Monday, March 29, 2010

.x sbr menanti esok.

esok hubby amik half day leave.sbb kul4pm nk pegi vision college nk intai little ones 3d/4d.
eee x sbrnyee..sure mlm ni i x lena tido.hihi..mlm ni nk pesan kt bb suh bg kerjasama.. kerjasama tau bb.. kerjasama kerjasama wonderpets. ahaha. salu bb aktif kul 3lebih gitu. hrp2 esok kul4 bb x tido yer..tunjuk muka tau syg..n yg pasti nk tgk tuttt bb. blue or pink hehe..wpun mama x kisah boy or gegirl tp mama tetap rs neves ;P n lastly, buat aksi2 cute ye bb..kasi mama n papa teruja hehe.. c u 2moro dear little pumpkin..mama n papa cant wait 2 see you..!!

p/s: oh tak tergmbar perasaan skang ni..perasaan yg sgt indah bila mengandung n tau ade miracle dlm perut kite =)

pss: waiting for hubby 2 b home..10min lg smpai.. 1st day jdik housewife la katakan..cm excited plak tgu hubby blik.hehe..

.I Wanna Be A Project Alpha Tv Star!.

woah woah

cambest je..Project Alpha musim ke-2 will be launch soon..

Date: 7 April 2010 (Wednesday)
Time: 7.30 pm
Venue: Cathay Cineplex, e@Curve, Mutiara Damansara.
sesape yg berkesempatan and free tu leh la pegi tgk..bole tgk featured bloggers utk Project Alpha season 2 ni secara live lg..
good news psl Project Aplha ni .. pencarian utk mencari blogger2 hebat utk season 3 dah start..
mesti terasa cm selebriti kalo terpilih..
so jom la ramai2 join..mane tau ade rezeki leh jadi glamer..ahaha..

macam mane nk sertai project alpha ni mudah je..

Step 1: Join ruumz or login to your account
Step 2: Join the Project Alpha ruumz group! (You're looking at it!)
*The option to join is located on the top left hand side of your screen.
Step 3: Upload your video into the 'Auditions' Album below

Step 4: Insert a title and a short description about your audition.
* Tip: You can also tag yourself to your video so that it will appear on your ruumz profile page
Step 5: To increase your chances of being selected, get your friends and family to "Like" your video

kita kena submit video mengikut kreativiti masing2 (max 60seconds) and let them know why you should be on the Project Alpha! as simple as that..
hadiah2 yang disediakan sgt menarik ok.. who knows kalo ada rezeki..ehehe

The Top 3 winners will be featured as guests bloggers in the next season of Project Alpha
and will also walk away with:

1st Prize
- 3 days 2 nights stay at 360Kuching Hotel, Kuching in a Deluxe Room with breakfast for 2 pax- Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
- P1 W1GGY Prepaid worth RM199
2nd & 3rd Prize
- Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
- P1 W1GGY Prepaid worth RM199

kindly visit ruumz for more info.


last but not least,

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions or projectalpha.ruumz.com/groups

.housewife.

bermula la episod menjadi housewife arini..skang ade kt umah in laws lg..so duk ber3 je ni..hubby g keje..yg lain pun keje..buhsannye.. nk men tenet pun smpai dah x larat.x kan nk tido je manjang..?oh tidak.. semalam me n hubby pegi antenatal class anjuran demc kt concorde hotel. best giler..nk update psl tu tp some pics tak transfer lg dr hp hubby.. tgk la mlm ni or esok update psl tu.. hehe..

nk cite psl bb dlm perut ni la..erm bb skang makin aktif..suka sgt..sehari ntah bape kali dia bergerak/menendang/berpusing2 hehe ntahla ape yg dia wat sebenarnye..yg penting sgt terasa bdn dia yg da berlemak2 tu if dia bergerak ckit pun..esok da wat appointment utk scan 3d/4d.. x sbrnyee nk tgk bb scr live hehe.. n hopefully leh confirmkn gender bb so sng la mama n papa dia nk blikn bj2 bb nnt..n wiken ni bru pindah ke rwg..

skang ni da stat asek nk pee pee je mlm2..x larat asek nk g toilet jer..n skang suka terjg tgh2 mlm or mcm pg td kul4 pg terbgn pastu da ssh nk tido blk..bb plak bergerak2 time.. pastu kaki belah kanan cramp plak..panggil2 hubby yg tido nyenyak tu suro hubby picitkn.nasib x lama cramp tuh..n nasib masa kt klas antenatal tu dia ada ajar cmne nk buat kalo kaki cramp hhehe.. pastu smbung tido balik..wpun ssh nk tido.. da nk dkt2 subuh tu, kaki kiri plak cramp. skali lg kejut hubby suh dia picitkn..nasib x teruk..tu pun da sakit..

erm..jab g nk g giant seksyen 13 sorg2..huu..menhabiskn masa nk bli brg ckit..obimin n susu da abis. nk stat minum susu balik..nk bli anmum susu biasa lak.aritu minum yg coklat mmg da xleh bau..try minum susu anmum yg putih tu ok plak. bau dia x sama..


