Tuesday, August 31, 2010

.merdeka cookies.


sebelum tu mari layan pic ank dara manja sorg ni.. pg td agk excited sbb mase tgh sembang2 ngn zara..pastu nyanyi2..tetiba dia mcm nk gelak..kira gelak ckit la..heee excited giler.. x sbr nk tgu dia gelak2 lebih lama lgik. hehe..skng kalo nk tinggal dia kejab bole la letak ats baby rocker ni.. pastu riuh la mulut dia dok sembang ngn katun2 tu.. tp xleh lame la..lelame nnt nanges la dia kalo tgk xde org..
ape korg buat ari merdeka ni? hehe.. saya berjaya buat choc chip cookies ala2 famos amos. lol. tp nightmare jgk la nk buat kuih bila da ade ank kecil ni..buat dr kul2pm smpai kul7pm beb.. byk break2..ye lah..dia nk nyusu la.. nanges nk tido la..wpun ade papa zara tp tak bermakna bole buat kuih raya dgn lancar dan pantas ok.


raya kali ni, saya just buat kuih yg saya suka mkn jer mcm choc chip cookies, kuih nestum, kuih conflakes.. tu jek..lain2 beli je la..so far, 2 kuih dah berjaya buat.. kuih nestum ngn choc chip cookies.. tinggal cornflakes je lg..cornflakes tu kejab jer..3 kuih ni mmg wajib tiap2 tahun wat sendiri. bru puas hati mkn hehe..


choc chip cookies- my fav tiap2 thn =)

tp this year, guna resipe lain.. lg rangup compare to last2 year punya.. hehe.. resepi nye saya share kt bwh ni.. slmt mencuba !! ( saya edit dr resipe yg asal, resipe yg asl tu cm aduan agk lembik, so saya tmbh tepung gndum from 1 stgh cwn to 2 cwn..) n hasilnya mmg rangup mcm famos amos hehe masuk bakul plak..sori ;p



Bahan-bahan:
250g butter
2 cwn tepung gandum
1/2 cwn tepung jagung
1 s/k soda bicarbonat
1 cawan gula halus
1 cawan gula perang
2 1/2 cawan oat yg dimesin halus (sukat oat dan kemudian dimesin hingga halus)
12 oz. chocolate chips
1/2 s/k garam
9 oz. chocolate Cadbury (parut)
2 biji telur
1 s/k baking powder
1 1/2 cawan chopped nuts (boleh guna walnut, almond & hazel)
1 s/k esen vanilla

Cara:
1. Pukul butter dan gula hingga gebu.
2. Masukkan telur dan vanilla, campurkan tepung, oat, garam, baking powder dan soda bikarbonat.
3. Masukkan chocolate chips, Cadbury bar (yg dah di parut) dan kekacang, sebatikan semua bahan dan gaul rata.
4. Kemudian sudukan ke dalam loyang dlm jarak 2 inci.
5. Bakar dalam 15min pd suhu 150 degree celcius.

*utk choc chip tu, agk2 je la korang nk letak byk mane..
*choc cadbury tu saya x guna cadbury pun..guna choc masakan jenama nona je..
*chopped nuts tu saya guna badam ..

ops lupa, dlm recipe tu xde serbuk koko. tp saya tmbh serbuk koko kasi gelap2 kaler dia.

sekian =))

happy merdeka day!!

tu la sape suruh lupaaa..

smlm pegi tesco rawang.. membeli brg sikit2..memula hubby nk g sorg..tp mama gedik nk ikot. zara bru bgn tido(lepas mandi tido 1st round).. so last minit la bersiap. zara x tukar bju pun.. memula kasi nenen dlu kenyang2.. pastu letak dia dlm car seat..angkut msuk keta.. begerak la kami ke tesco.. Otw bru tingat, segala pampers x bw. n paling penting , Pacifier dia!! memula ingat, ala kejab je nk kuar,, xpe kot. lgpun dia bru pas poopoo.. cuma puting tu yg merisaukan..


