Monday, December 19, 2016

year end sale shopping katanya

akhirnya hari yg ditunggu tunggu pun tiba. rasa cm lama tak gi Jeddah. sabtu baru2 ni mmg da plan nk g shopping. ye la dah nk year end so mesti byk sale kn.. so off we go to Jeddah. kul 8.30am dah gerak dr umah. awal okey. semangat..

smpai kul 10am.. then trus shoot ke kedai indon dulu. nk bli stok serai da abis. n few groceries yg takde kt rabigh. serai ssh nk jmpa kt cni. ade certain hyper market je yg jual. klo kt jeddah tak tau la hypermarket apa sbb da selesa bli kt kedai indon ni. beras pulut pun ade bru prasan. yey nnt bole masak pulut. kegemaran me n hubby. lps abis bli brg kt ctu, trus g andalusia dental center plak. ade appoinment ngn doc. utk zara n zhareef. tup tap tup tap. almost 1pm settle then trus ke red sea mall. ni antara mall yg besar jgk la selain dr mall of arabia.

smpai2 je solat then gi makan.. makan kt food court dia ade mcm2 fastfood ade, indian food, italian food. tekak tingin nk rasa ayam goreng kt Al Baik. katanya sedap. ni 1st time nk rasa. okla rasa dia sedap. pastu bli spagetti alfredo. n hubby mkn nasi beriyani. spagetti tu share je ngn zara. byk kot. siap boleh bw balik panas kn utk zara breakfast esoknya HAHA. ayish suka makan chicken fillet al baik tu, dia kata nugget, sedap. alhamdulillah. dah makan terus memulakan aktiviti shopg. 

memula skali pegi kedai mainan dulu. psl papa nye dah janji nk bli menan. dah dpt menan diorg baru la boleh shopg benda lain plak. smbil jln2 nk carik kedai.. dah kul 3lebih nk asar dah. tak bli pape lgi ni sbb dok pusing cari kedai. pastu bila asar.. kedai semua tutup plakk. so tggu la smpai kedai bukak. lps kedai bukak tu bru stat sewa car troley ni.. sejam 20riyal. deposit 100 riyal. okla anak2 pun da sakit kaki.

lps kedai bukak cepat2 mama shopping.ok bekenan 1 handbag. takde la sale sgt.. 30% je. mase da suntuk so kena cpt2.. yg kelakarnya mase mama dok belek2 bag tu, dgr suara ayish kt luar ngn papa dia.. "mama cepat la..mama cepat la".. hahaha.. dia suh cpt sbb car troley diorg tu tak blh gerak sbb tggu mama..nk bli bag pun tak tenang.. T__T . lps bli hbag.. bli kasut for me.. then g bli bju anak2..
siap2 semua shopping ngam2 pstu maghrib. cptnya masa berjalan tak sedar. tp kaki sakit sbb byk jalan. rasanya byk mase abis dok pusing tgk kedai mane nk masuk lolll..pstu kt kedai menan bdk2 tu pun lama jgkk.. nk pilih menan punya la lama.. smpai umah almost 8pm. penat n sakit kaki..tp happy la sbb dpt handbag. hehe tenkiu hubby. 

happy kids, happy parents



ok pic ni senget sbb ayish yg amik gamba ni T_T

haha ayish tak smpat nk ready..

okay la.. itu shj update kali ni. ma assalamah(goodbye)

p/s: tgh blaja bhsa arab ni hehehe

No comments: