Friday, January 30, 2009

Calling all bride-to-be :D

uhuh..arini bz la plak.
dah lama x bz. x smpat nk jln2 blog korang.
mlm ni nak naik bas g KL dah.
hehe.. nape title cm tu?
ok..pada sape yg x tau.

29jan-1feb ni ade pameran pengantin kt
Plaza Alam sentral
So sesape yg nk menerjah ke alam perkhwinan tu
leh la memfree kn diri pegi jln2 tgk
hehe..

tu la sebenarnye reason g kl mggu ni
saje nk tgk2 ape yg patut
kot2 ade promotion ke..
smlm lg stat pameran tu.
tp weekend je la bleh pegi.
x silap bukak kul 10pg-10mlm.
So..jom la reramai. meriahkn suasana.
ekeeke

jgn risau. aku promot ni free je.
xde pun diorg byr kt aku suh promot
hoho..

for wedding preparation, aku dah lega sikit.

coz bju utk majlis belah aku nnt dah di book.

tp byk lg x buat tu. tu bru bju.

berjuta2 lemon lg benda nk kena wat.

kursus pun blum! uhuh. eh aku de sijil actually.

tp farul belum. so dia suh la aku wat skali lg.

teman dia kononnye.

eh ok la. time is gold. byk keje ni.

nk kena debug shortss sana sini.

xleh spend byk masa kt cni.

da di du..

p/s: td duit aku baru je melayang rm300 bli herbalife.

ye. aku mmg siyes nk kurus. Nantikan the new version of ME 2 bln lg.

hehe. target nk lose weight 6kgs-7kgs b4 my big DAY!!

Thursday, January 29, 2009

aku dan dia!

Ari slasa berdating-datingan ngn tunang tercenta.
kitorg bergerak dr umah aku (phg) kul9am.
bajet smpai kul12tgh ari.
tp kul 11am dah smpai. 2jam jek.
wahh. adakah aku yg suh dia drive laju2?
haha. anyway, kitorg nk cepat2 smpai kl sbb dia dah wat appointment nk
jmpa ngn wedding photographer utk reception nnt.
jnji kul1pm. tp smpai shah alam kul 11lebih.
Pegi la seksyen 9, ingt nk pegi Ryn's Avenue, tp
tutup lak. hampeh!
Pastu jln2 kt deret kedai sebelah concorde hotel tu.
jln2 jmpa ANI SUP UTARA.
sape dok shah alam mesti tau kedai dia.
bubur dia. pergh mmg sodap.
Memula dia jnji nk jmpa ngn faizal(wedding photographer)
kt burger king seksyen 13
tp disebabkn aku tingin nk mkn bubur kt ani sup tu.

so tukar plan la..hehe..


kitorg order sama. carrot susu n bubur

tgu punya tgu, faizal tu smpai kul 1pm gk. Dia tgh sms faizal tu. Sbb x pnh jmpa.
so dia ckp."jmpa kt blablabla..aku ngn tunang aku pakai bj kaler pink TUA."

pastu aku ckp..laa..bukan pink tua ni. dia x nk ngaku gk dia pakai pink. nk gk kata pink tua. hahaha. ok jek laki pakai pink. kan kan?sweet je tgk. hehe..

pas mkn n bincang psl wedding photographer..
farul ajak wat facial. bukan ajak la.
dia nk sponsor wat facial.
sebenarnye ade rahsia, korang nk tau x?
er. aku x pnh wat facial. ni 1st time. huhu
teruk kan? hihi. rahsia tau. :P
Disebabkn dia sponsor, aku on je la.
Jentayu Spa.
dekat je ngn ani sup utara tu.
selang 2-3 buah kedai jek.
kt sini dia guna produk dr indonesia.
Martha Tilaar.
mhl jugak bg aku yg 1st time ni.
rm108. 75min.
masa dia picit2 jerawat tu aku rs mcm muka aku
kena toreh ngn pisau je. huhu.
sakit yg amat.
(masa dia picit2 tu.. dlm hati aku terdetik..
waa..cm xnk wat facial dah pasni)
tp..x mgkin la kan.. menda tu kan penting
utk kecantikan..
mcm biasa la dia promote produk dia.
memandangkn mmg aku nk plan nk tukar produk bru.
sbb rnz yg aku pakai ni da abis.
so aku pun bli la produk dia.
x mhl. rm113 je. 1 set.
stat facial kul 1.30pm. abis nk dekat kul 3pm.
tgk2 farul xde pun kt kusi menunggu tu.
mane lak dia nih. huhu. kol2 x angkt.
rupanya dia pegi wat scrub bdn n lulur.
siap mandi2 lg.
aku tny sape yg scrub kan dia?
dia kata laki. (auw le)
nasib! kalo pompuan td.. mau aku jeles hehe
pas siap facial, kitorg g midvalley!
jln2 pastu g mkn kt domino's pizza.