Saturday, March 27, 2010

.telah selamat.

alhamdulillah..
tuan punya blog ni telah selamat smpai ke sh alam beberapa minit yg lalu..
bermakna tuan punya blog ini telah meninggalkn kulim yg agk best itu
gudbye kulim.

akan menjalani kehidupan baru selepas ini..
akan juga merindui kulim dan kwn2 di sana

kawan2 di kulim,
kamu take care ya! umur panjang kita ketemu lg..
sedih plak :(

to be continue..
mau tidur.penat.

sekarang bole ngadap muka hubby tercinta hari hari..
n baby tecik da bole dgr sore papa dia hari2..
sebelum ni dia kekurangan kasih syg papa dia
sbb jauh heheee..



Tuesday, March 23, 2010

.my last day.

akhirnya

ni la hari yg ditunggu2..hehe..my last day keje kt cni.. perasaan? erm.. hepi, sedih, gembira, xcited, x sbr.. hepi lah sbb nk pndah tinggal sama suami for the first time kan..tp at the same time, sedih gk la meninggalkn kulim n kwn2 kt ofis ni..biasala my first job..selepas graduate n pas training insep tu..dpt keje cni.. mcm2 kenangan.. x smpat nk khatam 1 utara nih.hehe.. sedim pun x smpat g.. haha lawak..anyway,mknan kt cni byk gk yg best2..erm..

last nite, member2 ofis buat farewell kt sg dua. Mee Udang! mmg x pnh mkn ctu pun. rs nye mmg sedap.. so mee udang sg dua checked! haha..tq geng2 NCS. terharu* hehe..

ni la mee udang tu..

isi ikan goreng tepung. nyamann..

tq guys!

jab g dlm kul3 lebih aku da nk pulangkan segala lappy n badge dll.. uhu.sedey tp heppy.hehe. pasni x tau ah nk keje pe..ade mission lg sebelum aku meninggalkn kulim ni.. haa..masih ade 3 hari utk dilaksanakan.. semenye berkaitan ngn mkn. haha.da kata kan aku suka mkn.. alang2 gemok.. benda2 yg aku harus mkn b4 aku balik: ketam pak su(tingin tiba2), kari ikan bwl perda(kari yg sedap), char kue tiaw kulim, ns ayam pakcik taktau name(diperkenalkn oleh epa) hehe..tu je..lelain x rs nk mkn pun. oh ya, by the way i am SO over ns lemak.huhu. muak da mkn ns lemak..

to hubby: wifey & baby tgu kedatangan hubby. hehe ;)


Monday, March 22, 2010

.kerenah ibu mengandung yg mmg takleh nk buat apa2.

semalam..
ptg semalam sambung lg kemas2 n packing brg yg nk bw pindah nnt..brg2 kecik2 pulak.. tetiba ternampk perfume lama yg x abis lg..ade ckit lg.. CK one Summer. dlm hati berkata " oh..ade lg perfume ni..nk pakai la..lame x pakai..sayang plak nk buang"..
pagi ini..
sebab xde meeting arini, so mandi lmbt ckit..kul7.40am gitu bru mandi..siap2..(x pakai make up lgsung) hanya beralas compact powder semata2 (mood mengandung mmg x suka make up kecuali nk kuar sama hubby,bru make up cantek2 hee..jauh dr hubby x perlu cantek2..hoh).. da siap2 pakai tudung segala, terus sembur perfume CK one summer itu.. wangi..

selang beberapa jam..
*pening* ye. saya tgh pening dgn perfume sendiri.. aiyok. bau perfume ni cm melekat2 plak kt hidung ni x mau lari..uwa..peninggnye..meloya tekak..
esok lusa masuk 7bulan=trimester 3. ade sesetgh org bila masuk tri 3 ni..dtg blik morning sickness tu..hrp2 la saya x alami dah morning sickness tu..


