Wednesday, April 20, 2011

pecah masuk rumah!

dua ari lepas, kt kawasan taman kitorg ni ade rumah kena pecah masuk
sgt scary ok. takut je skang ni tiap2 mlm.
dkt jgk la ngn rumah  kitorg
area rumah belakang.. dlm kul3 pg gitu la
pencurik tu 3 org..pntu grill rumah tu dia bleh potong
kt bhgn kita letak mgga tu,
pastu tombol pintu dia bukak
pas dia bejaya msuk umah,
dia tendang kuat2 pintu bilik org rumah ni
so si isteri pun tersedar, dia kejut suami dia
pastu diorg cuba la tahan pintu tu ngn tgn
tp mane la kuat kan..coz pncuri ni 3 org
eeee seram..
pastu tgn diorg kena ikat!
pastu si somi ni cm nk melawan2
skali pncuri tu acu pisau kt leher!
wargh. trus somi dia x brani melawan
dia mntk brg kemas n duit
loghat cm indon katanya
eee ni yg benci ngn mat indon ni.
dtg negara org buat jahat
pastu pnjahat tu tny ade sape lg kt uma ni?
ank2 dia kt bilik blakang
skali ank dia pun kena ikat
nasib dia x buat ape2..
tp mata si somi tu lebam jugak la mcm mata anuar dulu
huhu kena tumbuk
gile ah.


seram..!!

Monday, April 18, 2011

hangat hangat tah* ayam

aritu mcm ye ye je nk aktif blog balik kan..?
skali tgk hangat hangat tai ayam je.. hehe..

like seriously mmg JGN HRP nk on lappy
bila zara x tido..

tu yg trus jadik mls tu..
ni pun bru kul 10 mata da pedih2
syoknye dpt tido kan..zara da tido since kul9 td
sunyi sepi rumah

skang ni zara suka buat suara garang+garau
haha xdpt nk describe cmne
tp sgt klakar..alahai ank
ari2 x sbr nk balik keje nk tgk dia
gelagat dia tu
time tgh drive pun leh senyum sorg2
da tu lasak sgt. salu ckp ngn hubby 'ni zara ke zaren'?
phm tak? haha..lasak sgt ok..suka wat aksi terjun dr kusi
adoii...mcm hebat sgt.
jatuh tu prkara biasa tp nasib la so far x pnh jatuh kuat2 kena kpala..

nmpknye niat saya nk aktif semula cm poyos je kn
nk apdet punya susah
tp sayang lg ngn blog ni.x smpai ati nk delete or stop
byk kenangan
gitu.. hehe

k la..ntah ade reader lg or tak.
byebye =)

Saturday, April 2, 2011

rindu

i miss to blog like i used to be.
but i just couldnt find the right time. uhuhu
balik keje da sibuk nk layan ank
mlm tido awl b4 kul10 da tido kdg2.
during working hour mmg tak la kn.
erm..cmne korg bahagi masa ek?
i tido around 10pm salunya then bgn pg kul 530am.
blk keje smpai rumah kul7pm
time zara x tido jgn hrp la nk main intenet
sure dia sibuk nk tekan keypad lah.
kalau tekan secara sopan santun okla jgk kn
tp tak..dia tekan dgn cara tepuk2 kuat2 keypad
dgn dua tgn mcm nk tercabut je rs

tetiba terbeleter plak.. tgk..nk tulis blog pun mcm da kekok
OMG!