ala..blur la b. snap skali lg. hehe

gaya lebey kurang. huhu.
pastuh jln2..duduk2..amik picha.
time ni tgh tgu wyg..
so lepak2 la. nk jln2 letih. sakit kaki. hehe
pastu tgk wayang cite INKHEART.
not bad cite ni. best gk.
sile la tgk kalo korg rajin. hihi. aku xreti promot

abis tgk wyg trus pegi pudu!
n berlaku la kisah mcm aku cite sblm ni..
kalo nk tau.. bc blk n3 sblm ni. bru korang phm hehe.
Mggu ni pegi kl lg.!

Wednesday, January 28, 2009

merisik+bertunang..

halu people!! :)

ramai ke yg masih bercuti?
aku dah stat keje arini.
erghh..
siyes xde mood nk keje..
coz mood cuti masih ade. hehe
Aku smpai kulim pg td.. kul4am.

smpai2 je trus aku tido..

actually, ade story psl nak naik bas mlm td.
aku bli tiket plusliner. naik kt pudu. kul11pm.
so.. al kisahnye aku smpai pudu kol 10pm.
farul yg anta.. then terpk nk g kaunter plusliner tu.
so pegi2..tgk2 ade notis ckp semua yg nk g utara..
kena naik kt hentian Duta!!
warghh..
sawan aku kejab. nasib time tu kul 10pm.!
trus kitorg bergegas g tmpt park keta kt atas
then blah pegi hentian duta
nk di jadikan cerita.
farul x brape ingt sgt jln nk g duta tu.
coz biasala. da lama x jalan area tuh.
aku lg laa.. mmg FAIL bab2 jln ni!!

time tu kul 10.20pm, kitorg still x smpai lg..
ikut je sign board g jln duta. tup2 smpai kt Tol Duta lak.
aihh..ni dah kt Tol. waa.. aku dah cuak gk.
bukan ape. takut lmbt smpai.
kena tnggal bas. Matik la. huhu.

Nasib before tol tu..ade simpang ke jln kuching.
wat u-turn pastu ikut balik signboard g jln Duta.
pastu nmpk sign hentian duta.
fuh lega!
nasib tunang aku tu ingt sikit2 jln.
hehe.
smpai2 je trus aku turun pegi carik plusliner punya kaunter.
aik.xde plak. (aku 1st time pegi hentian duta ni :( )
jln2 smpai ujung tgk ade byk bas plusliner.
trus duduk kt ctu tunggu..
kul 11pm lebih bru bas jln. tp
smpai on time gk. b4 kul 4am dah smpai :)

*********************************************************************

okey.berbalik kpd cite merisik n bertunang tu
hehe..jauh melencong.
kan aku ade cite yg adik aku nk brtunang CNY bebaru ni
alhamdulillah.seme bjln lncar.
aku jadik cameraman. so mmg mcm xde la muka aku dlm pics
huhu. ntah nape aku xde bgmba sgt.
so layan pics je la ;)




cantek x mata? aku yg MAKE UP kn okey. hehe..


hantaran.


selesai..

abah,mak, angah, aiman(dak kecik tu)

lastly, angah n her fiance :)

isnin majlis tu. slasa pepagi da gerak balik kl dgn farul.
farul dtg masa majlis tunang tu
hehe..

tu jek. tp byk lagi cite nk cite.
c u guys in d'next chapter

XOXO,
Wizza

Friday, January 23, 2009

slmt bercuti cutiii

yea yea.. mlm ni blk kg!
hehe.. bas kul 930mlm ini.
tu pun bas tambahan huhu
tp apepun. syukur la ade bas
kalo xde bas, last choice nye tpksa drive sorg2
waa..x mgkin kot.. xde bran n xde keyakinan lg nk drive
blk sorg2.. jauh tu babe.. 8-9jam.
aku lebih rela naik bas.

smpai esok pg kot..dlm kul 8am.
aku pun x pasti. sbb 1st time naik bas konsortium ni
erk! dah xde bas lain. takut gk naik bas ni
tp hrp2 slmt smpai. korang doakan aku slmt sampai k :)
raya cina nnt adik aku nk bertunang
raya lepas aku brtunang, kali ni dia lak
(amboi x sabar2)
x pela..x slh tunang awal pun.
ari isnin majlis tunang n slsa aku da nk balik cni
n slsa tu nk dating jab ngn farul.
saje je naik bas dr kl-kulim kul 11pm.
heheh. supaya leh dating2 sblm balik ke kulim yg xde life ni
(haha..x psl nk salahkn kulim)

Arini mood sgt hepi sbb dpt gaji n bonus
hihi. 1st bonus ok. menandakn dah sethn aku keja. wah.
ape pun.. bersyukurr sgt atas rezekiNya :)
ptg ni, muni tolong antakan gi hentian bas butterworth
b4 tu berfoya2 kejab kt sunway mall..

X sbr nk balik umah.
bkn x sbr nk jmpa family. tp nk jmpa kucing.
heheh.. aku rs nk tukar la nama kucing tu..
blk umah nnt akan ku bincangkn ngn adik2 aku
jeng jeng..
(thinking)..
nantikan nama baru kucing aku ok?

Okla korang
Slmt bercuti!!
sape cuti lame angkt tgn??
sob sob.. aku cuti smpai 27hb je..
Sape yg drive blk kg tu..
hati2 tau.. ingt org yg paling korang syg :)

X.O.X.O,
Wizza.

kenapa??

ok. i need help here.
kalo ade org prasan, aku bru je letak nuffnang add kt blog aku ni
tp semenjak aku letak add nuffnang ni
aku nye page cm angol2 ckit
ok..angol bermaksud gila. hoh
angol tu perkataan yg bley didapati di srwk.
org swk mesti phm. (hehe selingan)

cmni la..pendek cite..
bila aku open blog aku ni..
daisy path x kuar, chatbox x kuar..
picture2 cm award x kuar..
nape??? huhu..

tensen tgk.. even after aku clearkn cookies pun
cmtu gak..
yg aku prasan pas letak add nuffnang ni..
ade org tau x cmne nk fix benda ni

korang view blog aku,
mesti tgk x smua display..
followers pun x kuar..
arghh gerammm..

helpppp meee.! aku tau ramai org yg pakar kt cni.
:(

Thursday, January 22, 2009

Say hellloww..

hi korang..

Anyway, last week dpt MMS dr my sis.
" ni dia comel, bulu cam oby"
voila!

Say helloww to this cute little kitty!

This is my new kitten guys.

Nama dia comel. (haha. my mom yg letak nama ni!)

sebenarnye sebelum si comot(ade kt n3 n3 sblm ni), kitorang ade

kitten nama dia Oby. Kecik lg.

Tp dia hilangg.. huhu. sedey sgt.

so ni la penggantinye.. comel.

my mom ckp dia ni manja sgtt..

my mom nk g memane seme dia nk ikut.

and dia kwn dgn comot skng ni :)

so family kitorg dah bertambah le skang ni..

Abah, mak, me, angah, syahir,aliff, comot n comel.

hehehe..

x sbr nk blik esok jmpa comel!!

Wednesday, January 21, 2009

Merci atiqah :D

Last Monday, sgt la boring.
Then aku pun ajak muni kuar..
So kitorg pun pegi jusco
Janji kul 3pm jmpa kt jusco
So.. bersiap2.. dlm 2pm gitu aku kuar uma

Masa nk tutup pagar umah
Saje terjeling kt post box
“Eh, ade post ekpress”


Xcitednye! Tertanya2 sapa yg kasi.
Tgk2 dr Atiqah Adnan :)
Thnx darl..i love itt..so much!

