Monday, March 15, 2010

.breastpump.

tgh mengoogle n usha2 breastpump utk kegunaan after bersalin nnt..wpun saya x kerja tp rs nk jugak ade breast pump ni nnt bila susu dah engorge time bb xnak mnyusu bole wat stock..erm..
ibu2 n bakal2 ibu di luar sana guna breastpump ape ye?bole la share n bg cdgan breast pump yang best nk guna :D

saya plan nk bli yg manual je.. since byk masa n lagipun bru 1st time nk guna, bli yg mhl2 kang tetiba x seswai or sakit ke..erm.. setelah bc review2 n testimoni kt forum2..antara yg ade dlm list saya 2 jer:

1. Medela Harmony.. (murah jer..bole dpt rm199 kalo bli online)

2. avent isis manual breast pump(harga rm200++ jgk)

tp rs mcm nk bli medela harmony..

p/s: tiada kerja skrg.best.

8 comments:

CikPuanMiera said...

sis in law kite pon pakai medela tu.. tp kite xsure lg nk beli ke x.. huhuhu takot xde susu je.. huwaa scary2

Puan Jiha said...

kawan jiha pon ade jual breastpump medela...harmony rm195

http://littleposhykidzshoppe.blogspot.com/2009/07/medela-harmony-is-bac.html

Jiha pon beli kat die jugak =)

QueenWizza said...

miera
mane leh pk xde susu..tu seme mindset :) kena pk positif ok..hehe..

jiha
oh..tq jiha :)

CikPuanMiera said...

ok ok.. mindset...
positif positif...

eh eh.. gender bb ape eyh :p

ღnFashyaღ said...

hai salam kenal...

saya baru je beli medela harmony punye pakej... dapat medela harmony, 3icepack, 6 botol momslittle one dengan beg travel = RM 315
oklah, berbaloi jugak

xpenah pakai lagi tp okla kot, die punya pump pun macam smooth je,,,,xlenguh tangan, tp xtaula bile dah attach dgn breast nti lenguh ke tak..huhu..

kalo nak tgk2 leh g kat www.enjoybreastfeed.com

Dayu said...

kita beli medela manual tu je kot
murah skit..nak beli yg electric lagi la mahal.
ok je kot medela tu, tgk org lain review ok je dia.

QueenWizza said...

miera
btul2..sbb salu bc kalo kite salu ckp xde susu mmg xde susu..so kena yakin ade..

fasha
oo bli skali ngn cooler beg ..kire murah gk tu..hehe thnx..

dayu
tu la psl..rs nk bli medela harmony tu.tgk org review ok je kan..

ezzati said...

skrg ko shopping brg utk baby jeee..weeee... :)