Thursday, April 30, 2009

.:bye bye:.

hye hye

saya mau balik kampung mlm ni


x sbr!!



tp perjalanan sgt lama.
esok pg bru smpai rumah


:

tapi best. kerana.. saya sgt pasti dlm bas tu nnt

mesti ramai MAT SALLEH yg encem2.

bole cuci mata. lol.

ari sbtu plak pergi KL.
shopping sama tunang. yipiee :]


Happy labour day utk smua org yg bekerjaaaa!!!
::


bye bye.
ops. just now i bumped into one of my chinese collegue
lama gk x jmpa dia
so kena la tego kan.. sbb dah bumped into each other..
me: hye.. long time no c ( jrk lebey kurang 2-3 lgkah ..dr arah bertentangan)
him : hey.. u look so skinny
me : ya meh? speechless.. :
in my defence: i am NOT that skinny.
so not the right word for me. x caya tny my close fren. hehe




p/s: nk tujukan lgu "balik kampung" tuk diri sndiri hehhe..

Wednesday, April 29, 2009

hantaran hunting


yeay..x sbr nk tgu wiken sbb nk shoping brg hantaran secara borong hahaha.Mlm esok balik kampung yuhu. excited. rindu ngn ayam itik kat kampung (padahal xde aym n itik pun ;P ) hanya angan2 ku lol.


tinggal few days away je lg nk masuk bln5. aku namakn bln 5 sbg bulan gerak gempur hehe.
sbb byk manyak benda nk kena buat. kalo boleh bulan 6 tu dah boleh rileks. goyang kaki..
(er. hrp2 le). erm..sebut psl shopping.. bg yg perempuan.. mesti la suka shopping kn?



erm. perasaan bila nk shopping..??!



ok let say nk shopping ujg mggu ni kan.. 2 mggu lepas lg dah stat rasa teruja, excited, nervous, tak sbr nk bershopping haha. sgt teruja ok. nervous tu ntahlah. sukar dijelaskn ;p


korang rs cmtu tak? (utk pompuan je) atau aku sorg je yg rasa cmtu? tsk*
( creepy nya)
huhu.. anyway..aku masih x phm nape lelaki ssh sgt
nk phm prasaan pompuan bila shopping ni.
bila kita dok belek baju tu lama sket je.
nnt mula la dia buat muka ketat. huhu.
so kesimpulannye. bila shopping ngn lelaki..
aku mmg x puas n bertmbh tensi huhu (sorry dear, i still love you)


serius. korang rs cmtu x?
aku tensi sbb bila masuk kedai tu aku xleh nk belek lama2..
hayati kaler bju.. pgg bju ni pgg bju tu..argh.
nk test2 bju jgn hrp lah. kekadang masuk kedai bj tu x smpai 5min.
sbb nye si dia sdg menunggu di luar kedai.
nnt kalo lelame..dia kena tgu lame. adeii.. kita jugak yg mngalah.


so berdasarkn prinsip aku
"shopping is the best medicine"
mmg x bley di gunakn lah dlm kes ni. T_T


okey. kalo shopping ngn pompuan mmg lain lah.
rasa happy.. tak tensi.. lupa segala mcm mslh di luar bangunan shopping mall.
seriuss lupa. bagus kan?
ati senang jln2 dlm shopping smpai x sedar dah 3-4jam dlm tu.
kekadang sggup x mkn dulu. hehe. itu lah aku wahai kawan2.
tp aku bkn la shopaholic.sbb kdg2 aku rasional jugak. haha.


ok.
knape aku x sbr nk shopping hantaran mggu ni even aku shopping ngn si dia?
sbb nye aritu kan.. aku msg dia x bls.
pastu aku merajuk.
*haha.majuk ngada2 je tu.
pastu kan dia say sorry pastu dia kata..denda la dia.
pastu aku kata.
*okey. janji nnt masa shopping bli hantaran tu b x bley merungut,
x bley komen lgsung. and kena jadi totally romantik utk 1 hari tu*.
pastu dia kata OK. hehe.
kita tggu n lihat.
adakah aku akn tense or heppy masa shopping ngn dia nnt!!


seriously i can't wait!!

muka teruja *malu*

Tuesday, April 28, 2009

paris hilton

okey. n3 ni specially dedicated to muni or she named herself mo0ney. check her out <-- (x phm nape dia nk eja mo0ney..lebih comel ke eja cmtu? LOL ;p)

ok. back to topic.


seperti yg aku dah cite kt n3 sblm ni psl aku pindah umah tu kan..so.. i ask muni to help me out.
See kwn2..muni ni baik orgnye. Suka menolong kwn2.hehe.. So pagi sabtu tu..janji ngn org lori tu kul 10am actually.Tp biasalah.. mls nk komen. Korang pun tau kan ending dia cmne? 10.45am mcm tu bru dia smpai

Smpai kitorg smpat lg pegi beli nasi lemak + roti canai banjir kt gerai bihun sup pak long.Crap. Abis spoil diet ari sbtu sbb mkn ns lmk. Dah lama wo x mkn ns lemak. Tp xpelah. Nasi lemak dia kecik je. Ns lemak 50posen je. Lgpun aku pk secara +ve, pas mkn tu nk kena angkt brg n kemas rumah. So mesti kena ade tenaga yg sgt byk n kekuatan stamina yg tinggi .(logic kan?)

