Tuesday, October 5, 2010

normal ke baby mcm tu ek.?

hey ya..

kt cni tgh ujan ni..tp xde la lebat..suasana pun sejuk2 jer.. ank kesayangan tgh tidur tu..tp dia kalo siang tido nye kejab2 jer..kang terbgn la tu..pastu upah susu..pastu main2 jab ngn dia..pastu kasi baring dia balik..pastu .. repeat balik benda yg sama. hehe. ok. ckup la selingan..

ok..ni btul2 nk tny mommies out there..

since zara skang ni 3bulan 10hari gitu la.. erm lately, mlm2 dia jrg plak bgn nyusu. normal ke camtu eh? cm aritu dia tido mlm dlm kul9-10pm gitu.. pastu i kasi susu kul12pm..(kejut dia bgn).. pastu i pun sleeeep tightt.. sedar2 dia merengek..tgk jam kul530am. (i mmg akn tersedar punya kalo bunyi sore dia).. 

pastu mlm td dia tido around 10pm,before tido tu kasi susu dah..i plak tido kul12 mlm td.. x kejut pun dia coz rs da kasi susu byk b4 tido.. pagi td i tersedar tgk jam kul6 lebih. huh. kira cm dia x bgn lgsung nyusu mlm td. tu pun i yg kejut dia coz tgk da kul6pagi. drpd mlm td x nyusu. soalannye normal ke mcm tu? i plak tido sakan la mlm td..lena btul siap mimpi2 ape tah..sedar2 da pgi.. best tido.hehe.. zara pun tido nyenyak je.. siap kena kejut.. ke mmg mcm tu baby bila membesar ni..jrg bangun susu mlm2?


zara skang kalo kite biar dia sorg2, pandai tu berubah kedudukan (terpusing sebanyak 90darjah) hehe. nk mandikan dia la paling mencabar skali. coz dia suka menolak2 badan dia ke blakang mase dlm bathtub tu. byk kali mcm nk terlicin dia..aduhaii.. mencabar btul.

oo mama ngumpat zara eh??

bila la rambut zara nk tumbuh ni hehe..rindu dgn zara yg berambut..

12 comments:

chik star said...

as rase mmg kot wiza.
sebb bby dh pndai adjust time mk as kte.

adif pon gtu.
klo tdo kol 8mlm, kol 2pg bgon minom.
pas tuh kol 6 bgon minom,
pas tuh tdo blik.

gtu la.
same cm zara.

CikPuanMiera said...

rasanya mmg normal la gitu..
cyrus mmg gitu la skg ni..
mlm2 kejutkan suh nyusu, then die bgn semula around 5-6am utk menyusu.. hehehe

~dARlee zURiS~ said...

kysha dulu pun camtu
kadang2 tu tak bangun minum susu langsung.
skrg...jarang dah bangun
kalau bangun pun sbb nak nyot2 kasi lena balik.
normal lah kot ek.

Wizza said...

oh korang pun cmtu ek.. means normal la tu..dia da tau waktu mlm utk tido.hehe waktu siang nenen je keje.

Wizza said...

kita pun sng la cmtu..xyah bgn memalam hihi..tido pun lena

|| a - j . E . E || said...

takde anak lagik.. hehe tp gedik gak nak komen... erm zara kiut la.. suke sangat.. :)

Nadya said...

babyku idok le mcm tu..dr dulu sampai skang dah 4 bulan paling lame tido straight pun 4 jam..salunye akan merengek nk minum..kdg2 2 jam kdg2 3 jam skali bgn minum..mmg xpenah tido lena lg la setakat ni..huhu

PurPLe LaDy AiFA said...

xde pengalaman lagi.. ;p

muka zara mmg muka farul.. tp mulut die time x senyum mmg copy paste kak long.. anak pama nie.. hehe

NURUL said...

normal baby makin membesar jrg bgn tido mcm masa baby dlm hari means masa kita dlm pantang dulu.

raina dulu lepas nurul abis pantang pastu dah mula kerja umur dia 3 bln mcm tu dah senang sgt nak jaga dia. dia bgn menyusu cuma dua kali. itu pun kdg2 nurul yg kejutkan bg susu . sbb nurul di ajar dgn tok wan raina bg anak susu ikut jadual menyusu. so anak tido ke apa ke kejutkan bg susu.

skrg nie raina dah 10 bln lagi senang nak jaga kdg2 sekali jer dia menyusu tgh mlm. tp org tua2 kata bg jer anak susu.

tggu zara lasak dah pandai berguling2 gerenti tido merata2 tak statik time tu sgt sweet tgk keletah si kecil tido. so sweet.

Wizza said...

ajee
takpe..nnt ade la rezeki tu ajee ;)

nadya
hehe kuat nyusu tul ank nadya kan? baby boy kot..nk membesar..hehhe. x lame lg kot dia nk berubah angin..

aifa
ehehe lucu lak ayt ank pama tu. hehe. mestila ade mix here n there kan.bru la best. xde la muka ayahnye je..tp mulut tu mmg mewarisi mulut tok wan dia(my dad) which is i pun mewarisi. hehe lain2 ikut papa dia..

nurul
tu la..best tul skang tido lena jer..ehehe..ingtkn dulu b4 ade ank mmg xleh tido lena lgsung.. mmg plg suka tgk dia tido..rs tenangg :D

Dayu said...

ooohh eisya penah buat gitu
mmg syiok lah kita balun tido kan
tapi ok je kot
diaorg tak bgn, tp kalau tersedar bagi je susu
confirm derang minum gak

sha a.s said...

Salam semua...sy br disini... menjengah dunia para ibu..seronok rasenye...doakan sy menyusul mcm kalian pula slps ini ya...