Monday, April 20, 2009

bittersweet sunday

kisah berlaku pd ari ahad iaitu smlm.
the sweet: jatuh cinta
ok. nama pun sweet. so mmg aku suka part ni. bgn pg then x sbr menanti pukul 11.10am.
sbb nk tgk cite boys over flower. thehehe. best. 11.10am-1.30pm. SANGGUP GIVE UP MELODI sbb nk tgk cite ni. hehe. setelah membuat sedikit research, cite ni thn 2008. so xla lama sgt. anyway, disebabkan terlalu angau ngn mamat ni yg bernama junpyo ni. so aku snap kn pic dia utk tatapan u all. part sebelum dia tido ni part plg best n sweet ever. hehehe.


ok. babak sebelum dia tido ni plg klaka. sbb dia kn ank org kaya. so dia snggup pegi pndah umah kt umah setinggan semata2 nk duk dkt yg pompuan tu (heroin miskin, sgt cliche ngn cite korea kn).. then mlm tu girl tu nk study tetiba dia dgr laki ni (junpyo) menjerit2 kuat GILA ok. haha. girl ni cepat2 g umah junpyo ni ingatkn ape rupanya laki ni menjerit sbb ade lipas SEKOR je. haha comel gila weh. siyes. pastu girl ni ngamuk gile la sbb memekak tgh2 mlm. pastu laki tu kata "bole teman saya kejab?" OH AKU CAIR TIME NIH. then pompuan tu pun teman kn la kejab. pastu laki tu tido mcm pic kat bawah. sumpah comel n sweet. angau aku time ni. :p so kesimpulan nye.. aku mmg jatuh cinta ngn junpyo ni. :')

siap ade silau lg kt tv tuh. hehe.


the bitter : sudah jatuh di timpa tangga di tukarkn kepada sudah jatuh, jatuh lagi.

ok.. ptg tu dlm kul4 gitu aku take a nap kejab. then farul suh aku kejutkn dia kul4.15pm.
aku pun dgn gigihnye set alarm la kn. mmg terlelap kjb sedar2 dah bunyi lagu BUNGA CITRA LESTARI- tentang kamu (alarm aku) .. pastu kol la dia kejutkn. then aku yg masih pening2 lalat pegi la toilet then tiba2 aku rs aku tak dpt mengawal diri lalu jatuh dgn punggung yg menghempap lantai bilik air ku itu. tgn plak terkena bucu simen, luka T_T. trus jadi segar bugar tp pastu boleh pulak smbung tidur semula kerana masih mngntuk. end of babak 1.
********************************************************************
tak lama pas aku smbung tido..housemate pun pulang ke rumah. dia ketuk pintu coz kunci dia tertinggal kt opis..bgn membuka pintu..kitorg nk pegi basuh umah ptg tu. end of this month nk pndah umah lg. umah yg skang ni mcm2 prob coz tuan umah tu lgsung x prihatin dgn kami yg innocent ni. dia buat kami mcm ank tiri hehe. paip rosak la..anai2 la.. mcm2 kalo aku listkn pun mesti korg x larat nk bc. T_T. housemate kn tetinggal kunci, so dia xleh masuk bilik dia. gigih la bukak pintu dia pakai card. dulu kn aku pnh buat tp kali ni x berjaya lak. hehehe. lawak. then after cek, rupanya kunci tetinggal dlm keta. LOL. ok. terus menuju ke rumah yg bakal di diami mulai MEI. brg2 yg diperlukan seperti di bawah.

kemudian memulakan sesi membasuh umah yg bau kucing tu. (tak paham nape umah tu bau kucing, sedangkn umah aku bela kucing pun x bau cmtu!) .. lepas tu lantai umah tu dibasahi ngn air sabun then kami pun memulakan aktiviti. best weh. kuar peluh byk gila cam joging. aku SUKA! hehe.. tetapi, malang tidak berbau, akibat terlalu excited, aku terlupa lantai itu licin lalu punggung ku mencium lantai buat kali kedua dlm masa yg singkat T_T. kali ni lagi sakit dr sebelum tu. huhu. tp aku hny ketawa utk mengurangkn rs sakit. huhu. nasib time tuh housemate berada di dlm blik tgh berus2 lantai. TIADA org melihat babak yg menyakitkn itu.

aku pasrah.