Saturday, March 20, 2010

.trimester ke3 suda.


sedar tak sedar, ni mggu terakhir sebelum masuk trimester ke 3,cepat sungguh masa berlalu.. pejam celik je.. x sbr nk pindah tinggal sebumbung dgn suami..lepas tu,bermula lah kehidupan sebagai housewife.bgn pagi buat bekpes utk suami,kemas rumah, basuh baju for two, masak lunch,dinner..heh rs mcm x sbr nk hidup mcm tu..tp mase weekdays mesti boring nnt sbb hubby g keje..tinggal la i sorang ngn bb kecit dlm pewut ni.. hehe ..

skang ni semenjak perut dah semakin membulat, agk ssh nk tido memalam. pusing kiri, pusing kanan,ssh sket nk tido..kekadang bru nk pejam mata , si kecik menendang plak.. hee.. kekadang kul 11mlm pun si kecik x tido lg.. aa adakah tu tandanye nnt bb akn bgn kul11pm? hehe.. n salunye kul2 pgi pun si kecik menendang. maybe dia nk ubah posisi tido ..hee..xsbrnyee nk jmpa baby sygg..x kisahla gegirl or boy..dua2 pun baby..seme baby cuteee..

bulan dpn tak tau la naik berat bape plak..xde pun i control mkn bln ni..mkn je ape yg tingin..hee. mggu dpn i keje smpai selasa je..pastu rabu smpai jmaat amik cuti. menghabiskn annual leave. pastu x keje dah. unemployed.bestnye. bkn best sbb x keje. best sbb nk pndah tinggal berdua. hehe..hri rabu mggu dpn ckup 28weeks. so i nk g scan bb kecik lg.. pastu 30hb nk g scan 3d/4d kt vision college..dah wat appoinment da..hrp2 mase tu bb x tido ye. buat aksi2 comel ye bb. mama n papa nk capture nnt..hehe..

okeyla..dah xde idea. have a nice weekend guys!








Friday, March 19, 2010

my baby live in action ;p *video*


bz plak skang ni..huh..nasib tggal 2 ari je lg nk keje cni..
pastu freeee.. ni saje nk test upload video.. i x pnh upload so x tau la working ke tak..
last nite i smpat rakam video my baby gerak2..hehe..biasa mmg around kul10 lebih dia akan bermain2 ngn mama dia.. aktif sungguh bb syg ni tau.. hee..x sbr nk jmpa ..

video

Tuesday, March 16, 2010

.My Favourite Surfing Spot.

hye hye

Seme org pun suka surfing internet kan? rs nye kalo sehari x surfing tu rasa mcm x lengkap hidup

rasa seperti...

makan nasi tanpa lauk(kosong semata2)
minum teh o panas tanpa gula
mkn gulai kari tanpa garam

tentu x sedap kan?

begitulah jugak ngn surfing internet ni.. ari2 mesti nk bukak blog(yg paling wajib).. blog ni da jadi mcm kewajipan bukak tiap2 hari wpun x apdet hari2..hehe.. selain bukak blog, facebook jatuh ke tempat kedua.. tp kekadang facebook nombo 1 gk..mesti nk bukak facebook tiap kali membuka modzilla firefox..twitter? ooh..twitter saya x aktif.haha ade akaun tp x aktif..

ok berbalik pada cite surfing, salu nye korang suka surfing kt mane yek? opis? rumah? kt Old town? kt mcD? or tempat2 yg ade wifi free?? hehheehe..

My most favourite surfing spot tentulah kt Ofis. haha..Tp bukan la surfing smpai x buat keja.. Work is still the most priority.. sebabkn aku ade 2 skrin monitor, so 1 skrin utk wat keja (layout) n 1 lg utk emel and surfing..(hoho..kantoi)

my cube . Inilah dia tempat yang aku salu surfing.. my fav spot. suasana yg sejuk. sunyi n aman damai..haha jgn heran tgk pic lama ni..mase ni dok tgh diet siap ade botol herbalife tu lg sbg bukti.. oh i miss my old figure ;p

utk sesiapa yang mmg x bole hidup tanpa melayari internet walau sehari tu..haa
anda dinasihatkn menggunakan P1 Wimax kt bwh ni..
So kt memane pun korang leh surfing and apdet blog kesayangan korang tu..
maklumla wireless broadband kan.. pakej yg ditawarkn pun amat menarik



p/s: smbil surfing kt cube smbil mkn bege beef egg cheese mesti lagi heaven kan? haaha. x caya cuba korang try!

**Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

Monday, March 15, 2010

.Jumpa Lil Precious One.

hye hye

ari sbtu bebaru ni saya dgn perasaan gembiranya g scan our little baby boo.. g scan sorg je coz hubby kt sh alam kan..(ops bb cm tetau je mama tgh cite psl dia, tetiba dia begerak2 plak ni hee). memula patutnye arini da wat appointment ngn vision college nk scan 3d/4d, tp sebab tetiba rs mls nk balik sh alam until ujg bulan ni..sbb ujg bln ni nk pndah da pun kan..so pepagi td bru cancel kn.. nnt da pndah sana bru buat scan 3d/4d tu..

