Sunday, February 5, 2017

Trip to Taif part 1

assalamualaikum..

dah sebulan tak berupdate. hehe. susah gk nak maintain blog ni kan..kesimpulannya i mmg bkn blogger tegar..haha... ok kali ni nk cite psl short trip bln jan aritu.. 13-14jan.. actually plan ni agk last minit plan.. tetiba member(pnh jmpa sekali mase kt skolah anak) ajak pegi Taif. sebab kitorg pun mmg takde plan apa2..so kitorg pun agree nk join n book hotel yg sama. 

Perjalanan ke Taif ni amik masa 3jam dr Rabigh.smpai almost kul12pm cmtu. pusing2 cari hotel, sesat, pstu bila da jmpa jalan tutup plak sbb solat jumaat. so para suami g solat n para mak mak borak2 tepi keta ..anak2 plak main kejar2..hide n seek. lama gk tggu sejam cmtu.. dah selesai solat, kami pun gerak nk p hotel. katanya hotel tu blakang je masjid yg diorg solat td..  pusing punya pusing tak jumpa hotel. hehe..dugaan. ada yg da selamat smpai. dah share location pun x jmpa jugak. lama jugak la dok pusing tmpt yg sama bru jmpa. LOL. padahal da lalu kt ctu td. haha. hotel tu tak tggi mana pstu tulisan arab. mmg tak perasan la.. kahkah.

ok da smpai nk pikir tmpt makan plak. time da kul2 lebih x silap.semua da kebulur. kitorg bw bekal.
kononnya nk p makan kt taman.. dah taman pun taktau kt mane kang sesat gitu je. so kitorg pun berkelah kt 1 building ni.port baik punya.. hampar tikar.. makann time,, btw, hotel x ble check in lg.. kul4 bru leh check in. mcm2 ada.. nasi beriyani,..nasi putih, ayam merah,, dgg..kuih2... sedap sgt..

nk dijadikan cerita,, kul 5 gk la bru dapat check in.. rehat2  pstu mlm tu dinner dulu..mee bandung sedap giler,.. pstu smbut bday hakim skali(ank member) pas makan tu kitorg kuar g zoo.. nk masuk zoo tiket 10SR sorg.. puas  bgamba mlm tu.jmpa plak geng yg suka bgamba haha..
gmba x byk ni.. ada kt phone, hp kena hijack plak.. okla setakat ni, pasni smbung part 2 plak..
kbai

on the way.nice weather

ni la keadaan berkelah kami tu hehe


bdk bdk ni mmg tak duk diam


mase dinner n smbut bday hakim.. pulut kuning,,nasi impit kuah kacang..mee bandung..aym goreng.. alhamdulillah semua sedap

entrance zoo

family photo
beberapa ahli zoo..byk lg yg lain..ni amik yg jrg2 tgk jer,,

Friday, January 6, 2017

Farewell party

2hari lepas ada farewell party kt class zara.. kawan dia shahad nk pindah. Tak sure plak pindah ke mane. Teacher dia kasi pics.  Alolo comey je hugs. Sikit je pun girls 6org je. Hehe.
my girl.. shahad yg sebelah kanan zara..

hugs.. dia kata nnt dia kawan kawan rindu shahad hehe

happy je semua.. 


Monday, January 2, 2017

New year 2017

How time flies. Its been 3months since we moved here.   #missingmyfamily. sobs.

But hey! its a new yearrrr! Hello 2017. Nothing much to say. Just hoping to be a better servant to Allah, and of course wanna be a better mom , wife and daughter. InsyaAllah. 2016  was full with ups and down and not to mention bitter sweet memory.thanks Allah for all the blessings. Alhamdulillah.
Last but not least..may 2017 brings us luck, fortune, happiness, success and loads of love.
 
Yours truly.