Friday, May 29, 2009

in Love with blogger boy

hye hye

ketika i menaip n3 ni.. i tgh kesejukan bak berada di kutub utara. siyes x tipu.
pakai sweater pun masih terasa kesejukan yg melampau hingga menempus ke tulang sum sum. huhu. (wei x bole slow kn ckit ke ekon tu?..kasihani la kami2 yg kurang lapisan lemak ni lol ;p)
.
Ok. berbalik pada tajuk. i nk buat confession ni. i dah jatuh cinta ngn seseorang. erm. blogger boy.sweet la dia tu. mmg muka dia ensem gk. tp i suka tgk cara dia. sgt sweet. cara dia layan awek dia comel sgt. name blogger boy tu budi. ish. memang sweeet la dia tu. tersenyum sorang2 bila teringat. lol.
.
korang tgk tak cite tu smlm? blogger boy. episod 1. kt 8tv.lakonan Qi ape tah name dia. lupa lak. ala pengacara destinasi bajet tu. hihi. mmgu dpn nk tgk lagi lah cite tuh. sgt menarik.
.
Mlm ni balik kampung halaman tercenta. phdal aku bkn dok kt kmpung pun tp nama mesti kita tulis kampung halaman ek.? E%$^^&$. abaikn je la.ari ahad ade wedding. my cousin kawen.
So esok akan pulang bersama2 dgn tunang sbb byk brg2 yg nk bw blk ke phg. byk-sgt-smpai-takleh-naik-bas. nnt ari ahad tu dia balik la ke kl smula. aku stay lg smpai isnin. coz isnin kn nk
menguruskn segala borang nikah n hiv test tu.
.
kasut oh kasut!
.
erm. kasut aku x bli lagi. utk nikah n hantaran. *tsk!. tensen la. da byk aku servay tp xde yg berkenan. pdhal kalo aku bli kasut tuk pakai ari2 tu sng jek. ni kasut utk nikah aku jadi cm lost. nk pakai kasut cmne. xde yg bekenan. aritu tgk kt mane tah tv kot. dia ckp kasut nikah bole gak tgk kt NYC. aku dah tgk tp xde yg bekenan pon. kat mane aku nk bli kasut ni? ade apa2 cadangan?korang bli kasut kt ne ek? kasut tuk nikah tu aku nk yg murah2 kalo bole. tak la smpai beratus. less than rm100 lg bagus. mcm xde progress je persiapan aku nih. *sigh*
.
last week aku anta bju tok nikah.. then da ukur2 semua.. aku ckp la. cmne kalo aku turun 1kg lg. pastu dia kata.. byk tu 1 kg. trus dia xleh nk stat lg buat bju aku. 12june ni bru dtg blk ukur. cm lmbt je dia nk stat jahit. aish. cuak la jugak sebenarnye. so arini aku g timbang (as usual friday), n tgk cmne.. pastu nnt aku nk maintainkn je berat cmni. huhu (jgn tamak!). kalo tak nnt ukuran lari lg leceh nk kena alter. omg. hrp2 ckup ms sebulan lg..
.
xo,
wizza
.
p/s: mlm tadi aku mimpi aku ngn kardashians jadi kwn. lol. so bole la aku bangga pasni coz da pnh jmpa kourtney, kim n khloe kardashians. haha. gile cool mimpi aku.

Thursday, May 28, 2009

.pink.

hey dolls..



pink itu cantek



pink itu sweet



pink itu feminin



pink itu comel



pink itu ... sexy (bak kata tunang i) heehe ;p





Yes. Confidence.

sbg pompuan kita kena confidence. bru sexy.

owh. i'm SEXY ( sbb i confidence)<- gilak pompuan ni

.

jgn salah anggap. sexy x semestinya dr apa yg kita pakai.

so girls. if u wanna look sexy. the key point is confidence.

kalau kita konfiden, seme benda jadi.

tul tak?

ok berbalik kepada pink td. hehe.

skang bli brg mesti nk yg kaler pink. but i'm NOT a pink addict ok.

still x nk ngaku. sbb aku ske purple gk.

n hitam n putih.

tapi.. ade sesuatu ngn kaler pink smpai buat aku..

..attracted to it..

.

p/s: kepada para jejaka out there,, jgn la argue nape pompuan suka pink.

sifat semulajadi pompuan yg lemah lembut scr x lgsung buat dia mnt pink. hehe

mandai je aku.

p/ss: laki pun sweet tau kalo pakai tshirt pink. sape kata burok? tak ok.

in fact girls akan tertarik jugak tgk laki pakai pink.

bukan nmpk lembut pun. but sweet. my fiance ok je pakai pink.

dia sgt memahamiii hehe. ok lari tajuk.

Till then. Ok bye.

.

Much love,

wizza

Wednesday, May 27, 2009

.addicted.

i am so ADDICTED to facebook right now.
.
Enuff said!
haha (^.^)/
.
xo,
wizza

Tuesday, May 26, 2009

.tips utk yg tgh diet.

Daisypath Wedding Ticker

cantek kan nombor tu.

1 1 1.

ade ong tak nombo 1? hehe

ok2..bukan nk cite psl big day sebenarnye..

sebenarnye arini aku nk bg tipss utk semua org2 yg tgh diet di luar sana

just nk share pngalaman aku je :)

1. Minum air masak byk2. Sehari aku minum 4 liter. Air mmg sgt penting utk bdn kita. No such thing as perut buncit if minum air byk2. so jgn takut nk minum air byk2. At least 2liter sehari. tu minimum. tp nk kesan lg cepat, minum lebih dr 2 liter. ok? :)

.