mimpi ngeri, x sampai suku jalan, dia da nanges2 dlm keta.. ye la..dia nk smbung tido. kena ade puting!. aisey..ni la dia kalo kuar umah kelam kabut. huhu. i blame myself sbb lupa bw.. trus angkt dr car seat, dukung2 dia.. try kasi nenen,.. kejab je dia ok. pastu merengek balik. pastu dok angkt letak angkt letak je kt carseat. sian dia.. pastu mama dia asek nk amek2 gmba.. kalaula dia boleh berkata2..hehe

muka tense sbb nk tido xde puting. sowi syg. hehe


smpai tesco mama trus berlari naik tesco dlu bli puting. papa handle zara. lelambat kang x pasal2 dia ngamuk 1 tesco. wpun dia x pernah ngamuk, tp persediaan awl kan.. kami x mau jadi parents yg glamer hehe.. pas dpt puting, ZZzzz layu trus mata dia tido dlm keta dia.. dan kami pun boleh shopping dgn tenang sekali.. hehe


otw nk blik, dia poopoo.. isk3x..moral nye.. nk kuar mane2 walaupun sekangkang kera, harus bawa segala pampers tu.. kain lap pun kena bw lebih..in case dia muntah byk kali.. adei.. masih failed bab2 ni..huhu..asek lupeee jer.

Monday, August 30, 2010

.shopping kt sogo. ughhhh%^&*$

ari sbtu lepas,me n hubby pegi shopping kt sogo..reason nk shopping ari sbtu sbb my parents dtg cni ari jumaat smpai ahad sbb nk tgk cucu dia.. so zara bley tinggal ngn tok n tok wan n paksu. hehe..kejam tak sesaje x bw zara?..hehe.. ye la..nk g sogo tu ramai org ssh la nk bw baby.. lgpun parking salu ssh nk dpt kt sogo tu, last2 parking kt maju junction.


okay..sambung kisah shopping kt sogo. al kisahnye plan nk shopping kt sogo ari sabtu tanpa berfikir panjang hari tersebut adalah ari sbtu di mana sgttttt la ramai manusiaaaaa.. huhu. nyesal gile g shopping ari tu. sgt crowded pastu nk pilih bju tuk zara pun mcm xleh nk pk lelame.. tensen. huhu. org pas shopping hepi..ni tak, rs tensen.. aiyakk. pasni takmau shopping weekend lagik. T_T pastu mase tgh shopping tu, mmg byk kali la announcement psl ank ilang.. ha tu la bahaya bw ank shopping tmpt crowded cmtu..fuh..


sempat beli bju zara 2 helai. 1 dress n 1 lg bju+jeans. hehe x sngka terbeli jeans tuk dia. ni rs cm x puas je bli bju kt dia. mama zara bli henbeg je 1. tu pun yg murah2 yg diskaun 70% hehe. maybe nnt nk ajk hubby terjah jusco terdekat nk bli bju lgik. coz zara x byk bju jejalan sgt..my bju raya? da beli aritu selai jer.. mls nk berhelai2 coz bkn beraya sgt.. bju thn2 lepas bole pakai lgik, masih kelihatan baru. heehe.


korang da abis shopping raya?? wahh.. tetiba rs x sabarr nk rayeeeeeeeeee..


p/s: pic sekeping pun x amik mase shopping tu..bygkn betapa tak best shopping aritu. bru ingt nk berdating bedua duan ngn hubby.. tinggal hrpn.

p/s: kuar umah aritu around kul11am smpai la kul 4pm++.. perghh.. lame zara kena tinggal.. rindu sgtt mase nk blk tu.. naseb dia baek n behave je.. sayang zara..

Tuesday, August 24, 2010

.jln2 the curve ♥ .

hari isnin lepas bw si princess jln2 kt the curve.. disebabkn mlm sebelum tu dia x poo poo.. so dlm keta b4 g the curve tu dia yak dgn bykk skali haha.. so smpai the curve carik baby's room dlu.. pergh.. byk smpai kena barut.. trus x pakai barut tu trus..pastu jln2 kt kedai baby.. sempat bli topi ,baju n baby tights kt dia.. tp dia tido jer manjang dlm car seat. mama & papa dia yg sebok2 bli bju kt dia. yg dia tido jek. hehe. sape yg excited nk berjln ni sebenarnye? ;p

gaya mama yg bosan,ni mse dlm keta. sejurus selepas melepaskn hajat dia hehe

mama with zara.. eh bukak mata plak dia time ni. ingtkn tido..
lengan masih gumuks. arghh..

