Sunday, November 27, 2016

Riadah petang plak

hello

hari jumaat lepas seperti biasa akan bawa the kids bermain2 supaya sel sel otak lebih aktif. so this time kitorg pegi playground tepi laut plak.. mase dtg ni around 430pm.. nmpk mcm panas lg kan..  tp tak pns pun.. sbb angin dia sejuk..angin dia memula sepoi sepoi je tapi lelame cm kuat jgk angin ni..
 hari sebelum tu gigih i buat karipap..n frozenkan.. so bole la bw bekal buat kudap2..  thanks to youtube sbb dgn adanya youtube i blaja cara nk kelim. 1st attempt was a bit hodoh. haha.. tp practice makes perfect kn.. lelame cantik jgk kelim karipap tu. hee.. dan tak lupa jgk bw kacang tu..

sesambil ank2 main.. sesambil mama dia main candy crush jelly.pstu kejab2 tgk ank2..kdg2 cm tak nmpk kt mane..rupanya terlindung di sebalik slide tu..pstu tak lama ade pulak org jual gula gula,keropok n mainan.. memula mama papa mls nk layan sbb baru je bli menan sebelum tu.. tp lelame cm kesian plak sbb diorg g bediri dekat ngn org jual2 tu sambil tengok mainan tu  dgn muka yg kesian. 

melayang 20riyal.. takpela rezeki anak. yg kelaka zhareef bli  mainan yg phone yg ade lagu2 tu.. kt mesia pun bersepah.. okla 5 riyal.. bila nk byr tny how much? dia kata khamsa.. ok 5. sekali nk byr zara punya tny how much dia ckp pe tah... tak paham hahah.. org tu tak bleh speak english kot.. sekali dia kuarkan duit dia 10riyal n 5 riyal.. ohh 15 riyal rupanya.. hehe lesson learned.. psni kena blaja bhsa arab dgn lebih gigih..

kat sini mgrib awl dlm 5.40pm.. main punya main,, smpai da magrib..so kitorg pun kemas2 nk balik. tp tgk org arab ni mmg tak balik pun even da magrib,, diorg lepak smpai mlm. solat semua kt ctu je.. okay.. tu our next plan plak.. lepak smpai mlm..   

Okla.. till next time.. tgh nk  menjahit ni. layan gmba plak.okay..












No comments: