Tuesday, April 7, 2009

skincare yang kena banned

hi all

memandangkn aku skang ni bru je stat pakai felisa cosmetic. so td tergerak ati nk google psl felisa ni.... and voila! aku jumpa list of skincare yg kena banned oleh health ministry. aku x tau la mgkin korang da lama tau psl ni..tp aku baru je tau.. sebelum ni dgr2 dr mulut org je sbb x bc kt dalam paper sendiri..

1.Dr Seagar SkinRecon
2.Ain's Beauty Care Natural Lightening Cream
3.Felisa GP Lotion <- aku x pakai lg lotion ni..
4.Sri Mutiara Krim Kecantikan Malam
5.Dewajah Night Cream
6.Ains Beauty Care Clear II Cream
7.Ains Beauty Care Face Lotion 1
8.Ains Beauty Care Face Lotion 2
9.Rihanna Beauty Cream
10.Sub Whitening Revitalizing Cream
11.Sub Instant White Cream
12.Herbarites Skin Whitening(Sensitive Skin)
13.Deep Skin White Plus
14.Atika Beauty Skin Lightening Cream
15.Crystal White Extra Night Cream
16.Crystal White Night Cream
17.Golden Deer White Complex Cream
18.Cellnique Skin Whitening Plus II
19.Cellnique Skin Whitening Essence I
20.Sendayu Tinggi Body & Skincare Cool & Lightening Soap
21.Kzanah White Pembersih Wajah
22.Gloskin Krim Malam & Siang
23.Reena's Astringen Lanjutan
24.Skin Desires Deep Whitening Cleansing Milk
25.Eetye Whitening Cream
26.O'Lynn Lynn's H2O Series Skin Lightening Cream

aku konfius. patut kah aku meneruskn misi menggunakn felisa ini?? sesiapa yg ade experience or pendapat amat dialu-alukn.. huhu

korang bley baca kt cni --> link

yg ni lak link yg aku baca kt website ministry of health..press release
click here

notakakikukakakukaku: nape diorg ni jht sgt? kerana meletakkn racun ke dlm kosmetik2.. kesian wanita..kami x bersalah. huhu..

11 comments:

Dakjaat™ said...

rihanna beauty cream??? hahahahah!

vInA said...

as i kno sendayu tnggi, dewajah mmg xelok!
felisa nih plak if da guna u kne continue terus..tp i xsure dia oke ke x.. i pena dgr org kte felisa kurng oke gk..tp ntala..lg pun bnde2 mcm nih kn ikut kulit gk..
bru2 ni my cousin try tia amelia n she say oke..
why not u try pkai sri cahaya cosmetic..? ;)

JohnJenin said...

Nasib pacik pakai bedak talkum cap salji jer.

~dARlee zURiS~ said...

tak penah ambik tau pun pasal benda2 nie sebab tak penah guna
hehee...
tp..kalu dah dibannedkan,jgn gunalah wizza.mana tau produk die yg lain2 pun sama gak ti

pompuan..biasalah.
obses ngan kecantikan
tp..jgn sampai memakan diri ye :)

QueenWizza said...

dakjaat,
a'ah..aku pun 1st time dgr rihanna nye cosmetic tu hoho

vina,
thnx a lot. erm sri cahaya x pnh dgr pun. hehe..

pakcik,
cis. nama pun laki.

zuris,
tu la zuris. serba slh gk ni.. *buntu*

a.n.n.e said...

Pakai la NeoStrata macam saya & ezzati..mahal sket tp berbaloi and tahan lama..boleh dibeli di klinik2 terpilih shja..nak tau kat mana sila google

QueenWizza said...

ye ke..tgk zati pakai mmg nmpk perubahan. parut2 dah pudar. kt kulim ni xde kot skin clinic. nnt nk gugle. thnk you! :D

mo0ney said...

ish..aku tak guna 1 pun dr tuh.tp masih mengalami masalah jua?suggest kt aku,aku nk pkai apa?btw,cemana produk ni ley release kalo xda akuan?ada orang dlm kasi pass through ka??turrr!!

Monkey D Luffy said...

ice-cream aku makan ler... cream2 tu aku x tau

flower-love said...

pakai bio oil kalo nak ilangkan parut. pakai vitamin c (disapu je ek, jgn suntik pulak) kalo nak muka licin dn berseri. .. heee

ezzati said...

tula..pkai dr clinic slamat sket kot..produk2 ni bkn leh kira dh skrg ni...

kang..tup2 kuar biter..kuar sokabar..ada racun la itu ini..
padahal kita dh guna lama...huhhh..takottt