Thursday, April 23, 2009

..: Wedding: the Undone things :..

pejam celik je dah tinggal 2 bln lg aku akan bertukar status. huhu. byk benda lg yg tak settle.
i bet stat bulan 5 ni mmg aku xleh membuang ms lg dah.
bln ni cm xde ape sgt yg aku wat. erm.


aku just bli goodie beg 200pcs. so skang ni goodie beg dah settle.


aku wat kesimpulan nilai 3 tu xde la murah mane pun
sbb goodie beg yg sama kt nilai 3 aku tgk harga dia 0.69sen 1
tp aku bli kt kedai pe ntah nama dia kt seberang jaya ni..
dia offer smpai 0.45 sen 1.


byk tu leh jimatt.. (tetiba rs nyesal bli goodie beg awl2 Tsk!)


utk goodie beg aku x bli yg special sgt pun..
aku just bli woven beg tu je + paper beg. yg salu tgk kt kedai2 tu..


.:kisah wedding favors:.

utk door gift aku bli cmpur2.. masa kt nilai 3, aku bli gelas kecik ade corak2 bunga


aku suka sbb gelas kecik tu ade bunga2 kaler pink purple .. hehe


aku plan nk kasi utk kwn2 opis or kwn2 yg dtg nnt..
bg aku..gelas cmni.. bley guna as hiasan atas meja ke nnt..nk letak


stationary pun bole.. tu rasional nye la yg aku pk..


*pic from google.


gelas tu lebih kurang besar cmni la..

tp x sure lg nk letak dlm kotak plastik cmni ke

atau




*pic from google


masukkn dlm uncang organza cmni.. mcm pun ok jugak kan?
comey je. erm..kalo uncang tu kaler PINK mesti lg comey. hihi

*********************************************************


Eh, tiba2 masa menggoogle, jumpa pic kitty ni..

waaa.. gerammmm tgk

comelllllll sgt.




oh kitty.ur so cute. can i have u??plsss.. T_T

another door gift yg aku bli ialah swiss role towel cake cm kt bwh ni..

lebey kurang cmni la..


*pic from google

and yg kt bwh ni.. aku x bli lg..tp comey gak mcm ni..

aku pnh tgk kt tenet 1 tu rm3.40. for me mahal la.

aku jmpa yg kt kulim ni.. jauh lebeh murah

seketul kek tu rm1.20. pattern mmg sebijik mcm kt bwh ni..

kalo aku x silap la..

pic also from google

So. talk about undone things. wedding favors ni x abis bli lg..

aku kn bli ckit2.. so by early of mei nnt bila aku akn settle kn bab2 door gifts ni..

***************************************************

pastu ade lg.. fridge magnet! aku rs door gift ni menarik.

aku google tp xde yg cm aku bli ni. dia ade tulis thank you.

comey gk. yg penting org boleh guna lg pastu kan. aku rs la hehe.

n aku x pnh plak jmpa fridge magnet mcm tu kt nilai 3 aritu. ni aku bli kt seberang jaya je.

door gift yg terakhir korang rs apa?

hehe.. CANDY!!

pic from google jugak..

candy ni kitorg akn pack kecik2 n bg kt budak2 mase knduri nnt..

=)

pastu ape lg ek.. haa yg plg penting.. bunga telur.

tu mmg wajib la.

aku rs kalo kenduri xde bunga telur cm x lengkap.

tp x semestinya telur tu kena letak dlm bunga telur la kn.

mcm aku..cmpur2 gak.. ade yg dpt bunga telur..ade yg aku letak dlm beg2 kecik.

tp aku google x jmpa pulak beg2 kecik tu. hehe.

****************************************************

so far tu je la yg aku plan. most of it dah bli.

cuma tinggal dlm seratus lebih je lg nk bli..

lorrh..pjg lak aku cite.pdhl nk cite psl yg belum settle.. jgn mara! (^.-)/ hehe

okey..the undone things list begin.. let c apa yg aku lum bli lg..