da nk blk time ni..tgk. bile ade ank. mama tinggal jauh kt blakang sorg2.
tak patut. hehe.. kesian stroller zara jadi mangsa sangkut beg plastik shopping..

baju raya zara x shopping lg.. x sbr lak nk shopping bju raya dia..


hehe :)

Sunday, August 22, 2010

.checkup zara 2 bulan ♥.


jumaat aritu pegi checkup zara 2bln.. naseb pagi tu dia behave elok je wpun kena mandi pagi2 . sampai kt demc around kul 9lebih.. nasib x ramai org..ambil nombo pastu timbang berat dia..


berat dia naik sekilo..skrg dah 5.1kg..fuh.patutla lenguh semacam je lengan bila dia mnyusu hehe.. sepanjang menunggu, 2x zara nenen.. naseb ade nursing room.. bw gk nursing cover tp segan lak nk guna in public. haha. masuk bilik tu xde org..so mudah je la..


time kena cucuk, mama n papa dia da pejam mata dah xmo tgk.. nurse yg pegang zara.. pastu nurse sorg tu distract dia ngn mainan.. mase cucuk dia bunyi ekk sekali jer..pastu eh da siap cucuk.. kesimpulan zara x nanges.. kuat la ank mama ni ye..x nanges pun.. zara kena eczema.. so doc kasi krim sapu n baby bath yg khas punya.pjg zara 61cm..


progress zara 2 bulan:
  1. dah pandai senyum2 luas2..nganga2 mulut.. bile nk gelak pulak zara? hehe =))
  2. dah pandai borak2 ngn kite guna gugu gaga language hehe.
  3. suka main air liur dah skang ni.. berbuih2 mulut ngn air liur..asek kena lap je mulut tu
  4. suka kuarkn lidah..main lidah hehe
  5. kaki tu jgn ckpla..aktif sungguh tendang2..esp kalo dlm bath tub tu..mak ai..tendang x hingat..kite yg takut coz licin kn..tp naseb bole handle lg. hehe
  6. zara ni kalo kite letak dia sorg2..kejab bole la..lelame aa pndaila dia nanges tu nk org pegi kt dia.. kdg2 bole berlari dlm umah sendiri ank punya pasal. haha
  7. zara da makin bijak.. kalo kite sumbat puting.. pastu kalo puting dia jatuh, pndai dia buat suara nk bgtau yg puting dia jatuh..kira bijak la tu hehe..
  8. pandai merajuk dah..kalo pas mandi tu salu dia merengek n kalo mama lmbt sgt pakaikn bju seme. dia nangess ar..pastu kalo x angkt lelame dia majuk.. nanges x benti. huu. buntu mama&papa if zara da nanges x hingat.. kuat lak tu. smpai kena tukar2..jab2 mama dukung, nanges jugak.pastu pas kt papa lak..dukung2..nanges lagik..pastu pas kt mama balik. main pas2 lak. mcm pas bola jerk hehe.
tu je kot yg terlintas hehe..

Thursday, August 19, 2010

.neves nk tunggu esok 20hb.

.. esok ade checkup kt demc .. postnatal n check up zara 2 bulan.

neves sbb esok kena bgnkn zara pepagi coz appointment ngn doc pg..


alahai


cmne la esok ni.. hrp2 zara x mengamuk kena bgn pg2 nk mandikn dia huhu.. coz skng ni dia salu dimandikan kul9 lebih..hehe. kul7 or 8 tu mmg dia ngntuk2 lg..hope zara x cranky la esok..


esok kalo mama zara nk make up ckit, kena la bgn awl pastu bersiap2 dlu. hehe pastu bru la kejutkn zara.. wahh siap planning gitu.. cmtu la kalo ade ank kecik. da x ble nk hegeh2 cm dlu..kalo dlu make up n bersiap je nk dkt sejam..skang ni xde makna la kalo nk berlenggang kangkung..huhu..


apepun, sayang zara sgt.. ptg td dia tido dr kul6.30pm..kul8.30pm x bgn2 lagik.. trus rs rindu ngn dia..bole tak? haha. rindu nk dia bgn..bile dia bgn x terlayan pulakk kite..hehe

