Friday, April 23, 2010

.kusangkakan panas hingga ke petang.. rupanya hujan di tgh hari..

lepas bc blog cik Nadya pasal contraction n psl member dia kena deliver mase 31weeks tu trus semangat nk cuci baju2 baby.wpun bju bru 4helai..hihi..takpe..kejab je bli bju..mggu dpn borong bju pastu settle..barut n bedung nk bli online je..td just cuci lampin kain, selimut,towel bb, n bju2..mula2 mls nk cuci lg tp bila pk2..at least kena prepare beg utk emergency..so cuci je la..x rugi pun prepare awl2 kn..


lain plak rs perasaan ni bila basuh bju baby td..dah la bju tomei2..kecik2..alahaii..buat mama x sbr btul la nk jmpa bb dlm perut ni.. hehe..nk dijadikan cite, ingtkn ari ni pns smpai ptg, rupanya ujan plak tgh ari ni..terbantut pengeringan baju bb tecik tu..hehe xpela..at least da basuh separuh..nnt bila bli bju lg..baru basuh lg separuh..dah la ampaian kt umah ni comei sgt..xleh muat byk bju..maklumla umah bujang.. hehe


my most fav! ^_____^

p/s: bila dah nk jd ibu ni..jadik makin sensitif lak rs..sedih tgk psl kes2 buang bayi skang ni..xde perasaan ke diorg tu?

11 comments:

fiza said...

Salam singgah (^_^)

Biasalah tu, jiwa ibu memang sensitif, especially bila pegnant. Comel kan tgk baju² baby nih. I pon tak sabar nak shopping baju baby, baru pegnant 16 weeks (^_^)

Tak lama lagi dah tu, smoga selamat semuanya (^_^)

CikPuanMiera said...

wah wah.. da start operasi la die.. gud gud..

mira pon mebi next week la kot br start..

takot gak if emergency ke ape ke kan.. kalo da prepare sng sket.. bukan sng kite.. senang hubby kite.. kang time2 emergency tah ape2 je yg di ingat nye.. hihihi

QueenWizza said...

fiza

hi fiza,thnx singgah cni =) a'a geram je tgk bju2 bb ni..

mira
hehe tu la psl..prepare utk emergency..kalo time emergency bru nk pack mmg ade la tu kang yg terlupa..

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Yayy..naluri keibuan :)
doakan I juga dapat merasainya!

PurPLe LaDy AiFA said...

huish.. prepare2! bgs sgt. comey gler baju2 tu.. ble nk amik gmbo umh byk2? nk ngk umh baru tue.. huhu

Johan Irwan said...

towel baby tak payah beli. kitorang pakai lampin buat towel. sbb towel cam kasar utk kulit baby. Just our opinion jek la... :)

Nadya said...

haha..mencemaskan ok.dan2 hubby basuhkan segala baju, selimut, towel baby semua..sebelum ni mcm rilek2 lg je..sok nak settle segala barut pe semua n nk pack masuk kete..sediakan beg sebelum terberanak!huhu

eLy said...

sweet sgt.. touching..

ezzati said...

alahai tomei gila i love mummy i love daddy tu...

QueenWizza said...

balkidz honey,
da pegnen ke? :)

aifa
pic umah?haha bukan de pe umah ni..x terpk nk amek gmba.. semak lg dlm umah..xde perabot ;p

joe
oh yeke..da bli pun towel..huhu

nadya
tu la psl,u bli barut kt ne?marilah kite prepare siap2..due lebey kurang jek ehhe

ely
hehe ;p

zati
tu lah..hehe

Nadya said...

barut plan nk beli online je kot..murah sket dan besar..tgk la kalu ade kt pureen wh sale..amek je la..hehe