Wednesday, January 14, 2009

love story



"Happy Seven Award"
"This appreciation is aimed for whoever still having lucky certain love relations, have millions memories and billions stories behind it. Possibly also had something's overturned of the date figure? Let us know what your unforgotten periods have!"

Rules:

1. Everyone who gets this award is obliged to write his/ her recent love story & these rules in his/ her new post.

2. Everyone who gets this award is obliged to tag 7 of his/ her friends who have a unique love story to be shared then they must do what he/ she does as well.


Notes on the award:This award is under license of Cindy Perdana Computeria & Fediani Putri Andarini, so you must certify that you have the right to distribute & you do not violate the rules. Contact person(s): Cindy (candle)/ Fediani (hana)

okay. ni tag pasal love story.

from darlee zuris yg kecik2 comey tu :)


omg! kena cite psl love story lak. tetiba i rasa malu.. *blush* hehe
ngada2.. okeyla. meh nk cite.. cmne aku kenal ngn tunang aku tu :)


~sblm aku cite pjg, nk cite selingan.. masa aku muda2 dulu. ala stat
masa form 4 aku kenal ngn dunia chatting ni.. mmg gile chatting la
masetu. bila masuk U, dah kurang sket aktiviti chatting tu. mmg bole
kira ngn tgn la. ntah. mase tu bila umur makin meningkat (eh..skang
pun bukan tua sgt.. sweet 25 lg tauu :P) , dah takde mood nk
chatting ni.. ye la.. i mean nk bekenalan2 semua. dah bosan ngn
knal2 cmtu. ~
end of selingan.

okay. Thn 2007 aku kenal ngn fiance aku ni. Guess kt mane kitorg
stat kenal? kt YM. Mase tu aku training lg kat shrdc. somewhere
on August kot . x silap mase tu 27/8 or 28/8. aku ingt lg. n seme
org sibuk plan nk celebrate merdeka. Masa tu kitorg xde keje sgt.
ye lah. training je pun. n mase tu training pun dah abis kot.
tggal tgu nk wat praktikal je. aku bosan. so aku pun pegi la tgk
list2 dlm YM aku tu.. tgk la name this GUY. then aku tego la.
sbb ye la dlm fren list, tp x knal sape. But sadly, dia x reply
pon. tp aku xde prasaan hampa pun mase tu. sbb mase
tu mmg sesaje suka2 je nk kaco org.


Esoknye, mase kt SHRDC gk, tetiba GUY yg smlm tu buzz aku.
dia say HI and kitorg borak2. The way he talk.. sgt sweet. Sbb
each of his question dia akan guna perkataan dear kt blakang.
for example.. where r u dear?.. u working dear? byk lg la..
mase tu aku lum lunch lg tau. nk dekat kul 2pm.

aku ingt lg time tu ok. Pastu member ajak g mkn. Pastu boleh aku
pesankt GUY tu supaya tgu aku. aku ckp nk g mkn jab. Sbb mcm
best borak ngn GUY tu. n he said sure, y not. rasa bebunga lak.
haha. gilo. padahal baru skali borak. (tp.. persoalannye.. nape ym
ID dia ade dlm fren list aku??hm. maybe kitorg pnh chat sblm ni..
tp just like that.. )
aku anggap semua ni JODOH. aku pcaya ngn jodoh. kt memane
pun kita leh jmpa jodoh kita.Tul x? pas aku mkn lunch, trus smbung
chat ngn dia. best n i think he's so sweet. n pastu dia mntk nombo
fon. kitorg xchange numbers. Tp aku x save pun number dia. n
trus trang aku ckp.. name dia pun aku lupa. haha. kejam.


