Tuesday, June 2, 2009

borang nikah+hiv test settle. da bole kawennnn!

hye hye.

smlm aku on leave. tu yg sunyi sepi je blog ni. and sbb tu takde kunjungan aku ke blog2 korang.hehe. hepi arini sbb smlm dah settle kn borang nikah+ hiv test . LEGA sgttt. kuar umah ngn abah kul9am gitu.. then settle smua dlm masa 2jam.kul 11am blik umah. amik mak then kitorg g ushar2 lampu.. then pegi kedai perabot..nk byr set bilik tidur yg aku bli aritu. fuh settle bab tu..sbtu ni diorg hntar ke rumah. aku bli yg murah je. tak kuasa nk bli memahal coz bukan aku dok umah mak aku pasni hehehe..

then pegi tempah inai. yey da settle part inai. rm70. jari tgn n kaki. part ni aku mls nk carik lg yg lain. aku terima je harga tu. huhu. mmg rs agak mhl tp bila pk2 blik. kt jerantut tu mane de dah inai. melainkn inai tumbuk. yg ni siap ukir2.. ape lg yg x settle ek.. ermm..

- hiasan bilik tidur . actually benda ni dah skali termasuk dlm pakej aku amik tu. tp rs cm nk hias sndiri lak.. huhu gediks tol. hiasan bilik tidur rm250 kalo ikut pakej tu. aku tgh pk2 idea nk hias sndiri..(ntah bjaya ke tak. silap2 stick to the ols plan je..huahua. ntahla..tgh cuba pk niii)

- kasut xde lagi. mggu ni nk shopping kasut ngn fiance. rs cm nk g the curve. sbb tak pnh pegi lagi. huhu. teruk tul.

-kompang, dj , org bersilat(ni abah yg nk) .seme tu abah n adik aku yg akn tempah. tak book lg bole tak slambe je.hm

-bju nikah dah anta. by mid of june dia bole siapkn. aku kena maintain ngn berat skang ni. kalo x ssh la nnt lari ukuran bak kata tailor tu. nk maintain tu yg ssh.

-cincin utk farul. ha. yg ni buntu sikit. coz td wat research yg cincin suasa ni haram utk lelaki. coz kandungan emas dia lebih dr perak. aku x ckp ni. aku tgk kt JAKIM. so xleh nk bli suasa.
erm.. nk bg cincin ape tuk lelaki ek..sape ade idea yg bernas? hehe..amat2 dialu2 kan.

- tudung x bli lg. slamber jek..

- lain da ok kot.haa kad lum pos lagik.. mggu ni proses mengumpul alamat. mggu dpn nk poss.. pos awl2 kang org lupa lak. bole tak?hehe..

-lastly. rs nk lmbt kn masa. bole tak.

***

smlm masa kt pudu..aku nak naik bas plusliner nk g kulim. bas kul6pm. so..masa menunggu tu
aku didatangi seseorg.. dia chinese. then dia dtg kt aku.. then tny aku g mane. then dia ckp beg dia ilang. so dia nk mntk tolong dia nk bli tiket bas. kalo korang, korang watpe???

huhu. aku takut. so aku mcm ragu2 nk tolong ke tak. aku ckp xde cash. biasa la aku takut kes2 org tipu or sindiket. tp muka dia mmg muka kesian. then dia pun pegi kt org lain lak. pastu aku nmpk ade sorg minah dia mcm bg duit kt laki tu. byk gak org dia approach nk mntk duit tp ramai yg x tolong dia. pastu dia dtg blk kt aku..

dia kata " kak, bole pinjam rm10? coz nk bli tiket blk kuantan"
aku tny tiket harga brape..saje nk borak.. pastu ntah cmne aku g bg duit kt dia
rm10. huarghh. aku tak tau la patut ke tak. kalo dia tipu cmne? nasib aku bg rm10 je.
tp still nape org lain x tolong dia? adakah aku di pukau? erk. takutnyaa.. iskk.. 1st time aku alami cmni.. korang penah tak???


17 comments:

haruan tasek said...

borang nikah + HIV Test = Kahwen

Cincin Swasa + Jakim = Haram lelaki tak leh pakai

Hantaran + Cincin Swasa tak leh = Tak yah bg apa2 (Tak wajib pun)


SETUJU...SETUJU.. jimat belanja

mo0ney said...

hahahaha..lawak komen ko haruan tasek.agree gak.eh.suasa xley pkai eh?then nk kasi apa eh?xkan cincin silver?