19 comments:

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

wizza ni...
ary tU sakit kat lengan..
ni jatUh pulak...
dear,...

berhati2 la k...
okie?

take care!

<3 wit luv, Qa~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

QueenWizza said...

tiqa,
hehe.benda nk jadi. mane nk tau. ;)
okie. thnx.

take care too!

HEMY said...

apsal ko tak lukis cam tmpt kejadian jenayah masa ko jatuh tu..ahahaha

QueenWizza said...

ssh nk lukis. guna brush kt paint. LOL.

Jard The Great said...

haha.. asyik jatuh je ko..

ko nak pindah ke mana plak??

psstt... ko pn angau ek? aku pon dgn watak yg sama.. wahahaha..

Mr PenyuBiru said...

excited sgt membasuh sampai terjatuh. lenkali berhati², takut slipdisk.

QueenWizza said...

jard,
weihh ko pun sama ke? jgn la..ko amik jihu hehehehe..
aku nk jerry n junpyo. bwahaha cm budak2 je berebut

penyubiru,
slipdisk tu apo?

mo0ney said...

dia slalu mengalami kecelakaan yg xserius..btw,babe..MERAJUK NGN TUAN UMAH LG KER????hahaha..baguslah dok kp dah.pasni boley jogging ari2..(tipu..tertekan sebenarnya..sbb dah xboley lari)

QueenWizza said...

nape x bole lari????

LanaBusyBee said...

slipped disc tu sgt la berbahaya..tulang kita termasuk ke dalam saraf, ar lebih kurg mcm tu la huhuhu...sgt sakit, dan memang takkan sembuh kalau kena slipped disc..so hati2, jgn mengangkat benda2 yg berat2..

.ArianiAizat. said...

jage jage org darah manes!
hihii ;p

shiannye jatuh..nx minyak gamat nah!

;)

QueenWizza said...

lanabusybee
ohh yeke. alamak takutnye huhu
okla pasni kena xtra carefull. huhu. tqq ehh.. :)

nanie..
hehe..mnyk gamat dah ade.. macehhh.. ntahla cmne bley jatuh.
licin sgt la. heehe.. nani pun sama darah manes!! u take care too!

vInA said...

ehe..siap de gmbr tm[t dia jatuh lg..
saket x syg..? ;)

btw, cite tuh best! lyn la..

Monkey D Luffy said...

aku lagi suka versi jepun ;p

QueenWizza said...

vIna
tu la psl. kebetulan ade gamba di tempat kejadian hehehe..

u tgk cite tu gak? mmg best.heheh..

kapten,
x abis2 ngn versi jepun ko.. maybe best kot tp sbb xde tayang kt tv xle la aku nk tgk..hehe

ezzati said...

citer tu akk aku ngah gilos tgk o9..junpyo tu sebijik perangai cm jerry kan..pndai durang cr..ahad tu ulangan kan..kalo nk tgk yg x ulangan ari slasa, rbu, khamis kul 9 or 930pm..bolela tgk melodi ari ahad..hehe..

weii..pindah lg.. :)

aku bru blk dr penang..g intebiu..heee :D

p/s: b'hati2 wei..jgn jatuh lagik :)

QueenWizza said...

oh ye ke..aku wat ape ek mlm2? hehe
oh..mlm aku x tgk tv sgt. watpe ntah adeii..xde life lgsung aku ni..

gud luck babe :) miss u muchh!!!

Alya ^ Marlyna said...

tak suka kucen!

QueenWizza said...

alya
x baik tau. dia pun makhluk tuhan hehe :)