Ptg tu.. on the same day, 28/8/07, dpt sms dr GUY ni. dia tny
dah slmt smpai umah ke? Aku lupa exact words. tp cara dia sgt
sweet. Stat dr tu Kitorg main2 msg. FYI, aku ni jenis cepat
jatuh cinta. Tp bila dah jatuh cinta, xde la aku nk jatuh cinta kt
org lain plak. hehe..

yg uniknye, ms memula chat tu..aku bru beberapa ari yg lepas
pegi interview ngn jabatan keretapi. N kebetulan dia pulak keja
buat railway. kt KK. jauh gak. Mcm ade chemistry je kan?
hehhehe. aku je rs cmtu kot :P n kebetulan lg dia cite family
dia kt sh alam sec 8. Ms training kt shrdc tu, umah sewa
kitorg kt sec 8 gak :) heheheh.

pjg sgt plak. ok. cut the story short. 1st time dia call aku masa mlm
merdeka. 31 August 2007. Jard, ko ingt lg x plan konon2 kita nk
jmpa masa merdeka tu? and tetiba ko x jadi nk jmpa aku sbb
ko ade date! huhu. Sedeh aku time tu. tp thank god, sbb x
jadi kuar ngn ko la.. aku makin rapat ngn dia :)

kitorg kawan x lame. pastu trus couple. Ntahla. kekadang takut
gk bila kwn dgn strangers ni. ye la. kenal pun kt internet. tp aku
bersyukur sgt2 sbb knal dia. :) sbb dia mmg siyes nk berkwn
ngn aku. n dia mmg pk future. ms raya cina thn lepas dia pegi umah
aku jmpa my parents :) pdhal kitorg bru je kenal.
Yg bestnya my fiance ni, dia mmg jenis penyabar. Aku salu majuk
ngn dia.ye la.. kekadang lelaki ni x reti sgt nk pujuk.
lg la aku merajuk. tp aku merajuk x lama. Tp skang ni dia dah
pandai, bila aku merajuk je.. mesti dia buat2 mcm pening ke..
sakit pale ke..konon2 nk aku kesian kt dia n stop merajuk.
pastu bila aku cm x layan bila dia ngadu sakit pale
( ye la..kn aku tgh merajuk),pastu dia akn ckp..
"ala..nk bermanja ckit pun xleh".. haha..
aku tgh merajuk x jadi le nk
merajuk bila dia ckp cmtu.. kdg2 aku ngalah je la.
sbb aku majuk pun sbb mngada2 :P


alhamdulillah. so far kitorg x pnh lg gaduh. ye lah. maybe sbb dia duk jauh kt kk. long distance kot. tu yg ssh nk gaduh n dia mmg seorg yg matured. skang dia dah keje sjung tp bukan la kt utara ni. area n9. at least dkt la ckit eventho x leh jmpa ari2.. i love it this way. ;))

alamak. too long. nnt korang letih nk bc. dah la ek. :)



p/s: x sbr nk kawen. Ya Allah, pjgkan lah jodohku dgn dia :). Amin..

10 comments:

ezzati said...

:) ..amin jugak..nnti jgn lupa bila dh kompem theme, trus bgtau..nk tmpah bju d vogue d vasssssssss...zasss..hehe

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

HALLoO...
lor... cintanye bersama tunang nye ye..
heheh.. semOga bahagia ye dear..

sparkystar said...

inchik sparky turut mdoakan kamo bdua okehh..hari kamo akn tiba jugk,sabo okehh..hehehe

JohnJenin said...

amin ke atas doa kamu itewwww

QueenWizza said...

zati,
theme lum konfem lagik hehe

atiqah,
tQ babe :)

sparkystar,
tQ :)

johnjenin,
itewwww? haha. mekasih..

~dARlee zURiS~ said...

amin jugak :)
pss..bila tu yang???

ohhh..cinta siber lah nie ke?
best2.
mmg sweet.
nasib baik dye good looking kan
kalu x...camner???
hahaaa...
zuris pernah terkena
wopss..cerita lain tu ;)

QueenWizza said...

zuris,
b4 jmpa mmg dah tgk gambo dia.
hehee.. rs kalo x tgk pic ..
x brani gk nk lelebih.
bukan la nk pilih rupa.. tp at least yg sedap mata kite pandang heheh

Zaidon said...

saya pun mendoakan mudah-mudahan jodohnya bepanjangan hingga ke anak cucu.. Amin..

Jard The Great said...

waaa...pasal aku la korang dpt bersama ek??

waaa... aku terkesima...

splendid said...

proe5474
pond1579
river4842
spa1885
master1548