Tuesday, May 26, 2009

takut+neves=wizza

hye hye

akhirnya tadi borang nikah belah farul da siap. punya la lama sbb ustaz yg dia nk kena jmpa tu asik2 x available. bukan ape.. sbb aku dah plan mggu dpn ni nk urus kn borang nikah belah jerantut pulak. Isnin tu da apply cuti utk uruskn borang nikah n amik hiv test.hrp2 bole settle dlm 1 hari tu. kalo x mmg ssh la aku nk mntk cuti lg. da la kena buat weekdays. cuti ngam2 je ni.
uhuks. time2 mcm ni trasa best org2 yg keje gomen tu sbb cuti diorg byk. cm private sector ni cuti keciput je.
.
*tetiba rs jeles ngn org keje gomen coz housemate aku cite cuti dia 30hari*
.
wah..manyk tul cuti diorg. leh bercuti 1 msia pun cuti x abis2 lg. stat mlm td aku dah start rs takut sebenarnye. mcm freak out mcm cite sex and the city tu. Sape name laki tu mr Big ke..yg dia ms nk kawen ngn Sarrah jessica parker tu tetiba dia freak out n back off. tetiba aku rs cmtu smlm. aku cm takut ngn kawen bukan sebab ape.. ntah cm takut nk jadi rj sehari. seme mata tertumpu kt kita. pastu ngn persiapan yg ntahla. bg aku ssh sbb duk jauh dr umah kot. ntahla. aku pun blur ngn diri sndiri. :S

.
Sebelum ni mmg la excited nk kawen. tp makin dekat cm neves pulak. mgkin ni normal kot. *sedapkan hati sendiri* aku rs prasaan ni normal. yes normal. *cuba tenangkn hati* mgkin kehidupan lebih baik lepas kawen nnt :)

Ujung mggu ni ramai btul org kawen kan? sbb cuti skolah kot. aku balik kg mggu ni sbb kazen kawen. Mggu dpn pun ramai gk org kawen. mmg musim la. member aku kawen. tarikh yg sama gk member farul pun kawen gak. adei. tak dpt nk g kenduri member aku tu sbb farul da ajak awal2 g kenduri member dia kt melaka. adei. takkn sebab g kenduri nk gaduh2 kan..so tpksa mengalah salah sorg. okla. ade keje. sebenarnye aku plan nk update psl lain. tp terapdet psl ni.

yapeda. ok. bye.

21 comments:

Mr PenyuBiru said...

perasaan nerves tu mmg tak bleh lari.seme bakal pengantin akan alaminya.

Dakjaat™ said...

30 hari cuti dalam sektor kerajaan itu bermakna 5 hari adalah cuti yang tahun lepas punya ... :) kalau still single lagi .. nak cuti pun takde yang best pun .. dok rumah jer... :)

haruan tasek said...

selamat pengantin baru ya. makan nasi minyak nanti jemput le

ezzati said...

mr big ko samakan..jgn ko x muncul mcm mr big tu dhla k..hehe :)

xpe..nebes2 sket..brula terasa..kalo cool je..mcm xde pape lak nk jd kan kan kan..

QueenWizza said...

penyubiru
erm.yup. hope its normal feeling for a bride 2 be.

dakjaat
ala single pun best gk. leh cuti2 gak. byk tuuu..

haruan tasek
blum lg la.nk dtg bg la alamat :)

zati
hahaha mmg aku trbygkn mr Big. tp xde la aku x dtg masa wedding aku sndiri nnt. hoho ;p

Alya ^ Marlyna said...

hiv test shud be settled in a day. less in an hour to be exact. tpi pi time weekday so u dont hv to q. kenapa sy rasa rileks sgt pasal nak kawin ni...peliks

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

kat melaka? bile tu? kalau 6hb bole singgah uma saya sekali dear...

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" said...

feel nak kawen? ish.. member aku cakap hari2 mcm lari seratus meter berpagar degup jantung dia menunggu saat ijabkabul.. ..

QueenWizza said...

alya
mmg hiv test nk pegi time weekdays. oh weekend pun bole buat hiv test tu ek. dok ingt weekdays je. hiv test tu mmg nk wat pepagi. tp urusan nk jmpa ustaz segala tu. hrp2 settle in one day je. u shud be never by now! hehe. ;p

tiqa
wedding 7/6 hehe. takkan tetiba je nk g umah awk. ;p kalo ari raya logik la jugak.keekeke. ingt u duk kl?

errul
ha. aku rs aku phm perasaan member ko tuh.

.ArianiAizat. said...

wizza..nx tny,bpe lama br settle kn borang nikah tuh?i mean bpe minggu br ustz tu availuable?huhu ni yg riso neh ;-p

lg satu kwn wizza yg kjer gomen tu jabatan pe ea..nape nani yg gomen jugak ni at-least dpt cuti 2weeks jer?hehe =))

mo0ney said...

hoho..makin dekat makin berdebar.telan air liur pun dah xley..(ckp ala2 pro)hehe

QueenWizza said...

borang nikah tu x lama patutnye. tunang wiza tu da wat hiv test pastu dia nk jmpa ustaz tu. tp ustaz tu asik x free. tu yg buat lmbt. maybe dia x plan awal2 maklumla x pnh isi borang nikah. kalo kita dpt jmpa ustaz tu pas wt hiv test..one pun ble siap tau :)

dia bhgn sumber manusia kot. ntahla.tekejut dgr dia cuti byk sgt. hehe. 2 weeks tu cuti kawen ke??or annual leave utk sethn??

QueenWizza said...

muni
bley ja telan air liur. cuma rasa neves babe. aritu bulan 5.tup2 da ujg bulan. ni da masuk bln6. rs cam x mau smpai tarikh 3/7 tu. huhu am i crazy or wat.

~dARlee zURiS~ said...

relax wizza..relax..
kamu kasi zuris lak gelabah karang
huhuu...

QueenWizza said...

kekeke. adakah i over? coz u yg nk kawen esok lusa. i yg over2 huhu. thats just how i feel lately.

zuris jgn gelabah.cool ok (pndai nasihat org)

flower-love said...

ilek2.. yg penting sume yg ptt di buat dah settle.. huhu.

asal kne jmpe ustaz pulak ek? konpius~

QueenWizza said...

eh kena jmpa ustaz sbb nk dptkn sign dia. ustaz tu kira mcm iman daerah tmpt kita la. kena dptkn sign dia. dia nk bukti kita bujang bru dia sign. pastu bru hntar borang ke pej agama. haha. pjg lak. nnt aifa g kursus kawen dia terangkn.lol

Jard The Great said...

eh.. apsal aku pon rase nervous neh?? ehehee...

QueenWizza said...

aik..haa mesti ade pape ni jardddd..hehehe

Monkey D Luffy said...

lepas malam pertama... hilang ler nerves :P

QueenWizza said...

er. ko ni. 18sx hehe