Tuesday, August 4, 2009

.queenwizza.

ok. saya telah di tembak oleh dua org. diorg tembak dgn peluru tag. so mari meluangkn masa keyh.

1st tag dr ruby .

1. Baca tag ini.
2. Ambil gambar barang-barang kecantikan yang you olls pakai. Mengikut kategori. Kalau nak tambah lagi bagus.
3. Kena bagitau brand dan sama ada u olls su
ka atau tak. Kalau suka, kena rekemen semua orang pakai.
4. Pastu kena info kat orang yang tag kamu bahawa kamu telah buat tag beliau.
5. Kena pas mesej kat semua orang suruh baca dan kongsi rahsia kecantikan kamu.


okey. segan nk kongsi rahsia kecantikan coz diri tak brape cantek seperti mudel2. cuma sedikit comel je. hoho.tp saya percaya setiap org ade keistimewaan masing2. x semestinya cantek tu menggambarkn paras rupa je kan? yg penting hati kena cantek. euw bg ceramah free lak. huhu.

Set kebersihan

tak byk set kebersihan yg saya pakai. shower foam lux, body scrub from body shop and natio. body butter, body polish, shower foam from body shop, body foam and body cream miniatures from vera wang princess. tp mmg suka pakai body polish bodyshop tu. coz bau stoberi. lux tu digunakn utk basuh tgn or di saat body shop tu da abis n tak sempat nk bli lg. hehe

Set Kecantikan

erm.. set pencuci muka, saya pakai clinique. bar soap,toner ngn moisturiser. bru je pakai dlm 2-3 bulan lepas kot.pastu bru je stat pakai krim jeragat/parut tia amelia. sbb tgk membe pkai okei je. hehe. omg,sebelum ni saya mmg salu tukar2 pencuci muka. ntahla. ssh nk jmpa yg seswai.huhu. so far try clinique ok jugakla. pastu garnier body lotion ngn cocoa butter body lotion. tp garnier is preferable. best lg. masker pakai st ives je. n vitamin c.

Set Make-up

ok. saya mmg sukee make up. dr dulu tingin nk pakai make up. sebelum ni mmg x reti lgsung. stakat pakai bedak compact je. tp sejak bulan ogos thn lps,dah pandai. heehe. sbb dgn bersemangatnye join kelas make up. snggup turun jauh2 dr penang ke sh alam hehe. kan zati kan? so alat2 make up saya as u can see brushes, eye liner(elianto), brow liner(estee lauder), tv paint stick foundation (kroylan), concealer(elianto), mascara (elianto n estee lauder), eye shadow dlm black case tu from elianto, eye shadow and blusher dlm red casing from estee lauder, lipsticks and lip gloss (estee lauder, revlon, zA) , eye shadow from maybelline. Benefit - Just in case (best) . dia 4in1. ade foundation, benetint (for cheek and lips), eye con, and lip gloss mint. lastly, Mac lightful ultracharge compact powder. masa awl2 pndai make up dulu mmg guna elianto je. sbb murah. bila da lelame dah terer ckit make up bru la brani nk bli yg mhl ckit. mhl bg ku saje. hehee. last but not least, bile make up kena la ade make up remover. i'm usinf fasio make up remover. sgt bgus n x pedihkn mata!

Set rambut



oh sgt memalukan. utk rambut, saya hnya pakai shampoo and sunsilk ape tah. lupa lak. ha leave on moisturiser. sebelum tu ade gk pakai vitamin utk rambut tp da abis n x bli2 lagi dah..sering mengalami keguguran rambut. n salu gk tukar2 shampoo. korang pakai shampoo ape ek? ade x gugur2 rambut ni??


