Monday, October 11, 2010

.spam.Something to share:IMPORTANT!

hye hye

pepagi ni semangat ok nk share 1 benda. erm agk penting. psl jual-beli di mudah.my. sebelum ni penah skali jer jual brg kt mudah. mmg super mudah la. kejab je berpusu2 msg masuk.mase tu x kasi emel kot. smlm skali lg mengiklan di mudah.jual hp.hehe. da x guna.so saje gatai nk jual. i x kasi no fon.coz mls nnt nk kena bls2 msg or angkt kol. kasi emel jer..so sejam-2jam pastu ade la 2-3 emel masuk. (pg td cek rupanya byk emel masuk kt spam lol)..


ok.smbung cite..pas sejam-2 jam ade la 2-3 emel tny psl hp tu.. termasuk 1 emel ni. dr UK. wa jauh tu. dia ckp la berminat nk bli hp bla blabla utk ank dia kt NIGERIA. after i bls.dia bls siap bg address utk ship kt ank dia.dia mntk acc details sume. erm hubby mcm hesitate jer. dia mmg jenis pjg akl ckit. same mcm iffah(jgn mare fah, mmg btol pun kan?hehe ) pjg akal ni mcm suka fikir kemungkinan2 yg ade.. ok berbalik pada cite org UK ni.. dia ckp nk byr thru bank transfers.. ayt dia mmg mcm sungguh2 ar nk bli.. tp hati i da tawar. so i bls la ckp xnk jual internationally.nk jual kt local jer. pastu dia bls kata dia sanggup offer better price that i wont regret.


Aik. dia pulak yg nk offer harga. sape yg jual nih? but my decision was firm. mls nk leceh2 nk pos jauh2.. dia siap request nk pos guna DHL/fedex. pastu i x bls2 dah emel dia coz dia beriya sgt siap nk bli harga lg tinggi. ngek kan. as always, hubby mmg penggugel setia. gugel punya gugel dia jmpa forum psl spam2 kt mudah.my. Rupa2nya ramai yg terkena spam mcm tu. Siap ade org tu cite adik dia pnh terkena dgn mat black (salu mmg mat black la yg buat keje ni mgikut pengalaman org)..mat black tu ckp konon da transfer duit tp sebenarnye tak pun. brg plak dah pos. byr duit nk pos ke overseas lg. rugi beb.


pg td bukak emel kt spam tgk2 ade lg sorg yg anta emel ala2 mcm tu. dia nk kasi Hp tu kt cousin dia. alamat UK plak. citer diorg lebey kurang.. SO moralnya di sini, hati2 kalo nk jual brg kt mudah.my. i mean, bila dpt emel dr org UK ker, nigeria ke..xyah la layannnn..diorg tu nk brg free jer..da ramai yg terkena n i'm almosttttt terkena gak!! huhh.. kalo korang rajin, gugel la carik forum tu. wangcyber kot. lupa. ramai dah terkena rupanya..naseb baik. itu saje.sekiannn

p/s: tp mmg senang ar iklan kt ctu. cpt je ramai org respons. cuma just hati2 la k.. =)

6 comments:

~dARlee zURiS~ said...

sekarang nie kalu nak beli/jual barang guna mudah,lelong or etc tu kena hati2 lah.
makin banyak org dok tipu sana sini.
ramaiu kwn dah terkena
bankin duit,barang takde.duit lesap.

cik selamah kundang said...

ok.noted.i thought as simple as that je.tp xpenah ada trust nk dealing internationally sbb leceh.hahaha.shipping lg.bek bg kt org kita ja.btw,tq info

NURUL said...

thanks for sharing wizza. nurul pernah jual di mudah.com. jual stroller raina yg lama tp bg no fon je tak bg email so dlm bbrp hari terus terjual jumpa face to face org yg serius utk beli brg kita tu

PurPLe LaDy AiFA said...

good info! x sangka mcm ni pon boley ek? betol2, len kali just kne deal ngan org zaman negara je dulu..

curigelap said...

hohoh.. pedot pun dah terkena dulu.. nak jual hometeather.. letak harga 2k.. dia offer 4.5k.. sib baik aa sound kat dia jgn pecaya.. kalu dak.. terbang la hometeather dia tu.. mO dia sama.. nak send kat anak dia.. say no to nigeria country for international fraud

Wizza said...

tu la alasan diorg lebey kurang je.. da la letak harga lg tinggi.taktik!