QueenWizza said...

haruan tasek
ko summarize kn ape yg aku tulis gud gud hehehe

mooney
a'a td farul pegi google kot. tgk2 jakim kata haram. 1st time gk tau ni huhu. xtau nk bg pe.

Jard The Great said...

ingatkan nk bace seme... tp bila aku bc komen si haruan tasek.. aku tak jadi bc entri ko.. hehehe..

haruan tasek dah tolong summarize...

eh add aku nak tak???

antar kat sini
Jard the Great
Blok B-4-7,
Pangsapuri Melus, Jalan 2/48A
Bandar Baru Sentul
51000 KL

ko... edit komen neh lepas dpt.. haha

mo0ney said...

bg cincin stainless steel..tp sedikit xbesh.lol

QueenWizza said...

jard aku x nk edit komen ko.. biar je laa.. nnt ramai anta adiah kat ko. hehe

muni
abis ape choice lain. tak membantu lol

.fARhANA. said...

wOoo~
sonok nyer wat persiapan kawen.,.,

hepy hepy jer muke kan kan~

;]

QueenWizza said...

farhana

hee hepi jugak la. tp fenin jugak. byk benda kena pk :D

HEMY said...

10..ok la tu..sllnya mmg tipu la kat tmpt2 camtu..tp iklas je la..dh mmg kita jenis prihatin..nk wat camne org amek kesempatan..kira sedekah la..skang kalau yg cmtu..max 10 je

suasa haram ek??apa kata beli jed..aku minat jed..ehehe..silver je

~dARlee zURiS~ said...

yea..yea..dah leh nikah
tak lama lagi dah tu ;)
alah wizza..nanti bilik tu mix n match je.hasilnya..mesti memuaskan hati gak.
cam zuris wat.padahal..mmg tak reti apa.main bantai je
ok x my room tu?*wink wink*

jom2 g d curve
i'll be in kl smpi next monday
weeee...

LanaBusyBee said...

eh wiza, ruby penah kena gak tau, tapi kali ni dak laki, dia nangis2...kata duit dia hilang, poket suar koyak, dia tunjuk kt ruby, mmg poket suar koyak..tapi ruby pk balik, ni KL, apa2 pun leh org tipu..so ruby xbg sekupang pun huhuhuhu, takut2...akak ruby dh pesan, dok KL kena berhati2....

.ArianiAizat. said...

yeyey wizza lagi sebulan jerr!!
dup dap dup dap (^^,)

btul tu wizza,kte dok jaoh dr kl,mmg susa gle nx dptkan khidmat henna kan?

sama kat sini rm80 huhu..mahal gle lorr..tp nx buat cne,tu jerrr yg ade kan?

flower-love said...

aah.. cincin lelaki susah sikit nak cari. emas 715 mmg xley pakai. ader 375 kot yg bolyh. tp pilihan mmg terhad. aritu cr cincin tunang utk kasyfi pon susah.

last2 beli silver harga rm19.90. pastu kne marah ngan parents. trus mama bli yg baru.

try cr kat TOMEI ngan HABIB JEWEL. situ ader. cine situ pon taw cincin mn yg lelaki muslim bleh pakai...

QueenWizza said...

hemy
a'a aku pun baru tau. cincin jed? hm..cntek gk cincin tu..

zuris
hehe. tu la..tgh pk2 ni. nk wat simple je. cantek la bilik zuris tu. hias sendiri ke? pndai nyeee.. hehe. aik nk g the curve. bukan kena bersanding lg ke?? hehe

ruby
huhu tu lah.. takut tapi dia mcm buat muka kesian.

nanie
ohh tmpt nanie rm80 ek? mhl ckit dr kt tmpt wiza. hehe. tapi tu lah. mls nk pk nk carik kt tmpt lain dah. dia kata thn smggu kalo pndai jaga. lagipun tgk inai dia mmg merahhh. heheh. x sbr ;p

aifa
bli cincin silver haha. klaka lak.
tu lah. ingt nk tgk kt habib la nnt. kt tomei bole la nk tgk. tp xnk mhl sgt. hehehe.

safinah said...

hi izza.. dh nak kawen ek... tahniah! ^_^

k'p follow blog izza k! ^_^

QueenWizza said...

a'a..nnt ssaya bg kad.
tQ tQ :D

ciK jUkoGYu said...

xpe seploh henggit jer...dpt pahale gak tue..xkire la org tue tpu kea x..

pasal cincin...bg platinum..santek..harge boley tahan la..tp siyes santek...