Thursday, July 15, 2010

.bila dah jadi ibu.

menguji tahap kesabaran btul la broadband ni.. huhu..ni yg boring dok kt cni ni..coverage 3g x power lgsung.. bukan kure2 lg ni..ni da mcm siput. ntah2 siput lg laju.


OK. xnk stress2..nnt mengganggu penghasilan susu utk zara. HEHE(cuba menceriakan diri).
just a quick update je ni..biasala dlm berpantang ni..asek dok baring je la.tgk tv pun xde cite best. so terpaksa la tgk cite seniman bujang lapok ni buat kesekian kalinya..so smbil baring terpaksa la bersabar men intenet wpun slow..


erm..smlm agk worst day jugak la..zara muntah byk kali. huu. sedih tau tgk ank muntah. mcm kite la bila muntah,mesti rs lemah je pastu..perut mesti x selesa.. terlebih susu ke zara? atau perut x selesa? memula muntah siang tu..abis tilam..kena tok cuci..siang 2x muntah.. mlm sekali.. mlm plak muntah byk..abis lg tilam yg 1 lg..muntah bkn ckit2..byk.. sian ank papa.. mase nyusukn dia pun dia cm nanges mcm ade benda x puas hati..mgkin itu puncanya.. dia ade la tu saket or x selesa kt mane2 tp x leh nk ckp kt kite.. alahai zara.. tu slh 1 cabaran la nk jaga bb yg kecik2 ni..kite x tau kalo diorg saket kt mane2.. kesian..

x sbr tgu sbtu ni..papa zara balik cni..tp kejab je..ahad da blk rwg.. x tahannye berpisah lelame ni.. x sbr nk abes pantang.. zara mesti rindu papa dia dodoikn mlm2 b4 tido kan zara? hrp2 hari ni zara x muntah2 lg..muntah ckit2 xpe..bila muntah byk2 mama risau la..n sedih huhu... arini zara dah 25 hari..mggu dpn ari slasa genap sebulan umur zara. hee x sbr nk g klinik. nk tau berat zara n yg paling penting, mama zara pun x sbr nk timbang berat hee.. *Perasan berat da turun byk* ni cuma perasan ok. HAHA. x sbrnye nk timbang..kite tgk brapa hasilnye after sebulan k! :p

aritu mase 19hari, misi dtg umah timbang berat zara. dah 4kg! dlm mase 19hari, zara gained 550gram. hehe. dah debab ckit dia skng. bila menyusu tu, lenguh gak la lengan mama dia ni.. pp da labuh. dr tepi mcm pp sin chan hee.. pp labuh. peha da beketul..lengan pun same..



tgk tu..lengan saya da berketul..pp saya..dah bambam..
*ni mmg hobi zara..mase nenen, dia leh tertido kt lengan mama dia.. suke tongkat tgn kt muka mcm tu. mcm org tua hehe..


tgk. bru tetido dah mimpi.. mimpi ape tu sayang?


p/s: x sbr nk tgu hubby blk..rindu sgtt..kalah zara. hehe

6 comments:

~dARlee zURiS~ said...

kysha dulu pun camtu gak
mak bidan tu ckp perut dia tak sedap
lepas tuam everyday,alhamdulillah..dah ok.
trylah wizza.
tuam guna tali pusat dia tu + jintan hitam kalu x salah.

baby mmg suka tido tongkat dagu camtu kot
comey je kan.gerammm!!!

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

weweee rindu juga cpt blik rawang nk dtg melawat hehehe
hurm dulu aqil pon camtue sket2 muntah lps minum tatau la sbb apa tp ok jerk kalo wizza risau pg la cek kat klinik nanti :D
take care taw rajin2 betunku hehehe muaahhh 4 both of u

cik selamah kundang said...

what a quick update dear.hehe

PurPLe LaDy AiFA said...

hhehe. geram rs nak gigit jeee tangan die.. mmg berketui! hehe

ezzati said...

comel cik zara tongkat2 dagu..

Reen said...

sedap nme zara.. tu da nmpak tembam da pp sume.. comel!