Wednesday, August 18, 2010

.puasa.bazaar n zara ♥

rasa cm da terbiasa nk apdet blog time2 cmni..cam rutin lah pulak.. ape nk buat, sejak ade c kecil tu, kelam kabut dah time harian. hehe. time ni je la yg bole apdet or online dgn tenang aman damai. sebab dia tgh tido dgn lena sekali kt sebelah ni. hehe. tilam melantun2 pun dia x sedar. lena sgt.. eh phm x tilam melantun2? huhu. xtau nk guna perkataan ape dah. =P


tu cerita kalo dia dah lena. kalo dia tidur yg x brapa lena.. alamat la.. bercakap ngn hubby pun kena berbisik2.. aritu dah 2x saya terkejut sbb hubby panggil saya buat suara bisik tu.. time tu tgh kusyuk wat pe tah. terkejut..ingtkn bunyi ape lah.huhu.. pastu time mkn kalo dia tido, nk letak sudu pun kena slow2 supaya x bising bunyi sudu tu haha.. rs lawak pun ade..


tp dia la penghibur dlm rumah ni.. sejak da pandai berborak ni.. riuh rumah ngn sore dia je.. suka sgt sembang ngn papa dia.. sembang pe tah. muncung mulut2 bila berborak..hehe cumel. kdg time bgn nenen kul 3-4pg pun dia leh ajk sembang..alahai.. da la kite ngntuk kan.. smbil nenen dia mata kite pun terpejam.


eh terlebih plak cite psl c kecil. berbalik pd tajuk, ape yg saya maksudkn ngn tajuk tu nmpknye thn ni bln pose x merasa la saya g bazaar sebab ssh nk bw zara la.. kecil sgt..lgpun tmpt tu ramai sgt org. dgn asap2 yg byk tu.. cm x seswai je nk bw baby. lgpun time2 tu mmg wktu dia ngntuk.
kang x psl2 ngamuk kt bazaar.. hehe..


lauk berbuka td..sup aym+ikan goreng+kangkung goreng blacan+smbal kicap. pastu hubby bli murtabak n popia kt param. selera pulak td. tp apekan daya. mkn xble bertmbh. kena mkn sepinggan jer. huhu.. okeyla.. ckupla tu utk hari ni..


daa~

.sambutan kecil ♥.

mlm semalam just sambut secara kecil-kecilan kt umah..
dlm kul8pm lebih..time ni zara bru je tdo lepas di dodoikn..
dia ngntuk sgt tpksa tido kan dlu.. ingtkn bole la bergmba ber3..



nmpk x kepala zara yg kecil kt blakang tu? dia bru je tido.
hehe.. majlis tpksa diteruskan wpun berdua je..
abes je mama tiup lilin..
si kecil bgn..


(*abaikan umah yg sedikit bersepah.. sedikit???)



Oh..nk join skali la tu.. hehe
trus angkt dia bergmba sekali..
yeahh.. ber3 lebih baek :D

ahaha..lilin sudah mencair..

thnx hubby for this yummylicious cake. ♥

cam biasa..tiap kali gmba bertiga.. mummy n daddy yg over
zara x pndg kamera pun.


mgkin dlm otak dia
" bila agknye leh sambung tido ni"
"ngntuk ni"


hehe zara..zara.. pas je selesai sesi bergamba kecil..
yela..kecil sbb guna hp je..
trus papa zara dodoikn zara tido..pastu bw masuk bilik..
tutup lampu..


begitula kehidupan setelah ade ank kecil ye..
xleh buat majlis lelame hehe. tgu ank kecil tu da besar ckit..
bru la bole smbut kt luar ke..
ape pun..wpun kecil..tp tetap happy =)

thnx hubby.. ♥

Tuesday, August 17, 2010

.the day i was born.

=)


i'm blessed with everything.. syukur Alhamdulillah masih di beri kesempatan menghirup udara di bumi Allah ini lg..

.. and of coz thn ni 17 Ogos lebih bermakna dgn adanya buah hati yg manja sesgt tu =)


thnx hubby for the little celebration.sgt cumel kita ber3 smbut thn ni. wpun time tu timing zara tido.. cm tetau plak dia nk bergmba skali.. trus terbgn hehe. naseb dia x nanges coz ngntuk sgt td..


semoga rumahtangga kita ni kekal hingga akhir hayat.. semoga kita sntiasa bahagia.. semoga kita diramatiNya selalu.. love u hubby & of coz si mungil zara =))


*more pics later..

Monday, August 16, 2010

.tidur lebih baik.

puas kejutkn zara bgn nyusu, takmo gk dia..lena btul tido.smpai org kacau pun x sedar.
isk2..kite risau dia lapar jer.. berulit2 mimpi dah agaknye.. hehe..


mlm ni tido berdua je ngn zara..hubby keje shift mlm bln pose ni.. boringnye..hehe
so mlm ni zara tido atas katil ngn mama.. kalo papa ade, zara tido kt crib dia..wpun crib
dia tu sebelah je ngn katil kitorg..mcm melekat ;p


ops..dia tgh mengeliat.. ler..ingt da nk bgn dah. rupanya just mngeliat..

oh..susu da kembali cm biasa. x cair sgt cm sebelum ni. coz td stat minum milo blk.
okla..mata da ngntuk..jab lg nk bgn bile zara mau minum susu dia yg dr td dah ready ni..

nitey niteeee..

Saturday, August 14, 2010

susu ibu..

baru selesai pump susu td..zara titon lame sgt smpai bengkak susu.. last dia menyusu kul 5.30pm td.. skang da kul 9lebih..huu..ape tak fully loaded kann.. oh ye, semenjak bulan pose ni, bru prasan susu cm x brapa nk pekat.. rasanya sebelum ni ok jer.. bru td prasan mase kasi dia minum thru botol..tgk cm cair jer.. adakah x ckup lemak susu tu? sebab pose ke ek? hu.. ade sesape yg tau? minum milo tu bole pekatkn susu ke? sejak pose ni..bru sehari minum milo..pastu x minum dah.. cm boring lak..plus rasa cm minum milo tu yg membuatkn daku asek sembelit je.

oh back to topic pasal susu td.. korang cmne bulan pose ni..susu menten pekat jgk ke? iskisk..

helpp me............ T_T


p/s: now @ sh alam kt umah in law..zara titon smbil berdengkur cumel..ntah kul bape dia nk bgn menyusu ni..kalo kejut kang sia2 je..coz mata dia tutup, mulut pun dia xbukak lgsung.. ngntuk sgt la tu..alahai ank manja sorg ni..tidurlaa sygg..nnt da lapar bgn ekkk..

Friday, August 13, 2010

.look who's talking.

... hehe.. zara tgh poo2..sesambil tgu dia selesai, apdet blog kejab.. ;p


zara skng da pndai nk sembang2..bahasa baby la..kite ni layan kan ajer..
antara benda2 yg zara sebut masa dia sembang ngn kite ialah.. oww..guuu..uu.. aguu..
hehe comel jer..mase kt umah tok aritu,diorg seme bising bile la zara nk sembang2 ni..
bile nk senyum2 ni.. skali balik rawang ni.. pg2 je bgn nk sembang ngn kite..


sahur pg td dpt la mkn same hubby sbb zara nenen kul3.30am.. lame gk dia nenen..
pastu hubby dodoikn die tido.. n saya siapkn mknan..panaskn lauk jer.. ngam2 4.30am siap..
time tu zara pun da tido.. hehe.. good girl..


..okla..nk cuci zara nye yakk.. lelame nnt merah2 plak montot dia.. aaa pnh gk terbiar lame sbb mama zara lupa..huhhu bole lupa..isk3x..tp pas letak minyk gamat, kejab je ilang merah2 tu..
=)

Wednesday, August 11, 2010

sahur pertama n puasa pertama

mlm td bgn sahur dgn mudahnye. wpun set alarm kul4pg..snooze smpai 4.15am gk hehe. mudah sbb da terbiasa bgn sebelum2 ni susukn zara.. tp mlm td lena tul zara tido.. dia tido kul8pm lebih, bgn susu kul1.30am.. pastu kul 4.30am. uish.. jrg dia bgn 4.30am..salunye 2 jam skali.. hehe. cm tetau nk join mama papa bersahur.. sahur mlm td sambal udang petai.. panaskn jer. hehe..tinggal nk goreng ikan je.. sbb tu leh snooze2 kn alarm tu..


memula ingtkn bole la bersahur berdua ngn hubby.. skali zara bgn plak..so susukan dia dlu..hubby makan dlu..pas susukn zara, turn mama zara mkn..papa plak jaga zara. coz bulatt pulak mata si kecik tu..siap nk ajak2 sembang lagi pepagi buta ni.. ohh..ade ank kecik ni, xble sgt nk mkn serentak. huu..ilang saat romantis. hehe.. xpe..zara lg penting..


