemang segera ckit n rendang.
tu jek.
pastu esoknye.
buat bihun sup tulang. utk mkn2 sendiri je.
mane org raya dah raya ke2 tu hehe

me n my lil bro, Aliff.

gamba telah di edit guna picasa utk bg impak maksima.

kuang kuang.

sape tah awek ni.

ha.. sehari sblm raya tuh aku wat choc chip cookies. hehe

sodap wei. hikhik. mane aku tau. lidah aku rs sedap je.

so x pela aku nk puji sndiri kn? :P

pastuh aku wat kek coklet moist kukus.

1st time wat kek coklet gini. memula wat aku x kacau smpai kembang

tgk la kek tu..x naik sgt. haha

psl kek ni. credit to NANONANO sbb bg resepi dia.

ehehe.

thnx nano :)
wat kek coklet 2x. 2nd time wat tu baru bebetul dia naik.
x sgka da bejaya wat kek.
waaaa..bangga ngn diri sendiri. hehe
p/s: aku mmg x reti wat kek sblm ni. siyes!

Wednesday, December 10, 2008

sorry..


Sorry guys!

x ble nk update arini

bcoz kdaan kesihatan yg tidak memuaskn

nk jln2 blog hopping pun x larat

rs nk tido je ni.

A demain!

pesanan penaja: Miss me when im gone.

Friday, December 5, 2008

yey yey x sabar.. n french lesson part 1

x sbrnye nk blk kg mlm niii

hee :)

bas aku mlm ni kul9pm kot.

lupa lak. eh kul9 ke kul10pm?

hehe nnt ar aku tgk tiket tu balik.

So..aku nk ucapkn slmt hari raya aidil adha utk kwn2 sume

yg blik kg naik keta tuh

hati2 d jln raya tau :)

pstt..zati..drive elok2 :)

jard..ko blk sbh ke??

ok. whatever it is.. Have a nice journey guys :)

......................

okey.. arini aku rs nk ajar bhs french lak

sape cni minat bhs french??

aku minat sgt.. masa kt univ dulu aku

amik bhs french ni..tp level 1 je.

ok. anak2 murid.. hari kite blaja nk tny apa khabar k..

Comment allez-vous ? (koh-mawn tahl-ay voo)

how are you (formal)

Je vais bien (zhuh vay bee-ahn)

I'm fine.

simple kn? ok tu utk formal. kalo x formal.. mcm kite jmpa kwn2..

kita ckp..

Ça va ?(sah vah)

How are you? (informal)

Ça va.(sah vah)

I'm fine. (informal)

Simple kan? mcm mkn kacang. hehe.
ok. until next time.
p/s: tak dpt nk berblogging spjg cuti ni. akan smbung balik on 10th December.

Au Revoir! =)

Thursday, December 4, 2008

Kisah Eksiden n McD~

Blk dr keje smlm tetiba rs nk mkn mcD.
so aku ngn muni pun kuar la awl ckit. dlm kul 430pm gitu.
gile awl haha
kitorg blk ke umah aku dulu sbb nk simpan lappy dulu
mls nk bw kang tinggal lam keta bhya lak

so..al kisahnye odw back home
bebetul dpn spital...ade eksiden
so ter'jem' sekejab.. aku keta ke3 dr tmpt eksiden tu..
so aku intai2 la..nmpk lelaki terbaring
eee.. time tu mmg da ade van ambulans kt ctu

isk. bebetul simpang dpn spital
dkt je ngn area uma aku.
(fyi, tmn aku duduk tu bebetul dpn spital.)
dlm 3min gitu..keta da ble gerak
so lalu bebetul sebelah org eksiden tu
dia naik moto. abis moto dia

pastuh yg aku g gatai nk tgk
pastuh nmpk byk darah kt muka dia..
tepi muka dia drh meleleh
eeee.. x suka tgk drh
aku kegelian sorg2 dlm keta
isk isk..
hati2 la memandu tau korang
kt mane2 pun leh eksiden

isk nape la kecik2 dulu aku pnh cita2 nk jd doktor
aku rs mmg aku x layak lgsung
mmg x bole nk tgk drh2 mcm tu
isk

ok. abis la cite psl eksiden
pas anta lappy kt umah
trus g seberang jaya.
adoi nk mkn McD pon ssh.
kena rembuh 2tol.
ye kwn2. kt kulim ni xde mcD
nk mkn mcD kena g sebrg jy.
dlm 25min smpai la.
pas mkn mcD.. pegi sunway karnival jab.
usha2 baju. tak beli pon.
ape yg aku bli?
keychain
and susu magnolia high calcium low fat.
aku skang kena berjinak2 minum susu
sbb last wiken masa g PISA cek tulang..
aku dpt tau tulang aku x sihat huhuh
see..
-1.4 ok.
wah. bile dah kt yellow region tu mula la rs gerun ckit
trus nk stat minum susu. at least one bottle per day.
chiayo wizza!
p/s: korang yg x suke minum susu tu.. pikir2 kan lah.
sementara kita masih muda. jgn smpai tulang kite reput.
hehe..

Wednesday, December 3, 2008

Blurr..aku terkena lg..