Ok.masa yg ditunggu telah tiba. Lori pun smpai. Ter”glamer” sekejab sbb jiran2 seme tgk. (oh. Blushing* haha tiba2) Dlm 10minit cmtu..seme brg dah angkt. Kunci2 umah seme trus pegi ke kulim perdana(KP). X smpai separuh jln, Hatiku berbisik ..

erk..cm ade lupa something.. “
“OMG. Lupa angkt mesin basuh rupanya!” huhu..

Trus call pakcik driver lori tu. Dgn muka tebal tepksa wat u-turn. Arghh.. bengang ngn kecuaian diri sndiri. Tsk.


Tiba di rumah, jiran2 agak kehairanan sbb td dah ckup baik punya angkt brg tiba2 lori dtg balik. Tpksa senyum2 kerang huhu. Zass. Pastu trus ke KP.


Angkt2 brg..then byr.. then tinggallah kami ber3 membanting tulang yg seterusnya.
Brg kecik2 seme angkut guna kereta je.. so angkut seme2 brg bw masuk dlm umah dulu.
Time tu mmg dah sweating gila . tapi..heran jugak ek ngn muni.. sebab peluh dia setitik pun x kuar. hahaha..

muni, what did u do actually?? hahaha..


kiddin.


okey.. here goes my XOXO thnk you to muni (tepuk tgn ramai2)

kerana dia telah

# Menolong saya mngangkut beberapa brg ke dlm keta dia

#menolong mengangkt brg2 tu kuar dr keta dia..n angkt msuk dlm umah lol

# tolong posing seperti di bawah


4. tolong melipat tudung2 saya n beberapa helai bj..

5. tolong tidur di atas tilam yg empuk bak seorg buruh yg keletihan (kesian weyh, pnt sgt la tu :p)

6. tolong meneman saya tgk cite PARIS HILTON my NEW BFF marathon kul 11pm-2am. (wo da lama x tido kul2pg. hehe)



candid ni. aish.. byk tul paparazi kt sini.

terpksa berlarian sbb x suka sgt glamor2 ni.

(sape kata i kurus sgt? x kurus sgt pun. another 2 kgs to go hihi)

okeyla. award ni khas utk muni je sbb dgn tulus mulus telah menolong saya

baru2 ini. dgn ucapan, hey brittany, tepek award ni kt blog u okeyh?

x0,

paris hilton (gilak)

p.s: bangga ngn diri sendiri sbb dah 2 mlm tido sorg2 kt umah 2 tingkt yg memula agak scary tu.

Monday, April 27, 2009

Meluat gile

aku skrg tgh MELUAT GILE ngn sorang PEREMPUAN ni!!!!!
suka sibuk hal ORG pastu ade je benda nk tego pastu ANNOYING GILA.
tau la nk berlawak tp agak2 ar wei. Annoying tau x????!. pastu ingt org x terasa ke?
MORONN.!!
eeeeeeee..
aku BENCI ngn PEREMPUAN ni skrg!
tp tpksa tgk muka ari2.
..
.
.
.
.
.
.
.
hoh. kesian blog aku jadi tempat melepaskn perasaan mrh.
p/s: panas tol aku skang wey. grrrrrr.!!

Friday, April 24, 2009

Moving

Yes. I've been waiting for saturday to come.
it's 2moro!! yeay!!

whats the big deal actually?? ;P


i've told you guys before about me moving from my current house rite?
So, 2moro is the day. :D

WE r moving from a single terrace house to a double storey house
at kulim perdana(KP). there will be four of us..me n my housemate and the other two ladies
will be transfered from penang to kulim on june. So, on MEI its gonna be only 2 of us paying quite high rent rm250 per person T_T . yup rm250 per month is quite expensive for me bcoz my current rent is rm150 per person. Thats what i love about KULIM. peaceful n low living cost compared to KL. hehee. But nemind lah, pay rm250 for one month only :D no choice coz if x amik rumah kt KP tuh, later on ade org amik dah la susah nk carik umah sewa skang ni *tsk*

Mesti korang kata *isk isk wizza ni nk kawen pun pindah2 umah lg* T_T. i know! skang ni mmg byk nk pakai duit but then umah yg kitorg duk skang ni mmg sucks gile ok. its about ANAI2.
paip rosak lah bukan 1 bilik air je..dua2 toilet paip rosak. some more flush rosak lg.. pastu tuan umah plak kijam. coz x amik pduli hal umah dia tuh. *majuk ngn tuan umah*

ucapan utk tuan umah * pdn muka kitorg nk pndah umah lain dah. harhar. byebye* hihi. kijam x aku??

xcited!!!



see you guys on monday!

=|

Thursday, April 23, 2009

..: Wedding: the Undone things :..

pejam celik je dah tinggal 2 bln lg aku akan bertukar status. huhu. byk benda lg yg tak settle.
i bet stat bulan 5 ni mmg aku xleh membuang ms lg dah.
bln ni cm xde ape sgt yg aku wat. erm.


aku just bli goodie beg 200pcs. so skang ni goodie beg dah settle.


aku wat kesimpulan nilai 3 tu xde la murah mane pun
sbb goodie beg yg sama kt nilai 3 aku tgk harga dia 0.69sen 1
tp aku bli kt kedai pe ntah nama dia kt seberang jaya ni..
dia offer smpai 0.45 sen 1.


byk tu leh jimatt.. (tetiba rs nyesal bli goodie beg awl2 Tsk!)


utk goodie beg aku x bli yg special sgt pun..
aku just bli woven beg tu je + paper beg. yg salu tgk kt kedai2 tu..