Beg uncang kaler ijau.
Comey n sweet.
Thnx bangat k :D

lepas tu, aku meneruskn perjalanan ke jusco

cey..mcm jauh je. x jauh pun. dlm 235pm smpai la kt jusco tu

then jmpa muni.. kitorg jln2 je.

x shopping pe pun sbb SEDAR DIRI smlm nye da shopping abis.

heheh.. then pegi mkn kt chicken rice shop.

smbung jln2 lg.. masuk kedai.. kluar kedai..

well cmtu la pompuan kan..saling memahami..

biarpun x bli pape..tp jln2 kua masuk kedai tu wajib! hehe..

ptg tu konon2 nk balik kul 6pm.. tp kul 530pm dah bergerak blk umah.

otw otak berfikir "alamak ari ni ari isnin! SPA Q!!"

pergh. nasib smpai umah ngam2 b4 630pm. hehhee..

masuk umah, bw kuar bantal, baring depan tv, layan spa Q smbil mkn donut.

bestttt ;)

p/s: merci means thnx in french.

Tuesday, January 20, 2009

Shopping is the best medicine

Assalamualaikum korang :)

smlm cuti. Arini dah selasa.
Esok rabu. khamis. Yea jumaat blk kg!!
sabtu bebaru ni aku jd penunggu rumah je.
tgk Gossip Girl plus tgk cite YES MAN tp half je. haha.
nnt la smbung tgk YES MAN tu.


Mood swing la wiken lepas. so tu yg x tgk smpai abis
tp Gossip Girl best gile. da abis tgk 1 season.

Ari ahad.. emosi masih belum stabil.
x de plan nk g memana pun.. plan nk lepak umah je.
Tp disebabkn ketidakstabilan emosi tu ditambah pulak
dgn fiance yg xde masa nk diluangkn bersama

aku pun mcm nk tunjuk protes kt dia
msg2 x bls rupanye dia tido. tp aku tetap
geram n rs sgt down..
trus aku decide nk kuar g shopping
sorg2!

sound sad kan? but it turns out to be great!
ms tu kul 3.30pm dah pun. tp aku still nk kuar gk.
korang pnh x rs down pastu mcm nk g somewhere..
cmtu la aku rs.
siap2 ekspres.. x make up x ape..pakai bedak je.
mmg selekeh la. haha! who cares. aku kuar sorg je pun.

aku pegi jusco seberang prai.. mmg niat nk shopping dgn
sngaja! SENGAJA ok.
slama ni mmg aku sayang nk shopping n disebabkn fiance
suh jimat n jgn shopping.. tp diSEBABkan tgh geram masa tu
aku shopping jugakk. teruk kn prangai. huhu.
n hasilnye shopping sorg2..

ambik. 4 helai trus aku bli.
puas hati. huhu.
and hasilnye..mood aku trus ok aritu.
masa tgh shopping2 tu time tu la dia nk
pujuk2. haha. tau pun.
tp dia xleh nk mrh aku shopping sbb alasan aku tgh geram.
nasib dia phm. hehehe..
sape kata shopping sorg2 x best? best pe..
leh pilih baju slama mana yg kita suka..
rilex je jln2..pusing2..tak perlu terburu2..hehe..
aku smpai umah ptg tu dlm kul 7pm kot.
and emosi kembali stabil n bertambah baik mlm tu
bila dia pujuk n buat video call :)

Friday, January 16, 2009

Monday is holidayyy

Alhamdulillah..im full..
mkn kue tiaw+telur gorg+kuih apom cap pisang seketul = rm1.60.

erm. but i tell u, kue tiaw dia x sedap pun.
Ya, when it comes to food, i'm very choosy.
and usually i would say this to myself
" i know i can cook better than this" :D
Lol.

This coming monday, kedah state will hv this public holiday.
Jgn jeles ye korang. yey .
Looks like i hv plans but i dont. *sigh*
most probably, i'll be staying at home, wathcing telly,
play SIMs, n continue watching Gossip Girl cds
that i borrowed from ezzati :) .
tgh gile tgk Gossip Girl skng ni.
yup. mmg cite ni dah lame abis tayang kt tv..
tp disebabkn aku ni jenis yg jrg nk tgk tv, i mean
cite yg bersiri mcm tu.. ssh nk commit.
mesti kekadang lupa nk nk tgk.

if u notice, sejak dah masuk new year ni...
smngt 'teruja' aku nk apdet blog dah kurang..
tatau la knape..

to conclude, this 1st month of 2009,
i'm more like Blur, Lost, Blank!
BLB!!

