Thursday, March 11, 2010

Antenatal Class.Cant wait!

Memula mmg x terpk langsung nk join antenatal class ni.. ntah la nape x terpk. hehe..termiss kot..anyway, last sunday, hubby tetiba bgtau demc ade anjurkan antenatal class ni.. memula cm mls la join..sbb rs cm mahal..ntah la nape saya rs mhl, pnh bc kt blog org kot..mhl tu saya ingtkn rm200 sorg. heee ntah ape2 kn.. tp after cek kt tenet n salah 1 blog preggy mommy gk, dia ade mention kt ctu rm120 je per couple..oh kire murah la tu.. not bad la. so ari isnin aritu trus booking tmpt. Antenatal class tu 28 mac ni dia buat kt concorde hotel.. kire okla. sbb mkn seme disediakan..(mkn je saya ingt!=P)

apela wizza neh. ingt mkn je..tp penting gk class ni utk 1st time mommy n daddy..esp si daddy.. diorg pun kena phm keadaan mase labour nnt.. hehe..mcm2 la info penting nnt..x sbr nk pegi sama hubby..


skang ni rs tensen sbb nk kena control mkn.. heran n jeles dgn preggy mommy yang sepanjang pegnen ni berat naik ckit je. huhu ape rahsia korang ek? share la.. sebelum pegnen dlu berat saya 51-52kg x silap..mase kawen 50kg++, pas kawen bahagia biasala naik ckit..tp dlm linkungan tu la.. skang ni dah 6month pegnen, berat dah mencecah 63kg! tensen tau.. nk kata mkn byk, biasa je la..bekpes,lunch n dinner.. huhu.. nnt kalo berat naik lg kena minum air gula ke yek?? aiyok.. xmau la..huhu..

Skang dah cepat rs letih la bila jln.. pinggang pun kdg rs lenguh2..tgk jari kaki cam da gumuks. ntah la tu bengkak ke ape..nk kata bengkak awl lg kot nk bengkak..tp jari tgn mmg mengembang la..cincin x muat da ni..terpksa cabut.. *sigh*ingtkn pegnen ni leh la mkn ape saje.. help me..huhu. saya suka makan!!



12 comments:

~dARlee zURiS~ said...

haruslah ingat.mkn kat concorde hotel tu sedap.hehee..

berat zuris pun naik almost 10kg tau.tp sebab naik sikit2,takdelah doc bising.
smlm,naik 3kg sekaligus dlm masa 3minggu!
sendiri buat2 terkejut.padahal mkn tak control.huhuu...

PurPLe LaDy said...

besh nye ade class2 cm gini.. penang ade x ek? cm besh lak.. ala2 kourtney ngan khloe g kelas tu.. huhu

QueenWizza said...

zuris
tu la..wiza pun x tau ni cmne nk control berat..bekpes mkn biskut pun berat naik byk. aish..

epa
penang mesti ade jugak.hehe a'a ala2 gitu la..ade patung baby..n blaja seme2 tu..hehe..x sbr.

HEMY said...

ko try makan hati je la...mesti kurus..ekekekke

cik selamah kundang said...

semenjak dgr kisah2 org pregnant dan kawen ni...tetiba rasa giat nk kawen.owh.apakah..

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

wizza..pregnant mmg camtue x yah pk2 la nanti dlm pantang baru taw camner ahahhaha

selamah...biler nk antaq kad jemputan neh :D

QueenWizza said...

hemy
ari tu bli hati kt pasar mlm rm1 pun x abis haaha..

mun
gatai

anna
xper ke xyah pk psl berat ni? anna dlu camne?huhu

ezzati said...

waaa..syioknye ada klas2 mcm ni..ni rasa nak pegnen ni..hehe..

iza..memang nmpk bengkak tgn tu mse tgk aritu..maybe baby berat tu la dh bengkak2 kaki (aku pon tatau..hee)

mkn je..asal jgn terlebih suda..heeh

~ ( LayDee_N ) ~ said...

wizza jgn takut mkn.. time berpantang nnt wizza x leh mkn mcm skang ni. nnt pandai la bdn tu susut, jgn takut. rajin2 ambik supplement, good 4 baby. biar cerdik. hehehhe...
lenguh2 penat2 tu mmg normal. kembang sana sini tu pn biasa jer.. hehehe. sy dulu pn rasa mcm x sanggup jer nak tgk kaki kembang mcm gajah.. ahahha

wardah said...

wizza, saya pun mula2 nak pergi kt demc tapi takut dah sarat pulak time tu..tapi dgr2 mmg best kat demc..

ala awak saya pun naik dlm 10kg tau! tapi mmg kena minum air gula la takut ada problem kan..

taca said...

heheheh....wizza dah nak pi class antenatal....pegila..best,makin banyak yg kita tau....insyaAllah makin kurang risau....pasal berat tu biasala....kalau nak ikutkan,ramai lagi yg naik dasyat,tapi boleh tanyer doctor,beratnyer ke baby ke berat ke maknyer,heheh....kengkadang makan sikit pon berat naik sbb body retain water...badan mmg tak larat sgtla bawak berat camtu lebih2 lagi cam wizza yg kecik saiznyer...tapi kena relax...n enjoy pregnancy nie....sbb tak semua orang ada rezeki nak mengandung tau...anyway takecare....

CikPuanMiera said...

aaa demc ye..
bukan demc kat shah alam ke?
hubby wiza keje shah alam ke?

wah! over ko menanye