2. Cuba phm konsep kalori in kalori out. kalori in < out =" bakar" align="center">kalori in > kalori out = kalori yg terlebih tu tersmpan jadi lemak. So menda ni sgt penting ok.

try to calculate calories for each food intake. ;)

.

3. JGN SESEKALI TAHAN LAPAR. Sebab bila kita makan, kita akn meningkat metabolisme kita n akn mempercepatkn proses bakar lemak. Tp kalo kita TAHAN LAPAR n perut kosong, metabolisme kita menurun n proses bakar lemak jadi slow. So better kita mkn byk kali dlm sehari tp dlm kuantiti yg sedikit. mkn 5 kali sehari lg bagus :) in fact, kalo korang thn lapar, possibility nk naik berat lg tinggi. TRUST ME.

.

4. Breakfast sgt penting. JGN skip bekpes.Ok bekpes ni salu org mkn benda2 yg berat. Tak elok utk org yg nk diet ok.

Nasi lemak, nasi goreng(OMG!), mee goreng, bihun goreng, roti canai!!!, ape lg ek..

tu seme mknan2 yg tinggi kalori n amat x seswai di mkn di waktu pagi. plus lemak tinggi n berminyak. bekpes better minum oat, roti gandum penuh, kuih okla.

.

5. mkn tgh hari bole je nk mkn nasi. tp nasi tu kalo bole 1/4 je. sayur n fiber 2/4 n protein 1/4.

wpun kita diet, x semestinya x leh mkn nasi. i mkn nasi jugak. tp berat turun jugak.

.

6. bykkn mkn buah. kalo bole sblum mkn nasi tgh ari tu, mkn buah dulu. nnt kita akn cpt rs kenyang n x mkn ns byk sgt. tp sayur kena mkn bykk :)

.

7. Mknan berprotein bagus utk bg kita kenyang. protein jugak bole membantu pembentukan otot. Otot or muscle bagus sebab bole help kita burn fats. plg bagus mkn ikan.

.

8. kalo bole elakkn mkn daging merah. x bagus. aku jrg mkn daging skali skala je..

.

9. Say NO to fast food. ok yg ni mmg kita x leh lari la kn. maklumla sedap kan aym gorng kfc tu. doublecheese bege..piza pepperoni..etc etc. seme mmg sedap. Tp kena kurangkn la. aku ade gk mkn fast food ni.aku mmg ngaku. TAPI sebulan 2x je kot. tu pun kalo teringin sgt.

sbb ayam kfc tu..seketui je kalori dia mak ai. tinggi. tu blum kira lemak aym tu lg.

erm.. so aku nasihatkn sesape yg bebetul nk DIET tu, bole kurangkn fast food ok.

.

10. ape lg ek.. ermm..Mlm kalo bole jgn mkn carbohidrat. mcm nasi ke..mee ke.. kue tiaw ke.

kue tiaw n mee tu kalori lebih tinggi dr nasi. so drp mkn kue tiaw or mee better mkn nasi.

tp mlm jgn la mkn nasi. mkn roti gandum penuh ke.. sup pun ok gak. n kalo lapar lg..mkn buah epal ijau.

.

11. Say NO to durians too. Durian kalori dia tinggi. tp kalo korang tinggginnnnn sgt.. mkn je la. tp xleh salu =)

.

12. Buah pisang pun tinggi kalori. Elakkn mkn pisang.

.

13. joging skali skala pun bagus. mcm aku, aku join klas erobic. bila bersenam, metabolisme akan tinggi n lg cepat leh burn calories.

.

14. Ok ni pun penting. kalo bole jgn tidur kurang dr 6jam sehari. Possiblity nk gain weight lagi tinggi. sbb bila kita tido lmbt, kita akn rs lapar. bila lapar memalam,,kita mkn. Kesian perut tu. as a result, u will gain weight. yg ni berdasarkn kajian ok. bukan suka suki je ckp hehe.

.

okla..ni seme dr pengalaman aku. wpun aku minum herbalife n tapi tak bermaksud tak minum herbalife tak bley kurus. BOLEH. korang kena yakin. sbb aku pun byk kali dah skip minum herbalife tp aku amalkn benda2 yg aku ckp kt atas, mmg bole turun jugak. percayalah. n korang pun kena percaya diri sndiri. ok :)

p/s: dah turun hmpir 7kgs. How amazing is that? tahniah utk diri sndiri.

p/ss: aifa, u wanna add something? hehe

p/sss: nnt aku bg tips lg..tu je yg ingt.. feel free to share ur point of view jugak.

.

ok bye.

i love youuuu..

