Monday, August 9, 2010

.hari pertama berdua-duaan dgn zara..Ohhhh

hola~

ptg smlm telah selamat kembali ke rumah sewa kt rawang ni..

" Welcome zara..ni la umah kite"..


cm biasa zara kalo dlm keta mmg rekod baekk..tido jer.. tp smpai kt tol LPT, zara melepaskn hajat dgn byknyeee.. dah la brg penuh keta hehe.. da nk dkt2 smpai tu zara mula merengek nk susu. try bg nenen tp dia cm x selesa kot..sbb keta begerak kn.. nk benti xleh..sbb time tu da lepas rnr n jln selekoh..


ok..kembali kepada tajuk.. hari ni bermula la kehidupan baru sbg ibu..(sblum ni mase pantang x aci coz mak byk tolong hehe..so x kire yang tu).. neves x tau cmne zara punya perangai hari ni.. (wpun da bole agak.)haha.. Mlm ptama zara tido kt umah ni sgt lena dia tido.. bgn nenen 3x.. pg tu kul8 dia bgn siap senyum2 simpul..ee zara da pndai senyum hee..cm tetau papa nk g keje eh..nk tgk papa dia g keje..x lame dia senyum pastu trus ekk ekk..dia nk tido lagi la tu..sbb dia da bgn n poo poo dgn byknye trus la mandikan dia..time ni papa da g keje. bermula la episod berdua kurang baek..ehehe.. time mandi zara ok..cool je..dia suka mandi..air suam2 kn..pas mandi je.. da mula dia nanges sikit2.. hobi zara nanges pas mandi..huhu..coz pas mandi mesti dia nk tido..mcm x bole tggu2 dah..lelame makin kuat suara dia.. jd kalut mama dia nk pakaikn bju sume.. hu.. pas tu selesai episod lepas mandi..


try letak dia dlm bilik ats katil,kasi puting.. dia layan je puting tu smpai tido.. okeh..masa utk mengemas rumah!! smpat mkn donut seketul tu pun smbil kemas umah. Multitasking kan.. sapu lantai..mop lantai..kejab2 jenguk zara kt bilik..kdg puting dia tercabut so dia bunyi suara la.. tp masih bole buat kerja lg.. time mop lantai..dia nanges lak.. stop jab then kasi susu dlu.. kehulur kehilir jd kemas umah. saket pinggang!! huhu. sebelum buat kerja2 cmtu xde la smpai sakit pinggangg. tup tap tup tap..kul11 lebih bru siap kemas.*hari ni je xtra kemas maklumla tinggal umah sebulan lebih kt hubby* jgn cuba byg camne keadaan umah.Lol. pastu mandi2..mandi pun xleh lame..takut zara nanges..

ni time kul12 tu dia bgn..


kul12 lebih zara bgn..bermula la episod x brape baek.. pas mandi tu on la lappy konon nk bertenet..mimpi je la..zara merengek..nk suruh angkt..maybe dia lenguh baring je..layan2 dia jab..kasi susu.. kasi dia tido balik..tp tidak. 12tgh hari ke ats dia da ssh nk tido lena dah.. smbung mkn kueh utk bekpes td..kul12 bru bole bekpes ngn tenang. smbil duduk.. pastu nk g dapur masak,oh tidak. zara akn nanges mcm dia tau2 je xde org dkt dia.. 2-3x g dapur mmg x dpt buat pape.. naseb hubby apply half day. kul1 lebih papa zara balik. OH berTIGA lebih baekk.. serius. hahah.. baru la bole masak sbb ade org jaga zara. kalo x, mmg x bole nk lame sikit kt dapur. bygkn nk masak nasi pun kena 3x masuk dapur.. seriuss. huhu..


lepas papa zara ade..okla sikit..kembali tenang. hehe.. Esok x tau cmne.. plan nk masak kul10 pagi cmtu. huhu. coz time tu dia tido lena ckit.. Oh bukan sng nk jadi ibu ni rupanya..ni bru hari pertama.. tp wlau cmane pun zara, mama papa tetap syg zara sorg..zara manja. hehe. ank sape tu? ank papa. ;p

p/s: time ni baru ade can nk apdet blog or ber online.. siang2 x smpatt.. hrp2 esok lebih baik. huhu..

6 comments:

Fia Abas said...

hehehe zara saje je nk usik mama dia =)

CikPuanMiera said...

yakin boley la...
hehehehe..

wardah said...

haha. mmg susah sgt nk bertenet kn? slalu gak camtu, on laptop konon2 nk bertenet sekali siren haikal pun berbunyi. mimpi jelah ibu dia nk main tenet tu.

its hokay. mula2 mmg agak ssh nak adjust life baru berdua ni. lame² nnt u'll be ok.

cik selamah kundang said...

dia baru nk try adapt environment baru ni

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

ahaha wizza x tentu arah diabuat hehehe anna lagi la trok mmg x leh buat apa ..neh zara besar sket abes la dia g tawaf satu umh kihkih

SaScha . said...

huhu.same la kite wizza.zaydan kalo mandi ke tuka pampers ke..mesti die nagis.kuat lak tu.
jd stress gak.
die takot sgt kalo bukak baju..mandi.salin pampers.adoyy.huru hara kalo hubby xde.