Saturday, August 14, 2010

susu ibu..

baru selesai pump susu td..zara titon lame sgt smpai bengkak susu.. last dia menyusu kul 5.30pm td.. skang da kul 9lebih..huu..ape tak fully loaded kann.. oh ye, semenjak bulan pose ni, bru prasan susu cm x brapa nk pekat.. rasanya sebelum ni ok jer.. bru td prasan mase kasi dia minum thru botol..tgk cm cair jer.. adakah x ckup lemak susu tu? sebab pose ke ek? hu.. ade sesape yg tau? minum milo tu bole pekatkn susu ke? sejak pose ni..bru sehari minum milo..pastu x minum dah.. cm boring lak..plus rasa cm minum milo tu yg membuatkn daku asek sembelit je.

oh back to topic pasal susu td.. korang cmne bulan pose ni..susu menten pekat jgk ke? iskisk..

helpp me............ T_T


p/s: now @ sh alam kt umah in law..zara titon smbil berdengkur cumel..ntah kul bape dia nk bgn menyusu ni..kalo kejut kang sia2 je..coz mata dia tutup, mulut pun dia xbukak lgsung.. ngntuk sgt la tu..alahai ank manja sorg ni..tidurlaa sygg..nnt da lapar bgn ekkk..

4 comments:

Fara said...

owh...rindunya saat mengepam.

CikPuanMiera said...

xtentu jugak la wizza..
cam mira.. kekadang pekattt sangat susu tu.. kekadang cair jekk..

kalo bulan puasa neh kire sedang2 je la.. xpekat sgt xcair sangat.. cuma kuantiti time memerah tu kurang sket la.. maybe sbb xmakan kot.. ntah la.. huhu

~dARlee zURiS~ said...

susu zuris mmg sentiasa cair.berapa kali je pekat.huhuu..
skrg dah tak tau sbb dah tak pump sejak kysha taknak minum susu yg di pump.

mommy icha said...

queenwizza,

tips minum air masa puasa; siapkan 2 liter air tu dalam satu bekas then minum sikit2 the whole nite .. then, try bykkan makan makanan dr sumber protein biar susu byk protein n lemak, so dia pekat.. then, jgn makan pedas2 n berminyak masa sahur dan berbuka tau.. nnt perut gassy

other than that, boleh try shaklee alfalfa atau ESP.. mmg best!