Sunday, October 3, 2010

.iklan nuffnang.

aih..dpt lgik emel nuffnang psl  click fraud tu.. rasanya semua  yg ade nuffnang dpt emel tu kan? utk sape yg x pnh dpt emel tu, fraud click ni bila kita masuk blog org tu then kita klik iklan dia pastu kita tinggal msg kt blog tu dgn niat suh org tu balas balik dgn meng'click' iklan nuffnang kt blog dia pulak..dulu da dpt emel ni. n since nuffnang detect masih ramai yg buat click fraud ni,so dpt lg la emel tu..

so dinasihatkn sape2 yg buat click fraud tu stop la yer coz nuffnang bole detect nnt n blog kita bole di'banned' nnt..huhu. thats y kt blog ni korang tgk da lama xde shoutbox. this is one of the reason la. coz dulu ramai yg dtg cni then gtau da klik iklan kt blog ni n suh kita klik iklan dia plak.so saya mmg tanak ar tetiba kang x psl2 kena banned skali kan.so saya remove trus shoutbox tu.

"Ads are are only supposed to be clicked on if the viewer is interested to find out more about the advertising campaign, not for the intention of earning extra money".. quoted from nuffnang's emel..


This is just to share with u guys yg kot2 blum pnh dpt emel psl click fraud ni. =)

2 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

betul2.. kang x pasal2 dapat rezeki x berkat.. kesian advertorial tue..

Faizal n Fashitah said...

Yuppp.. betul tu. Masih ramai lagi bloggers yang still tak paham n suka click n ajak click balik kat banner dorang. Saya pun dah beberapa kali dapat amaran dari Nuff becoz of case ni. Haiya..