Thursday, October 7, 2010

nk dpt 1 oz pun ssh??

da lame x pump actually coz x keje kan..bg direct je kt  zara.. mlm td nk pump la coz nk buat stock utk sbtu ni..

 pump pun da berhabuk coz lame sgt x pump..sekali pump.. duadua belah dpt 1oz je?? huhu. sedehh. adakah tu tanda2 susu da nk kering? slama ni kasi direct jer..cm ok plak dia..cuma kalo siang2 tu kdg kerap gak dia nyusu..da nk ptg2 rs cm dia x puas je kdg tu.. last month bln pose kitorg bli susu formula buat backup. ala yg paling kecik 200g tu je. tu pun x abis pun after sebulan. kena la buang kn.. bln ni ade gk bli lg yg 200g punya.. x bukak lg..just utk back up jer.. tp skang ni mmg jrg sgt ah nk bengkak2 ni huhu. mlm je coz zara jrg bgn..

ni tanda2 ker ? sedihnye.

7 comments:

~dARlee zURiS~ said...

alaa..jgn lah sedih
apa kata wizza try mkn makanan yg boleh banyakkan susu macam barli ke or minum susu anmum lacta tu.

Wizza said...

huhu tu lah,susu jrg minum actually coz x suka huhu..

Umiey said...

hi wizza, dont give up..
saya pun campur susu gak...yang penting niat kita bf baby kita mesti susu jadik banyak...jgn fikir susu kering tau...

mrs.fni said...

dnt sad ye wizza
myb zarra fhm y mama iyer nak 'work' kot

Sheila said...

Kak Wizza..
1) Minum cocoa collagen power plus. Wife Eric minum tu, terus banyak balik air susu. Siap bengkak2 lagi.
2) Ila dulu pun kurang susu.sejam pump dapat 2 oz ja. Mak bagi makan sup ayam yang di campur dengan betik muda.betik muda tu potong kiub lah.masukkan dalanm sup. InsyAllah, bengkak lah semula..hehe
3) Cuba sedaya upaya untuk tidak bagi susu formula dengan baby. Ila kan sekejap ja ada susu badan, so lepas tu bagi susu formula. Sampai sekarang Ariana dah 3 kali tukar susu.. Susu lembu ke Susu NAN HA ke Susu Soya.. masih jugak allergic.. tumbuh ruam2 kat muka & badan. Sangat kesian. So kakak kena kuatkan semangat k?

Semua tu ila dah rasa.. So untuk next baby InsyAllah, nak cuba sedaya upaya bagi breastfeed.

Wizza said...

oh thnx ila for the tips

Dayu said...

mungkin sbb dh lama tak pump kan
lps ni selalu la pump smula
rangsang balik
pastu minum la air byk, soya ke
kita pun tak minum susu sbb tak suka
asyik minum soya ngan air longan je