Sunday, August 22, 2010

.checkup zara 2 bulan ♥.


jumaat aritu pegi checkup zara 2bln.. naseb pagi tu dia behave elok je wpun kena mandi pagi2 . sampai kt demc around kul 9lebih.. nasib x ramai org..ambil nombo pastu timbang berat dia..


berat dia naik sekilo..skrg dah 5.1kg..fuh.patutla lenguh semacam je lengan bila dia mnyusu hehe.. sepanjang menunggu, 2x zara nenen.. naseb ade nursing room.. bw gk nursing cover tp segan lak nk guna in public. haha. masuk bilik tu xde org..so mudah je la..


time kena cucuk, mama n papa dia da pejam mata dah xmo tgk.. nurse yg pegang zara.. pastu nurse sorg tu distract dia ngn mainan.. mase cucuk dia bunyi ekk sekali jer..pastu eh da siap cucuk.. kesimpulan zara x nanges.. kuat la ank mama ni ye..x nanges pun.. zara kena eczema.. so doc kasi krim sapu n baby bath yg khas punya.pjg zara 61cm..


progress zara 2 bulan:
  1. dah pandai senyum2 luas2..nganga2 mulut.. bile nk gelak pulak zara? hehe =))
  2. dah pandai borak2 ngn kite guna gugu gaga language hehe.
  3. suka main air liur dah skang ni.. berbuih2 mulut ngn air liur..asek kena lap je mulut tu
  4. suka kuarkn lidah..main lidah hehe
  5. kaki tu jgn ckpla..aktif sungguh tendang2..esp kalo dlm bath tub tu..mak ai..tendang x hingat..kite yg takut coz licin kn..tp naseb bole handle lg. hehe
  6. zara ni kalo kite letak dia sorg2..kejab bole la..lelame aa pndaila dia nanges tu nk org pegi kt dia.. kdg2 bole berlari dlm umah sendiri ank punya pasal. haha
  7. zara da makin bijak.. kalo kite sumbat puting.. pastu kalo puting dia jatuh, pndai dia buat suara nk bgtau yg puting dia jatuh..kira bijak la tu hehe..
  8. pandai merajuk dah..kalo pas mandi tu salu dia merengek n kalo mama lmbt sgt pakaikn bju seme. dia nangess ar..pastu kalo x angkt lelame dia majuk.. nanges x benti. huu. buntu mama&papa if zara da nanges x hingat.. kuat lak tu. smpai kena tukar2..jab2 mama dukung, nanges jugak.pastu pas kt papa lak..dukung2..nanges lagik..pastu pas kt mama balik. main pas2 lak. mcm pas bola jerk hehe.
tu je kot yg terlintas hehe..

1 comment:

cik selamah kundang said...

apasal main air liur.mak dia ajaq ka ni?ka mak dia dulu camtu?hahaha..

p/s:bila nk jumpa?sudah rindu ar