Wednesday, March 25, 2009

Musuh Utama..

hye hye

lunch td me n muni (promote sikit) x mkn kt cafe cm salu.
arini mkn kt luar atas alasan nk draw duit kt Atm. HUJUNG BULAN. *sigh. sbtu ni baru dpt ONG. EH KORANG PENAH TAK TIBA TIBA NK BYR KT KAUNTER NASI CAMPUR , BUKAK2 PURSE ADE RM2 je. T_T (duit kertas la..syiling ade la..) haha. kitorg salu cmtu. KES MALAS g atm. OH ape kemerepekanku ni!

Ok. cite psl mkn. Arini mkn MEE KUAH KETAM SPECIAL SEDAP smpai menjilat jari. OK. aku TIPU. Mkn guna sudu je. Nama kedai tu LAZARIA. korang tau x aku bebetul pissed off td.
Ade ke patut mase kitorg smpai je..dah duduk, takde org dtg amik oder. aku mmg pntang kalo jadi cmni. HUH. Boleh ADIK tu siap dok kuarkan isi kelapa PADAHAL dah nmpk kitorg baru duduk. patut nye amik la oder dulu. hampagas btul. dia boleh buat DEK je.

Terpaksa MUNI dgn pura2 baik hati BANGUN dan pegi ke tempat chef tu oder sndiri. Korang bygkn je la cmne. dan ADIK tu (pelayan budak laki) lgsung tak menunjukkn ekspresi RIAK bersalah. LANGSUNG TAK. Tsk.! Order air kelapa pun sendiri. Wah. rs cm ANAK TIRI lak.
eh. tiba2 je ank tiri hehe.

ok. smbung cite lg. pas mkn pegi beli magazine plg di minati. RAPI. Magz ni mmg sgt bagus n menginsafkn kita bab2 jaga kesihatan n kecantikan tau x. sape yg x penah baca, try la baca. mesti addicted n TIBA TIBA rasa nk DIET.hehe..

pas bli biasalah terus excited nk baca on the spot gak. Tapi bukan la baca pun. belek2 dulu.
Smpai Ofis kul 1pm. wat keje sikit pastu RUN. bukan berlari ok. hehe. run verification nk check error. pastu STUCK. xtau nk fix. Bukak RAPI baca2 jab. and ade 1 artikel yg menarik perhatian mata chumel ku ini. tadaa

Mmg kena ngn aku. aku ni cepat TERGODA kalo korang nk tau. ye lah. sape tahan tgk makanan sedap2 kn. So mari kita tgk apa sebenarnye MUSUH UTAMA PENGHALANG DIET ANDA:

1. takde prancangan - er..cam terasa lak. aku sebelum ni mmg xreti nk rancang n nk kira2 kalori dlm mknan tu. skang ni bru phm ckit konsep dia. SIKIT je.

2. perasaan sedih & kehilangan - aku stuju. bila aku sedih or stress ke apa.. aku mesti rs nk MAKAN jek.. kata lain, nafsu MAKAN tnggi time ni. spe stuju??? TIBA TIBA teringat video klip lagu korea yg pompuan tu nangis smbil mkn ais krim SMBIL TENGOK CITE STUART LITTLE. haha. Comel.

3. Rasa bosan -stuju jugak. bila aku bosan or takde buat apa2..mesti rs nk mkn je. crap!

4. pengaruh kwn2 - OK SEMUA. yang ni paling setuju. Pengaruh kwn2 or dgn lebih tepat lg pengaruh dr MUNI yg menyebabkn diet aku hancus. MUNI SILA TERASA. ;p (dia mmg salu menggodai aku bab2 mkn ni..n aku dgn lemah longlainye TERGODA!) T_T
dan selalunye benda2 yg dia GODA tu semuanya VERY HIGH CALORIES. cth kfc.

Ok. tu je nk share dgn korang hari ni.

XO,
wizza

15 comments:

mo0ney said...

lor.baru goda sikit terbuai.xder2.bukan slh org OK!alamk ada pau td lah.masih blum mkn.PAU KACANG.wangi dan sedap sgt.tmbh2 dlm sejuk2 ni.terasa indah dan syahdu bila mkn.herm.ANDA TERGODA??slurp.......aku pasti..pas dia bc komen ni dia dtg alik cube aku mintk pau skit

QueenWizza said...

moOney adalah nama seorg yg paling kejamdi abad ini.

Jard The Great said...

aku amat setuju dgn point2 ko tunjukkan tu! hehe..

erkk.. ko dah pakar dieting ek?? share skit la dgn aku.. hehe

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

ya wizza... go caiyOkk!!!

QueenWizza said...

jard,
mane de pakar.. aku byk baca mjlh RAPI je.tu je rahsia dia. hehe

tiQa,
hhehe..maceh ;)

ezzati said...

iza..aku lgsg xpedulikan kalori yg msk..uhuksss...dhla melepekk kat umh lama...aku suda gemuksss...waaaaaaaaaaaaaaa...

p/s: harus suka baca rapi :)

Monkey D Luffy said...

tak sesuai untuk aku sebab aku mau GUMUK!

flower-love said...

wah.. btol lah kak long. sy sangat setuju~ hehee tersangat lah betol.. nmpak nye sy x pelu dah nak beli magazine nye.. ulasan kat sini dh ckup bgs.. ;p

QueenWizza said...

zati,
hehheh..takpe..slow2..nnt kalo ade masa aku cite la psl tu. (cey..mcm TAU SANGAT je)

kapten,
ko nk gemuk?? OK. ur not welcome to the club heheh.club org nk kurus laa..

aifa,
heheehe. tu ah psl.nnt kalo ade info best akan d ngepost d sini.

[S]itie [B]Um [B]Um said...

diet sy selalu je x jd.. haha!

QueenWizza said...

sitie
hehe takpe.cuba lg =)

apisz said...

nafsu kuat mkn...haha

HEMY said...

tu bukan rasa nk makan...tu namanya rasa makanan secara berlebihan..ahahahaha

QueenWizza said...

apisz,
abis ko x suka makan ke??

HEMY,
lol.mane ade. dah nmpk semua makanan sedap. aku x besalah :P

sweethOneY said...

adik rajin sgt langgan rapiiii