.:kisah wedding favors:.

utk door gift aku bli cmpur2.. masa kt nilai 3, aku bli gelas kecik ade corak2 bunga


aku suka sbb gelas kecik tu ade bunga2 kaler pink purple .. hehe


aku plan nk kasi utk kwn2 opis or kwn2 yg dtg nnt..
bg aku..gelas cmni.. bley guna as hiasan atas meja ke nnt..nk letak


stationary pun bole.. tu rasional nye la yg aku pk..


*pic from google.


gelas tu lebih kurang besar cmni la..

tp x sure lg nk letak dlm kotak plastik cmni ke

atau




*pic from google


masukkn dlm uncang organza cmni.. mcm pun ok jugak kan?
comey je. erm..kalo uncang tu kaler PINK mesti lg comey. hihi

*********************************************************


Eh, tiba2 masa menggoogle, jumpa pic kitty ni..

waaa.. gerammmm tgk

comelllllll sgt.




oh kitty.ur so cute. can i have u??plsss.. T_T

another door gift yg aku bli ialah swiss role towel cake cm kt bwh ni..

lebey kurang cmni la..


*pic from google

and yg kt bwh ni.. aku x bli lg..tp comey gak mcm ni..

aku pnh tgk kt tenet 1 tu rm3.40. for me mahal la.

aku jmpa yg kt kulim ni.. jauh lebeh murah

seketul kek tu rm1.20. pattern mmg sebijik mcm kt bwh ni..

kalo aku x silap la..

pic also from google

So. talk about undone things. wedding favors ni x abis bli lg..

aku kn bli ckit2.. so by early of mei nnt bila aku akn settle kn bab2 door gifts ni..

***************************************************

pastu ade lg.. fridge magnet! aku rs door gift ni menarik.

aku google tp xde yg cm aku bli ni. dia ade tulis thank you.

comey gk. yg penting org boleh guna lg pastu kan. aku rs la hehe.

n aku x pnh plak jmpa fridge magnet mcm tu kt nilai 3 aritu. ni aku bli kt seberang jaya je.

door gift yg terakhir korang rs apa?

hehe.. CANDY!!

pic from google jugak..

candy ni kitorg akn pack kecik2 n bg kt budak2 mase knduri nnt..

=)

pastu ape lg ek.. haa yg plg penting.. bunga telur.

tu mmg wajib la.

aku rs kalo kenduri xde bunga telur cm x lengkap.

tp x semestinya telur tu kena letak dlm bunga telur la kn.

mcm aku..cmpur2 gak.. ade yg dpt bunga telur..ade yg aku letak dlm beg2 kecik.

tp aku google x jmpa pulak beg2 kecik tu. hehe.

****************************************************

so far tu je la yg aku plan. most of it dah bli.

cuma tinggal dlm seratus lebih je lg nk bli..

lorrh..pjg lak aku cite.pdhl nk cite psl yg belum settle.. jgn mara! (^.-)/ hehe

okey..the undone things list begin.. let c apa yg aku lum bli lg..

1/ brg2 hantaran - 1 habuk pun x bli lg.. 2mei nnt bru nk shopping ngn fiance hehe ;)

2/ bekas or dulang hantaran pun x bli lg. same goes to hiasan2 kt hantaran tu. seme aku nk wat bln mei.

yuhu. pengsan la guwe seme nk wat bln 5. T_T

3/bju nikah - end of mei bru hantar tailor. takut jugak. tp klakar pun ade. sbb actually awl bln 4 bebaru ni

aku mmg dah pegi jmpa tailor tu nk anta bju nikah. tp dia kata awl lg. nnt aku tmbh kurus ssh lak nk alter .

so dia kata end of mei bru anta kt dia.

4/ haa bru teringat. tudung utk bj nikah pun x bli lg.. same goes to shoes utk nikah. x bli lg. wo byknye x bli lg. cool cool wizza :S

5/ most important, borang nikah pun x isi lg..cmne nk isi, si fiance pun x isi borang dia lg.. bln 5 gk kena isi form tu. hiv test lg la blum. kan dah kata mcm2 kena pk nk kawen ni.

waaa ingt senang je nk kawen ni huhu. rupanya tidak!

6/ ape lg ye.. ermm. x sistematik lgsung aku.ade ke patut time ni la nk pk on the spot ape yg x settle lg.

sila la jgn tiru prangai saya yg kelam kabut n x teratur ni.

sape yg nk kawen tu plan la elok2 n teratur cm

pompuan ini hehe (jgn mara nanie :)) promot je..

okeyla.. so far tu je yg terpikir oleh otak saya ni.. letih dah nk pk.

xo,

wizza.