berbalik pada cite scan bb sabtu lepas, disebabkn x tau lg gender baby..so i pun tny la doctor tu gender dia.. doctor tu jwb gegirl..hehe..cam x pecaya..tp saya xnk la hepi sgt sbb bru scan skali.. kang dok hepi2 bli brg pinky tetiba kuar boy..so nnt akan scan lgik..xkisah pun memane..dua dua pun suka..hehe..anyway, scan kt klinik munirah iskandar kt perda. hm x suka la doc tu..x peramah sgt n cpt je dia scan huhu. x puas menatap little ones tu.. cam biasala tiap kali scan saya hanya bole nmpk kepala dia je..kaki n tgn dia x nmpk..doc je nmpk.. huu..

pic ni blur sbb saya snap kertas yg di print tu guna hp..ntah nape blur .. tp still leh nmpk kepala n bdn my baby.. hehe.. korang nmpk tak? kalo x nmpk kepala bb tu, ha baek korang g wat spek. heheehe.. berat bb x smpai sekilo lg.. tecik je dia..eishh...geram.x sbr nk jmpa..



dear baby,
mama n papa love youu..

*update: pic da terang ckit hehe.*


.breastpump.

tgh mengoogle n usha2 breastpump utk kegunaan after bersalin nnt..wpun saya x kerja tp rs nk jugak ade breast pump ni nnt bila susu dah engorge time bb xnak mnyusu bole wat stock..erm..
ibu2 n bakal2 ibu di luar sana guna breastpump ape ye?bole la share n bg cdgan breast pump yang best nk guna :D

saya plan nk bli yg manual je.. since byk masa n lagipun bru 1st time nk guna, bli yg mhl2 kang tetiba x seswai or sakit ke..erm.. setelah bc review2 n testimoni kt forum2..antara yg ade dlm list saya 2 jer:

1. Medela Harmony.. (murah jer..bole dpt rm199 kalo bli online)

2. avent isis manual breast pump(harga rm200++ jgk)

tp rs mcm nk bli medela harmony..

p/s: tiada kerja skrg.best.

Saturday, March 13, 2010

when u home alone..

hye hye

tetiba rs nk apdet di ari sbtu yg sejuk2 ni sbb bru pas ujan..syukur ujan jugak akhirnye.. setelah sekian lama panas terik, akhirnye ujan jugak..hujan rahmat ni..pepagi td pas subuh trus x tido(selalunye smbung tido balik..maklumla wiken), dlm kul 7.15am cmtu da kuar g cr bekpes. haha gile awl..ayam pun x bangun lgi ;p ade sebab aku g bli bekpes awl ni.. sebabnye aku da lama tingin nk mkn ns lemak makcik ni.ok biarla aku nama kn dia makcik senah ..sng ckit nk cite kn..


sekadar gmbar hiasa(source:google)

so berbalik pd cite ns lemak, ns lemak makcik senah ni mmg sedap..tp dia jauh ckit la dr umah aku skang..disebabkn ns lemak dia sedap, so b4 kul8pg dah abis ok..thats y la kena pgi kul7.. x sure dia bukak ke tak sbtu,so aku redha je td..kalo bukak mmg syukur sgt hehe.. dah la murah ns lemak dia 60posen je tp byk gk la..kenyang.. aku bli 2bgkus ns lemak, n sebungkus bihun goreng. ha. mesti kata aku tamak ni. haha.. ns lemak tuk aku 1, utk epa 1, n bihun tu mkn sesame la..saje tingin mkn bihun gk. heehe..seme aku TINGIN ;p

sbenarnye tajuk tu xde kaitan lg ngn cite kt atas..ni bru nk masuk cite psl tajuk.. prnahkah anda tinggal sorg di rumah? kalo pernah, mesti ade sedikit rs bosan kan? perlukan therapy? this is what u can do
.
.
.
.
.
..
.

.
.
.
.
.
.
.
..

grab the best n delicious rojak , cthnye rojak jenama AFANDI ni.. mmg sgt super sedap, n pedas.. the best in the world..(i even plan nk borong rojak ni b4 pindah nnt hee)


potong potong mangga putik into pieces like these.. and tuangkn kuah rojak ke atasnya.


and mulakan operasi mencicah mangga tu..hasilnya mwah. u dont feel bored anymore. rs berkobar2 n mood baek punya sbb dah mkn mangga ngn rojak tu. rojak tersebut membuatkn mood jadi gembira hehee..

p/s; td da intai bb..n surprisingly bb memberi kerjasama dgn menunjukkn 'tutt'nye.. haha..still cant believe it..nk kena buat scan lg utk reconfirm ;p


Friday, March 12, 2010

JJCM version Mommy Wizza>Kari ikan Bawal Goreng

Salam Jumaat buat semua!

skang da pukul 3.05pm..mestila semua org dah lunch kan? okey.. arini tetiba rs nk wat ala2 kak maria jalan2 cr mkn.he he! Lunch td mmg xde idea nk mkn ape.. (situasi ni mmg selalu berlaku), so cik muni pun mencadangkn tempat yg lain ckit dr biasa. lain means bukan kt kulim la..luar dr kulim.. i was like "ok." dia kata nk mkn kari +ikan bwl goreng panas kt PERDA. disebabkn i pun xde rs tingin nk mkn ape2..so On kan je la.. perjalanan ke perda mengambil masa lebey kurang 15-20min ikut cara pemanduan ok!