Nape lately aku rs aku mcm blurr
mcm x tau nk apdet ape n mls semacam
sedangkn aku ade segala bhn
ceywah
ade 1 nk cite psl ptg smlm
pas blk kije
tetiba rs nk mkn bihun goreng
so aku pegi la kedai 1 ni.
aku ckp la nk bihun goreng pedas.
bungkus 1
then aku mls nk tgu kt ctu so bli
ke kedai runcit jab.
beli susu, coco crunch , keropok. (haha. seme mknan)
jab je. pastu pegi blk kedai td.
oh dah siap bihun aku.
dlm hati. bgus nye. cpt.
smpai kt umah.
trus nk mkn. smbil nonton.
bau dia harum semerbak.
bukak je.. PANG!
bukan bihunn gorg. tp mee gorg.
adoiii.. ape la. salu jd kt aku benda2 silly mcm ni.
dlm hati aku terfikir.
slow sgt ke aku ckp td. xpela.
aku x mrh pun n x slhkn adik tu.
see. baikkn mood aku.
dia silap dgr. xpela.
lgpun servis dia ok. cpt. x mcm kdai 1 lg tu.
heheeheh..

layan tag yg ntahapeape

mls gile nk update hehe.. ni layan tag dr ungu violet. Rasa ada byk lg tag tak terjwb. sori ok kpd yg bg tag tu :D

Hi, how are ya?
im fine. alhamdulillah.

Hey, you wanna go to mall?
Nak nak. where to go?

I Love You..
thank you!

Do you want some cookies?
i want! i want! hehe

Can you take me a picture?
Yup. y not.

Help me in my homework?
sowie. gue mls bangat.

Here's my gift to you..
tQ!

Let's just textmates?
mls le :P

Do you want me to buy you an ipod?
i want!!!

Let's sit together in the bus..
dun want. Dah x suke naik bas :P kerek gile.

Hi baby..
Hey you.

You still cute..
i know!

I still love you..
Oh. thank you.

Can I visit your house??
No need :D

Do you love me?
Nope.

Now, I would like to tag :
Ezzati
The Spiral eyes

Tuesday, December 2, 2008

new layout~

hehehehe
tetiba terlebih rajin arini
amacam my new layout?
cantek tak?
x suka x pe.. :P
yg penting..
im so Lovin it!! :P

thank you!!


morningg..

mls btul nk apdet arini..
skang ni kalo korang nk tau
aku liat btul nk bgn pepagi
padahal tiap2 mlm tido awl

salu time tido aku kul10pm
kalo x pun.. lmbt ckit kul 1030pm
hehe.. tu je range waktu tido aku time weekdays

ntah lah
mata aku ni manja sgt
xbley nk tido lewat2

sbb tu la aku hanya layan cite2 max tu 10pm je.
so cite2 pas kul10pm.. hm.. mmg aku x layan la
bukan x minat..

mmg minat nk tgk cm gossip girl tu..
tp..apakan daya.. mata aku manja :P


so utk n3 ni aku just nk
say Big Thank You to EZZati for giving me such a sweet present for being ngetops commentor at her blog; Thanks babe :) Love it coz its purple! hehehe

and not forgotten to AtiQah Adnan for giving me this:

so sweet kan? totally true! Sharing is Caring.

thnx atiqah :)

okeyla. its lunch time. x sure lg nk mkn ke tak.

heheee..

yg pasti nk g amik bj yg aku tempah utk kenduri member next week

yabedabeduuu.. :)

Monday, December 1, 2008

Alamak! terShopping..

Weekend lepas which is saturday kan dah stat Malaysia Saving Sale (MSS)
x best kn name MSS tu. aku rs best lg YES. Year End Sale.


ok. smbung cite.
so aku ngn Ezzati plan nk hanging out together
plus nk bli present utk membe kitorg skali
disebabkn plan utk sbtu+ahad ,so aku tido umah zati skali..
lgpun lame x tido sn
kan zati kan?

memula kitorg g PISA
nnt la aku cite psl PISA ni k

pastuh g men boling ngn zati n kengkwn opis dia
haha.
Bukan reti sgt pon main. Belasah je.

aku just nk ckp. aku mmg terer men boling.
haha. caya x? x caya.. sudah :P
Pastuh kitorg pun g queensbay mall
Yea..episod tershopping bermula..
Secara x sngaja aku terbeli 2 lai bj.


ops. bju tu xde kt cni. cuba teka kt mane kitorg posing tuh?
kt fitting room. standard arr kn?


again.

Mlm tu kul 10 bru kitorg g mkn
Biasala girls shoping mkn blakang kire :P
shoping smpai sakit2 kaki. :D
mlm tuh mentang2 mlm sbtu
so aku ckp ngn zati nk tido lmbt
ye la..nk buat ala2 saturday nite fever gitu
smpai umah kul 11 lebih. tup tap dah kul12
konon nk tgk movie.. cite sivaji
hahah.. jgn ketawa
kitorg nk tgk sivaji sbb org kate cite tuh klaka ok
so time2 penat mcm tu konon2 x tertido la..
kalo tgk cite siyes takut movie yg tgk kitorg!
haha.
endingnye????
ampes...x smpai 10menit. mata ngntuk bangat..
hahaa..sesungguhnye aku x mampu mengorbankn mata aku.
tutup lappy..trus tido..
keesokkannye..
soping lagikk.. ops. ter ok??

bju biru yg aku pakai tu hasil soping smlm.
xcited trus pakai esoknye.
itulah perempuan.


ok. ahad aku tersoping sunglasses n handbeg kecik.
blk umah ptg smlm trus rs muka pns2 cm nk demam kononnye
haha , tp x pun
bukan ape.. saspek sbb soping 2ari beturut2
n jln2 smpai terlupa nk duduk rehat
sakit kaki jgn ckp la..

Announcement!

Pic from the previous n3 , ala..pic girl jumping pakai skirt tuh.
Thats NOT ME ok!
gile ape aku nk letak pic pakai skirt pendek kt blog
bukan ape.. ade org yg mgatakan itu AKU.
so utk elakkn misunderstanding
aku wat la announcement ni
Cheers!!!!
p/s: jab g baru apdet yg bebetul punya :)