1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
Sports..of coz soccer! His 3rd girlfren is soccer people.sobsob. But that doesn’t matter. Oh ya. His fav team is Man U.
.
2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
erm. He likes those ulam raja with smbal belacan. Kan sayang? I plak yg x mkn ulam raja hehe.
.
3. What’s one food he doesn’t like?
Hm. Dia mkn semua. Kan kan? Ops except cereal kot. Tu je yg came up in my mind.
.
4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
mcm2 but slalu gak he will order what I’ve ordered for myself. Salunye jus tembikai.
.
5. Where did he go to high school?
mrsm muar kt johor tu.name pe ntah. Huhu sori dear.
.
6. What size shoes does he wear?
8 kot. Alamak cm x sure yg nih hehe. Coz I 7 xkan dia 7 gk.
.
7. If he was to collect anything, what would it be?
erm. Syilling. Yah. He has lotsa syilings. Sayang, mane dah tabung ikan yg I bg tuh?huhu.
.
8. What is his favorite type of sandwich?
erm. No favourite for a particular sandwich. Just a normal sandwich will do.
.
9. What would this person eat every day if he could?
Nasi lemak hehe.
.
10. What is his favorite cereal?
He don’t eat cereal at all.
.
11. What would he never wear?
erm. Back pack kaler pink ahha. Pink shirt dia dah pakai. Last few days he bought a new backpack for his new lappy. Its black. So I ask him nape x bli beg kaler pink?? He reply n said malu la laki pakai beg pink. Ilang macho.
Hehehe. I gurau je syg.
.
12. What is his favorite sports team?
Manchester united people..huhu. Sometimes I am So jealous of Man U coz he prefered to spend his time watching Man U rather than ME. But now I’m trying to bare with that. I’ll try to understand ur minat ok syg.
.
13. Who did he vote for?
Who??alamak. I didn’t know. He never tell.
.
14. Who is his best friend?
syg u ade besfren ke? As far as I know, it’s me. Hehe. Hariza. ;p
.
15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
Merajuk.. boros.. shopping tak hingat.
.
16. What is his heritage?
jawa , banjar. Err tul kan?
.
17. What is his favourite colour?
purple. Same as ME. =)
.
18. What is his habit?
Mkn x ikut time n Suke tido awal2.i fhm u letih keje =) n bile wiken, bgn tido mkn tido tido tido n tido smpai ptg.huhu.
.
19. What is he proud of?
erm, ape ek syg. Oh ok. I know he always proud that he always the best thinker. Dia salu pk pjg tp kan cemane lappy bley ilang tuh? Hehe. Gurau je. Syg b sesgt =)
.
20. Lastly, do you think he will read this?
yes, coz I told him to. ;p
.
.
found this from which blog ntah. rasa nk jawab tetiba hehe..

takut+neves=wizza

hye hye

akhirnya tadi borang nikah belah farul da siap. punya la lama sbb ustaz yg dia nk kena jmpa tu asik2 x available. bukan ape.. sbb aku dah plan mggu dpn ni nk urus kn borang nikah belah jerantut pulak. Isnin tu da apply cuti utk uruskn borang nikah n amik hiv test.hrp2 bole settle dlm 1 hari tu. kalo x mmg ssh la aku nk mntk cuti lg. da la kena buat weekdays. cuti ngam2 je ni.
uhuks. time2 mcm ni trasa best org2 yg keje gomen tu sbb cuti diorg byk. cm private sector ni cuti keciput je.
.
*tetiba rs jeles ngn org keje gomen coz housemate aku cite cuti dia 30hari*
.
wah..manyk tul cuti diorg. leh bercuti 1 msia pun cuti x abis2 lg. stat mlm td aku dah start rs takut sebenarnye. mcm freak out mcm cite sex and the city tu. Sape name laki tu mr Big ke..yg dia ms nk kawen ngn Sarrah jessica parker tu tetiba dia freak out n back off. tetiba aku rs cmtu smlm. aku cm takut ngn kawen bukan sebab ape.. ntah cm takut nk jadi rj sehari. seme mata tertumpu kt kita. pastu ngn persiapan yg ntahla. bg aku ssh sbb duk jauh dr umah kot. ntahla. aku pun blur ngn diri sndiri. :S

.
Sebelum ni mmg la excited nk kawen. tp makin dekat cm neves pulak. mgkin ni normal kot. *sedapkan hati sendiri* aku rs prasaan ni normal. yes normal. *cuba tenangkn hati* mgkin kehidupan lebih baik lepas kawen nnt :)

Ujung mggu ni ramai btul org kawen kan? sbb cuti skolah kot. aku balik kg mggu ni sbb kazen kawen. Mggu dpn pun ramai gk org kawen. mmg musim la. member aku kawen. tarikh yg sama gk member farul pun kawen gak. adei. tak dpt nk g kenduri member aku tu sbb farul da ajak awal2 g kenduri member dia kt melaka. adei. takkn sebab g kenduri nk gaduh2 kan..so tpksa mengalah salah sorg. okla. ade keje. sebenarnye aku plan nk update psl lain. tp terapdet psl ni.

yapeda. ok. bye.

Monday, May 25, 2009

teambuildings

hye hye

memandangkn last friday xleh nk apdet blog lelame

so tpksa tunda ke ari ni(ceh..cm ape je..blog je pun ;p)

so ni nk cite psl teambuilding last week (last thursday)
so the agenda is

1030am - depart from kulim

1130am- assemble at Seoul Garden Juru

(before 1130 kitorg smpai actually.. thats y bergamba gambir dulu kt luar.

tepat 1130 kitorg serbu masuk)



12-2pm - Mkn time.

2.30pm - depart from juru to Megamall

3pm-5pm- bowling tournament. tournament la sgt. hoho

5pm - sesi bg adiah. then balikkkk..

.seoul garden juru.

setiba di juru. dr jauh tgk ade camera man. so i buat biasa je.

ini mmg candid okeh. kredit to encik nizam. my collegue.



1st time mkn cni. sedap jugak. mcm2 ade. sbut je nk mkn ape.


ha. cuba. cuba korang sebut. ikan,aym,daging. sotong,udang.kerang.


ok. enuff.kalo taip mmg x muat ruang ni. lol. anyway mmg sedap.



sup tomyam. sedap.

tepi2 tu mcm grill utk bakar



me with yan.


apesal kt cni cm chubby plak nih. aishhh.


