Monday, April 12, 2010

.being pregnant.

mggu ni our little princess akan berumur 31weeks. omg! next week dah 8bln..
takut la plak neh~

last week scan kt demc lega sgt sbb doc ckp pale bb kt bwh
oh bgusnye ank mama ni..
sebelum tu dia mmg songsang..2-3minggu gk la pale dia kt atas..
pastu salu mama pesan kt bb suh pusing pale kt bwh..
x sngka bb pusing gk. hee cyg dia..
nama bb dah ada. skang mmg kitorg panggil bb ngn nama dia =)

smlm otw nk blk uma pas bli bhn2 utk memasak kt tesco
hubby kata letih coz xsmpat lg nk rehat2 kt umah pas pindah ni.
pindah last week..dah tentu la bz kemas rumah kan..
mggu bebaru ni plak blk phg then shopping brg bb..
mmg x smpat rehat la kt umah...so kitorg decide xnk kuar memane dah smpai ujg bln
hee..ujg bln ni plak smbung bli brg bb yg sikit lg tu..
nk duk umah je wiken..rehat (wpun aku mmg ari2 dok umah ;p)


ha, skang ni mmg sakit kaki la kalo jln lame ckit..
lenguh gile..
n for me, the hardest part of being pregnant is masa 1st trimester and the 3rd trimester.
mase 1st trimester, alahan muntah2 tu.. mmg x selesa la..mkn muntah..mkn muntah..
mase 2nd trimester, xde pape masalah..kuat mkn jer haha..
mase 3rd ni , haa..mase lg yg agk sukar sikit..
ye la..perut da membesar ni..nk bangun susah, nk tidur memalam ssh ckit.
pusing kiri pusing kanan serba x kena..
mcm2 benda yg agk terbatas masa 3rd trimester ni..

tp mase 3rd tri ni la yg best jgk sbb perasaan nk jadi ibu tu membuak2..
rasa x sabar nk jumpa our bb..
hubby pun makin prihatin ngn bb..
wpun rs sikit kesukaran masa ni..
tp being prenant is the most beautiful feeling i've ever had.
=)


p/s: nk masak apa utk hubby mlm ni? erm..xde idea..

3 comments:

BabyShop said...

Shops at BEST price for baby clothings and accessories with us. Grab the cute baby toys socks at only RM 6/pair from BabyShop.

Puan Jiha said...

wizza, once kepala baby dah kat bawah ni..die dah takkan pusing balik ke eh.. jiha agak confuse ni... mase week brape yang sepatutnya kepala baby kene dah dok bawah aje?

QueenWizza said...

jiha

erm,doc kata masa 7bln dia akan pusing lg..skang ni wiza masih 7 bln tp hrp2 bb x pusing da la.. bila da masuk 8-9bln tu ssh bby nk pusing sbb da x ckup ruang :)