Tmpt ni mcm gerai la..tp customer ramai gk..first time ni nk mkn kt cni.. tgk org sebelah tgh mkn trus rs lapar tak tertahan2.. mknan smpai lmbt ckit sbb pas kite order bru dia goreng ikan tu on the spot. sbb tu nama dia ikan bawal goreng PANASS. hee.. 1 set rm6 - nasi putih, ikan bwl, kari, timun&salad, sambal blacan+smbal kicap.. mmg puas hatii!

kalau korang xmkn ikan bawal, ikan lain pun ado. tenggiri, kerapu, err ape lg ek..lupa dah ikan pe lg..layan pic 2 kpg je.. kak maria xleh tunjuk muka k.. muka sgt gerun sbb pp tembam yg amat..

kari dia mmg superb. kari kedua plg sedap di dunia. kari yg pertama plg sedap tentulah my mom's curry.hee..yg third plg sedap adakah wizza's? dah..dah..perasan je..


2 set. 1 set for me n 1 set lg for muni.. oh jariku..jgn lihat!

kesimpulannye: mmg super sedap. serius. mmg kenyang giler. bb pun kenyang gile kan bb?
hee.

oh ya, mlm td bb sgtttt aktif.. dlm kul2 pg i terbgn sbb tendangan kuasa sakti bb yg super kuat n buat mommy terkejut. pastu ssh nk tido sbb bb masih lg bermain2 kt dlm sana continuosly.. erm.. dia begerak2 tu mcm meronta2 kt dlm..cite kt hubby, dia kata bb mimpi kot? heee.. bb bole mimpi ke?? ish2..aktif sungguh bb ni..boy la ni kut. ngee.. ;p makin berlemak n besar kot bb syg ni..sbb terasa btul gerakan dia tu.. hrp2 bb shtt ye.. x sbr nk tgu esok.. nk jmpa bb.. :D


Thursday, March 11, 2010

Antenatal Class.Cant wait!

Memula mmg x terpk langsung nk join antenatal class ni.. ntah la nape x terpk. hehe..termiss kot..anyway, last sunday, hubby tetiba bgtau demc ade anjurkan antenatal class ni.. memula cm mls la join..sbb rs cm mahal..ntah la nape saya rs mhl, pnh bc kt blog org kot..mhl tu saya ingtkn rm200 sorg. heee ntah ape2 kn.. tp after cek kt tenet n salah 1 blog preggy mommy gk, dia ade mention kt ctu rm120 je per couple..oh kire murah la tu.. not bad la. so ari isnin aritu trus booking tmpt. Antenatal class tu 28 mac ni dia buat kt concorde hotel.. kire okla. sbb mkn seme disediakan..(mkn je saya ingt!=P)

apela wizza neh. ingt mkn je..tp penting gk class ni utk 1st time mommy n daddy..esp si daddy.. diorg pun kena phm keadaan mase labour nnt.. hehe..mcm2 la info penting nnt..x sbr nk pegi sama hubby..


skang ni rs tensen sbb nk kena control mkn.. heran n jeles dgn preggy mommy yang sepanjang pegnen ni berat naik ckit je. huhu ape rahsia korang ek? share la.. sebelum pegnen dlu berat saya 51-52kg x silap..mase kawen 50kg++, pas kawen bahagia biasala naik ckit..tp dlm linkungan tu la.. skang ni dah 6month pegnen, berat dah mencecah 63kg! tensen tau.. nk kata mkn byk, biasa je la..bekpes,lunch n dinner.. huhu.. nnt kalo berat naik lg kena minum air gula ke yek?? aiyok.. xmau la..huhu..

Skang dah cepat rs letih la bila jln.. pinggang pun kdg rs lenguh2..tgk jari kaki cam da gumuks. ntah la tu bengkak ke ape..nk kata bengkak awl lg kot nk bengkak..tp jari tgn mmg mengembang la..cincin x muat da ni..terpksa cabut.. *sigh*ingtkn pegnen ni leh la mkn ape saje.. help me..huhu. saya suka makan!!



Wednesday, March 10, 2010

.I Just Love Good Smelling People.

what is body odour?