T_T

later

n3 akan di update later..
nk pegi bekpes kejab.
ari ni pakai bj kurung.. hehe
(nape aku kecoh sgt bila pakai bj kurung??)

sebabnyeeee... aku jrg pakai bj kurung g keje..
ari2 tertentu je..
cm ari jmaat. kekadang jmaat x pakai bj kurung pon.

Daa

Wednesday, January 14, 2009

love story



"Happy Seven Award"
"This appreciation is aimed for whoever still having lucky certain love relations, have millions memories and billions stories behind it. Possibly also had something's overturned of the date figure? Let us know what your unforgotten periods have!"

Rules:

1. Everyone who gets this award is obliged to write his/ her recent love story & these rules in his/ her new post.

2. Everyone who gets this award is obliged to tag 7 of his/ her friends who have a unique love story to be shared then they must do what he/ she does as well.


Notes on the award:This award is under license of Cindy Perdana Computeria & Fediani Putri Andarini, so you must certify that you have the right to distribute & you do not violate the rules. Contact person(s): Cindy (candle)/ Fediani (hana)

okay. ni tag pasal love story.

from darlee zuris yg kecik2 comey tu :)


omg! kena cite psl love story lak. tetiba i rasa malu.. *blush* hehe
ngada2.. okeyla. meh nk cite.. cmne aku kenal ngn tunang aku tu :)


~sblm aku cite pjg, nk cite selingan.. masa aku muda2 dulu. ala stat
masa form 4 aku kenal ngn dunia chatting ni.. mmg gile chatting la
masetu. bila masuk U, dah kurang sket aktiviti chatting tu. mmg bole
kira ngn tgn la. ntah. mase tu bila umur makin meningkat (eh..skang
pun bukan tua sgt.. sweet 25 lg tauu :P) , dah takde mood nk
chatting ni.. ye la.. i mean nk bekenalan2 semua. dah bosan ngn
knal2 cmtu. ~
end of selingan.

okay. Thn 2007 aku kenal ngn fiance aku ni. Guess kt mane kitorg
stat kenal? kt YM. Mase tu aku training lg kat shrdc. somewhere
on August kot . x silap mase tu 27/8 or 28/8. aku ingt lg. n seme
org sibuk plan nk celebrate merdeka. Masa tu kitorg xde keje sgt.
ye lah. training je pun. n mase tu training pun dah abis kot.
tggal tgu nk wat praktikal je. aku bosan. so aku pun pegi la tgk
list2 dlm YM aku tu.. tgk la name this GUY. then aku tego la.
sbb ye la dlm fren list, tp x knal sape. But sadly, dia x reply
pon. tp aku xde prasaan hampa pun mase tu. sbb mase
tu mmg sesaje suka2 je nk kaco org.


Esoknye, mase kt SHRDC gk, tetiba GUY yg smlm tu buzz aku.
dia say HI and kitorg borak2. The way he talk.. sgt sweet. Sbb
each of his question dia akan guna perkataan dear kt blakang.
for example.. where r u dear?.. u working dear? byk lg la..
mase tu aku lum lunch lg tau. nk dekat kul 2pm.

aku ingt lg time tu ok. Pastu member ajak g mkn. Pastu boleh aku
pesankt GUY tu supaya tgu aku. aku ckp nk g mkn jab. Sbb mcm
best borak ngn GUY tu. n he said sure, y not. rasa bebunga lak.
haha. gilo. padahal baru skali borak. (tp.. persoalannye.. nape ym
ID dia ade dlm fren list aku??hm. maybe kitorg pnh chat sblm ni..
tp just like that.. )
aku anggap semua ni JODOH. aku pcaya ngn jodoh. kt memane
pun kita leh jmpa jodoh kita.Tul x? pas aku mkn lunch, trus smbung
chat ngn dia. best n i think he's so sweet. n pastu dia mntk nombo
fon. kitorg xchange numbers. Tp aku x save pun number dia. n
trus trang aku ckp.. name dia pun aku lupa. haha. kejam.


