Thursday, May 7, 2009

.i lurve to put make up on my face.

ok. this is a girly n3. hehehe..sape suka make up kt sini?? sape x suka make up
kt sini?? ask urself. mestila korg de jwpnnye kn.. ;) sbg perempuan yg mmg
'perempuan' (ape hal siap ada tanda ' ') ;p aku sukaa berias. cey. ayt skema.
dulu2 tingin sgt nk make up mcm mata2 artis tuh. skang ni leh bangga
la coz dah pandai hehe ;p thn lepas aku ikut klas solekan kt sh alam.
mmg BERBALOI.
n sgt worth it.


now as a women,i feel complete. hoho. ayt over.
x de la complete. haha gila punya statement.
tp rs best la coz da pndai make up sndiri.


masa tunang pun aku make up sndiri.
angah tunang bebaru ni pun aku yg make up kn.
rs confident sejak dah pndai make up ni. heee :)


bebaru ni masa pegi megamall.. saje usha2 make up case.
sbb aku xde proper make up case.
aku nk cari yg murah2 je. sbb sblm kalo yg branded tu beratus.
nk letak make up je pon.
n most important nk kaler PINK. wahahaha



perempuan perempuan *beleter kt diri sndiri*

and i found this


sukeee.. harga rm16.90 je.

stuff inside : eyeshadow, blusher, bedak tabur, concealer, lipgloss,

mascara, eye liner, brow liner, n brushes.

suke sbb dpt letak seme goodies dlm ni.

oh ye.. brg2 make up aku seme nye yg biasa2 je.

memula aku x phm gk nape mesti bli make up yg mhl2..

mcm mac, bobbi brown, shu eumura etc etc..

skang bru aku PAHAM.

make up mhl tu lg bagus means dia punya kualiti la.

stay longer kt muka kita. muka lg nmpk flawless.

so skang aku tgh stat nk bli yg branded2 ckit la..

tp bli sikit2 la kan. kalo nk bli byk x mampu la :)

dlm byk2 benda, aku plg suka yg ni..
make up base.

tv paint stick. kryolan.

haha. tgk penutup dia cm kena gigit tikus

sayang tul. huhu.

penutup dia terjatuh aritu.

isi byk lg..

aku bli bln 8 thn lepas. tp still byk lg.. sgt BERBALOII..

(wei xde ayt lain ke slain berbaloi)

lol

kesimpulannye..

saya seorg perempuan :D

p/s: aku seorg yg simple je.i mean aku x pnh bli bju harga lebih dr seratus. bju kt forever21 yg standard harga rm89 or rm99 tu mmg aku rs mhl gila. hehe. aku suka kn benda yg murah tp nmpk cantek( utk bju la) tp skang ni.. if utk muka, aku dah x kisah nk bli yg mhl. sbb berbaloi. n thn lama.kalo bju aku cepat boring ngn bju.

21 comments:

Mr PenyuBiru said...

sape suka make up kt sini??aku tak suka.

eh! oh! lupa lak ni n3 girly.hehe

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

yerp i love make up!!!!
mac, benefit n clinique!!!
best woooo...

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

waaa der beg makeup huhuhu..dah ader ank neh jarang dah makeup ahhahah

QueenWizza said...

penyubiru
tau xpe hahaha
kalo ko ngaku suka td.musykil aku.

tiqa,
yup. aritu wiza da try benefit. bestt. hehe.

QueenWizza said...

anna
hehe. adakah aku juga begitu nnt setelah dpt baby? lol ;p

.fARhANA. said...

hoho~
teringin nk der make up cam tue sume..
tp tak reti make up..
nk pkai eye shadow pn xreti..
hohoh~

QueenWizza said...

fana.
meh nk ajarkn haha :D

chik star said...

as xpnh pkai makeup base .
klo kuo kai foundation f.c tuh je.

wizza,
kalo 8thun tu xder xpired eyh?
sebb dulu as kai lipstik yg dh 3thun hbis ngelupas bibir.

eLy said...

nk pakai tp comot2.. hee

QueenWizza said...

eh as, bulan 8 thn. wiza ckp wiza bli bulan ogos thn lepas. hehe. missunderstood. make up max guna 2 thn je..

ely,
kak ely..nk saya ajar? heheh anytime :)

mo0ney said...

sila dtg kp 4 rumah untuk ajaran lanjut..sila2

~dARlee zURiS~ said...

zuris tak suka make up
tak girly lah ek?? :(
mr sharil pun tak kasi make up2
tak make up pun ambik masa lama bersiap.kalu make up...tahlah.mau berdengkur dah mamat tu menunggu kot.heheee...

err..yang.
bukan kosmetik2 nie paling lama tahan pun 3thn je kan??
kau jgn terpakai yg dah expired yang..syg muka tu..

~dARlee zURiS~ said...

ohh..baru perasan
bulan 8 thn lepas
;)

QueenWizza said...

muni..

tul2. umah kita da dkt. so dtg la umah kalo nk solekan free ;p haha

zuris

erm..mmg lama skit wiza bsiap. kalo pepagi nk g keje. kena ade sejam gk la nk bsiap tmasukmake up. hahaha. As pun silap bc gak.

Monkey D Luffy said...

aku pun nak make up lah ;p

hurulaini said...

salam...
aku jugak yg x pass2 agi bab2 make-up ni walau umur dh nak masuk 24...dulu ada try blaja dr kawan cemner nak pakai eye liner & eye shadow sume...last2 give up...lambat sungguh nak pakai..skarang g kerja pun pakai bedak asas & lipbalm je...haha
but then..maybe in 2 to 3 years to come, definitely need to learn all those stuff hehe

Zaidon said...

salam.. saya pun nak beli beg untk simpan alat mekap tu.. :)

QueenWizza said...

kapten

bah. pakai la. aku nk tgk. hahah

hurulaini
lar..x susah pun. kalo bebetul minat..join la program solekan peribadi. salu ade dlm majalah rapi. hehe :)

zaidon
uiks.. nk buat ape bli beg tu hahah

Jard The Great said...

ehehe... wizza.. ko tolong makeupkan aku bila aku kawen nnt..

itupon mase tu ko tak sibuk menjaga anak2 ko...ehehehe..

ezzati said...

iza..kalaka tgk paint stick ko tu..aku dh dpt dh..order n org tu pos..sgt sedeyh kalo kenangkan brg makeup..sbb sume yg ber "harga" ilang..huhu..

p/s: aku skrg ni pn makeup tiap2 ari..sbb pkai formal kan bju kurung..rasa cm x lengkap je kalo x makeup..

syareena said...

mane gamo dah siap makeup nye... nak tgkla hehe