"bromhidrosis, osmidrosis and ozochrotia, is a perceived unpleasant smell our bodies can give off when bacteria that live on the skin break down sweat into acids - some say it is the smell of bacteria growing on the body, but it really is the result of bacteria breaking down protein into certain acids. "

"Body odor usually becomes evident if measures are not taken when a human reaches puberty - 14-16 years of age in females and 15-17 years of age in males. People who are obese, those who regularly eat spicy foods, as well as individuals with certain medical conditions, such as diabetes, are more susceptible to having body odor. "

.source.

Well well.. sape yang tak suka org yg berbau harum dan wangi kan? sbb bau yang wangi juga boleh mempengaruhi mood seseorang.. tak pecaya??

Ok contohnya ade sorg awek cun ni lalu dpn kita, dah la lawa, badan persis model, and bau dia wangi gile smpai bile dia dah 100meter jalan ke dpn, bau wangi dia masih tertinggal kt belakang..
secara tak langsung,kita akan rs tenang, rs macam oh bestnya bau dia.. menusuk2 kt hidung.. kita pun rs hepi dan pendek kata mood pun bagus lah kan..


sebaliknya, cuba kalo awek cun ni, muka dia cantek ..ayu ala2 rozita che wan gitu, then bila dia lalu je depan kita, tetiba ade 1 bau yg menusuk yg buat kita rs 'uewwww'.. ha, dpt bygkn tak?
mesti dlm hati kita rs tension sbb selalunya org yang bau badan ni, bau dia tertinggal gk kt belakang. trus rs cm arghh nape la minah ni x pakai deodoran ke.. dah spoil di situ kan?adakah anda mau begitu? OH TIDAK!

"People who sweat too much - those with hyperhidrosis - may also be susceptible to body odor, however, often the salt level of their sweat is too high for the bacteria to break down - it depends where the excess sweating is occurring and which type of sweat glands are involved." - .source.

selalunye org yg kuat berpeluh la salah satu sebab dia mempunyai body odour atau bau bdn.. Especially org2 yg suka aktiviti lasak n mmg berpeluh hari2. So, as a human being, mestila kita x suka bau yg kurang senang kan? ia secara x langsung akan memberi persepsi negatif kepada org yang mempunyai masalah tersebut. hm. as a frens, sometimes its hard to tell the truth to our frens, ye lah. takut nnt dia terasa hati pulak.. susah kan?


there are so many anti-perspirant product in the market. Tapi bukan main beli jer..1st skali mesti kena tgk apa bahan2 yg dia gunakan and kalau boleh gunakan yg bebas dr alkohol. Salah 1 deodoran yang sedang hangat di pasaran sekarang ialah:

Adidas Action 3 deodorant anti transpirant!

.it gives you extra protection against perspirant(more than 24hours protection)
.0% alcohol
.Extra wetness protection (penting jugak ni..utk keselesaan supaya armpit rasa kering sepanjang masa)


so PEOPLE..
Lets fight againts body Odour WITH ADIDAS ACTION 3 DEODORANT!
and Smell Good all the time!


Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS


.pregnancy checkups.

arini genap 26weeks. kejab je masa..tup2 dah penghujung trimester kedua.. lg 2weeks 7bln suda~hehe.. nk cite psl kisah sedih mase checkup ari ahad bebaru ni..pepagi tu bgn dgn malasnye sbb nnt kalo lmbt ramai plak org..biasala klinik ibu n ank kan.. pegi kul8, dlm kul 11 bru smpai turn..lama kan?? nasib muhasabah diri supaya sabar menunggu hehe..bila smpai turn, 1st thing kena buat mestila timbang berat.. aaa jgn tekejut..berat naik lg..3.4kg..argh.. terlebih 1.4kg je pun..patutnye normal kena naik 2kg..huhu.. misi kata "berat awk naik byk sgt ni".. (bln lepas pun naik 3.6kg gk)..kesimpulan berat sy mmg menten naik 3kg sebulan..tensen ok..saya mkn cam biasa jer..cm org lain..muni mkn byk x naik ponnnnn..huhu..

disebabkn berat naik mendadak, so misi suro dtg selama 5ari berturut2 sbb dia nk monitor tekanan darah.. so dah 3 ari saya bgn awl n melawat klinik pepagi kul8am..nasib la x lama.. dia just amik tekanan drh jer..so far tekanan drh normal je.. tp mslh lain adalah...
HB menurun.. 10.7 je.huh..nk mkn ati x brape gemar la..nk mkn kerang rs cm dah jemu..hehe.. sayur bym? erm..kalo sayur kt kedai tu seme diorg masak overcooked..layu dah sayur2 tu.. oh my, cerewetnye saya.ye..mmg cerewet..hubby pun tau heheh.

