Thursday, April 29, 2010

.buat mama&papa risau je..

tq kwn2 yg menenangkn hati saya smlm.huu..pas bc komen yg pnh experience mcm tu, rs lega sikit..semalam suro hubby balik keje awl ckit..xde la awl sgt pon..coz hubby mmg tgh bz lately..kul8 gk dia smpai umah..then trus ajk g klinik..baby xde la x gerak lgsung..cuma kurang aktif cm selalu.. esp time pg smpai kul2pm..after tu ok ckit tp x lame la..kjb2 jer..


so kitorg pun pegila klinik panel kt bukit sntosa..otw nk ke klinik tu baby cm bergerak agk bertenaga ckit..mase menunggu turn kt klinik pon dia dah ade energy balik..lega sgt.. pastu smpaila turn jmpa doc..masuk2 ckp nk buat ultrasound..pastu dia kata doctor amar je yg bole buat scan tu..doc lain xley..alala..doc time tu doc malay..name pe ntah..pastu xdptla tgk bb..huhu..just tny2 doc jer cmne kalo bb x aktif.. dia kata salu kalo x aktif sgt mane2 klinik pun akn refer ke spital..so kitorg pun balik la..x pegi pun klinik lain sbb baby cm da ok time tu..lgpun time tu dah kul9 lebih,lapar gile..saya mmg da masak siap2 ptg tu..so trus balik umah jer mkn..


and baby mmg da aktif balik time tu..fuh..lega sgt..baby ni..wat mama n papa risau jer..huhu..da la mama cengeng..hehe..pastu ckp kt hubby.. "agknye baby majuk ngn papa dia kot coz asek blik lmbt jer,dia nk tarik perhatian" hehe..last nite terbgn coz bb bergerak2 kul3.3o am.. pepagi mase subuh tu cam biasa la mmg dia jadik alarm tuk mama dia..pg ni pun dia aktif cm biasa..cyg dia.. dia saje mls2 la tu smlm..hehe jgn mls2 ye bb..kena rajin2 n aktif tau..

hny tinggal sebulan lebih lg..err neves..hrp dipermudakan mase bersalin nnt.. amin..


6 comments:

ajjah said...

:) dah dekat due date ya? wahh bestnya nanti ada baby chomel :D

Puan Jiha said...

hehehe baby penat kot tendang2...die nak relax jap.... kite ni mang sentiasa risau aje kan kalau die tak aktif... pale rasa nak pecah risau yang bukan2 huhuhu

.ArianiAizat. said...

bila dah pregnant ni baru la tau macam mana susa nya mak kte ngandung kan kte dl kan wizza?susa sangat hati fikirkan pasal anak..sentiasa mahukan yang terbaek,sihat walafiat untuk anak kte kan? :)

*insafff*

PurPLe LaDy AiFA said...

haa.. baby sengaja men2 tue.. hihi

Fara said...

wizza...fara dulu pn penah mcm ni. dr pagi smpai tghari xrasa bb gerak. terus call hubby. dia pn kelam kabut cepat2 balik terus gi klinik. dalam hati ni mmg dh risau sgt. sampaikan fara menangis peluk2 suami takut benda xelok berlaku.

bila dh sampai klinik...buat ultasound. doktor tepuk2 skit perut. baru la di bergerak. nmpak mcm tgh swimming je kt dlm tu. legaaaaaa. dia saja je tu nk main2.

JUE said...

heheh...dr dlm perut lg dh pndai tarik perhatian. Tnggu la dh lahir nnti...hari2 nanges nk soh org peluk dia jer.hik3