Wednesday, April 22, 2009

.:erobik:.

ingt lg dulu aku penah cite nk masuk dancing class?? erm. kecewa tau. sbb nye mlm tu dah pegi carik class tu tp x jmpa.huh. dah tu..kol plak number jennifer (cikgu tari) x dpt2 weih. mmg bengang jugak la.dah lama. tp aku x cite. mls nk cite. terus kitorg decide nk join senamrobik je kt area berhampiran ngn tmpt tinggal. patut stat last week tp sbb aku manja sgt coz lengan sakit time tuh. so tunda ke mggu ni. yeah. so senamrobik tu stiap mlm slasa n rabu. mlm td 1st time pegi.what can i say? BEST gile weih. bepeluh bole tahan. tp aku klakar ngn diri ku sndiri sbb bdn keras gile. huhu. takpe lah. nnt lelame sure bdn aku lembut cm sotong.


time erobik xleh amik gamba. nnt cikgu marah hehe .

ni dah abis. tgh rehat2 jab.



tgk lah. ade cermin.tu yg best. leh tgk badan sndiri

bergerak mengikut alunan muzik keras gile.

Tsk!

so far, baru skali pegi kelas ni. i'm so loving it. :D

best sbb mcm menari gak sikit2. so xde la kempunan kan kan. he he.

anyway, looking forward for tonite's class.

x sbr :)

p/s: sape tgk biggest loser ptg smlm? season3. eric mng. aku plak yg terharu mcm nk nangis.

bygkn leh lose 200++ pounds. gile lah. salute tul ngn org2 biggest loser ni.

1 pound = 0.45kg. so bygkn bape kg dia kurang. lemak2 yg dia yg ilang tu leh bentuk 2 org girl cm aku. isk isk. hebat nye diorg kn.

so far, aku dah kurang 11 pounds. hehe..

aku pun biggest loser what. in my own definition la k :)

Tuesday, April 21, 2009

rindu..

takde idea nk apdet tp sejak 2-3 arini aku asik teringat psl kucing je..

browse2 gamba dlm pictures folder..tgk gamba dulu2..

terjmpa gamba masa comot masih kecil. cm x sangka dia da besar skang

membesar dpn mata kita..lain rasanya.. rs sayang sgt wpun dia kucing..


DULU:


tak suka my face kt cni.tembam cm ape jek.

tp suka sbb comot COMEY kt cni. kecitttttt gila kpala dia...





alahai kecik. nape sume kucing comey??

tgk pic ni rasa geram. dulu2 kecikkk je..

tak tau nk express feeling cmne lg.



di kala kecil alam kanak2..innocent. tak tau apa2..



KINI...



aku dpt rasakan..

di alam kucing..


dia kini seorg hero.. yang digilai kucing2 'girl' yg lain.


kira skang ni dia remaja soon to be dewasa kot.


di alam kucing la..



RINDU ngn kucing2 kt umah..



p/s: ms cuci umah ahad lepas, kt umah tu ada makanan kucing


mcm whiskes kot. dlm bekas bertutup..


then aku bw blk umah..sbb blakang umah skang ni byk gila kucing terbiar


so nk bg diorg mkn la..


smua kucing tu comel. aku sedeh sbb diorg terbiar cmtu.


rs nk nangis sbb tgk diorg berebut mkn bila aku bg mkn whiskes tu(aku assume whiskes je la)


ade dlm8 ekor. kucing kecik2 yg byk.


kesian. Tsk. T_T

eh, bukan kucing je kini.. i pon. dont be annoyed ok. LOL.

cube yg brsepah. abaikn.

Monday, April 20, 2009

bittersweet sunday

kisah berlaku pd ari ahad iaitu smlm.
the sweet: jatuh cinta
ok. nama pun sweet. so mmg aku suka part ni. bgn pg then x sbr menanti pukul 11.10am.
sbb nk tgk cite boys over flower. thehehe. best. 11.10am-1.30pm. SANGGUP GIVE UP MELODI sbb nk tgk cite ni. hehe. setelah membuat sedikit research, cite ni thn 2008. so xla lama sgt. anyway, disebabkan terlalu angau ngn mamat ni yg bernama junpyo ni. so aku snap kn pic dia utk tatapan u all. part sebelum dia tido ni part plg best n sweet ever. hehehe.


ok. babak sebelum dia tido ni plg klaka. sbb dia kn ank org kaya. so dia snggup pegi pndah umah kt umah setinggan semata2 nk duk dkt yg pompuan tu (heroin miskin, sgt cliche ngn cite korea kn).. then mlm tu girl tu nk study tetiba dia dgr laki ni (junpyo) menjerit2 kuat GILA ok. haha. girl ni cepat2 g umah junpyo ni ingatkn ape rupanya laki ni menjerit sbb ade lipas SEKOR je. haha comel gila weh. siyes. pastu girl ni ngamuk gile la sbb memekak tgh2 mlm. pastu laki tu kata "bole teman saya kejab?" OH AKU CAIR TIME NIH. then pompuan tu pun teman kn la kejab. pastu laki tu tido mcm pic kat bawah. sumpah comel n sweet. angau aku time ni. :p so kesimpulan nye.. aku mmg jatuh cinta ngn junpyo ni. :')

siap ade silau lg kt tv tuh. hehe.


the bitter : sudah jatuh di timpa tangga di tukarkn kepada sudah jatuh, jatuh lagi.