Ptg tu.. on the same day, 28/8/07, dpt sms dr GUY ni. dia tny
dah slmt smpai umah ke? Aku lupa exact words. tp cara dia sgt
sweet. Stat dr tu Kitorg main2 msg. FYI, aku ni jenis cepat
jatuh cinta. Tp bila dah jatuh cinta, xde la aku nk jatuh cinta kt
org lain plak. hehe..

yg uniknye, ms memula chat tu..aku bru beberapa ari yg lepas
pegi interview ngn jabatan keretapi. N kebetulan dia pulak keja
buat railway. kt KK. jauh gak. Mcm ade chemistry je kan?
hehhehe. aku je rs cmtu kot :P n kebetulan lg dia cite family
dia kt sh alam sec 8. Ms training kt shrdc tu, umah sewa
kitorg kt sec 8 gak :) heheheh.

pjg sgt plak. ok. cut the story short. 1st time dia call aku masa mlm
merdeka. 31 August 2007. Jard, ko ingt lg x plan konon2 kita nk
jmpa masa merdeka tu? and tetiba ko x jadi nk jmpa aku sbb
ko ade date! huhu. Sedeh aku time tu. tp thank god, sbb x
jadi kuar ngn ko la.. aku makin rapat ngn dia :)

kitorg kawan x lame. pastu trus couple. Ntahla. kekadang takut
gk bila kwn dgn strangers ni. ye la. kenal pun kt internet. tp aku
bersyukur sgt2 sbb knal dia. :) sbb dia mmg siyes nk berkwn
ngn aku. n dia mmg pk future. ms raya cina thn lepas dia pegi umah
aku jmpa my parents :) pdhal kitorg bru je kenal.
Yg bestnya my fiance ni, dia mmg jenis penyabar. Aku salu majuk
ngn dia.ye la.. kekadang lelaki ni x reti sgt nk pujuk.
lg la aku merajuk. tp aku merajuk x lama. Tp skang ni dia dah
pandai, bila aku merajuk je.. mesti dia buat2 mcm pening ke..
sakit pale ke..konon2 nk aku kesian kt dia n stop merajuk.
pastu bila aku cm x layan bila dia ngadu sakit pale
( ye la..kn aku tgh merajuk),pastu dia akn ckp..
"ala..nk bermanja ckit pun xleh".. haha..
aku tgh merajuk x jadi le nk
merajuk bila dia ckp cmtu.. kdg2 aku ngalah je la.
sbb aku majuk pun sbb mngada2 :P


alhamdulillah. so far kitorg x pnh lg gaduh. ye lah. maybe sbb dia duk jauh kt kk. long distance kot. tu yg ssh nk gaduh n dia mmg seorg yg matured. skang dia dah keje sjung tp bukan la kt utara ni. area n9. at least dkt la ckit eventho x leh jmpa ari2.. i love it this way. ;))

alamak. too long. nnt korang letih nk bc. dah la ek. :)



p/s: x sbr nk kawen. Ya Allah, pjgkan lah jodohku dgn dia :). Amin..

Tuesday, January 13, 2009

sambungan..


I am so not in the mood right now. pms thingy. biasalah kn.
tp sbb dah kata nk smbung psl n3 sebelum ni..
tpksa la smbung jugak..

ok. That night after i reached png, trus g umah zati.
Kitorg plan nk tgk wyg.
cite BEDTIME Stories.





Adam Sandler. (for me, adam sandler ni x la ensem sgt)
stat x brape suke ngn adam sandler ni after tgk cite
DONT MESS WITH ZOHAN
ntah le..cite tu best.. klakar whatsoever
tp geli ngn adam sandler dlm cite tu
err..xperlu la aku xplain y..
sape yg tgk cite tu mesti phm nape aku geli (erks!)

ok.. lets get back to bedtime stories.
memula smpai QueensbayMall, trus pegi gsc.
bajet nk tgk kul 9.45pm. Tp boleh pulak penuh panggung tu.
huhu.ade la 2-3 4-5 available seat tp xde dua seat yg bersebelah
xkn la nk tgk movie.. aku kt dpn..zati lak jauh kt blakang kn
x syokla..x best la x dpt gelak sesame haha (sbb org kate cite ni klaka!)

okay..pastu kitorg pun decide nk tgk kul12am.Midnite.
abis mkn kul10pm. adei.. lame giles nk tgu kul 12.
smpai ngntuk2. mklumla x biasa tido lmbt. tp paksa gk mata
cmtu la jadinye. haha!

pastu tgk la cite tu..
ok gak la tgk. x de la byk sgt part klaka.
sbb aku x brape nk gelak.
tp..bole la..lawak gk.
aku DAH NGNTUK mase tu.. tp boleh thn lg..