1/ brg2 hantaran - 1 habuk pun x bli lg.. 2mei nnt bru nk shopping ngn fiance hehe ;)

2/ bekas or dulang hantaran pun x bli lg. same goes to hiasan2 kt hantaran tu. seme aku nk wat bln mei.

yuhu. pengsan la guwe seme nk wat bln 5. T_T

3/bju nikah - end of mei bru hantar tailor. takut jugak. tp klakar pun ade. sbb actually awl bln 4 bebaru ni

aku mmg dah pegi jmpa tailor tu nk anta bju nikah. tp dia kata awl lg. nnt aku tmbh kurus ssh lak nk alter .

so dia kata end of mei bru anta kt dia.

4/ haa bru teringat. tudung utk bj nikah pun x bli lg.. same goes to shoes utk nikah. x bli lg. wo byknye x bli lg. cool cool wizza :S

5/ most important, borang nikah pun x isi lg..cmne nk isi, si fiance pun x isi borang dia lg.. bln 5 gk kena isi form tu. hiv test lg la blum. kan dah kata mcm2 kena pk nk kawen ni.

waaa ingt senang je nk kawen ni huhu. rupanya tidak!

6/ ape lg ye.. ermm. x sistematik lgsung aku.ade ke patut time ni la nk pk on the spot ape yg x settle lg.

sila la jgn tiru prangai saya yg kelam kabut n x teratur ni.

sape yg nk kawen tu plan la elok2 n teratur cm

pompuan ini hehe (jgn mara nanie :)) promot je..

okeyla.. so far tu je yg terpikir oleh otak saya ni.. letih dah nk pk.

xo,

wizza.

15 comments:

mo0ney said...

gelas dlm organza pink..pink..pink..tlg..comelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

QueenWizza said...

u want that gelas?
do come to jerantut or else no gelas hehe..mmg rs nk bli uncang pink lah. heheh

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tengah sibUk mencari la nie..
take ur time darl..
everyhing gOnna be ok.. as you planning..
heee~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

QueenWizza said...

tiqa,
thnks.. hopefully semua tu settle just right on time. target middle june seme tu dah settle.:)

HEMY said...

mahal banget mau kawin...aaaaarrgggghhhhh

QueenWizza said...

hemy,
mmg la..ingt kawen free je ke. seme pun pakai duit hehe.. sabo je la. tu la realiti hidup! ;p

.ArianiAizat. said...

wizza 2bulan ag??

bj nikah xtempah ag??xpa xpa tailor tuh msti terer sbb kate leh siap cpt..hehe..

btul tuh wizza nani tempah box yg cumil tuh rm 0.60 jerh!murah,watpe mahal mahal,nt org buang jugak kan?huhu

cool wizza..ilek..meh kte tarik napas sesame...

1...2...tarik...

tariikkk...
.
.
tarik lagiii...
.
.
.
lepas!!!

phiuUuuhhhhHhh~~~

=)

ezzati said...

hehe..rilex2..kira ok wut ni :)

p/s: bg kitty tu la sbg door gift..bole bole bole kan :D

ezzati said...

...x d lupakan juga..En Pengapit ngak ada lagi ni..

Zaidon said...

salam.. saya doakan mudah mudahan semunya berjalan dgn lancar, nampak dalam list memang banyak belum buat tapi... insyaALLAH boleh settle tu.. one mmore cantik la gamabar anak kucing tu.. huhu

QueenWizza said...

nanie,
tu lah. wiza dah terasa neves n cuak jugak. tp cuba wat2 cool je ni hehe..

tu la..tailor tu yg suh anta ujg bln 5. dia kata 2mggu leh siap..lgpun bju nikah bukannye grand bagai..simple je :)

hehe..dah tarik nafas.lega ckit ;p

tQ nanie!!

zati,
uiks pengapit xde lg? erm.. cmne ek. takpun nnt aku suh kazen aku je la.. huhu..

tu la..bln 5 seme aku nk buat. matik T_T

zaidon,
tu lah. comey gile ank kucen tu kan. terus buat profile picture. hahahhaar..

haku ko said...

sis, i wudnt suggest u get cakes/cookies etc. it'll get very frustrating and humiliating when ur guests get the unwanted white spots here n there on the cakes/biscuits.

just my suggestion.

QueenWizza said...

haku ko,
thnx for dropping words.
but bukan bg kek btul :)
towel kek. huhu.

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

penatnya bacer huh!!!

nakkkkkkkkkkkkk :p

QueenWizza said...

nak apa anna?? hehehe..
ayat anda sgt tergantung ;p