Thursday, January 28, 2010

.20weeks.

=5months!!

xtau sape, gwen stefani, heidi klum
hot mama..

nicole kidman punttp hot wpun preggie

wow besarnye perut nicole richie ni even bdn dia kecik je..

pic source:google

Pregnancy: Week 20
Hooray! i'm halfway there! cam cpt je masa.. another 4 months to go.. rs takut pun ade.. x sbr pun ade..


"Twenty down, 20 to go!!" kalo kire ikut weeks rs lame tp kalo ikut bln. 4 bulan je lgik! uh.

Body:
perut semestinye semakin membesar dgn jayanye.. and so far stretch marks cm x muncul lg.. and i hope it wont.. dah 2 bln i stat pakai cream cocoa butter utk stretch marks tu.. so far ok lgik..bli kt guardian harga yg agk mahal dr lotion biasa. memula rs mhl tp bila da bli rs berbaloi n rs dia tahan smpai abis pegnen or maybe time pantang pun x abis lg.. so worth it!


Baby:
ckp psl baby, masih x tau gender dia. boy or girl.. next month bru plan nk pegi intai intai dia girl or boy.. kalo bole nk baby girl sbb nama da ade..hehe tp kalo dpt baby boy pun x kisah..dua2 pun okeyy.. nevesnyeeee ^^ skang ni kerap jugak rs bb bergerak2.. salunye waktu pagi dia aktif n mlm2..nk kata dia tendang2 tu x sure la plak coz xde la rs tendang yg kuat.. hee ntahla..1st experience..so x tau cmne rs baby tendang.. mcm yg aku salu rs ni..cm dia bergerak pastu pegang2 perut rs keras kt 1 tmpt tu..dia tgh main kot..yg penting bila time dia bergerak tu then aku akn pgg perut automatik rs heppy sgtt.. :D

.."at this week, Your baby has established sleep patterns akin to a newborn now. Many babies even have a favorite sleep position already. Some snooze with their chins resting on their chests, while others nap with their head flung back. Many babies at this age fall into noticeable cycles of sleep and activity, so you may know before she arrives whether you have a night owl or an early bird. "
-sourcecutenye baby ni tido..
source:google

oh.ok.. time ni baby da ade sleep pattern sndiri. hehe comey je. aritu 2x scan baby ske letak tgn kt muka dia.. dua kali scan 2x gk dia tido cmtu..cant wait to see you bb!!

next week ade checkup..n after next week bru nk scan details. oh ye..ckp psl detail scan ni.. mmg kite kena buat ke?? ade sesape yg dah buat?? from what i read, detail scan ni utk kite cek detail kt baby kalo ade kecacatan or ade ape2 mslh kt bb.. tp dia mhl ckit.. tgk kt tenet 200++. x sure la tu harga utk thn ni or tu harga lama.. ade sesape leh komen? zuris u ada wat detail scan?

bb skang kecik lg..berat x smpai sekilo. how cute. patut la tendang2 perut mommy x bole rasa kuat sgt.. hehe..(even tgh taip ni pun terasa dia tgh gerak2..)

Life:
em sejak akhir2 ni cpt rs letih kot. nk soping pun xleh jln lelame cepat rs sakit kaki.. so far xde rs sakit blakang lg.. rs nye sakit blakang tu maybe bila dah 7 bulan ke atas kot.. brg2 bb or keperluan afterbirth nnt lgsung x bli lg..ssh la dok jauh ngn hubby..tggu da benti keje nnt n pindah nnt bru sng nk buat persiapan lengkap.. huu..sbr2.. 2 bln je lg..lg 1, skang ni rs asek nk tido je.. i feel like sleeping all day..bestnye kalo bole tido je spnjg ari..;p



10 comments:

PurPLe LaDy said...

haa... sweet! mesti baby terharu baca ni nanti..

btw, baby tu tdo sgt comeyyyy! suka2.

take care~

cik selamah kundang said...

simpan n3 yg ditulis buat kenangan.suh baby baca.kalo dia xnk.paksa gk.barulah mama dan blog~haha

~dARlee zURiS~ said...

cam tak caya.cepatnya dah 5month ek...
zuris takde buat pun scan tu
sbb setakat nie doc cakap baby bagus je.so tak buat pun takpe.
kalau nk buat pun,mebi just nak tengok rupa die betul2.
tp..tgk lah kalu rajin bila balik s.alam ti.

doc akan kasi tau kalau dia rasa something ngan baby tu dan dat time,memang kena buat lah scan 3D/4D tu.

zuris time 5bulan dulu memang aktif lagi.kesana sini berjalan.
sbb tu sakit teruk kot haritu.hehee...
so...jaga diri baik2 ye wizza :)

PurPLe LaDy said...

eh, lupa. td nak ckp..
cocoa butter cream tu mmg superb! seriously, pnah guna utk menghilangkan mark kat kaki sbb kne gigit nyamuk yg byk.. suka sgt hasilnya!

.ArianiAizat. said...

hiiii senyummm jer baca neh! :)
.
.
.
^___^

Jard The Great said...

hehehe.. chumel lak bc entri dari seorang bakal ibu...

[biru][pink] said...

best nye..
congrats ye!
jaga diri..

fakishap said...

ahhh...bestnye..rasa teruja lak.\(^_^)/

cik selamah kundang said...

kalo kt muka ok?hahaha

aleena said...

alololo sweet je bc n3 nie..

best2 nak ade baby da:)

nway take care ya..