tp ZATI, haha.. x silap awal2 cite dia da terTIDO
lawak la wei..haha..aku phm prasaan ngntuk yg x bley nk bukak mata tu
tp lelame mata aku x leh thn gk..
time2 part skeeter tu mng ngn kendall tu..
time tu aku terTIDO.. ahahha. 1st time tido dlm panggung
lawak gile.
betul2 abis part tu aku dah terjaga blk.
tp masih ngntuk2 lg..

tp cite ni xde la kategori lawak sgt sebenarnye
aku wat kesimpulan, cite ni biasa je
maybe sbb aku tgk dlm keadaan yg NGNTUK
n x njoy sgt hahha!

apepun, mlm tu smpai umah kul2 pg..
main msg ngn hubby jab..
kul3 tido..ZZzzzzzzzz

p/s: zati..aku lupa nk mntk ko bluetooth pic amik mlm tu. hehe.
so tepksa letak je pic ni :)

okeyh. nk g meeting..!! daa..

Monday, January 12, 2009

aku kena rompak!waaa..

stat dr mggu lepas, aku tgh melalui saat2 pms
so..keje aku asek jek..
sape perempuan mesti phm ape aku rs
xde sbb ape2..tp hati tib2 jd cm sayu
yg klakanye..ms dating ngn si dia pun aku leh jd sedeyh
sedangkan dia bukan mrh ke ape.
prasaan tu dtg sndiri ok.
okla.. berbalik pd cite asal
sbtu lepas hari yg plg aku down skali
sindrom x abis2 lg.. then pepagi tu aku dgn rajinnye basuh bj
basuh jeans 3 helai..bju berhelai helai.. dll tak perlu sebut ape aku basuh kn

ok..sesambil basuh bju aku tgk tv
ari sbtu byk cite ulangan yg aku x dpt tgk mlm2 weekdays
mcm cite renjis,awan dania, sofea zahra, lima.
dlm kul12 gk aku jemur baju..
pastu jemur jeans..
beres!ok.. trus masuk umah ..kunci pintu.

smbung tgk tv!
pas agak2 aku bosan tgk tv..aku pun main game.
sims! hehe.. pengubat kebosanan aku.

dlm kul4pm gitu aku nk angkat bju kt luar
masa nk bukak pintu umah tu,,
aku tgk jiran sebelah tu tgk2 aku..
(dlm ati..nape jiran aku nih?)

aku pun keluar nk angkt bju
sekali tgk jeans yg aku jemur 3 helai tu tinggal selai je
waaaaaa..
trus jiran yg tgk2 aku td ckp..
ade mamat bw motor yg curik.. dia nmpk..
tp maybe dia x smpat wat pape..
fyi..aku jemur jeans ku kt pintu pagar depan umah.
xde penyidai la katakan..
waaaaa..sedeynyaaa dua dua jeans feveret aku.
levis n bossini. levis tu bru gk bli.
jeans yg tinggal tu jeans yg bukan fav aku.

dahla sindrom pms masih ade.
masuk umah. trus aku nangis lg..
nangis dan nangis dan nangis
smpai mata bengkak.
dah la duk sorg mase tu.
housemate kuar..
lg la sedey.. huhu..
tp lepas tu.. aku berfikir sejenak..
mgkin bukan rezeki aku.. takper lah.
aku redha.. T_T

dlm kul7pm, air mata aku masih x kering lg
aku mesti wat sesuatu
trus aku msg zati..
tny if dia ade kt umah
dia bls..dia ade je kt umah.
so aku trus decide nk g umah dia..
i feel so down n i need a fren T_T
someone that i can talk to..

trus aku mandi, siap2, solat then pegi ke penang.
alhamdulillah..pas aku jmpa zati kt png..
aku dah x sedey n dah ok. (pstt, zati..thnx babe ;) )
ape kitorg wat mlm tu??