ok.. ptg tu dlm kul4 gitu aku take a nap kejab. then farul suh aku kejutkn dia kul4.15pm.
aku pun dgn gigihnye set alarm la kn. mmg terlelap kjb sedar2 dah bunyi lagu BUNGA CITRA LESTARI- tentang kamu (alarm aku) .. pastu kol la dia kejutkn. then aku yg masih pening2 lalat pegi la toilet then tiba2 aku rs aku tak dpt mengawal diri lalu jatuh dgn punggung yg menghempap lantai bilik air ku itu. tgn plak terkena bucu simen, luka T_T. trus jadi segar bugar tp pastu boleh pulak smbung tidur semula kerana masih mngntuk. end of babak 1.
********************************************************************
tak lama pas aku smbung tido..housemate pun pulang ke rumah. dia ketuk pintu coz kunci dia tertinggal kt opis..bgn membuka pintu..kitorg nk pegi basuh umah ptg tu. end of this month nk pndah umah lg. umah yg skang ni mcm2 prob coz tuan umah tu lgsung x prihatin dgn kami yg innocent ni. dia buat kami mcm ank tiri hehe. paip rosak la..anai2 la.. mcm2 kalo aku listkn pun mesti korg x larat nk bc. T_T. housemate kn tetinggal kunci, so dia xleh masuk bilik dia. gigih la bukak pintu dia pakai card. dulu kn aku pnh buat tp kali ni x berjaya lak. hehehe. lawak. then after cek, rupanya kunci tetinggal dlm keta. LOL. ok. terus menuju ke rumah yg bakal di diami mulai MEI. brg2 yg diperlukan seperti di bawah.

kemudian memulakan sesi membasuh umah yg bau kucing tu. (tak paham nape umah tu bau kucing, sedangkn umah aku bela kucing pun x bau cmtu!) .. lepas tu lantai umah tu dibasahi ngn air sabun then kami pun memulakan aktiviti. best weh. kuar peluh byk gila cam joging. aku SUKA! hehe.. tetapi, malang tidak berbau, akibat terlalu excited, aku terlupa lantai itu licin lalu punggung ku mencium lantai buat kali kedua dlm masa yg singkat T_T. kali ni lagi sakit dr sebelum tu. huhu. tp aku hny ketawa utk mengurangkn rs sakit. huhu. nasib time tuh housemate berada di dlm blik tgh berus2 lantai. TIADA org melihat babak yg menyakitkn itu.

aku pasrah.

Friday, April 17, 2009

.:nota cinta:.

Dear pumpkin,

dah mkn ke belum? Sori coz i've been ignoring u for the whole day yesterday.
the fact is i've been thinking about you all the time eventho i didnt reply any of your text messages. i'm just feeling hurt by the way u've treated me lately. but, dont worry sayang,
i'm still madly in love with you. Pictures of you came across my mind each seconds.
trust me.

what i'm going to say is " Dont let work controls your life but you are the one who controls your life".. think about it.

always yours,
ur sayang.

same old brand new me

since i'm taking herbalife to kill all those bad fats, i've changed a lot. yes.
i can see myself as a new person now. a person that has more concious to health
rather than just eat-whateva-she-likes!

kalau dulu before taking herbalife.. DIET salu sgt kuar dr mulut i nih. (nk diet nk diet nk diet.)
but i dont really understand and CARE what it means. but now i understands its all about our food intake. Dulu diet but tak seimbang.. skarang diet bukan for the sake of being kurus je but more important is our health people.
skrg ni.. i love reading all those healthy buzz in the magz. other than RAPI, i suka bc CLEo and female for fashion and beauty updates. majalah Eh! pun best jugak. kalo dulu beli magz bukan la nk baca sgt semua part. but now, mmg bebetul baca segmen health dia. best baca. pastu kalo kt internet i suka baca kevin zahari punya blog. and oprah.com. my all all time fav show.

now since using herbalife, i've lost few kgs. tapi, actually brape kg kita turun berat tu tak penting, yang penting how many fat we've burned!. jgn silap,kadang2 kita tgk org tu kurus je
but body fat dia tinggi. like me, my bmi dah ideal but there are certain parts that i'm focusing on. well pepaham la pompuan kn. part2 mane yg telebih lemak tu. so why do i care so much?
because at my age, pompuan punya ideal body fat is supposed to be 22%. but guess mine??
29%. T_T. teruk kan. 29% is consider BAD ok. but 29% tu sebelum consume herbalife, skang dah turun 25.7%. i'm happy with that. turun fat ni bagus sebab dia boleh shaping bdn kita. 25.7% tu last week on friday timbang. arini timbang lg. each friday i akan timbang berat.

skang ni dah suka ngn my lifestyle. tido 8jam. mkn healthy food. ari2 mkn buah. ok i ade bc kt female magz bln april punya issue.. dia kata menurut kajian, org yg tido 5jam n kebawah ade possibility utk gain weight. so dptkn tido yg ckup ok ppl? :) n kalo bole jgn mkn fast food tiap2 mggu. sbb fat dlm fast food sgt tinggi. mane lg kalori dah tinggi. fat pun tinggi. i mkn fast food sebulan sekali je. :) tu pun kekadang dlm sebulan x mkn pun. sbb bukan terlalu minat. kalo craving bebetul bru mkn..

tapikan ade jugak org kurus mkn la byk mane pun x gemuk2 gak. kadang2 rasa cm dia mkn tu melebihi kalori yg badan dia leh burn dlm 1 hari. tapi x gemuk2 gak. erm.. maybe hormon kot. tapi kalo korang rs korang jenis cepat naik badan, bole la ikut tips2 yg aku bg tu. sekadar nk share je. lagi 1, yg paling penting minum byk air dlm sehari. i drink at least 4liter of mineral water per day :) sebelum herbalife to tell u the truth aku ssh nk minum air. x smpai 1 liter agaknya.serius. tp skang bru tau betapa pentingnya air utk bdn kita.