Set wangian haruman diri.



ok perfume x byk. saya jenis pakai abis sebotol then bru beli lg. kecuali escada tu. sbb escada tu x ori. haha. tp bau best. yg biru tu elizabeth dior. yg tu dpt adiah kawen bebaru ni. dr kwn mak. yg botol panjang tu my hantaran LOOK by vera wang princess. Bau dia sgt besttt. yg miniature kecik tu vera wang jugak. nk pakai syg coz comey sgt. sebelum wujudnye botol biru n vera wang tu i pakai cK summer one. da abis. then pastu nk jimat so pakai body shop japanese cherry blossom. best bangat bau dia. saya mmg suke bau cherry blossom ^_^ oh ye. one drop perfumes kotak putih tu juga hadiah my wedding. x pakai lg. hehee. tp rasanya kotak putih ni x best sgt la :p apa pun, pemberian org mestila dihargai. so nnt akan pakai jugak ;D

okla. tu saje. Seterusnye saya akan shoot

1/ zati
2/ nanie
3/zuris
4/izah mohamad
5/aifa
6/ or sapa2 yg rasa nk wat hehe..



2nd tag from cik berry the sweet

1. Nak tau sangat nama singkatan korang, umo dan dok mana???
along(family), wizza (name glamer), kim(name glamer gk) hahaha. kak long(kwn2 opis) <- name plg x glamer!! sayang (hubby panggei) ^_^ iza (kwn2 Univ), ija (MIL n family in law) huhu. 2.Tiap2 hari ke korang bukak Blog nih???biasa kol berapa?? lama tak???~
weekdays je.
weekend kekadang jek..hehe. tp hubby da bli broadband so wiken bukak la blog. cuma x apdet le.
buka working days from 8am-5.30pm. lama gk la tu. hehee


3.Bila dah on kat Blog...apa yg korang buat ek???
tgk komen org, masuk blog org.. baca2 blog org. kekadang komen.. kekadang x smpat.. sempat bc je.. hehe.

4.Penah tak sedang asik melayan intenet ni...korang telah abaikan sesuatu....???
penah.. hanyut dlm arus intenet



5. Macamana cara korang masak maggie ek???
megi tu rebus dlm air dulu.. then tapis b buang air dia. sbb tu kan wax. pastu baru letak air semula.. then masuk perencah, masuk telur . siap. ops. saya suke letak air sikit je. hehe.



6. hubby korang tau tak korang ada blog ni....penah tak hubby korang baca blog korang????
dia tau. dan dia salu baca hehehe.



ok. i wanna shoot
- semua org hahaha.


ok. lets get back to bisnes. ciao.

14 comments:

*mo0ney_seLamaH* said...

make up and keseluruhan dah cecah 1k lum wei??hahahaha..rehsia wanita tul..

p/s:mari pkai tia amelia kawan2..anda sure cun nanti

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

wow byk gaks makeup ...ana sejak der aqil mls makeup ahahaha jd asli ala2 org asli wakakakka

atiQah adNan said...

waa.. lepas ni boleh la letak tutorial nak makeup wizza.. heheh

QueenWizza said...

mooney
hehehe. rehsia. hahaha.

anna
heheh wiza x tau la kalo da de baby nnt haha. tp rasanya make up jugakk kot. sbb suke. hehe ;p

tiqah
hehe x mau lah. segan. hehe

~dARlee zURiS~ said...

macam nk jual barang2 kecantikan pulak.hehee...


erk.ada gak ke?
hutang dulu ye
;P

*mo0ney_seLamaH* said...

fyi ladies.she used to teach me long time ago how to make up.look at me now..better than nothing..apo lg..suh ar dia ajo

Snowwhite Zone said...

leh ambil tag ni tak? hehehhe

ezzati said...

tetiba aku terasa lama dh mengabaikan kecantikan......malunye...

p/s: aku pkai ck 1 summer..bei kt Ausie..sbb mcm murah je arge dia kt sna..

p/s2: kena wat jugak ehhh?

QueenWizza said...

snow white
amik je la heheh.. dipersilakan

zati
hehehe.. murah ke.. beza sgt ke harga? hehe.. buat la kalo rajin :D

*mo0ney_seLamaH* said...

bg hadiah mac foundation kt i adiah birthday ni nk??kita trade..i bg u nestum u bg i mac make up?fair~hahaha

QueenWizza said...

hahah keep dreaming ;p

.ArianiAizat. said...

nani di tag!yeay!
suker suker ^__^
nak buat..nak buat..tp pc kat umah ni lembab nak mampos ar..huhu

QueenWizza said...

hehe sila lah buat wahai cik nanie :D

Anonymous said...

hithjbq rnx myqxx group sex

jspmz!

sprsf rbmbnd nul teen handjob