Monday, December 26, 2016

Happy

Aktiviti wajib setiap mggu. Bawak ank2 main..
Nak letak gmba je. 😍😍😍

Semoga kita semua sentiasa di rahmati Allah..

Kbai..

Parent teacher meeting

Kisah awl bln aritu.. ade parent teacher meeting tp kt sini lain sikit. Dia pnggil mother teacher meeting. Dlm building skolah zara ni..bapak2 semua takble masuk.so kalau apa2 semua mak la yg kena masuk n uruskn.
Tapi best gk la time ni sbb bleh jmpa mak mak dr malaysia. Sblum ni borak kt wasap group je..  so far zara ok je kt skolah baru ni.. dia grade 1. Girls n boys asing kelas. Dlm kelas dia 6org je..so okla teacher boleh focus kt student 😁 sejak dah sekolah ni tgk dia pun dah confident sikit speaking english. Kt skolah dia dok kwn ngn kwn dr Philippine. So mmg kena speaking la. Ngn teachers pun sama.

With her friend,azza from indo
Mse mak mak jmpa teacher..students dok dlm bilik ni main n tgk movie
Mase  kt kelas dia..nmpk dia buat ni.cute.






Okla.tu je nk update buat mase ni.. till then.. bye 

Tuesday, December 20, 2016

.The journey.

Throwback masa otw g madinah aritu.
Subhaanallah..indah sgt ciptaan tuhan..
Ya Allah.. kau permudahkan lah urusan kami.. semoga dpt kembali ke sana lagi utk menziarahi Rasulmu Rasulullah saw...

Monday, December 19, 2016

year end sale shopping katanya

akhirnya hari yg ditunggu tunggu pun tiba. rasa cm lama tak gi Jeddah. sabtu baru2 ni mmg da plan nk g shopping. ye la dah nk year end so mesti byk sale kn.. so off we go to Jeddah. kul 8.30am dah gerak dr umah. awal okey. semangat..

smpai kul 10am.. then trus shoot ke kedai indon dulu. nk bli stok serai da abis. n few groceries yg takde kt rabigh. serai ssh nk jmpa kt cni. ade certain hyper market je yg jual. klo kt jeddah tak tau la hypermarket apa sbb da selesa bli kt kedai indon ni. beras pulut pun ade bru prasan. yey nnt bole masak pulut. kegemaran me n hubby. lps abis bli brg kt ctu, trus g andalusia dental center plak. ade appoinment ngn doc. utk zara n zhareef. tup tap tup tap. almost 1pm settle then trus ke red sea mall. ni antara mall yg besar jgk la selain dr mall of arabia.

smpai2 je solat then gi makan.. makan kt food court dia ade mcm2 fastfood ade, indian food, italian food. tekak tingin nk rasa ayam goreng kt Al Baik. katanya sedap. ni 1st time nk rasa. okla rasa dia sedap. pastu bli spagetti alfredo. n hubby mkn nasi beriyani. spagetti tu share je ngn zara. byk kot. siap boleh bw balik panas kn utk zara breakfast esoknya HAHA. ayish suka makan chicken fillet al baik tu, dia kata nugget, sedap. alhamdulillah. dah makan terus memulakan aktiviti shopg. 

memula skali pegi kedai mainan dulu. psl papa nye dah janji nk bli menan. dah dpt menan diorg baru la boleh shopg benda lain plak. smbil jln2 nk carik kedai.. dah kul 3lebih nk asar dah. tak bli pape lgi ni sbb dok pusing cari kedai. pastu bila asar.. kedai semua tutup plakk. so tggu la smpai kedai bukak. lps kedai bukak tu bru stat sewa car troley ni.. sejam 20riyal. deposit 100 riyal. okla anak2 pun da sakit kaki.

lps kedai bukak cepat2 mama shopping.ok bekenan 1 handbag. takde la sale sgt.. 30% je. mase da suntuk so kena cpt2.. yg kelakarnya mase mama dok belek2 bag tu, dgr suara ayish kt luar ngn papa dia.. "mama cepat la..mama cepat la".. hahaha.. dia suh cpt sbb car troley diorg tu tak blh gerak sbb tggu mama..nk bli bag pun tak tenang.. T__T . lps bli hbag.. bli kasut for me.. then g bli bju anak2..
siap2 semua shopping ngam2 pstu maghrib. cptnya masa berjalan tak sedar. tp kaki sakit sbb byk jalan. rasanya byk mase abis dok pusing tgk kedai mane nk masuk lolll..pstu kt kedai menan bdk2 tu pun lama jgkk.. nk pilih menan punya la lama.. smpai umah almost 8pm. penat n sakit kaki..tp happy la sbb dpt handbag. hehe tenkiu hubby. 

happy kids, happy parents



ok pic ni senget sbb ayish yg amik gamba ni T_T

haha ayish tak smpat nk ready..

okay la.. itu shj update kali ni. ma assalamah(goodbye)

p/s: tgh blaja bhsa arab ni hehehe

Wednesday, December 7, 2016

Ziarah madinah

Ok.ni sambungan dr post aritu. Punya lama nk sambung kan.. hehe.

Ok trip or ziarah Madinah ni kejab je. Weekend trip je. Kt sini cuti jumaat n sbtu ..so jumaat pgi lps subuh kitorg gerak..dlm pukul 6..kul9am da smpai. Alhamdulillah dkt je.. insyaAllah boleh ziarah selalu. 😊

Pstu check in hotel..rehat rehat jab then terus g masjid nabawi..subhanallah mmg cantik sgt. Pstu kitorg bpecah.husband g bhgn solat lelaki.. me n kids pegi bhgn solat wanita. Ptama kali solat jumaat . Ye lah.kt msia pompuan mne ikut solat jumaat kn..ape pun..syukur sgt dipermudahkn solat ngn ank2 ni.ayish siap tido lg time khutbah tu. Tak sbr nk pegi lagi..

Mlm tu solat jemaah magrib n isyak. then solat and berdoa di taman syurga di raudhah.  smpai bilik ank2 da tido. btw mse lps isyak tu husband bw ank2 blk bilik. lelaki takpe sbb raudhah bukak  24jam..pompuan ade 3waktu je..  so pandai pandailah plan.. 

Esoknya lps breakfast I sempat pegi raudhah sekali lg.. lps tu naik bilik then kemas2 beg..kul 11cmtu check out then kitorg pegi masjid qubaa plak. msjid ni adalah msjid pertama yg di bina oleh Rasullullah s.a.w..  smpat solat zuhur.. lps tu kitorg pegi rumah husband punya kawan. org egypt. dia ajak lunch umah dia..  tp takde gmba plak .mknan org egypt agk unik. hehe kekenyangan sgt.

Kul 4pm gerak balik ke Rabigh..smpai uma dlm kul7pm..  penat tp rasa best.. semoga dimurahkan rezeki n dipanjangkan umur utk bersolat di sana lgi.. 

Pic last tu masjid qubaa..


Sunday, December 4, 2016

Madinah

Alhamdulillah..

Syukur sgt..Walaupun hanya 2hari ziarah ke masjid Nabawi,madinah.. but the feeling was the most beautiful feeling ever. Tak dpt nak gambar kn.. just nk letak few pics je dulu.. nnt smbung..