Tuesday, February 23, 2010

.Dilema preggy mommy.

hehee

saje je nk wat tajuk tu..xde la dilema sgt..tp boleh tahan la.. ok dilema yg saya hadapi skrg sbg ibu mngandung ialah.. ---> xde baju nk pakai g kenduri kawen! hehe.. nmpk simple je kan.. ye lah.. bju kurung da x muatt.. bole la nk pakai..tp mcm buah nangka..ketat n kain dia mmg xleh zip..bole zip suku je.. aritu mase nk g kenduri member memula pakai bju kurung dgn zip suku je.. hubby tgk bole dia gelak? huh.. saya tgh terfikir2 nk bli maxi dress..tp ssh la nk jmpa yg lelawa.. lgpun maxi dress ni leh pakai after pegnen gk..

cantek pe preggies pakai maxi.. hot HOT.hehe.


nicole richie with maxi.. cantek kan?comey je nmpk perut bile pakai bj maxi ni.hee ;)


heart her!she's gorjes n mmg suka ngn style dia..

guess what, tgh ari td terbeli selai maxi dress..tu pun x bercorak sgt.. kosong je..cuma kt bwh2 dia ade bunga2.. tp dia kaler purple.hihi..plan nk pakai g kenduri nnt..hubby x tau lg..tp bile dia bc blog ni mesti dia tau hehe.. sebenarnye da ckp xnk soping2 dah sbb pasni nk saving duit utk bli brgan baby lak.. sorry la dear..xde bju nk pakai kenduri ni.. 3 kenduri nk pegi ahad ni..camne??? dilema dilema.. x rugi bli bju maxi ni sbb after pegnen pun leh pakai lg.. ;)



sweet je yg niii..

puteh mmg sentiasa anggun n suci..mcm innocent jer.. canteknye yg nii...

picture source: google

12 comments:

PurPLe LaDy said...

suka maxi dress.. dh lm simpan duit nak beli maxi dress utk bercuti kat sabah nnti.. hoho

.ArianiAizat. said...

hehehe klakar la wizza neh!! >__<
i'm sure,nt nani pon akan mengalami dilema yg sama gak..so sementara perut masih kecil lagi,nani tengah sebok cari maxi yg cute2 ^__^

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

tetiber rasa nk pakai gaks wahahhaa

wizza cpt upload taw nanti x sabar nk tgk :D

CikPuanMiera said...

teringin gak nak pakai jenis bju camneh.. tapi nak wat cemane...

ketinggian xmencukupi.. wahahahaha

~dARlee zURiS~ said...

zuris masa mula2 tu memang semangat giler nk beli maxi dress nie
tp..sampai skrg tak terbeli
sebabnya,maxi2 camtu panjang2 je suma
aii kan terbantut.huhuu...
preggy maxi pun ada mama belikan.pun tak boleh pakai.besar.
last2 sampai skrg g kenduri just pakai baju ngandung biasa yg labuh2 + legging je.

ezzati said...

iza...upload la sini nk tgk..yg ko beli tu...

nicole pkai maxi tu..mmg hot la..cantekkkk

Ah Fatt said...

lama x singgah sini
tahniah dah pregnant

taca said...

huhuh...btolla...taca masa start 4bulan lagi dah tak muat baju,skg ni mmgla lg teruk dah macam labu air,kalau pegi umah orang kawin skg pakai seluar maternity n baju yang panjang tutup punggung sket,tapi janji comel,kita ni mengandung ada excuse....org takkan judge...lagipon kalau di ikutkan hati macam2 nak beli,tapi takut nanti terbawak2 sampai lebih budget n later on tak sesuai nak pakai lagi pulak....huhuhu

QueenWizza said...

PurPLe LaDy:

wah..siap simpan duit..hehe..nk bli kt mane?? kulim ssh nk cari..boring..

.ArianiAizat.
hehe baik nanie cr dr awl..jmpa yg lawa rembat jer.! haha..nnt da besar pwut ssh nk pakai bju kurung..hehe

@nnap3jelov3b@by@qiL
pakai la..kl mesti belambak maxi lawa2..hehe nnt da jmpa kedai best gtau eh..takpun nnt soping sesame..hoho..

tgu mggu dpn bru upload..;p


CikPuanMiera:
tp ade jenis maxis yg bole ubah tali yg kt bahu tu.. yg rendah pun leh pakai per ;)


~dARlee zURiS~:

hehe..rs ade je maxi yg size kecik ckit..nasib la x byk sgt kenduri so far sepnjg pegnen ni heheh

ezzati:

erk..tgk la kalo smpat nnt aku upload..kalo x sempat..jumpa di wedding nnorin k hehe..


Ah Fatt:

hi kapten.. lama x singgah smpai x sedar da pegnen ek hehehe..thnx


taca:
hehe..mmg btol..mls la nk bli byk2 kn..pegnen bukan salu..pastu nnt tak pakai dah.. erm.. tgk la nnt pk bju mane nk pakai g kenduri..

cik selamah kundang said...

hot ja maxi dia tu...nanti buleh guna photo outing...nge~

JUE said...

Lawa nye maxi2 ni! Er kwn K.Jue penah pakai blk maxi lepas dia dh bersalin...tapi org mesti tanye. Awak pregnant lagi ker???? Hehe..

QueenWizza said...

selamah: we'll c..

jue
erk ye ker..aish..ade ke cmtu plak..hehe..kena make sure perut da kempis bru leh pakai balik la maxi tu hehehe