.megamall.



wahah. gaya cm ape jek. memalukan. T_T

tp ni je satu2 nye pic candid aku tgh

men bowling. bukti * lol


yea. this is my team. blue team. mmg da plan nk pakai bju biru sesame.


wpun x menang..kitorg tetap cool


mane aci. seme beginner letak 1 team wei. huhu.



the girls.


ni je girls dlm ofis kitorg. plus 3 chinese girls. lain seme laki.

all of us. including project manager.

blkang skali. pndai2 la korg agak mane 1.

Friday, May 22, 2009

tak bole view blog

aduss.
ntah knape arini intenet cm ampeh
xleh nk bukak blog org lain.
blog sndiri bole la bukak tp x lame pastu
ade error gak..
"internet explorer cannot open bla bla bla"

what the heck? ade virus kah? adakah sudah di block?
oh tidakk!!!! tak mungkin.!!

tak suka bukak blog guna firefox sbb xleh nk komen kalo guna
firebox. adeih ntah la. aku rs org lain guna firefox ok je.

dugaan.(nada pendekar bujang lapok)

okla. bye. (sedey x dpt baca blog korang)

cepat bosan

aku tukar layout lg. haha.
yep. aku jenis yg cpt bosan.
pdhal bru smlm kot aku tukar layout ni.
isk isk isk.

"aku da bosan..aku da bosan..aku da bosannnnn..lallalaa"

sape nyanyi lagu tu ek?
i dont even know. hehe.

bluetooth ade prob plak ni. xleh nk transfer pic suka suki smlm.
plus bz arini.

later.
bye.

Thursday, May 21, 2009

.Off to have fun.

Guys

I'm signing Off for our half day event. Team building. yey.
see u guys 2moro.

my mood is 100% recovered! kuasa CINTA. hihi ;p

Wednesday, May 20, 2009

mood dah ok!



erm. takde sape pujuk pun. tp aku yg pujuk diri sendiri. huhu
time aku nk majuk , time tu la jugak dia ade prob lain. so aku pun

terpaksa la melupakan hasrat nk merajuk lama2. T_T

tu lah kuasa cinta. adeih. bebetul di bius cinta plak rs..

he called just now. ckp lappy n beg dia hilang ms dia berhenti

mkn kt rnr mane tah. smpai site bru dia prasan lappy hilang.

dia kata maybe lupa lock keta.

(mmg nk kena perompak ni. tak berkat hidup kau wahai perompak!!)

(ceyh..marah bg pihak kekasih)..

sbr je lah syg. dah xde rezeki. lagipun benda dah nk jadi.

jgn sedey2 k ..


bju2 dlm beg dia pun ilang. tmbh lg dia sedey.

bak kata dia..

dah la jrg2 beli bju. (dia spesis x suka soping)

ehee..takpe syg. nnt i blikan u baju eh.?

bab shopping mmg sukee. ;p


p/s: aku plak yg kena pujuk dia spya x sedey psl lappy ilang tu.

sedey aku?? takpe la. kali ni. aku mngalah.


pss: YEYYY. ESOK ADE TEAM BUILDING!.. best. xyah keje lol.

Cry me a river..

mlm td xbley tdo. pusing kiri pusing kanan. pndang ceiling. tgk pintu.
benci. T_T
sudahnye nangis smpai bengkak2 mata.
dah la pagi ni ade meeting.
bgn2 tgk mata bengkak.
sib baik pas mandi bengkak dia da kurang
tp hati..
still terasa..
sedih.
:(
susah sgt ke nk memahami hati seorang perempuan?
?
?
???????
p/s: so not in the mood today and the tears keep falling like a waterfall.

Tuesday, May 19, 2009

bittersweet love part 1

utk girls girls out there..
sesape yg penah alami mesti phm perasaan aku.
.
.
bola. erm. ssh nk jmpa laki yg x minat bola kan?
tunang aku salah sorg nye lah.
kekadang sbb bola pun aku bole merajuk.
huhu. ape tak nye.
kalo psl bola sanggup bersengkang mata.
tido awal n bgn kul 2-3 pg smata2 nk tgk bola.
yg jadi isu nye utk aku majuk bila aku ajak sms
dia x bole plak berkorban sbg mana dia tgk bola tu.
**********************************************
aku: b ni asik tgk bola je. smpai org pun x layan. (muncung)
i ngn bola mane lebih penting?
dia : (dia gelak2) sayang ni. jgn la compare syg ngn bola.
mestila syg lg penting.
aku: abis tu tgk bola smpai x layan org. (tarik muka)
dia: laa..bola ni final. liga bla bla bla.
( i dont care what liga. i dont care at all)
aku: i btul2 x phm prasaan laki tgk bola ni.
dah cuba tgk tp xleh minat gk. cannot go. :S
dia: laa..same la cm pompuan. suka shopping berjam2.
cmtu la prasaan nye.
aku: glup. (speechless)
aku: alaaaaa..shopping lain..
(huhu. mane leh compare ngn shopping!)
*******************************************
kesimpulannye mmg xde ending weh :S
haha. skang aku akn cuba memahami prasaan dia tgk bola tu. i'll TRY.
dia minat MU. so aku sokong MU jugak la.
(wpun x tau ape 1)
go MU go!
huhu.

omg!

Daisypath Wedding Ticker

i am

nervous

speechless

excited

scared

worried

.

p/s: hope everything went smoothly as we've planned.

p/ss: bz mode.

*updated*

to do list

.bli tudung for nikah n sanding.

.Antar bju nikah by end of this week.

.fitting bju at hometown.

.bli kasut tuk nikah.

.BORANG NIKAH !!.

.buys few more favors.