1st day berpuasa. hampir terlupa arini pose..hehe.. kering tekak jgn ckp la..setiap kali zara mnyusu kan bunyi2 dia telan susu tu.. glup glup telan susu.. tahan je la tekak ni.. korang cmtu tak? sebelum2 ni kalo zara nyusu, mesti mama nye pun rs haus..mesti nk minum air.. tp arini tidak bole..sbr2.. bape jam je lgi..


oh hari ni zara punya rekod sgt baek!! sayang dia.. skang ni dia tgh tido lg.. berjaga kejab2 je.. cm tetau arini mama pose ek.. tp dah zara tido lame, dtg pulak mood mls nk lipat baju..hu.. x sbrnye tgu papa zara blik.. hari ni punya menu, kari ikan+sayur sawi..ikan goreng.. pastu hubby bli aym golek.ckup la tu...


tick tock..tick tock..

Tuesday, August 10, 2010

.Ramadhan kembali.

its 11pm.. bru berkesempatan nk bukak blog..

..esok dah puasa.. just nk ucapkan selamat menyambut Ramadhan n selamat berpuasa buat semua umat Islam.. kjb je da pose..pastu raya hehe .over lak. pose lum dah ingt raya.

esok menu bukak pose nk msk ape ek? kari ikan best gk..Lol.. rindu nk berpuasa kt kulim *haha tiba2*..

zara jgn nkl2 esok ye.. coz today mmg worst day jgk. skrg dia tgh lena di ulit mimpi.. okeyla.. nk titonn..


slmt malammmmmmmmmmmm.. dah set alarm kul4am..korang bgn sahur kul bape? ehhehe..

daa..

p/s: ops..ampun maaf dipinta jika ade salah n silap.. harus mntk maaf dlu kan bru berkat pose.. slmt menjalani ibadah puasa kwn2..

Monday, August 9, 2010

.hari pertama berdua-duaan dgn zara..Ohhhh

hola~

ptg smlm telah selamat kembali ke rumah sewa kt rawang ni..

" Welcome zara..ni la umah kite"..


cm biasa zara kalo dlm keta mmg rekod baekk..tido jer.. tp smpai kt tol LPT, zara melepaskn hajat dgn byknyeee.. dah la brg penuh keta hehe.. da nk dkt2 smpai tu zara mula merengek nk susu. try bg nenen tp dia cm x selesa kot..sbb keta begerak kn.. nk benti xleh..sbb time tu da lepas rnr n jln selekoh..


ok..kembali kepada tajuk.. hari ni bermula la kehidupan baru sbg ibu..(sblum ni mase pantang x aci coz mak byk tolong hehe..so x kire yang tu).. neves x tau cmne zara punya perangai hari ni.. (wpun da bole agak.)haha.. Mlm ptama zara tido kt umah ni sgt lena dia tido.. bgn nenen 3x.. pg tu kul8 dia bgn siap senyum2 simpul..ee zara da pndai senyum hee..cm tetau papa nk g keje eh..nk tgk papa dia g keje..x lame dia senyum pastu trus ekk ekk..dia nk tido lagi la tu..sbb dia da bgn n poo poo dgn byknye trus la mandikan dia..time ni papa da g keje. bermula la episod berdua kurang baek..ehehe.. time mandi zara ok..cool je..dia suka mandi..air suam2 kn..pas mandi je.. da mula dia nanges sikit2.. hobi zara nanges pas mandi..huhu..coz pas mandi mesti dia nk tido..mcm x bole tggu2 dah..lelame makin kuat suara dia.. jd kalut mama dia nk pakaikn bju sume.. hu.. pas tu selesai episod lepas mandi..