to be continue..hihi

Friday, January 9, 2009

Ssh nk pecaya

tetiba aku teringat kisah setahun lepas kot
mase tu aku training kt SHRDC..
so memandangkn masetu lum keje
transport pun tadek
so bas rapid KL la jadi harapan aku ari2

tp tak silap mase tuh aku dah berpindah ke kelana jaya kot
aku naik bas rapidKL dr mane tah
maybe midvalley
aku kan pelupa.. cite2 penting je aku ingt

lokasi: dlm bas rapidKL

so kisahnye.. aku dlm bas msetu
pastu ade la amoi ni..name pon amoi so dia chinese la
tetiba dia speaking chinese ngn aku
$%#^&@#^#*@^#@*(@(

erk.apesal amoi ni?
"sorry, i dont understand mandarin".
im malay.

pastu dia ohh sorry,
i thot u'r chinese.

dlm ati aku?? perghhh..
kulit aku bukan cerah mcm cina.
aku just tergelak dlm hati..

pastu dia trus ckp malay ngn aku,.
dia nk tny...bas tu berenti kt UM ke tak..
tu je kisahnye..


lokasi: Tepi 7e kt area pudu

mase ni aku tgh tgu membe kot
x ingt lak sape.. tp aku tgh menunggu n menunggu
tetiba dtg 1 aunt.. chinese gk
dia speaking lagik..
&*$%^(%(%()$@

sorry auti..i dont understand.
Im malay.

dlm hati terdetik..
uiks..ape nih.. jauh panggang dr api
aku lgsung x de rupa chinese look
aku malay look laa
comey je..mmg cm malay
haha..prasan..

saje nk share something funny.
lawak tau..hehhe

Thursday, January 8, 2009

mengidam

korang pnh rs asekk lapar je bila dok dlm opis?
tu yg aku rs skang ni.
adei..
mulut asek nk mengunyah je..
skang ni mulut inginnn nk mkn laksam or ns kerabu
ermm.. ptg ni ade psr mlm
bru kul4..lmbt lg la pulakkk nk tgu
waaaa..cptla ms berlalu
x dpt nk decide nk bli pe ptg ni
hehe..2 2 tingin tp mn bley bli 2-2
coz 2-2 mknan berat
gilo.. bukn makin turun berat nnt.
T_T
ptg ni ade spa-Q
isk. x sbr nk tgk
hehe.. sape tgk spa Q
mesti ramai yg tgk ni..
memula aku x layan gk spaQ ni.. on off je tgk
tp lately cmbest plakk
hehehe..
suke tgk DAFI yg ensem tu
tp sayang..dia da btunang.. tp dia mmg ensem la
sape stuju?

tgh cuba melawan kemalasan

wiken lepas sempena menyambut kepulangan my fiance, kitorg g genting. saje njoy2..
main bowling.. masuk snow world.. and mkn2..mls nk main outdoor or indoor theme park sbb dah boring.


pas balik dr genting, my fiance anta blk kulim then dia stay kt kulim Inn smlm sbb esoknye dia nk jmpa ngn x-bos dia.. rs bahagia la 1 hari sbb pagi sblm g keje, aku g amik dia then kitorg pegi bekpes sesame.. then dia anta aku pegi keje. hehehe. pastu dia guna keta sbb nk pegi lunch ngn x-bos dia..
skng dia da kt kl. huhu. sedeyh. takper lah. kena la bersbr. bape bln je lg kan.. erm.. otak dah beku. ntah nape.. lately kemalasan aku smpai wat aku jd xde idea.. okeyla..until text time.
daa ~

Wednesday, January 7, 2009

aku cepat bosan

aku tukar layout lg..
bosan dah ngn layout yg lama
aku ni mmg cepat bosan
teruk kn?
bukan ape.. kan new year..
so aku nk seme baru la..
hehe..

disebabkn sikap bosan aku ni nk tukar layout
so abisla seme bloglist aku
huhu..
bru smpat letak 1 list.
nnt aku listkn balik blogroll aku tuh
skang ni mmg sgt mlsss thp dewadewi :S

bru prasan
ni 1st n3 utk thn 2009 ni..
mood kemalasan guwe sgt lah menjadi2 skang ni
rs mls gile nk apdet
n not in the mood nk story mori kt korang

isnin n slasa aku cuti
so mmg x jenguk la blog korg
arini pun aku smpat la jln2 ckit kt blog korang
tapi x komen pun..
arghh.. ntah la..
mls gile.. smngt nk memblog tu dah kurang
nape ek?

hrp aku nye simptom mls ni x lame
nnt bila dah ade smngt balik
aku akan masuk seme blog korang k ;)
hepi new year guys :)