Thursday, February 18, 2010

.baby makin aktif =).

di saat menaip n3 ni.. perut terasa geli geli sbb baby tgh main2..hehe. waktu main kul 2ptg ke syg?? hee.. kecik lg dia sbb tendang2 pun tendang manja je..dah la aritu men nyorok2 ek..

oh ye, last wiken seperti yg digembar gemburkn di n3 yg sebelum ni, kami husband n wife mmg excited nk g scan gender baby.. bgn awl okey sbb x sbr nk g scan.. wifey je la yg bgn awl..hubby kuat tido..so dia bgn x seawal si wifey. kul8++ am dah kuar dr umah..trus pegi bekpes kt seksyen 3. sbb plan nk scan kt klinik Soraya.. bekpes mkn ns lemak. eh bole plak mkn ns lemak skang.. ikut tmpt kot..ns lemak kt kulim mgkin da bosan.. hehe..ngegeh. then 830am cmtu da siap mkn.. bergegas kt klinik. lorhh.. TUTUP rupanya klinik tu.. ceh.aritu dah kol dia kata bukak.. cit.

trus kami pun pegi la klinik anis plak..hati mmg berdebar..tgk2 klinik buka.. heppi di situ. bila masuk tny nk buat scan, doctor yg nk scan tu xde plak..adeii.. 2x dah kecewa.. pegi plak klinik yg sederet ngn klinik Anis tu, tny dia bole scan x? then dia kata x de scan.. kt klinik Anis ade.. ahaha dia bg cadangan klinik Anis yg baru bape saat aku pegi tu..trus muka monyok..x dpt tgk baby..

So kitorg pun cr la lgi klinik yg bukak hari sbtu tu..lalu seksyen 9 nmpk klinik rohana. trus pegi ctu.. hubby pun gembira sbb sederet ngn klinik tu ade celcom punya branch. le le kn hubby nk pegi celcom. nasib x lama. tp kami scan dlu bru hubby g celcom.. excited sbb bole scan.. masuk2 ckp ngn doctor nk scan gender baby..then doctor kata " kalo nampak la".. rs agk kecewa sikit..

upacara scan dimulakan.. ukur size kepala bby..tgk jntung, tgn, kaki, peha, (haha.. tp aku x nmpk clear sgt) yang clear bentuk kepala je...huhu..then part yg ditunggu2 nk intai gender dia.. jeng jeng.. DIA TUTUP KAKI plak.. huhu.. so x dptla tgk..aish..ank mama ni pndai main sorok2 ek.. hehe..takpe..nnt nk g intai lg..so kami pulang dgn rs agk kecewa..tp takpela..awal lg..byk ms lg leh tgk gender dia.. lgpun x bli bju lg..x sbr nk jumpa bby!

mlm td aktif btul dia ye.. tak penah perut terbonjol cmtu.heehe..main ape agknye bby kt dlm ek.. kalo papa ade.. xde plak baby aktif mcm tu..sian papa x dpt tgk ;p tgu nnt bebile kite rakam video k..we love you baby! ♥

ok..itu saje utk kali ni. mls plak nk upload pic..x transfer lg dlm hp..

p/s: arini usia baby dah 23w1d.. =) oh ye, berat baby sbtu lepas 351gram. so cute n tiny! tp mama dia gain weight nk dkt 10kg.haha..

14 comments:

OnN!Ey said...

besnye...
bile ek my baby nk menendang nih...
xsabau rasenye...
=)

QueenWizza said...

hehe sbr..awl lg tu..salu 3bln nk masuk 4 bln bru rasa sikit2.. =)

PurPLe LaDy said...

hoho... baby kuat tendang tu laki kot.. huhu

Mknace said...

:) :) :)

cik selamah kundang said...

geli sebb dia geletek ka wei??hahaha.ok.xbuat2 bodo dah.baby tu sengaja tu sbb dia tau mak dia xsabar.next time diam2 jgn bg dia dgr..

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

ooo blk kl x bitau majuk la camneh ahahhaha teringgin gaks nk tgk mama bambam tue :P

Atiqah Adnan said...

ape la eak rasenye kan wizza..
mesti bahagia n tak sabar nak tunggu baby kuar..

dear.. kalau free jemput datang wedding qah k..

QueenWizza said...

epa: mgkin jugak! hehehe

mknace: =)

muni: haha a'a dia geletek..LOL

anna: blk kl kejab sgt..sbr..tgu da pndah rawang nnt. anytime leh jmpa.. hehe tp *malu* sbb da gmuks.;p sebulan lebih lg..yey x sbr!!

QueenWizza said...

tiqah,

rasanya aritu ade tgk kt blog tiqah tarikh wedding tu..lupa lak..x sure leh dtg ke tak..aritu tgk tarikh mcm x free huhu.. nnt tgk balik yer.. =)

.ArianiAizat. said...

1st!
sangat suka dengan layout baru wizza!simple n sweet!suke2!!

baby tuh nak buat suprise kat mama diye la tuh..kalau awal awal tau nt xsuspen la kan baby kan?hiii :p

QueenWizza said...

nanie
tq.hehe.wiza kan cpt bosan ngn layout..haha..

erm tu la dia saje nk wat surprise.. tp rsnye baby boy.hehe.. nanie take care k..jg bby elok2.. =)

ezzati said...

layout baruuu... suke header tu :)..
Iza..aku pun x sabar nak jumpa baby ni..aku pon saspek baby boy bak kata eppa..sbb tgk rupa bentuk perut tu..n suke tendang2..hhehehe...

QueenWizza said...

zati:
hehe 3bln je lg..neves+x sbr. hehe

errul_ramli @ MH said...

suke baby tapi aku xleh mengandung la plak.. hahaha