try letak dia dlm bilik ats katil,kasi puting.. dia layan je puting tu smpai tido.. okeh..masa utk mengemas rumah!! smpat mkn donut seketul tu pun smbil kemas umah. Multitasking kan.. sapu lantai..mop lantai..kejab2 jenguk zara kt bilik..kdg puting dia tercabut so dia bunyi suara la.. tp masih bole buat kerja lg.. time mop lantai..dia nanges lak.. stop jab then kasi susu dlu.. kehulur kehilir jd kemas umah. saket pinggang!! huhu. sebelum buat kerja2 cmtu xde la smpai sakit pinggangg. tup tap tup tap..kul11 lebih bru siap kemas.*hari ni je xtra kemas maklumla tinggal umah sebulan lebih kt hubby* jgn cuba byg camne keadaan umah.Lol. pastu mandi2..mandi pun xleh lame..takut zara nanges..

ni time kul12 tu dia bgn..


kul12 lebih zara bgn..bermula la episod x brape baek.. pas mandi tu on la lappy konon nk bertenet..mimpi je la..zara merengek..nk suruh angkt..maybe dia lenguh baring je..layan2 dia jab..kasi susu.. kasi dia tido balik..tp tidak. 12tgh hari ke ats dia da ssh nk tido lena dah.. smbung mkn kueh utk bekpes td..kul12 bru bole bekpes ngn tenang. smbil duduk.. pastu nk g dapur masak,oh tidak. zara akn nanges mcm dia tau2 je xde org dkt dia.. 2-3x g dapur mmg x dpt buat pape.. naseb hubby apply half day. kul1 lebih papa zara balik. OH berTIGA lebih baekk.. serius. hahah.. baru la bole masak sbb ade org jaga zara. kalo x, mmg x bole nk lame sikit kt dapur. bygkn nk masak nasi pun kena 3x masuk dapur.. seriuss. huhu..


lepas papa zara ade..okla sikit..kembali tenang. hehe.. Esok x tau cmne.. plan nk masak kul10 pagi cmtu. huhu. coz time tu dia tido lena ckit.. Oh bukan sng nk jadi ibu ni rupanya..ni bru hari pertama.. tp wlau cmane pun zara, mama papa tetap syg zara sorg..zara manja. hehe. ank sape tu? ank papa. ;p

p/s: time ni baru ade can nk apdet blog or ber online.. siang2 x smpatt.. hrp2 esok lebih baik. huhu..

Tuesday, August 3, 2010

manja.intan payung. & last dayyyyy



siapa lg kalo bukan ank dara yg sorg tu, zara hehe..makin manja okey skng ni..
kalo tido tu nk di dodoi2,didakap2, diriba2 dlu..

budak manja sorang

alahai jgn slalu mcm tu ye zara.
nnt ssh la kalo mama nk keje.. sape nk dodoi zara mcm tu..
dlm smggu ni mmg dia salu merengek ckit.. da pjg akl..


sebelum ni if x brape nk tido siang, ptg2 ok je..
skang kalo siang xtido lame, ptg mula la dia nanges2..
puas pujuk.. cek perut , dukung2, nanges gk..
skali letak kt riba n gedik2 kan dia tido..patutla ngamuk..
dia ngntuk sgt rupanya..sian.. smlm kul7 da masuk bilik tutup lampu..
lena dia tido..kul11lebih bru bgn nenen..


oh hari ni my last day berpantang!


yahoo. =p

hehe mcm ape jek.sedangkan dah ujung2 berpantang tu
mmg dah x mcm berpntang sgt dah pun..


hari ke-40 siap pegi gambang resort city bw zara. ;p
ade hari keluarga kt ctu..tok wan zara ajak pegi..naseb zara kecik lg..
kalo x, da bw zara main2 kt air.. takpe..nnt zara da besar ,
mama n papa bw zara g ctu lg eh..


zara sgt behave dlm keta otw nk ke gambang tu..
tido lena dlm car seat dia..papa duk blakang konon nk tgkkn ank dia tido..
skali papa zara yg over tido ;p

zara dgn tok wan mase kt gmbang ni.. suke dia ye dpt jln jauh hehe

zara-41 hari .merenung masa depan ke tu?

ohh pg td mengurut..rs lega sgt..ilang lenguh2 bdn ni.. fuu..
ye la..lenguh pinggang n sakit2 blakang sbb duk bersila je manjang kn..
kdg duduk lame sbb nenenkn zara n mendodoikn dia tido ..
bestnye kalo dpt urut ari2..haha..


mggu ni blk rwg..
rindunye ngn rumah itu..
cant waitt!!