same old me but this is the kurus version hehe (annoying x? hehe)


usually for pompuan, body water kita spatutnya ideal 55%. so bila kita minum byk air, body fat kita akan turun. ok i bg contoh i punya measurement, on 26/2/09, body fat 29.1%, body water 51.9%.. so the next week after i do the measurement, 6/3/09, my body fat dah kurang jd 28.3%, body water naik kpd 52.5%. So kalo nk senang burn fat, minum air byk2.

okla. nk buat keje. to be continue...

sesape nk tau psl herbalife. can contact me! ;p
notautkdirisendiri: 2months,2weeks,2days to go. wow! what a number! :D

Thursday, April 16, 2009

now and then

ade keje. tp nk ubat hati yg lara.


cuba korang tgk pic dulu ngn skng



4/11/2008 chubby me. tgk pp je.

pic ni 5/4/09 aritu. nmpk kurus ckit tak pp i tuh? (i pulak.. )
ala..korang gtau laa eh eh?
ok. vote ye?
A. mmg dah kurus sikit pp tu
B. same je..cam takde perubahan je. tembam lg tu..
C. muka dah slim. cun dah.
pilih antara 3 tu k. hehe.
(kecewa kalo ada jwb B. )

.:Manjalara:.

*tajuk lebih menjurus kepada lara.

lastnite:
Lastnite x bley tido.
it's very hard to fall sleep. or i can say INSOMNIA.
yes. that is the perfect word to describe it.

today:
so here i am, makan hati+kecik hati+sedeh+terluka. :'(

Wednesday, April 15, 2009

hey hey kitak kacak kedak pusak

hye hye

nak nyanyi lagu radhi oag tetiba..
dgr eh..

"hey hey kmk sik bulak..kitak kacak kedak pusak"
"hey hey"
"hey hey"
lalalala..

pnh dgr sik lagu ya?lagu hepi birthday version srwk.

ari tok lengan kmk sik brapa sakit agik dah. lastnite urut ngn minyak gamat.
(suddenly teringat ada minyak gamat)
malangnya..tpksa urut sndiri.
oh..mun ada hubby alangkah bestnya
bley suruh dia yg urutkn lengan ku itu.

hahaha(gelak jahat)

nang ada..

p/s: berkesan jugak minyak gamat ni kan.. syukur..

Tuesday, April 14, 2009

debaran

... semakin terasa (eh! mcm af lak)
tp siyes mmg berdebar..
sbb nye bila tgk countdown ni
Daisypath Wedding Ticker
dan kemudian berfikir selama
beberapa saat ape lg yg blum settle
.
.
.
.
.
erk!
cuak!
ucapan utk diriku sndiri:
smoga sntiasa cool. (sbb nye aku slalu x cool)
a.k.a cepat gabra.
normalkah aku?
ah. ape yg aku merepek ni. of coz la aku normal.
huhu.
p/s: tetiba teringatkn pasembor. ah. kalo dah teringin xleh simpan2. x elok org kata.
okey. ptg ni after work jmpa d gerai pakcik pasembor.
to my body fat," sorry you. esok lusa i qadha blk. okeyh?! sayang you!"

sakit:.

hye hye

happy tuesday ppl..
arini saya sakit..
bukan demam..



tapi sakit lengan. both arms ok.
muscle cramp. is that the right word? (ske ati je bg nama)
or urat bengkak?
ahh.. whatever.

yang penting dah 2 ari saya menderita
sakit wo.
ni seme gara2 sbtu lepas masa g joging
pastu gatal2 nak pegi wat exercise lengan ( ada tiang khas utk buat sit up, lengan, dll)
and saya pun dgn semngatnye buat
ade la dlm 10x or lebih kot.
konon2 nk build muscle kt lengan spy leh burn fat kt ctu

hasilnya..
my arms hurts like ****.
sob sob sob.
TAK BOLE nk luruskn tangan tau x.
nk bukak pintu pun sakit.
nk angkt brg pun sakit.

tadi sudu jatuh, then nk tunduk ambik.
waaaaa..x ble amik coz x ble luruskn tgn.
rs cm urat bengkak


TANAK BUAT EXERCISE TU LAGI..!! T_T


p/s: cmni la rasa masa naik gunung kinabalu dulu. bila turun je dr gunung tu. esoknye hanya tuhan yang tau betapa sakitnya kaki. nk bgn amik air pun suruh adik. hehe..oh x sangka skang ni rs cmtu blk..cuma bezanya ni lengan. T_T

Monday, April 13, 2009

.:kad kawen:.


hye hye

ari sbtu yg lepas saya dan ditemani Muni pegi tempah kad kawen. lega dah selesai.


tggu dia kol blk nk confirmkn before dia print out seme kad2 tu. ye la..kot2 ade benda nk tmbah ke or nk ubah.. (cek2 blk mmg saya isi borang aritu x lengkap..kekurangn info utk mereka) lol.. ape la clumsy sgt saya ni..btw,saya pilih kad yg simple je..

okay! pas tempah kad dlm kul1 pm terus menuju ke sunway carnival mall bcoz its MAKAN time.
hehe. before kuar dari umah lg dah plan nk mkn kt mane( nmpk sgt pk mkn je). Noodle Station. dah plan nk makan fried springy noodle thai style spicy. (slurpp) sedap. mee dia kecik2 cm megi .