.bunga pahar lum bli!.

what else?! cant think.. erm.. but i'm sure there's something missing in the list. erm

Monday, May 18, 2009

pervert pls go away

hoho.
i'm not trying to be rude here
but nobody knows whether u r pervert or not(only u know rite?)
recently, i've received few friend request to be added in my YM list
as usual i just click 'accept' without even thinking who's them( of coz a stranger)
(thats my mistake bcuz i did mentioned my ym ID in my blogger profile, damn!)
and few of them starts to send annoying messages like "hi, bole kenalan?"
what the ****, cant u see i'm engaged??!
some of them even said sexy pic. stupid.
I dont think i've put any extravaganza pics here.lol.
when i asked where did they got my ym id. they said thru my blog.
(seriously, i didnt see these coming)
to all the perverts especially, u r not welcome here.
Pls la.
i'm not interested to berkenalan with any guys
seriously
even just for a friend
serius tak interested langsung.!
i am a very loyal person. and i love my fiance so much.
kalo komen elok2 kt blog tu lain la..
tp kalo nk anta ym, nk bekenalan whatsoever,..
ee x suka.
terang2 nmpk org dah ade tunang lagi nk berkenalan.
gila.
to my fiance,
i x layan pun. dah delete dr ym list n dah blocked.
sorry dear. pasni janji tak accept strangers lg dlm ym.
huhu.
love u till death do us apart.
p/s: tak sbr nk jmpa ujg bln ini. =)

xo,
wizza

tgh marah ni

aku tgh marah ni
marah btul.!


urghh..
mrh ngn birdy.
ala..burung2 yg salu melepaskn hajat x hingat tu..
ade ke patut penat2 aku cuci keta smlm
dia sedap2 je melepaskn shit dia?
dia x pk ke prasaan aku huh?
bepeluh tau cuci keta tu.


bukan senang nk muhasabah diri nk cuci keta
ngn jari jemariku yg mulus ni
dgn bgn early morning..
smpai lupa nk brekpes.


can't u see my sacrifice there birdy?
$%^#&^#%$&

. euwww. nasty u birdy.


huhu. to my fiance


"u x terharu ke i basuh keta u smpai x mkn?"




okay. stop.


this is such a small issue.


birdy, pls come to me n say u're sorry!

Friday, May 15, 2009

.miami beach.


pernah picnic ari isnin??
oh anda x pernah?
saya pernah.
best kan. org len keje. we all g picnic kat miami. hihi.
what a day!


ok. mlm ahad tu aku smpai kulim kul3pg. gosh.
lenkali xmao naik bas supernice lagi. lembabbbb!
huhu. kalo naik plusliner 4jam stgh je dah smpai. patut smpai 1230mlm tau.
ni smpai kul 3pg..urghh..


Kul3pg..well what can u expect. mestila ngntuk gilos.
tp..memandangkn esoknye nk g picnic, kul10 pg dah janji nk jmpa kt shell bke.
kuih batik x buat lg. nk buat esok pg mmg sah2 x smpat. so..kul3pg tu
kitorg gigih g wat kek batik. kejab je..
(aku direct ke rumah muni ,tido umah dia)
tup tap tup tap. kul4 bru tido. fuhh.. sian mata aku. Sorry eyes.
(mklumla slama ni mane pnh tido kul 4pg. mata i kan manja)

esoknye kelam kabut bgn kul7pg.
nk goreng mee pulak. slurrp. di saat menaip ni.. terliur lak teringat mee
goreng tuh. hehehe. *atun, bile nk goreng mee lagi? lol.*
kitorg sampai miami around kul 1130am gitu.
aman damai nyaman.besttt.





otw ke miami. urgh. hot day.

miami beach. cool. 1st time g miami ni.. korang pnh g x?

kelihatannye aku sedang sibuk susun2 mknan.

org kuat program picnic kali ni. atun n muni.

tugas-tugas:

kek batik cincai - wizza

goreng mee - atun n wizza

muni kemas2 dapur n potong kek je. mmg x patut y'all.

bercanda ria di tepi pantai.

x mandi pon. sbb mls nk bw bju salin n pas picnic

ade program amal kt g***** plaza.

*program amal = shopping*

the guys tgh wat bbq. ayam, sosej, isi ketam, bege

( tp bole tak yg klakanye at the end of the day, diorg lupa bakar bege2 tuh. ) hahah



yummy tak? mee goreng tu sedap tau. eheheh.

*x bermaksud apa2* lol

itu saje utk arini ni.

slmt ari jmaat semua.

p/s: miami beach. kt miami lah. mane lg. kuikui

Thursday, May 14, 2009

.:Pinkaple:.

award cumel dr miss nanie.


nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini:

1. x pnh jumpa pun. Kenal dr blog. Tp even x pnh jmpa rs cam da kenal lama. Hehe.
2. bakal menjadi raja sehari gak x lama lagi.. kan nanie kan? ;)
3. bersuara kecil(ahaha..ni bc dr apa yg dia tulis), I wonder how soft her voice is. ;)
4. Sensitif n cengeng just like me. Lol.
5. semestinya cantek n comey. ;) envy you. hehe.


nyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award sepenuhnya :


1. Suke pink, suke purple. Pinkaple hehe. Tp bila di amati..my stuff byk yg kaler pink. Tp suke purple gakk.

2. suke MAKAN. U name it. Seme aku mkn. Ssh nk cri mknan yg aku x suke. Opss. I don’t like cheese. ;p


3. Sensitif. Fragile. Enuff said.


4. Romantik . hehe. Yup. I rasa I romantic. Salah kah? ;)


5. Muka aku nmpk siyes kalo org x knl mesti ingt aku sombong. (means if x senyum mmg nmpk siyes.. )
Uhuks. Get to know me n you gonna love me. Hehe.


6. kalo dah gelak mmg x hingat. ( terapi utk stress maa hehe)


7. Pemborosss. Huhu.


8. tak sabar nk jadi wifey kpd. Farul rafiq. ;p


9. Seorg yg sgt simple n inesen. Haha. Pls dont deny it kwn2 ku.


10. lastly, bedebar menanti 3th july.


pilih 10 penerima award seterusnya dan describelah tentang mereka:


1..mooney : budak hingus hehe. under age ;p
2.ezzati : gorjes gurl. n my bridesmaid to be ;)
3. jard : seorang yg pemalu. hehe.
4. aifa : mempunyai sekor kucen bernama zerro. kucen dia single lg. sesape ade kucen betina? bleh couple kn diorg.
5. kak ely : she's one of the powerpuff girls. blossom kan? hakhak.


5 saje aci tak?

ala..takpe la kan. bukan ade guru besar or pengetua yg nk mrh kalo suruh 5 je penerima award kan? sbb tgh kemalasan ni.

Wednesday, May 13, 2009

jeans longgar x best.

tak sukanyaa..!
Jeans seme dah longgar. xde jeans faveret dah skang
bila pakai cm geleber je. x bestnyaa..
x seksi la kalo jeans longgar ni
tsk!
ops.

Tuesday, May 12, 2009

Estee Lauder Model?!

Hye hye

It’s Tuesday. I love it when I woke up in the morning knowing it’s Tuesday! Haha.
Monday is our replacement holiday so I don’t have to go thru Monday BLUes.

Wahaha. Best gile cuti Monday.

So anyways.. nk cite psl last Sunday. Pegi midvalley ngn l.o.v.e.
Plan nye nk tgk2 ape nk di beli for hantarans.
For my side, 80% dah bli. Tinggal belah laki je bru


60% kot. Ms tu smpai midvalley around 1130 am kot.
tgk ade booth estee lauder.. Model search!
Erm. Aku x berminat pon. Tak pnh terpk nk jadik model dgn muka ku ini. Huhu.
Tp aku tgk2 la make up set dia.. saje nk servay2 sbb ingt Nk bli make
up set yg dah siap packaging utk hantarans nnt. Tny2 harga murah gile.
rm220 utk byk brg!!. Tp rupanya x mudah seperti yg ku sangka.
Kita kena bli voucher dulu rm280 then nnt leh redeem make up set tu hrga
Rm220. then dpt make over n photoshoot!!!. Bncang2 ngn l.o.v.e, then
Dia kata up to me. So memikirkan make up set dia yg sgt WORTH it tu.

Aku pun TRY. Omg! First time in my life nk wat makeover cmtu.
LOl. Over plak prasaan aku kan.. Haha. Berdebar gile
Tp xcited. Hehe..sbb x sbr nk wat photoshoot ala2 model gitu.
X dpt jd model pun.. xpelah. :p

Estee lauder Model search.

Ramai gak yg nk join contest ni. aku just suka2 nk bli make up dia je.

xleh bli trus make up set tu. kena gk bli voucher n whatsoever.

can u spot me? hehehe

muka xcited pas make over. sian dia sbb jadi tukang amik gmba aku.
time nih tgh tgu turn nk wat photoshoot. :p
before photoshoot.
make up dia x tebal. natural gitu. tp mata dia wat smokey eyes.
*ni pic guna hp*
wahaha. Pls la jgn gelakkn.
AKU MMG SEDAR DIRI X LAYAK JADI MODEL.
so korang x yah ulang ayt tu. huhu.
ni just for fun n nnt dia bagi 1 kpg gmba size A4 utk smpanan kita. beshhh gilerr.
p/s: bdn aku keras gila. MMG bukan natural born model la katakan.
but who cares. yg penting aku puas. heheh..
Thank you so much to my dear sbb tgu selama sejam lebih..
LOVE U SO MUCH =)
ni make up set yg aku ckp tu. beg dia lawa n besar.
:D
sgt berbaloi ok.
yg besar tu palette eye shadow, yg kecik sikit tu blusher 2 jenis n highlite.
lipstick 3 color, lip gloss 2 color, mascara, n 3 brushes.
lipstick tu kalo bli satu2 rm75. tp aku bli set ni rm220 je.
sukeeeee heehe..
korang nk tgk pic hasil photoshoot ?
aku malu nk tunjukkan. hehehe.. tp nnt aku nk jadikn profile picture.
LOL.

;)

Friday, May 8, 2009

.hip hip hooreyyy - i lose Weighttttt lagi.


i AM super DUPER BUMpER hAppy today.




As usual, friday is our weight-in session.. ala cm cite biggest loser tu. :D

Last week, i weighted 51.6kg. and Guess what????

Today i weight 50.4kg!!!!!

i could not remember last time i 50kgs. form 5 kot.

my feeling rite now is ...












undescribable!!


*gmbar pnh digunakn sblm ni hahah. tp pic ni sgt seswai.

SERIOUSS ok.
whahahaha.

i'm speechless. ok. yg tu over.

ok. cuba bygkan.
bukan senang nk turun 1.2kg in a week ok.
utk nk burn 1 kg shj.. kita kena burn around 7000 kalories.

after mkn kfc zinger bege+cheezy wedges+Mcd cheesebege.
(tu aku sebut mknan2 yg berdosa utk aku je)


i couldnt ask for more.


aku pasrah sgt sbb last week mkn bende2 tu
apa kan daya.aku lemah.
tp aku bersyukur sgt. sbb berat still turun 1.2kg.
body fat pun turun 0.2%. Still.. it's a lose.
besttttt sgt perasaan ni :)
yess.. still have 1kg to go. 1 kg lagiiiii..


yippieeee..


notatambahan: best thing is.. my peha.. loss an inch today.
total peha lose 1.5 inches. isnt that good?


p/s: Fly to KL tonite. ok tipu. naik bas jek. sayonara people..!!


pss: x sia2 men badminton sepenuh ati mlm td. sweating like hell. n x sia2 join klas erobik
yg semakin hari semakin best itu. my Cikgu is damn HOT i tell you.

Thursday, May 7, 2009

.i lurve to put make up on my face.

ok. this is a girly n3. hehehe..sape suka make up kt sini?? sape x suka make up
kt sini?? ask urself. mestila korg de jwpnnye kn.. ;) sbg perempuan yg mmg
'perempuan' (ape hal siap ada tanda ' ') ;p aku sukaa berias. cey. ayt skema.
dulu2 tingin sgt nk make up mcm mata2 artis tuh. skang ni leh bangga
la coz dah pandai hehe ;p thn lepas aku ikut klas solekan kt sh alam.
mmg BERBALOI.
n sgt worth it.


now as a women,i feel complete. hoho. ayt over.
x de la complete. haha gila punya statement.
tp rs best la coz da pndai make up sndiri.


masa tunang pun aku make up sndiri.
angah tunang bebaru ni pun aku yg make up kn.
rs confident sejak dah pndai make up ni. heee :)


bebaru ni masa pegi megamall.. saje usha2 make up case.
sbb aku xde proper make up case.
aku nk cari yg murah2 je. sbb sblm kalo yg branded tu beratus.
nk letak make up je pon.
n most important nk kaler PINK. wahahaha



perempuan perempuan *beleter kt diri sndiri*

and i found this


sukeee.. harga rm16.90 je.

stuff inside : eyeshadow, blusher, bedak tabur, concealer, lipgloss,

mascara, eye liner, brow liner, n brushes.

suke sbb dpt letak seme goodies dlm ni.

oh ye.. brg2 make up aku seme nye yg biasa2 je.

memula aku x phm gk nape mesti bli make up yg mhl2..

mcm mac, bobbi brown, shu eumura etc etc..

skang bru aku PAHAM.

make up mhl tu lg bagus means dia punya kualiti la.

stay longer kt muka kita. muka lg nmpk flawless.

so skang aku tgh stat nk bli yg branded2 ckit la..

tp bli sikit2 la kan. kalo nk bli byk x mampu la :)

dlm byk2 benda, aku plg suka yg ni..
make up base.

tv paint stick. kryolan.

haha. tgk penutup dia cm kena gigit tikus

sayang tul. huhu.

penutup dia terjatuh aritu.

isi byk lg..

aku bli bln 8 thn lepas. tp still byk lg.. sgt BERBALOII..

(wei xde ayt lain ke slain berbaloi)

lol

kesimpulannye..

saya seorg perempuan :D

p/s: aku seorg yg simple je.i mean aku x pnh bli bju harga lebih dr seratus. bju kt forever21 yg standard harga rm89 or rm99 tu mmg aku rs mhl gila. hehe. aku suka kn benda yg murah tp nmpk cantek( utk bju la) tp skang ni.. if utk muka, aku dah x kisah nk bli yg mhl. sbb berbaloi. n thn lama.kalo bju aku cepat boring ngn bju.

Wednesday, May 6, 2009

..cuba teka..

again aku pegang baby kecik
tp kali ni baby ni dah umo sebulan
haha(tu pun nk kecoh ;p)
okeyla.. ni la ank maksu aku..
kira cousin aku la ni..
comey x.. nama dia.. err.. jab nk ingt..


gosh lupa beb. huhu. yg aku ingt blablabla insyirah
(kak june, same name ngn ur baby heee)
what a coincidence!

name kt dpn lupa
btuah tol baby zaman skang ni
name cun2.. x mcm zaman aku dulu2 (huhu tua la sgt)
alolor.. baby x pndai snyum lgik.
oh. terpegunnye tgk tukang amik gmba (aku le tu ;p)
wei baby pun ada double chin.
wakaka.
gerammmmmmmmmm tgk baby!.. heheee
ok.. another story:
***********************************************************
suatu hari yg indah d sogo..
ketika buat simple make over kt booth benefits cosmetic..
promoter yg sgt ramah n i likeee : eh u umo bape??
me : u rasa2 brape??
promoter yg ramah n i likeee: 21, 22??
me: wahaha. am i that young? (bangga dlm hati ;P)
*farul plak dia teka umo 26 thn. wahahaha. lg lawak.
*promoter tu chinese. tp dia sgt friendly.
ade sesetgh promoter tu annoying wpun pramah.
tp dia ni tak. sgt baik. n telah buat aku bli product yg agak mhl tuh
(bg aku mhl le sbb aku x pnh bli make up harga cmtuh lol)
p.s: mesti la bangga bila org kata kita muda dr umur sebenar kan??
heppiiii :D
end of story.
quite bz today. ni curi2 masa jab.
xo,
wizza

Tuesday, May 5, 2009

.: looking fwd tonite's erobic class:.

yeah mlm ni kelas erobik. I'm sOO cannot wait.. x sbr coz last week ari slasa je pegi.
rabu x pegi coz payday pas keje trus escape g sunway mall. adei.

