Thursday, June 11, 2009

Stupid punya bas.

hye hye
update blog tgh2 hari smbil mkn eskrim mmg nyamannnnnn.wpun aku sebenarnye bukanlah eskrim addicted.aku mkn eskrim bila rs tingin je. hehe.. begitu juga dgn coklet. aku bukanlah peminat coklet yg tegar. tp akan mkn di saat rs nk mkn. eh ape cite merapu ni. ok. smbung cite.


anyway, mood skangg ni happy.. :)
.
(*bru separuh mkn eskrim nestle crunch tetiba rs muak lak* erk!)
.
tp ape yg aku nk cerita ni bukan lah cerita yg happy. aku nk cite psl last wiken. huhu. cite sedey ni tau. ok memula aku cite yg heppy dulu. ok hari ahd lepas me n my cinta pegi melaka. his friend's wedding. Excited jugak la sbb cm lame x mkn ns kenduri. hihi. pas balik kenduri tu kitorg mkn durian plak. pergh nang nyaman (memang sedap). OK AKU TAU AKU DAH MKN MKNAN BERDOSA IAITU DURIAN. tp durian tu sedap, manisss gile. mmg #%$@%@. undescribable la pendek kata. (alasan ;p)
.

muka hepi g kenduri kawen. ;)

.
then, mlm ahad tu aku bertolak balik ke kulim. Naik bas kt melaka. Nama bas tu KEJORA. bermula lah episod duka aku. Melaka-kulim. tu yg tertulis kt tiket tu. Farul yg belikn tiket tu dia lupa tny seat vip ke tak. memandangkn harga dia rm45. so kitorg assume seat vip. tepat 10pm. aku naik bas. Masuk je dlm bas. Kecewa. Seat bukan vip. (jauh tu perjalanan, kalo seat kecik x best la huhu) trus automatik aku nangis. Ntah nape sedey. petama sbb kena bpisah , 2nd sbb naik bas yg SUPER TAK BEST. Mudah btul aku nangis.. bru aku tringat rupanye mse tu tgh pms. tu yg air mata cm santai je nk kuar. kebiasaannye kalo aku nangis kt public cmtu.. aku slamber je. huhu. tutup2 gk la.. tp aku rs ade gk org prasan aku nangis sbb xleh nk control air mata ;p
.

.
Okla..aku pendekkn cite. Bas ni da la lembab. Slow. BYK STOP. pastu cam hampeh. naik kol 10pm. smpai kt butterworth pg2 esoknye kul 715am gitu. bygkn. okey lah. Fine. Then pas g butterworth suppose dia ke KULIM la pulak. dlm 730 gitu yg org BAS tu ckp.. "kulim kulim,, ha naik bas yg sana tu" smbil tunjuk2 tangan dia. means dia suh tukar bas. aku pun cepat2 la turun ingtkn mmg bas tu ok. sbb salu gk cmtu kan.. kena tukar bas. Dah la dgn brg byk.. tgk2 dia suh naik bas ape ..
.

.
korang tau x bas pe?? bas henti2 yg cap han cheong %#$#&#*# yg xde aircon. masetuh org2 tua dah berebut2 naik bas tu..aku give up. dah la letih. Nasib ade 1 lg bas nk ke kulim. nama bas tu JADAM. cepat2 aku naik coz cm xde org. Naik2 je bas Jadam tu aku nangis lg. sbb tension n geram. DAH SAH SAH AKU BLI TIKET MELAKA-KULIM. tp dia bw smpai butterworth je n suruh aku NAIk bas yg kena byr tambang lg. Korang leh bygkn tak ketensenan aku??????
.
eeeeeee.. rs nk komplen tp x tau kt ne. BODOH PUNYA BAS. BAS KEJORA ape tah. jgn la korang naik bas tu. BAS PLG HAMPEH kt MSIA ni. huhu. aku mmg dendam smpai bila2 . sedey weh. sejak hari tu aku asek nangis je. (ye la. drama pms kan..) huhu. arini hepi sikit.. trus tunang tercinta ckp pasni jgn naik bas kt melaka lg. ape2 hal naik dr kl je. huh. JAGA KO BAS. AKU AKN KOMPLEN 1 HARI NNT. dendam ni.

p/s: x abis pun mkn eskrim td. buang je dlm tong sampah sbb muak hehe.

14 comments:

Jard The Great said...

makan ais krim lenkali ko kena share dgn org.. hehehe... baru tak membazir...

QueenWizza said...

hehe takde org nk share. kt opis ni. muni pun bli eskrim td .lol

mo0ney said...

ntah.share nn org sebelah ar wei.hahaha.bukan ka smlm org tu nangis dok xdok dlm qeta sorang2??hahaha.kuat n* .bas jadam yg byk memori.bongok betul memori tuh.haha

QueenWizza said...

muni diam.

Mr PenyuBiru said...

jap.

tengah bayangkan ketensenan ko ni.

hmm.

tak dapat feel aa. hehe

Dakjaat™ said...

perkara ni u patutnya repot kepada JPJ ... atau KPDN .. ada hak tau .. sebab u bayar harga tiket tu yang mahal2 tu untuk duduk dalam bas yang berhawa dingin .. mane boleh sewenang2nya dorang tukar bas yang takde aircond langsung? mana ada rule camtu? rujuk buku pekeliling 235 .. .

HEMY said...

mmg bangsat abes la camtu..dh la lmbt..kena tukar bas lg..babi pnya bas2 itu

flower-love said...

bodoh nye bas tue...huhu

QueenWizza said...

penyubiru
ko xyah la bayangkn. mmg tensen. huhu

dakjaat
mslhnye tu bas henti2 yg tiket harga rm1 tu. bongok punya bas. oo report JPJ ek. ermm..

hemy
so true.huhu

aifa
mmg. baik tulis kt tiket tu melaka-butterworth je. huh.

ezzati said...

First...eee..mmg teruk la bus tu..lbh kurang aku kena tipu, tp still ok lagik...ko report la kat sapa yg b'kenaan..bongokla bus tu!!!

seken..klaka wei nama bus tu..JADAM..hehe

Monkey D Luffy said...

kejora yer

jom boikot

Framestone said...

mmg xsuke naik bas..terutama bas yg cam tue..if direct je sampai temapt tue xpe la.. nie lagikne tukar2 bas huhu

QueenWizza said...

zati
mmg zati. rs bebetul tertipu. mmg Si*l la bas tuh. huhu. hehe mmg klaka.

kapten
mari la boikot ramai2. bas bongok.

framestone
masalahnye mane de bas yg direct. sure ade benti punya huhu. tp apepun, plusliner mmg ok.

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

bodo bin bangang nyer bus la tue ahahaha
anna pon ckup nyampah kalo kene camtue n mmg penah kene n gado2 ngan mr peje n nangis2 x mo nek bus ahahahaha haipp jgn gelak taw