hungryyy..


snap snap.

kami x shopping pun. window shopping je sbb err ..pepaham la.. da tgh bulan.. haha. sape suruh pas dpt gaji shopping x ingt! pdn muka sendiri. hihi..tp cool je.. x le shopping pun ok. jln2 kuar masuk kedai je dah hepi ;D


dlm kul 4.30pm kitorg da xtau nk jln mane.. and dah x LARAT nk bergmba. lenguh dah pp nk senyum je sbb amik gmba byk-gila-mmg-korang-xleh-bygkn-byk-camner LOL. ptg tu pas kuar dr sunwy carnival, masuk kedai2 jual brg2 kawen.. servay2 ade ckit lg nk bli. ujg bln ni bru settle kn.

jam dah menunjukkn jam 5pm. mulut terasa ingin mengunyah sesuatu. ermm.. otak berfikir.. nk mkn ape lgg..ermmm..last2 decide blk kulim je..minum ptg kt kulim je..otw back, dpt idea. oo yea..nk mkn pasembor. Sedap weh pasembor kt ctu. kitorg mkn share 2 org coz takut x abis.
betapa comelnye perut kami sbb sikit je leh sumbat ngn mknan hahaha. *lupa nk snap pasembor tu* kalo tak mesti korang terliur. ni dok terbyg2 lg nii.. ;p

ujan renyai2 lak. aisey. bru nk g joging ptg tu..pas mkn pasembor trus blk g umah muni dgn hrapan ujan akan berhenti..blk je lepak2 jab trus tukar bj nk g jog. Langit dah gelap. awan dah mendung. erm redha je la.. naik ferrari muni terus pegi tasek kulim.

smpai2 warm up dulu la kn..then x smpai 1 pusingan, hujan rahmat turun x la lebat. tp x bley gk la nk teruskn joging. hampa. kecewa. frustrated. kami pulang dgn prasaan yg err hepi gak la..heehe.

Smpai umah muni kitorg ingin nk amik gmba ala2 x pro tp nk nmpk cm pro. trus amik payung kaler pink then berjalan sekitar taman perumahan tu. ujan renyai2 je.. hasilnya..

sukee pic ni.



notakukukakikakakkukaku: i am closer to my dream weight.. :D

Thursday, April 9, 2009

nanie!!! *updated

dulu nanie(cik arianiAizat) penah letak name "wizza!!" sbg title. so kini tibalah masa ku membalas budimu..hihihi

arini aku dtg keje agak awl pagi..sbb kul730am ade meeting. adeii kalo x takde la aku nk dtg awl cmni.. salu smpai ofis 830am..ni b4 730am da smpai. bagi aku awal la tu (in my own definition of awal ;p ok??)

okey la..letak tajuk nanie sbb cik nanie telah bermurah hati memberikan guwe 2 award. heheh..
mekasih byk2 ye nanie.. u rock girl!! ;P
1st award!


sbb jadi follower dia.. blog nanie best. ske the way u tulis blog. comey =)

2nd award dr nanie!!

award ni sgt cantek. tQ nanie!! =) so, award wizza nk kasi (eh apesal tetiba tukar gantinama diri wizza ni lol!) nk kasi kt
1/zati & akak zati (anne)
2/muni n eppa( diorg ni housemate haha)
3/ jard my old fren
4/kapten monkey d luffy(aku x pnah mengaku ahli lanun ko ok? =)
5/ hemy
6/ annapejeloveaqil (err..btul x ni eja nama?pjg sgt huhu)
7/ hannani kamal (best bc ur blog =))
8/pakcik ape name dia tu. ha johnjenin.
9/penyubiru , batrisya n qariena (hehe)
10/ zuris & chik star (sbb u all kan duk dkt2 =))
11/ atiqah adnan (eh dah dpt dr nani gk kn?)
12/dakjaat. ko mmg jaat. ;P
and last but not least, *update at 11.22am

this award i made especially to all my followers.thank you!! from the bottom of my heart.terima la hasil guwe yg lgsung x kreatif ni. (hemy, wei ni aku da wat sendiri..huhu.. btul jugak apa ko kata kn.. =))

selingan.

the siblings (kejam kah aku meletakkn gamba ini kerana muka angah sparuh je)

Wednesday, April 8, 2009

diorg ni pasangan kekasih ke?

last wiken balik kampung..hepi sbb da lama x blk kg..

smpai2 umah pg tu tgk2 memey dah besar tgh main2 ngn kucing luar(kwn baru dia kot)..
alahai..dulu masa awl2 bela kecikk cenonet je hehe ..pastu makin manja memey skang ni..

pictures speak louder than words

masih comel. tgk ekor dia.


kuat tido lepas seharian bermain2 ngn bf dia


saje selimutkn dia ngn bju haha

mak yg pasangkn rantai leher tu kt dia. LOL

ok. ni dia hero. comot. bkn main landing atas bantal.
macho kan dia?


masa memey tido tiba2 je comot dtg gigit2 heehe.

xphm ngn kucing ni haha


tgk la mereka tido..

romantisnya.

aku wonder.. diorg ni bercinta ke?..

pastu..aku juga dikejutkn dgn kelahiran 2ekor anak kucing.

ibu kucing ni..bukan la kitorg bela..tp mmg salu la mak kasi mkn
sbb dia mmg salu lepak kt umah tu..