skang ni bb syg makin aktif..mlm td kul 11 lebih pun dia x tido lg..ntah dia main ape kt dlm tu ye..terasa betul dia begerak2..n kick2..hehe smpai mama dia x terlayan sbb da ngntuk sgt..x sedar bile tertido.yg pasti x smpat pun tgk biggest loser masa final weight in tu..haha..kemain tgu saat tu last2 tertido..sedar2 da gelap n muni dok bertenet dlm gelap.. pagi2 kt opis pun bb aktif gk.. teman mama buat keje ye..rsnye bb syg ni dah besar la sbb bila dia bergerak2 kt dlm tu mmg terasa sgt..hehe..oh ye,, last month kepala bb kt bwh, ahad lepas misi kata kepala dia kt atas belah kanan.. patut la salu terbonjol kt ctu, rupanya kepala dia..n punggung comel dia belah kiri sebelah pusat. hehe ctu pun mmg salu terbonjol perut..x dpt imagine kecomelan punggung baby hihi.. tp mase misi kata kepala dia kt atas, sy terkejut. sbb sblm ni kt bwh..misi kata tu normal, selama 9bulan dia akn berpusing2, hehe..Oh! bru saya tau. heh wat malu jek..ingat kalo kepala bb kt bwh tu mmg dia menten cmtu je..hehe xpela..main2 puas2 ye bb syg, nnt nk 9bln, pusing ke bwh ye..mama takmau operate hehe..

okla..tu saje apdet arini..smlm bru dpt emel cinta dr hr x kasi bukak fesbuk,blog, twitter etc time working hours. apakah? angol..tp saya degil..



Monday, March 8, 2010

.pregnancy photoshoot.

Dah lama actually plan nk amik gmba2 best time pregnen ni..tapi ade je halangan.. sbg contohnye hujan,and time wiken kekadang x available..ye lah, memandangkn cik kundang dah bli kamera dslr bru kan..so kena la buli dia ckit..lgpun time ni la dia nk tunjuk kehebatan dia men'shoot' pic2 hebat. hebatkah? hehe.. ok jgk la as a beginner..not bad pe..drpd i yg x reti nk edit pic lgsung melainkn guna picasa yg simple itu haha..
kejadian berlangsung semalam..ari ahad.. setelah di usha lokasi yg menarik, ni je kot yg menarik kt kulim ni..ssh nk jmpa tmpt menarik..not bad la tempat ni..yg penting xde org sbb malu i tau *hehe* gedix tak.. tp serius la..saya mmg pemalu..huhu.. kul6pm kitorg smpai di tempat kejadian..ade matahari ckit2 tp okla x pns sgt.. ok..layan je gmba.. 1 je pic yg cik kundang sempat edit..pic yg 1st ni..yg lain x edit pun.hehe..saya mane reti edit..touch up sket je guna picasa buang jerawat seketul kt dahi bebetul kt tgh dahi hoho.
cantek tak? saya suke..kalo bear tu kaler pink mesti lagi comey.. pic di edit oleh cik kundang

pengalas picnic..aifa punya


bear besar tu saya punya. Hubby kasi mase 1st dating dlu..biasala taktik mase awl2 dating kn..
skill mesti ade..hehehe..syg hubby..

bagus juga angel ni..menampkkn muka yg kurang tembam.clap clap.

senyuman di sini x ckup gula.hrp maklum..

ni je buat sementara ni sbb tukang-amik-gambar bz.hehe.. nnt cite psl check up plak.. da di du


Friday, March 5, 2010

.naluri seorg ibu.

arini dah 25weeks n 3 days.. :)

tgh tersenyum sorang2 time ni sbb ntah ape bb buat kt dalam 'rumah' dia tu sbb rs cm dia tgh golek2 jer. hee luas ke ruang kt dlm tu bb kesayangan? geli2 rs kt dlm perut mama dia neh.. :)
tapi, mama suke je kalo bb tak dok diam, tendang2 la lg..buat side kick ke..hehe.. tumbuk2 guna jari yg comel tu ke..hehe.. bb nk teman mama dia wat keje la tu.. bgus btul bb papa&mama ni..
hrp2 bb sht di dalam sana :) okeyla..nk smbung wat keje.. nnt update lg..

baby *****(name bb hehe..dirahsiakn buat mase ni), papa n mama x sbr nk jumpa kamu.. hugs&kisses..

p/s: mmg x tau lg jantina bb tp dpt rs cm boy..heehe.. so name tu name boy. ;p

Thursday, March 4, 2010

mommy&daddy or papa&mama?

