Thursday, July 29, 2010

.kesian dia.


* rindunya dgn internet yg laju huhu..bersbr la..smggu lebih je lagi.. T_T

dah 2 hari zara ssh nk tido after 2pm.. kesian tgk dia..mata da merah2 ngntuk, tp x tido2 gk.. dia pejam, tp x lame pastu terjaga blik..tido cm tido2 ayam..kasi susu smbil baring supaya dia tertido smbil nenen, tak berjaya gk..malah dia nanges2 ngamuk smbil isap susu..ngamuk tu maksudnya dia ngntuk,dia xmo nenen dah.huhu.. kul2ptg x tido smpai la kul7pm cmtu..kalo dia x tido ptg cmtu, mlm kul8pm da bw masuk bilik tido n dodoikn dia..dukung2,dakap2 smpai tertido. kesian sbb mata dia merah2 ngntuk. kalo dia x tido nk main2 takpe..tp dia mmg ngntuk..sian ank mama.. rindu papa ker syg? esok papa zara blik ye.. nnt suruh papa dodoikn zara plak ye.. mama rehat plak wiken ni hehe..


zara selsema.. mlm2 hidung tersumbat. naseb la dia x meragam sgt..merengek2 je sbb hidung tersumbat.. da g klinik doc kasi ubat titik utk keringkn hingus dia.. kesian zara. tp ni da hari ke6 pakai ubat tu, x baek pun??? huhu..x bagus ke ubat tu?? kdg2 da cuba sedut guna sucker tu..kdg ade dpt ckit je..kdg x de pun..tp bunyi hingus tu ade..


org kata ank pompuan kalo ikut muka ayah dia, sejuk.. kan? muka zara skng da ikut muka papa. hehe.. seme org ckp cmtu.. dlu mase bru lahir ramai org kata zara ikut muka mama dia.. biasala baby kan muka berubah2..


daddy's little girl.
ops.syeksi plak..

p/s: x sbr tgu hubby blk esok.windu!!

p/ss: eh, korang yg bersalin ikut pintu tu kan, bile stat korang duduk bersila balik eh? huhu.. my mom xkasi lgik dok bersila ni..aduhai lenguh la duduk bertimpuh tu..lenguh pinggangg.. dia suh lame2 skit bru bole duduk bersila.. tp smpai bila? jahitan da lame baek..


10 comments:

~dARlee zURiS~ said...

kysha dulu pun camtu gak wizza
suka ngamuk2 nak tido
padahal mata,hidung suma dh merah tahan ngantuk.
trylah pasang muzik or ayat2 al-Quran bagi dia dengar.insyaallah..ok lah.

bersila?hmmm..zuris pun lupa
rasanya main bersila je.bila dah tak rasa sakit,bantai je.hehee..

iffah said...

iza, ubat titik yg biasa ali n faruq dpt time bb(lupa nama ubat tu) biasa bleh guna 5 hari je, then kena stop sminggu baru bleh guna blk..sbb after 5 days bleh buat nose blocked.. maybe bleh check balik ngn doc?take care bb zara..

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

wizza melampau nk duk besila koyak balik kang baru taw ahahaha tggu la da abes pantang kot ahahha

ezzati said...

alahai..sian zara sakit..moge cpt sembuh

Sheila said...

kak..duduk bersimpuh dulu lah..walaupun ila beranak ikut tingkap, tapi doctor cakap jahitan semua sama..jahitan luar ok, tapi yang kat dalam tu belum tau lagi baik..

fatenton said...

wiza,
dulu2 bapak saya akan sedut hingus tu..sedut slow2 pki mulut nak bagi cepat kering..

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

wardah said...

agaknya tghari panas kot wizza. haikal pun ssh tido tghari. tido setengah jam dah bangun balik. saya dulu habis pantang je dah duk bersila. tp kene hati2 gak la.

chik star said...

bby klo xsiht mmg mergam.
klo die xsiht,
mesti perot die kembung ke per ke kan.

chik star said...

as abis je pntg terus bersila.
rase dlm pntg pon ade terbesila jugk.
haha..

gile skit kepala lutut asik simpuh je.