tp yg klakanye byk kali gak ibu kucing bw lari anak dia

sayang sgt ngn anak dia

takut kitorg amik anak dia..
adik aku, aliff smpat curi2 bw ank dia masuk dlm umah..
kucing yg sama ni.. comel kan??
x lama kemudian, ibu kucing ni dah bw lari lgi anak dia..
xtau kt mane dia sorok anak dia.
hahaha..
klaka je..
moral of the story: betapa sayangnye kucing ngn anak dia. manusia? mestilah kan.. :)

Tuesday, April 7, 2009

skincare yang kena banned

hi all

memandangkn aku skang ni bru je stat pakai felisa cosmetic. so td tergerak ati nk google psl felisa ni.... and voila! aku jumpa list of skincare yg kena banned oleh health ministry. aku x tau la mgkin korang da lama tau psl ni..tp aku baru je tau.. sebelum ni dgr2 dr mulut org je sbb x bc kt dalam paper sendiri..

1.Dr Seagar SkinRecon
2.Ain's Beauty Care Natural Lightening Cream
3.Felisa GP Lotion <- aku x pakai lg lotion ni..
4.Sri Mutiara Krim Kecantikan Malam
5.Dewajah Night Cream
6.Ains Beauty Care Clear II Cream
7.Ains Beauty Care Face Lotion 1
8.Ains Beauty Care Face Lotion 2
9.Rihanna Beauty Cream
10.Sub Whitening Revitalizing Cream
11.Sub Instant White Cream
12.Herbarites Skin Whitening(Sensitive Skin)
13.Deep Skin White Plus
14.Atika Beauty Skin Lightening Cream
15.Crystal White Extra Night Cream
16.Crystal White Night Cream
17.Golden Deer White Complex Cream
18.Cellnique Skin Whitening Plus II
19.Cellnique Skin Whitening Essence I
20.Sendayu Tinggi Body & Skincare Cool & Lightening Soap
21.Kzanah White Pembersih Wajah
22.Gloskin Krim Malam & Siang
23.Reena's Astringen Lanjutan
24.Skin Desires Deep Whitening Cleansing Milk
25.Eetye Whitening Cream
26.O'Lynn Lynn's H2O Series Skin Lightening Cream

aku konfius. patut kah aku meneruskn misi menggunakn felisa ini?? sesiapa yg ade experience or pendapat amat dialu-alukn.. huhu

korang bley baca kt cni --> link

yg ni lak link yg aku baca kt website ministry of health..press release
click here

notakakikukakakukaku: nape diorg ni jht sgt? kerana meletakkn racun ke dlm kosmetik2.. kesian wanita..kami x bersalah. huhu..

Monday, April 6, 2009

jejak kasih..! hepinyeeeee..



All,


aku tersgt happy sbb akhirnya aku dah berjaya menjejak kasih (eceh) ngn
Kak lenny yg aku pnh cite kt n3 lepas -> link . pg td aku ngntuk sgt2 sbb smpai dr kl pg td kul5am.
tp pas dpt ckp ngn kak lenny td trus rs segar bugar je mata hehe sbb masih tekejut.
mesti korang x caya cmne aku leh dpt nombo dia..DAH BERSEDIA NK TAU? (mcm ape je..;p)

sebenarnya nombo dia ada terlekat kt CUBICLE aku almost one year!!. wtf?! T_T if u all nk tau, sejak cite psl aku mimpi jmpa ngn kak lenny tu.. ade lg aku mimpi 2x psl dia. termasuk mlm td. mimpi dia lg.. susah payah je nk cari nombo dia..


sebenarnye last year mmg ade mntk nombo dia dr kwn Univ aku..tp dia bg 3 nombor coz dia pun x sure..n aku pnh gak kol nombo2 tu thn lepas tp org lain yg angkt. bila aku kata nk ckp ngn lenny.. dia mcm blur so aku assume tu bukan nombo dia la..


fuh. td terdetik nk try skali lg..kol nombo pertama, xdpt.(mcm nombo dah xde dlm perkhidmatan), kol nombo ke2.. x dpt gk..(kakak operator yg angkt..the number u have dialed bla..bla...bla).. then try nombo ke3..ade bunyi ringing but nobody pick up.2 kali aku kol.takde org angkt. takpe lah..nnt mesti org tu kol blk..


beberapa minit kemudian, org tu kol. sah mmg kak lenny. WAHhh.. hepinyeee..akhirnya dpt
jejak kasih ngn kwn lamaaa heheheee.. kak lenny cm biasala klaka srwk.. tp aku yg dulunya sgt yakin berbahasa srwk td mcm neves sbb da lama x ckp haaha..lawak. last2 ckp sjung je.. :D


hepi x abis lg ni.. hehehe..syukur sgt da dpt in touch blk ngn kak lenny.. hope lps x lost contact dah... :D
n3 berkenaan MEMEy akan menyusul kemudian hehhe ;P

Friday, April 3, 2009

goodbye my lover.

goodbye my lover..
goodbye my friend..
(lagu james blunt)* update .. silap nama penyanyi lak. :p
BYE BYE
Au Revoir
selamat tinggal
jmpa lagi..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Aku ingin pergi mlm tok.
Pergi ke mana?
.
.
.
.
..
..
.
.
.
.
.
Pulang ke kampung nun jauh d sana.
(mmg jauh pun)
Daaa..