*aku hny seorg perempuan*.
and last week was a BAD week ever.
coz aku lupa DARATAN.
huhu.
tau nape??
ok. 1stly, khamis mlm b4 balik kg.. pegi
shopping kt megamall.. n guess what??
aku mkn KFC mlm tu. MALAM. ok la..
yg tu mgkin bole maafkn lgi..
esoknye jumaat pagi smpai umah.. abah bli ns lemak 5 bungkus.
so mkn sorg sebungkus. OMG!
dah lama x mkn ns lemak tau!.. hhuu
trus aku ckp ngn mak
" ala.. takpe la.. nnt tgh ari org x mkn la" kataku
and guess what?!
tgh aritu maksu aku dtg umah.. dia bru dpt baby..
so dia saje dtg umah. bw baby. then mak aku masak special la.
menu:
MASAK TEMPOYAK IKAN PATIN SUNGAI. marvellous i tell you
PARU AIR ASAM . smpai jilat jari. kfc pun kalah. ;))
puyuh masak kicap..
eh aku lupa..ade ikan gorg ke tak??
n lastly..
sayur kailam (aku MASAK) hehe :p
ok. aku tny korang. kalo korang leh tahan x tgk mkanan2 tuh?
uhuks. masak tempoyak is my fav.
sape org phg angkt tgn? heheh..
ok. tu blum end lg.. smntara nk mkn lunch tu.
adik aku g bli kfc lak. adei.. join la jugak diorg mkn.
mlm plak mkn kue tiaw kungfu sambil nonton OIAM.
tsk!
sabtu lak.
bekpes aku mkn ns putih ngn masak tempoyak balance smlm tu heee
ptg mkn ns ngn farul..dlm kul 430 gk la mkn. mlm mkn famos amos.
ahad
pgi bekpes. again ns lemak! n cereal.
tgh ari mkn bubur kt anisup. ptg mkn mc D.
mlm mkn roti.
T_T
kecewa ngn diri sendiri.
takut nk timbang berat jumaat nih.
waaaaa..
aku hny seorg wanita yg lemah :(
mggu ni tkpsa cover2 mkn supaya bole back up balik.
urghhhhh..
p/s: hrp2 berat x naik. maintain xpe.. jgn NAIK. plsssss.

Monday, May 4, 2009

.:shopping with beloved fiance:.

pagi ini.. aku ngntuk bangat. mata pedih n berat . sbb bru smpai dr kl pg td
kul4 pg.dlm bas mane lah leh tido. dah la dok sblah lelaki..ee mmg x selesa..
walau ape pun, prasaan tetap happy + bahagia (^.^)/
sbb bru lepas jumpa dgn kekasih ati :)
spt yg aku cerita kt n3 sblm ni..
last wiken kn nk shopping hantaran. yuhu. best giler.
ari sbtu aku smpai kl kul2.30pm cmtu.. kitorg pegi shopping kt sogo.

setelah 4jam beronda2 shopping dlm sogo
aku berjaya bli set perfume, make up..tu jer!! hahah.
4 jam jln tu je aku bli. lol.bukan ape xde yg berkenan.
farul lak yg bli byk dr aku :p. pastu kesian dia sakit kaki. n aku??
lgsung x SAKIT KAKI ok. padahal pakai kasut yg 3" lebih. hoho


Esoknye.. g midvalley. kt midvalley xde la sale gila2.
tp okla.. ade gak sale.kt midvalley, aku berjaya bli JAm, handbeg n purse.
fuh. ni la akibat x bli sikit2. bli skaligus. tp itu je yg aku bli.sbb duit da abes.
tgu tgh bln ni plak aku bli lg pas dpt duet itu..hee :)
lagipun x byk dah brg yg aku nk bli..
tinggal kasut, body shop stuff, n maybe nk bli set pencuci muka.



ada gaya model henbeg tak? ;p

pas g midvalley.. kitorg plan nk g klang. nk try bju sanding belah sh alam nnt
sbb bju tu booked masa pameran pengantin kt alam sentral dulu. so x pnh
try lagik.byr deposit pastu senyap.nasib aritu rita collection tuh kol ckp jadi
x nk pakai bju tucoz ade org nk gak tarikh yg sama!!
wargh.. nasib dia kol . kalo x. die die la! mane nk
carik bju lg saat2 akhir ni. seme bju lawa da abis agaknye.
tsk.

yg klakanye.. bila dia kol.. dia kta " hi.. ni rita collection.."..
n aku.. mcm blur " hah rita collection?" aku tny dia.
Mati2 aku lupa nama butik yg aku booked bju tu nama dia rita
collection hahaha. i am SOO me. pelupa :p

So dr mid valley trus la g klang. otw, kol la rita collection tu.
tup2 dia x de kt kedai lak.
adei..
trus pegi sh alam byr deposit utk make up kt ryn's avenue.
pastuh layan bubur-plg-sedap-kt-malaysia. haha.
kt ANI SUP UTARA la. ;p bubur dia best gile.
pastu kitorg g OU. okey.
bermula la episod drama. tau ape?? memula ok lagik.. jln2 kuar
masuk kdai tp bole kira bape kdai T_T.
maklumla jln ngn insan bernama lelaki. terhad la ckit.
g bli tiket wyg kul530pm. then masa tu bru kul2pm.
jln2 then farul bli jam tuk hantaran.
settled! x lama pastu..
kami dua2 sakit kaki !! T_T.
jln sikit pastu duduk. pastu jln lg pastu duduk lg. urghh..

ketika merehatkn kaki yg sakit

sayangg dia! terima kasih kerana bersbr ye syg.

:')

notautkdirisndiri: pasni nk urus psl borang nikah lak. n bli2 bekas hntran n hiasan hntaran.

wpun aku x kreatif.. tp gigih gak nk wat sndiri. ntahla. rs best kalo wat sendiri.

rs puas. :)