Wednesday, August 5, 2009

.eksiden smlm.

seperti yg dijanji2 manis kan.. ni pic2 mase kejadian eksiden semalam.

lokasi: jln hi tech 3, kt traffic light
time:12.30pm(nk kuar g mamam)

situasi:
kami kt blakang keta wira eroback tu. so mase tu lmpu merah..so kitorg stop la kan. normal la tu utk org yg waras. then bila da lampu ijau, keta wira depan kami tu jalan la. sbb dia 1st keta. tetiba mase dia jln tu.. ade keta saga dr arah pukul 3..laju je. kami kt blakang mmg nmpk terang..
kami just ckp "ya Allah, nape keta tu??" , then sekelip mata.. keta saga melanggar keta wira. berpusing. fuh. kami terkesima. terkedu. silent for a few seconds. tak dpt nk apa2..

Kami hny mampu melihat org2 dlm keta tu. pelik. diorg pun x kuar2 dr keta. mgkin masing2 masih lg trauma atau x sangka dgn apa yg berlaku.. kami pun x kuar dr keta. then aku ckp ngn mooney.. eh kita jgn jln lagi.. (aku excited nk tolong coz x pnh lg tolong org eksiden lol)..
tetiba sorg pompuan keluar lg keta wira(mangsa).. dia pegi kt keta kami smbil tgn yg menggeletar.. dia kata "kol polis..kol polis"..

aku sbg seorg hero smlm trus kol polis. hehe. nk dijadikn cite.. ari sebelum tu aku baru je save nombo polis kulim kt hp aku. wah. rs bangga dpt kol polis. lol. keta mmg teruk. n tgk2.. driver yg melanggar lmpu isyarat tu rupanya org tua. adeh. memula geram lg jugak. tp muka dia da tua rs kesian la plak. adeih.. tp mmg x patut la diaaaa.. huhu. nasib xde kecederaan . kereta je cedera terukkk. coz laju n hentaman yg sgt kuat. fuh. nyesal x amik video masa perlanggaran tu.


kereta yg melanggar


yg dilanggar(kesian)


polis dtg


x lame pastu. ramai org dtg tgk..

ptg smlm kitorg g balai coz kitorg saksi kejadian. huhu. takut weh.. hati2 la korang d jln raya. kadang2 kita dah berhati2..tp disebabkn org lain yg cuai..kita jadi mangsa..so kalo kt traffic light, eventho lmpu dah hijau, tgk dulu kiri kanan line clear ke tak.. renung2kn..

17 comments:

*mo0ney_seLamaH* said...

nasib amik kt email no polis..uhuhu..harapkan me..langsung xde.pasni nk save semua no penting..at least membantu time2 camtuh

QueenWizza said...

haha. x bole di hrap. baik save nombo polis sekarang!

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

yups kalo kita hati2 ader org yg bangang camtue menyusahkan org len huhuhu emo laks ahaks

atiQah adNan said...

nasib baik semua selamat..
takut jugaa... kadang bukan salah kita kan...

johann said...

aku penah jugak tgk org accident depan mata. Tapi masa tu traffic light rosak. Ada dua keta melaju jek dari 2 arah... So, bang... Tapi time tu aku takde hati nak tolong dorg. Pandai2 la dorg settle sendiri...

QueenWizza said...

anna
tu la psl. kita dah berhati2 ..org len plak yg spoil kn. adei.

atiqah
tu la. takut jugak kan. huhu

johann
waa johan da lame ke ko baca blog aku? haha.. byk la kes kt traffic. seme pun nk cepatt je..

*mo0ney_seLamaH* said...

en P*L*S pun cam hampeh...rasa nk luku jer dia smlm

~dARlee zURiS~ said...

nasib baik takde sape2 cedera
kalu tak..lagilah trauma
sbb tu nyampah bila org2 tua memandu
haihh...

QueenWizza said...

mooney
mmg. diorg pun cm mls nk wat keje.hangin je kan..

zuris
btul2x. org tua tu kan umo dia 79thn. can u imagine? bw laju gilaaa. huh.

AiFA Cho-CHang said...

meh ramai2 hafal doa naik kenderaan b4 start enjin kete. insya allah xda ape2.. insya allah la..

QueenWizza said...

a'a gud idea. x hafal pun doa tuh. huhu.

Jard The Great said...

phew..seb bek bkn kamo...

Dakjaat™ said...

erm ... ni yg buat dakjaat gabra gak nie.. baca bismillah la dulu before bertolak .. huhuhu! takut2..

~floha~ said...

kite berhati2 org lak x berhati2 kn.....

Monkey D Luffy said...

menakutkan

ezzati said...

ni mcm kes aku yg b'slh langgar traffic light sbb khayal.........waaaaaaaa..lagi teruk sbb langgar betul2 kt pintu...

p/s: ngerilaaa..sekarang byk xciden

QueenWizza said...

mmg mngerikan huhu. nasib dia x langgar pintu. dia kata kt bonet kt tayar. kalo langgar pintu mmg teruk ar driver tu huhu.