hehe..kitorg pun x sure nk suh baby boo dlm perut ni nk panggil ape nnt..
mommy & daddy ke
or papa & mama

hehe.. gedik je kan.. tu pun jd isu..
tp mcm papa & mama lg seswai kot ngn kitorg..
hee..

aritu otw balik dr kenduri kt klang
dlm keta kitorg sibuk bincang nama baby
sbb x tau jantina..
so pikir utk dua dua skali..
last2 xde kata putus pun hehe

erk..tp rs ade la name aritu..name baby boy la tapi.
kan hubby kan?
hubby suruh save name tu dlm hs tp c wifey takmau..
katanya dah save dlm otak.
tetiba skang lupa dah name ape pikir aritu
ampunn hubby.. heee

cpt b ingt blk name tu..sementara masih bru ni..
wifey dah lupa ni name aritu.. aiyakk..
(muka bersalah)

ni laa maxi aritu..cm x nmpk perut lak. nmpk la ckit.. ni je pilihan yg ade kt kulim yg indah permai nii.. hoho..

mommy 2 be with bff ezzati
mommy and daddy to be..
with old uni frens.. small reunion la konon..hehe



Wednesday, March 3, 2010

Best Bits of Project Alpha Season 1

hallu

korang penah dgr psl Project Alpha??
if u're nuffnanger, then u should already know about Project Alpha.

tp bg sesape yang x tau pun tak per..

meh nk citer ape dia project alpha ni..

Project Alpha ni sebenarnye sebuah rancangan online TV yg pertama yg mendedahkan Top bloggers kt malaysia ni..n mcm mane kehidupan diorg seharian. kalo sebelum ni kite bc kt blog diorg je, tp Project Alpha ni tgk bole tgk sndiri life diorg..

best kan? jadi bloggers pun leh jadi ngetops 1 malaysia..


Project Alpha season 1 dah start thn lepas lg selama 7 minggu berturut-turut starting on 18th September 2009. So online TV show ni kite bole nonton kt www.nuffnang.com.my/projectalpha dan www.hitz.fm . Video pendek yang padat and best sebab kita bole tgk real live top2 bloggers tersebut and diorg jugak ade share tips tips hebat dlm dunia blogging ni.. best bukan?? pastu video diorg pun cam selamba and fun jer.. sgt best.. sape yg tak tgk season 1, bole la click link di atas and tgk balik video2 tu..tak bosan punya :)


Ni lah dia bloggers bloggers hebat mase Project Alpha season 1 dulu :
Sixthseal
Redmummy
Beautiful Nara
Fourfeetnine
Kennysia
Nicolekiss
Budiey

they blog about anything..mcm kite jugak..psl artis..gossip2, psl kehidupan seharian, travel, fashion..mcm2.. tp bezanye diorg ngn kita, they make really gooood money from blogging. hehe.. so rajin2 la masuk blog diorg ni so kite bole dpt byk tips2 and pastu kite pun bole jadi top bloggers jugak. heh! tinggi angan2.. ;p

Oh ya, lupa pulak. host rancangan Project Alpha season 1 ni tak lain tak bukan jojo struys
menarik bukan? hos yg lincah dan petah bercakap.. bile tgk video2 project Alpha ni mmg tak bosan.. malah semakin teruja!hehe..serius.

jojo struys

Macam mane nk jadi top bloggers seperti mereka? Nah, tonton lah Project Alpha season 2 nnt! tapi sebelum tu, jgn lupa jadi fan Project Alpha di facebook ok? so that kite leh follow perkembangan online show yg menarik ni.. click di bwh utk jadi fan :)


p/s; Season 2 pulak tak lama lg akan mula ditayangkan pada 19 April 2010. jgn lupa tgk k!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

.menghitung hari.


arini ari selasa ke rabu? *konpius kejab*
ok..dah stabil.arini rabu..
ni la akibatnye kalo cuti isnin.. mesti lost pastu..
yey da rabu..haha

cuba tgk pic di bwh?
seperti tak pregnen kan?
haha.. kemana hilangnye perut comelku itu?
suke ah bju ni..bole bg efek xnmpk perut..
kecik ati bb kalo dgr ni..
xde la..bukan sngaja x kasi nmpk perut..maybe sbb pic ni dr depan

dlm byk2 bju kurung
ni satu2 nye bju yg agk besar..
ni pun bju my mom kasi..

*di sekitar wedding aidil&shikin on 28feb2010*

sori 1 pic je.. actually nk apdet byk pic arini..
sekali tgh semangat nk tranfer picca dr hp,
tgk2 hp xde!!
huu. tinggal kt umah la ni..

*menghitung hari nk tinggal sama hubby*
heee..cant waitt..
rumah sewa pun da jmpa.. comel je..
for 3.. me,hubby n baby.
x sbrnyeeeeeee..